Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 18 Temmuz 2019

Kadın Terziliği Üretim Teknikleri Kalfalık Soruları

Kadın Terziliği Üretim Teknikleri Kalfalık Soruları

Kadın Terziliği Üretim Teknikleri Kalfalık Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Sınavları, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Kadın Terziliği Meslek Dalı Üretim Teknikleri Sınavında Çıkmış Soru Ve Cevaplar.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup, Her Soru Beş Puan Değerindedir.

Kadın Terziliği Üretim Teknikleri Kalfalık Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi Zincir dikiş çeşitleridir?
A) Tek iplikli-çift iplikli B) Tek iplikli -üç iplikli C) Çift iplikli-üç iplikli D) Tek iplikli -dört iplikli

2. Aşağıdakilerden hangisi dikiş türleridir?
A) Kaplama – Forma-Süs B) Form-Süs-Drape C) Kapama-Form-Süs D) Birleştirme-Drape-Pili

3. Aşağıdakilerden hangisi makine üst bölüm elemanıdır?
A) Makine eli B) Makine ayağı C) Makine boynu D) Makine bacağı

4. Masura sarma tertibatı ne işe yarar?
A) Masurayı düzgün yerleştirmeye yarar. B) Masurayı düzgün takmaya yarar.
C) Masurayı düzgün boşaltmaya yarar. D) Masurayı düzgün sarmaya yarar.

5. Hangi tip kumaşlarda özel ayak kullanılır?
A) Havı ezilen B) Parlayan C) İz yapan D) Hepsi

6. Aşağıdakilerden hangisi dokuma kumaşlar için iğne seçimi için doğrudur?
A) İnce kumaşlar için 60-80 Nm B) İnce kumaşlar için 50-60 Nm
C) İnce kumaşlar için 40-50 Nm D) İnce kumaşlar için 60-100 Nm

7. Aşağıdakilerden hangilerine dikime başlamadan önce dikkat edilmelidir?
A) Çıt-delgi-metolama B) Çıt-delgi-metolama-renk farkı
C) Pastal katları-metolama D) Beden numarası –çıt-delgi

8. Normal bir dikişte 1 cm de kaç dikiş adımı olmalıdır?
A) 3 dikiş adımı B) 5 dikiş adımı C) 7 dikiş adımı D) 9 dikiş adımı

9. Aşağıdakilerden hangisi iplik kopma sebebidir?
A) İğne ters takılmışsa B) Mekik yanlış takılmış C) Plaka deliği büyükse D) İplik iğnede aşınıyorsa

10. Aşağıdakilerden hangisi dikiş atlama sebebidir?
A) İğne ucu körelmişse B) Çağanoz ucu uzaksa C) İplik iğnede aşınıyorsa D) İplik konikten rahat çekilemiyorsa

11. Çıt ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Kalıp kenarına atılan işarettir. B) Kalıp kenarına ve içine atılan işarettir
C) Kalıp içine atılan işarettir. D) Sadece kalıpta bulunan yazılardır.

12. Aşağıdakilerden hangisinde birleştirme dikişi kullanılır?
A) Etek volanında B) Kol takarken C) Yan dikişte D) Yaka takarken

13. Overlok makinesi çeşitleri aşağıdakilerden hangisidir?
A) 2-3-5 iplikli overlok B) 3-4-5 iplikli overlok C) 2-4-5 iplikli overlok D) 4-5-6 iplikli overlok

14. Aşağıdakilerden hangisi overlok makinesinin kullanım amacıdır?
A) Kumaşın kenar saçaklarını kesmek. B) Örgü ve kumaşta sağlam dikişi gerçekleştirmek.
C) Kumaşın kenar kısımlarını temizlemek. D) Emniyet ve kenar temizleme dikişi yapmak.

15. Aşağıdakilerden hangisi örme kumaşlarda omuz dikişinde kullanılmaz?
A) Ekstrafor B) Şerit tela C) İnce deri D) İnce lastik

16. Giysinin kendi kumaşından yaka temizlemeye aşağıdakilerden hangisi girer?
A) Reçme B) Yaka bandı C) Ribana D) Overlok

17. Yaka pervazında ütü dikişi yapılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Süs olarak B) Pervazı yakaya geçirmek C) Telayı pervaza tutturmak D) Pervazın dışa dönmesini önlemek

18. Aşağıdaki temizleme işlemlerinden hangisine dikiş payı verilmez?
A) Overlok B) Biye C) Reçme D) Pervaz

19. Aşağıdakilerden hangisi yuvarlak örme kumaş çeşidine örnektir?
A) Pazen B) Saten C) Ribana D) Terilen

20. Aşağıdaki aksesuarların hangisinde ribana kullanılır?
A) Bere B) Kaşkol C) Çorap D) Hepsi

Cevaplar
1)A
2)C
3)C
4)D
5)D
6)A
7)B
8)B
9)D
10)B
11)A
12)C
13)B
14)D
15)C
16)B
17)D
18)A
19)C
20)D

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz