Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 23 Ekim 2019

Görüntü Ve Ses Sistemleri Televizyon Dersi Kalfalık Soruları

Görüntü Ve Ses Sistemleri Televizyon Dersi Kalfalık Soruları

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Görüntü Ve Ses Sistemleri Televizyon Dersi Kalfalık Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Görüntü Ve Ses Sistemleri Meslek Dalı Televizyon Dersi Kalfalık Belgesi Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınav Süresi 40 Dakikadır. Sınavda 20 Soru Sorulmuştur, Her Soru 5 Puan Değerindedir.

Görüntü Ve Ses Sistemleri Televizyon Dersi Kalfalık Soruları

1. Monitörlerin yatay saptırma sistemlerini besleyen gerilime ne ad verilir?
A) B+ B) HOT C) Line D) Saptırma gerilimi

2. X-ışını koruma devresi ne işe yarar ?
A) Monitörden gelen zararlı ışınları emer.B) Y.Gerilimli güç kaynağının çıkışı yükselirse monitörü kapatır.
C) Monitörün tüpü biterse X-ışını yayar. D) Monitöre X-ışını geldiğinde uyarı sinyali verir.

3. CRT tüpünün dış kısmının kaplandığı maddeye ne ad verilir.
A) Spray B) +20 C) Aquadag D) Silikon

4. Aşağıdakilerden hangisi monitörlerin çoğunda kullanılan veri kablosu bağlantısının
(konnektörünün) adıdır.
A) HL21 B) HC16 C) HG5 D) HD15

5.DVI portu VGA standardındaki analog sinyalleri kullanabilmek için de bazı pinlere
sahiptir. Bu özellik DVI portunu her durumda kullanabilmek için eklenmiştir. Dijital ve analog monitörlerin her ikisinde kullanılan arabirim adı aşağıdakilerden hangisidir?
A) DVI-D B) DVI-A C) DVI-I D)Hiçbiri

6.Sadece dijital monitörler için kullanılan arabirim adı aşağıdakilerden hangisidir?
a) DVI-D B) DVI-A C) DVI-I D)Hiçbiri

7.Sadece analog monitörler için kullanılan arabirim adı aşağıdakilerden hangisidir?
A) DVI-D B) DVI-A C) DVI-I D)Hiçbiri

8.Aşağıdakilerden hangisi VGA standardının desteklediği görüntü modlarındandır?
A)640×480 16 renk B)640×350 16 renk C)320×200 16 renk D)Hepsi

9. …….. sertifikasına sahip bir monitör, kullanıcıyı statik elektriğe karşı koruyan ve yansıtma oranı azaltılmış özel ekran kaplamalarına sahiptir. Bunun dışında örneğin 20″ monitörler için 85Hz tazeleme oranı desteklenir, üretiminde insan sağlığına zarar veren kurşun, kadmiyum, klorin gibi maddeler kullanılmaz. Cümlesinde boşluğa konulacak standart aşağıdakilerden hangisidir?
A)TCO99 B)TCO95 C)ISO9001 D)ISO9002

10. Aşağıdakilerden hangisi monitör yapımında pek sık kullanılmayan bir teknolojidir ?
A) LCD B) CRT C) GAZ PLAZMA D) TFT-LCD

Sponsorlu Bağlantılar

11. Aşağıdakilerden hangisi güç transformatörünün bir diğer adıdır?
A) Trafo B) Flyback C) CRT D) Optron

12. Ekran kartlarında bulunan ve dijital bilgiyi analog bilgiye dönüştüren sisteme ne ad verilir?
A) RAMDAC B) VRAM C) RGB D) ADC

13. Renkli CRT tüplerinde kaç adet katot bulunur ?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

14. Aşağıdakilerden hangisi pikselin tanımıdır ?
A) Yatay dikey tarama frekanslarının bitiştiği yerdir. B) Görüntüyü oluşturan noktacıkların her birine verilen addır.
C) Veri kablosunda bulunan pinlerden biridir. D) Kontrast ayar tuşudur.

15. Aşağıdakilerden hangisi LCD monitörün özelliklerinden değildir?
A) Az yer kaplar. B) Çok güç tüketir. C) Az ısınır. D) Radyasyon yaymaz.

16. Aşağıdakilerden hangisi LCD teknolojilerinden biri değildir?
A) TFT B) DSTN C) HPA D) THIN

17. Aşağıdakilerden hangisi PC monitörünü oluşturan katlardan biri değildir?
A) Ses sürücü B) Sync İşlemcisi C) Görüntü sürücüleri D) Yatay saptırma

18. Aşağıdakilerden hangisi monitörlerde kullanılan görüntü teknolojilerinden biri değildir?
A) VGA B) OSGA C) UXGA D) DVI

19. Varikap diyot geriliminin olmadığı nasıl anlaşılır?
A) Yayınlar karıncalı izlenir. B) Ekranda alttan üstten daralmalar görülür.
C) Hiç istasyon alınamaz. D) Resimlerde gölgelenme olur.

20. Yayınların karıncalı olmasının sebebi ne olabilir?
A) Tuner besleme gerilimi almıyor olabilir. B) Video çıkış katında arıza vardır.
C) Yatay çıkış katında arıza vardır. D) Tunerin besleme gerilimi düşüktür.

Cevapları
1.A
2.B
3.C
4.D
5.C
6.A
7.B
8.D
9.A
10.C
11.B
12.A
13.C
14.B
15.B
16.D
17.A
18.B
19.C
20.D

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz