Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 15 Aralık 2018

Kalfalık Boru Tesisatçılığı Dersi Soruları

Kalfalık Boru Tesisatçılığı Dersi Soruları

Kalfalık Belgesi Sınavları, Kalfalık Boru Tesisatçılığı Dersi Çıkmış Eski Soru Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Gaz Ve Tesisat Teknolojisi Meslek Alanı, Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçılık Meslek Dalı Boru Tesisatçılığı Dersi Soruları Ve Cevapları.

Kalfalık Boru Tesisatçılığı Soruları

S-1- Aşağıdakilerden hangisi bakır ve alüminyum borularda en çok kullanılan çapak alma aracıdır?
A) El testeresi B) Zımpara ve sentetik pedler C) Boru keskisi D) Rayba
S-2- Aşağıdakilerden hangisi oksit tabakaların giderilmesinde kullanılır?
A) Boru raybası B) Zımpara ve sentetik pedler C) Tel fırça D) Su
S-3- Aşağıdakilerden hangisi bakır ve alüminyum borulara muf açmada kullanılan takımlardandır?
A) Havşa aparatı C)Manivela tipi muf açma aparatı
B) Boru muf açma zımbası D) Hepsi
S-4- Aşağıdakilerden hangisi çift cidarlı havşa yapımında tek cidarlı havşaya göre özellikle kullanılır?
A) Havşa konisi B) Havşa aparatı C) Havşa adaptörü D) Havşa mengenesi
S-5- Aşağıdakilerden hangisi bakır ve alüminyum boruları bükmede kullanılan takımlardandır?
A) Havşa aparatı B) Havşa konisi C) Havşa mengenesi D) Bükme yayı
S-6- 1” kaç mm’ dir?
A) 25,4 mm B) 24,4 mm C) 25,5 mm D) 25 mm
S-7- Ülkemizde hangi uzunluk ölçü sistemi benimsenmiştir?
A) İngiliz B)Metrik C) Fransız D) Hiçbiri
S-8- Çap küçültmeye yarayan bağlantı parçasının ismi nedir?
A) Manşon B) Redüksiyon C) Rakor D) Nipel
S-9- Ucu dış dişli iki parçayı birbirine düz eklemeye yarayan bağlantı parçasının ismi nedir?
A) Redüksiyon B) Nipel C) Manşon D) İstavroz
S-10- İki bağlantı elemanının eksenleri arasındaki mesafenin gösterildiği ölçü şekli hangisidir?
A) Eksenden eksene ölçü almak C) Uçtan uca ölçü almak
B) Eksenden uca ölçü almak D) Uçtan eksene ölçü almak
S-11- Boru keskileri ne işe yarar?
A) Boruları açılı keser. B) Boruları düz keser. C) Boruya diş açar. D) Ölçü almaya yarar.
S-12- Çelik borulara diş açan aletlere ne denir?
A) Pafta B) Tezgâh C) Mengene D) Anahtar
S-13- Diş açılacak boruyu geçici olarak bağlamaya yarayan alet hangisidir?
A) Tesviyeci mengenesi B) Demirci mengenesi C) El mengenesi D) Boru mengenesi
S-14- Boru ve ek parçalarını sıkmakta kullanılan aletlere ne ad verilir?
A) Boru anahtarı B) Boru paftası C) Testere D) Boru keskisi
S-15- Boruların ek yerlerindeki sızdırmazlığı önlemek için ne kullanılır?
A) Kumaş ipi B) Pamuk ipi C) Keten sarmak/teflon sarmak D) Hiçbiri
S-16- Bağlantı parçasını anahtarla tutarken neye dikkat etmek gerekir?
A) Kaymamasına B) Sıkma yönüne C) Boru çapına D) Hepsine
S-17- Poliproplen boruların eklenmeleri nasıl yapılır?
A) Elektrik ark kaynağı ile C) Füzyoterm kaynağı ile
B) Asetilen kaynağı ile D) Gazaltı kaynağı ile
S-18- Boru makası borunun eksenine nasıl yerleştirilmelidir?
A) 45O lik açı ile B) 60O lik açı ile C) 90O lik açı ile D) 30O lik açı ile
S-19- PVC borularda hangisi standart boru boyudur?
A) 500 Mm B) 700 Mm C) 1100 Mm D) 400 Mm
S-20- Pis su borularında sızdırmazlığı ne sağlar?
A)Rakor B) Kendir C)Macun D) Conta

Sponsorlu Bağlantılar

Not: Her Soru Beş Puan Değerindedir. halkegitimkurs.com

Kalfalık Boru Tesisatçılığı Sınavı Cevapları

1)D
2)B
3)D
4)C
5)D
6)A
7)A
8)B
9)C
10)A
11)B
12)A
13)D
14)A
15)C
16)D
17)C
18)C
19)A
20)D

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz