Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 23 Ekim 2019

Kadın Terziliği Kalıp Hazırlama Kalfalık Soruları

Kadın Terziliği Kalıp Hazırlama Kalfalık Soruları

Giyim Üretim Teknolojileri Alanı Kadın Terziliği Dalı Kalıp Hazırlama Dersi Kalfalık Belgesi Sınavı Çıkmış Sınav Soruları Ve Cevapları. Kadın Terziliği Meslek Dalı Kalıp Hazırlama Dersi Sınavı Kalfalık Sınavı Sorulmuş Soru Ve Cevapları.

Kadın Terziliği Kalıp Hazırlama Kalfalık Soruları

1. Aşağıdakilerden Hangisi, Etek Çiziminde Kullanılan Ölçülerden Değildir?
A) Bel Ölçüsü B) Kalça Ölçüsü C) Oturuş Yüksekliği D) Kalça Düşüklüğü Ölçüsü

2. Aşağıdakilerden Hangisi, Etek Ölçüsü Alırken Kullanılacak Araçlardandır?
A) Cetvel B) Gönye C) Eşel D) Mezura

3. Bir Giysinin Kesim, Dikim Aşamalarında Kullanılmak Üzere Hazırlanmış Kalıplara Ne Ad Verilir?
A) Kalıp B) Seri C) Şablon D) Pastal

4. Aşağıdakilerden Hangisi Şablon Çeşitlerindendir?
A) Kesimde Kullanılanlar B) Ütülemede Kullanılanlar C) Dikimde Kullanılanlar D) Hepsi

5. Aşağıdakilerden Hangisi Şablonda Kullanılan İşaretlerdendir?
A) Çıtlar B) Beden Numarası C) Şablon Payları D) Parça Numarası

6. En Büyük Şablon Parçası Üzerinde Bulunması Gereken Bilgiler Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Parça Adı, Model Numarası, Şablon Çeşidi B) Ne Şablonu Olduğu, Kaç Adet Kesileceği
C) Model Resmi, Kod Numarası D) Toplam Parça Sayısı, İsimleri Ve Model Çizimi

7. Aşağıdakilerden Hangisi Ağ Derinliği Ölçüsüdür?
A) Arka Uzunluk Kalça Düşüklüğü B) Belden Oturduğu Yerin ½ Si Kadar
C) Belden Oturduğu Yere Kadar D) Belden Kalçanın En Geniş Yerine Kadar

8. Aşağıdakilerden Hangisi Yanlıştır?
A) Kol Ölçüsü Alınırken Kol Dirsekten Hafif Kıvrılır.
B) Çocuklarda Bel Ölçüsü, En İnce Olan Yerdir.
C) Kürek Kemiklerinin En Geniş Yeri Göğüs Çevresini Verir.
D) Ensede Omur Yerini Belirlemek İçin Baş Öne Hafif Eğilmelidir.

9. Aşağıdakilerden Hangisi Bayrak Yapılacak Kumaşlardan Birisidir?
A) Etamin B) Polyester C) Poplin D) Lame

10. Bayrakta Esas Ölçü Hangisidir?
A) En B) Boy C) Dairenin Çapı D) Genişlik

Sponsorlu Bağlantılar

Aşağıdaki İfadeler Doğru İse A Şıkkını, Yanlış İse B Şıkkını İşaretleyiniz.

11. Giyimler, Cinsiyete Göre; Kadın Giyimi, Erkek Giyimi, Çocuk Giyimi Olarak Gruplandırılır.

12. Ten Üzerine Giyilen, Teri Emen, Rahat Ve Sağlıklı Kumaşlardan Yapılmış Giysilere Dış Giyim Denir.

13. Rahatlık, Pratiklik Sağlayan, Sportif Çalışmalarda, Seyahatlerde Tercih Edilen Giyimler Spor Giyimlerdir.

14. Fantezi Giyimler, Dantel, Tül, Organze, İpek Gibi Kumaşlardan Hazırlanan Giyimlerdir.

15. Kullanım Yerlerine Göre Giyimler; Spor, Günlük, İş Elbiseleri Ve Fantezi Giyimler Olarak Gruplandırılır.

16. Genç Erkek Ve Genç Kız Beden Tipi Garson Tip Olarak Da Adlandırılır.

17. Bir Dokumanın Enine Olan İpliklerinin Tümüne Atkı İpliği Denir.

18. İç Boy, Etekteki Minimum Ölçüm Yerlerindendir.

19. Etek Kalıbı Serilenirken Kalça Ölçüsü Değişmez.

20. İç İçe Geçirme Yöntemi Bir Serileme Yöntemidir.

Cevaplar
1)C
2)D
3)C
4)D
5)A
6)D
7)C
8)B
9)B
10)D
11)A
12)B
13)A
14)A
15)A
16)A
17)A
18)B
19)B
20)A

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz