Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 25 Mayıs 2019

Kadın Giysi Kalıpları Kalfalık Soruları

Kadın Giysi Kalıpları Kalfalık Soruları

Kadın Terziliği Dalı Kadın Giysi Kalıpları Kalfalık Belgesi Sınavı Çıkmış Soruları Ve Cevapları.
Kalfalık Belgesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Kadın Terziliği Dalı Kadın Giysi Kalıpları Dersi Sorulmuş Soru Ve Cevapları.

Kadın Giysi Kalıpları Kalfalık Soruları

1. Tüm pilili eteklerde kumaş hesaplamasında aşağıdaki formüllerden hangisi doğrudur?
A) Kumaş hesaplama: kalça + (pili sayısı x 2 x pili derinliği)=
B) Kalça+ (pili derinliği x pili genişliği)
C) Kumaş hesaplama: kalça+ (pili sayısı x 2 x pili derinliği)= +2 cm dikiş payı
D) Kalça + pili sayısı x 2+2 cm dikiş payı

2. Daire etek kalıbında aşağıdaki ölçülerden hangisine ihtiyaç yoktur?
A) Bel B) Kalça C) Kalça düşüklüğü D) Etek boyu

3. Aşağıdakilerden hangisi yardımcı malzeme değildir?
A) Tela B) Kumaş C) Fermuar D) Düğme

4. Yardımcı malzeme seçiminde aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Tela kumaşa uygun olmalıdır B) Fermuar rengi kumaşa uygun olmalıdır
C) İpliğin rengi ve kalınlığı kumaşa uygun olmalıdır D) Hepsi

5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Kumaş ile model uyumu önemli değildir. B) Kumaş ile mevsim uyumu olmalıdır.
C) Model ile giyileceği yer ve zaman uygun olmalıdır. D) Astar kumaşa uygun bir kumaştan yapılabilir.

6. Etek sıçrama oranları hesaplanırken aşağıdaki ölçülerden hangisi kullanılmaz?
A) Bel seri farkları B) Kalça seri farkları C) Etek boy farkı D) Beden ölçüsü seri farkları

7. Pastal resmine kalıplar yerleştirilirken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?
A) DBİ yönlerine B) Kumaşın desen, tüy, hav yönüne
C) Güvenlik paylarının verilmesine D) Hepsi

8. Aşağıdaki tanımlardan hangisi yanlıştır?
A) Daire etek dairenin 1/1,’dir B) Koni etek dairenin 1/3’,dür
C) Pilili etek dairenin 1/4,’dür D) Kloş etek dairenin 1/2’,sidir

9. Pantolon etek çizimi için gerekli olan ölçüler nelerdir?
A) Bel, kalça, kalça düşüklüğü B) Bel, kalça, kalça düşüklüğü, oturuş yüksekliği
C) Bel, kalça, oturuş yüksekliği D) Bel, kalça düşüklüğü, oturuş yüksekliği

10. Seri ve kesim işlemlerini aynı anda yapan aracın adı nedir?
A) Multigrader B) Variator C) Plother D) Gradasyon

Sponsorlu Bağlantılar

11. Aşağıdakilerden hangisi bluzda kapanma payı çeşitlerinden değildir.
A) Tek Sıra Düğmeli Kapanma Payı B) Kruvaze Kapanma Payı
C) Pens Kapanma payı D) Patlı Kapanma Payı

12. Aşağıdakilerden hangisi bluzda oyuntulu yakalardan değildir?
A) Sıfır yaka B) U yaka C) V yaka D) Hakim yaka

13. Aşağıdakilerden kadın ceket kalıbı temel ölçülerindendir?
A) Kol boyu B) Arka yaka C) Koltuk derinliği D) Göğüs düşüklüğü

14. Aşağıdakilerden hangisi kadın gömlek çeşitlerindendir?
A)Şömiziye yakalı B) Manşetli C) Önden düğmeli D) Hepsi

15. Aşağıdakilerden hangisi vücut üzerinden alınan esas ölçülerden değildir?
A)Boy Ölçüsü B) Kol Ölçüsü C) Bel Ölçüsü D) Kalça Ölçüsü

Aşağıdaki ifadeler DOĞRU ise A şıkkını, YANLIŞ ise B şıkkını işaretleyiniz.

16. Tela kullanıldığı yere form veren, esnemeyi önleyen yapışkan bir maddedir.

17. Eteğin giyileceği mevsim ve kumaşın kalınlığı birbiri ile orantılı olmalıdır.

18. Pilili etekte kumaşın ütü tutması ve pili katlamaları önemli değildir.

19. Spor elbise dikiminde kullanılacak kumaşın cinsi, modele, mevsime, yaşa, giyilecek ortama göre değişir.

20. Kadın pantolonu diz genişliği ölçüsü , diz kapağının çevresinden istenilen genişlikte alınır

Cevapları
1-C
2-C
3-B
4-D
5-A
6-D
7-D
8-C
9-B
10-A
11-C
12-D
13-A
14-D
15-B
16-A
17-A
18-B
19-A
20-A

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz