Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 23 Ekim 2019

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Kalfalık Sistem Bakım Onarım Soruları

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Kalfalık Sistem Bakım Onarım Soruları

Bilişim Teknolojisi Alanı Kalfalık Belgesi Bilgisayar Teknik Servisçiliği Dalı Kalfalık Sistem Bakım Onarım Dersi Soruları Ve Cevapları.
Mesleki Eğitim Merkezleri Bilgisayar Teknik Servisçiliği Dalı Sistem Bakım Oramı Dersi Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuştur. Her Soru 5 Puan Değerindedir.

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Kalfalık Sistem Bakım Onarım Soruları

1. Tam Güç Kaybını Hangi Terim Tanımlar?
A) Ani Voltaj Düşüşü-Brownout B) Ani Voltaj Yükselmesi-Spike
C) Kesilme-Blackout D) Ani Kesilme-Sag

2. Hangi Terim Güçteki Bir Düşüşü Tanımlar?
A) Kesilme-Blackout B) Ani Voltaj Düşüşü-Brownout
C) Ani Voltaj Yükselmesi-Spike D) Artış-Surge

3. Hangi Terim Sürekli Olarak Şarj Edilen Bir Aküden Faydalanan Bir Sistemi Tanımlar?
A) Yedek Güç Kaynağı -Standby Power Supply- (Sps)
B) Kesintisiz Güç Fişi -Uninterruptible Power Plug- (Upp)
C) Kesintisiz Güç Kaynağı -Uninterruptible Power Supply- (Ups)
D) Kesintisiz Güç Birimi -Uninterruptible Powerunit- (Upu)

4. Bir Artış Bastırıcı Ne İşe Yarar?
A) Voltajı Belli Bir Düzeyin Altında Tutar.
B) Daha İyi İletim İçin Voltajı Yüksek Tutar.
C) Bir Binanın Tesisat Boşluğunda Kullanılır.
D) Voltaj Düzeylerini Aynı Seviyeye Getirmek İçin Yazılımla Çalışır.

5. Aşağıdakilerinden Hangisi Hat Üzerinde Meydana Gelen Gürültü Kaynaklarındandır?
A) Radyo Yayınları (Rfı) B) Yüksek Elektromanyetik Girişim (Emı)
C) Hat Üzerindeki Bağlantılar D) Hepsi

6. Ani Voltaj Yükselmesinin (Spike ) Sebepleri Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Şimşekler B) Statik Elektrik C) Yardımcı Sistemdeki Bir Kesinti D) Hepsi

7. Aşağıdakilerden Hangisi Ups Çeşitlerinden Değildir?
A) Line İnteractive B) Power/Line Conditioner C) Online D) Offline

8. Aşağıdaki Ups Lerden Hangisi Gerilim Değişiminde Devreye Girene Kadar 2 İla 7
Milisaniye Arasında Bir Zaman Harcar.
A) Offline Ups B) Online Ups C) Line İnteractive Ups D) Hiçbiri

9-Aşağıdakilerden Hangisi İle Veri Çıktısı Yapılabilir?
A)Yazıcı B)Ram C) Cdrom D)Ana Kart

10-Bilgisayarda Aritmetiksel İşlemleri Yapıp Sonuçlandıran Donanım Birimi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A)Ram B) Cpu C)Ana Kart D)Hard Disk

11-Donanımlar Arası Elektronik Veri İletişimini Sağlayan Birime Ne Ad Verilir?
A)Rom B)Kasa C)Ana Kart D)Güç Kaynağı

12- Aşağıdakilerden Hangisi Ek Donanım Birimi Değildir?
A) Tv Kartı B)Ses Kartı C)Yazıcı D)Ram

13-Bilgisayarda Bilgileri Kalıcı Olarak Depolamak İçin Kullanılan Birim Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Hard Disk B) Cpu C) Ram D) Ana Kart

14-Merkezi İşlem Biriminin Takıldığı Kart Aşağıdakilerden Hangisidir?
A)Hard Disk B)Ana Kart C)Ekran Kartı D)Ses Kartı

15-Bilgisayarda İşlenen Verileri Monitöre Aktaran Birim Aşağıdakilerden Hangisidir?
A)Hard Disk B)Ana Kart C)Ekran Kartı D)Ses Kartı

16- Bilgisayarda İşlenen Ses Verilerini Hoparlöre Aktaran Birim Aşağıdakilerden Hangisidir?
A)Hard Disk B)Ana Kart C)Ekran Kartı D)Ses Kartı

17-Uzak Mesafeler Arasında Ki Bilgi İletişinin Sağlanması İçin Kullanılan Kart Aşağıdakilerden Hangisidir?
A)Fax Modem B)Ağ Kartı C)Cd Rom D)Ses Kartı

18-Kısa Mesafeler Arasında Ki Bilgi İletişinin Sağlanması İçin Kullanılan Kart Aşağıdakilerden Hangisidir?
A)Fax Modem B)Ağ Kartı C)Cd Rom D)Ses Kartı

19-Aşağıdaki Birimlerden Hangisine Kalıcı Bilgi Depolanmaz?
A)Hard Disk B)Disket C)Ram D)Cd Rom

20-Hard diskler İçin aşağıda Verilen Disket Bilgilerinden Hangisi Yanlıştır?
A)Defalarca Format Atılabilir. B)Bilgi Kaydı Yapılabilir
C)Aşırı Sıcak Veya Nemden Bozulabilir D)Manyetik Alandan Etkilenmez.

Cevapları
1.C
2.B
3.C
4.A
5.D
6.D
7.B
8.A
9.A
10.B
11.C
12.D
13.A
14.B
15.C
16.D
17.A
18.B
19.C
20.D

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz