Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 26 Ağustos 2019

Kalfalık Belgesi El Nakışları Dersi Soruları

Kalfalık Belgesi El Nakışları Dersi Soruları

Kalfalık Belgesi El Nakışları Dersi Sınavı Çıkmış Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri El Sanatları Alanı El Nakışları Dersi Sorulmuş Soru Ve Cevapları.

Kalfalık Belgesi El Nakışları Dersi Sınav Soruları

1. Basit nakış iğneleri aşağıdaki nakış tekniklerinden hangisinde yardımcı iğne olarak kullanılır?
A) Çin iğnesi B) Maraş işi (sırma) C) Kum iğnesi D) Hepsi

2. Basit nakış iğnesinde aşağıdaki araç ve gereçlerin hangisi işleme yaparken kullanılmaz?
A) Kasnak B) Kasnak bezi C) Kalemtıraş D) Kumaş

3. Aşağıdakilerden hangileri deseni kumaşa geçirmede kullanılan malzemelerdendir?
A) Parşömen kağıdı B) Kalem C) Toplu iğne D) Hepsi

4. Renk uygulaması yaparken aşağıdakilerden hangisi renk uygulamasını etkilemez?
A) Renk uyumu B) Desen çizimi C) Desenin özellikleri D) Renklerinin kumaşa uyumu

5. Aşağıdaki ipliklerden hangisi kimyasal liflerden üretilen ipliklerden değildir?
A) Naylon B) Kordone C) Orlon D) Kordon

6. Aşağıdaki iplik çeşitlerinden hangisi madensel liflerden üretilmemiştir?
A) Koton B) Sim C) İnce Şerit tel D) Sırma

7. Aşağıdakilerden hangisini ürüne renk uygulaması yaparken dikkate alırız?
A) Kişinin isteği B) Desenin özelliği C) Kumaşın rengi D) Hepsi

8. Aşağıdakilerden hangisi basit nakış iğnelerinde kullanılan yardımcı malzemeler değildir?
A) İplik B) Pul C) Straz D) Kurdele

9. Ürüne renk uygulaması yaparken bize aşağıdakilerden hangisi yardımcı olmaz?
A) Tabiat B) Renk katalogları C) işlenmiş ürünler D) Desen mecmuaları

Sponsorlu Bağlantılar

10. Saçak bağlama tekniğinde aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
A) Makrome B) Dantel C) Boncuk D) İplik

11. Basit nakış iğnelerinde yardımcı malzemeler nerelerde kullanılır?
A) Yapraklarda B) Sapta C) Çiçek ortalarında D) Hepsi

12. Kurdele nakış nerelerde kullanılır?
A) Ev süslemede B) Kıyafet süslemede C) Çanta kemer ayakkabı süslemesinde D) Hepsi

13. Kurdele akışında kullanılmayan basit nakış iğnesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rokoko B) Zincir işi C) Sap işi D) Makine dikişi

14. Kurdele akışında kullanılan iğnenin özelliği nasıl olmalıdır?
A) İnce uzun gözü küçük B) Uzun kalın gözü büyük C) Sivri burunlu küçük gözlü D) Kısa kalın geniş gözlü

15. Kurdele işi yapılmadan evvel kurdelenin renk vermemesi için ne tür işlem yapılır?
A) Sıcak suda kaynatılır B) Suya ıslatılır C) Sirkeli suda yıkanıp ütülenir D) Ütülenir

16. Kurdelenin özelliği nasıl olmalıdır?
A) Düzgün dokulu B) Rengi parlak C) Kenarları düzgün D) Hepsi

17. Kurdele nakış yapılacak kumaş ne tür özelliklere sahip olmalıdır?
A) Renk vermeyen B) Çok ince C) Düzgün ütülü, net görünüşlü D) Kalın kumaşla

18. Deseni kumaşa geçirme teknikleri hangi yöntemle yapılmalıdır?
A) Sayarak B) Karbon kâğıdı ile çizerek C) Ütü ile desen geçirerek D) Bakarak

19. Desen çizerken nelerden faydalanarak çizim yapılabilir?
A) Tabiattaki bitkiler B) Çiçek motifleri C) Canlı ve cansız varlıklar D) Hepsi

20. Aşağıdaki tekniklerden hangisi kurdele ile işlenerek yapılan tekniklerdendir?
A) Crayzi tekniği B) Sap işi C) Pul boncuk D) Altın iğne

Cevaplar
1. D
2.C
3.D
4.B
5.B
6.A
7.D
8.A
9.D
10.B
11.C
12.D
13.A
14.D
15.D
16.C
17.C
18.B
19.D
20.D

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz