Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 18 Temmuz 2019

Pastacılık Özel Teknikleri Ustalık Sınav Soruları

Pastacılık Özel Teknikleri Ustalık Sınav Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Meslek Dalı Pastacılık Özel Teknikleri Ustalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Ustalık Belgesi Aşçılık Mesleği Pastacılık Özel Teknikleri Dersi Sınavında Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup Her Soru 5 Puan Değerindedir.

Pastacılık Özel Teknikleri Ustalık Sınav Soruları

1) Aşağıdakilerden Hangisi Islatma Şurubu Olarak Kullanılmaz?
A) Meyve Suları B) Likörlü Su
C) Şekerli Su D) Gazoz

2) Aşağıdakilerden Hangisi Ara Krema Olarak Kullanılır?
A) Krem Patiseri (Pişirme Krema)
B) Fondan(Plastik Hamur)
C) Marzipan(Badem Ezmesi)
D) Soğuk Jöle

3) Mandra Şantisi İle Yapılan Ürünler Ne Kadar Sürede Tüketilmelidir?
A) 3 Gün B) 1 Gün C) 1.5 Gün D) 4 Gün

4) Aşağıdaki İfadelerden Hangisi Yanlıştır?
A) Çikolatanın Tadını,Oksitlenmeye Neden Olduğu İçin Su Ve Işık (Güneş Işığı) Bozar.
B) Çikolatanın Eritilmesi Tadını Bozar.
C) Çikolataya Eklenen Meyveler Çikolatanın Tadını Bozar.
D) 2 Veya 3 Defa Eritilmesi Çikolatanın Tadını Bozar.

5) Aşağıdakilerden Hangisi Pişen Pandispanyada Aranan Özelliklerinden Değildir?
A) Koyu Altın Sarısı Renkte Olması
B) Süngerimsi Bir Dokuya Sahip Olması
C) Her Yerinin Eşit Kabarmış Olması
D) Üzerinin Çatlak Olması

6) Aşağıdakilerden Hangisiyle Baton Pastalar Süslenmez?
A) Meyveler B) Likör
C) Hindistan Cevizi D) Fındık,Fıstık

7) Aşağıdaki İfadelerden Hangisi Doğrudur?
A) Çikolatadan Hazırlanan Süsler Buzdolabında 1 Hafta Saklanabilir.
B) Çikolatadan Hazırlanan Süsler Saklanmadan Hemen Kullanılmalıdır.
C) Çikolatadan Hazırlanan Süsler 1 Ay Saklanabilir.
D) Çikolatadan Hazırlanan Süsler Pasta Süslemede Tercih Edilmez.

8) Aşağıdakilerden Hangisi Soğuk Jölelerin Çeşitlerinden Değildir?
A) Sade Jöle B) Granül Jöle
C) Karamel Jöle D)Siyah Jöle

9) Pastacılıkta Jölenin Kullanılma Sebebi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Pastaların Rengini Matlaştırır.
B) Sadece Görünüş İçin Kullanılır.
C) Renksiz Ve Lezzetsizdir.
D) Meyvelerin Kararmasını Önleyerek Parlaklık Kazandırır.

10) Aşağıdakilerden Hangisi Çikolata Çeşitlerinden Değildir?
A) Glazür B) Konfiseri C) Kuvertür D) Krokant

Sponsorlu Bağlantılar

11) Çikolatanın kullanımında aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?
A) Beyaz çikolata 45 Cº, siyah çikolata 50 Cº’de eritilmeli.
B) Yüksek ısıda eritilmeli.
C) Eritme sırasında sıcak su ilave edilmeli.
D) Çikolata donduğunda tekrar tekrar eritilmeli.

12) Aşağıdakilerden hangisi çikolataların kullanıldıkları yerlerden değildir?
A) Ürüne lezzet vermede.
B) Görüntü ve kaplama amaçlı.
C) Meyvelerin kararmasını önlemede.
D) Dolgu maddesi olarak.

13) Kağıttan kalem hangi kağıt ile yapılabilir ?
A) Parşömen kağıdı
B) Yağ geçirmez herhangi bir kağıt ile
C) Aliminyum folyo ile
D) Yukarıdakilerin hepsi

14) Şekillendirici taraklar ne işe yarar ?
A) Pastacı ustası saçını tarar
B) Pastayı süslerken desen yapar
C) Pastayı düzleştirir
D) Yukarıdakilerin hepsi

15) Aşağıdakilerden hangisi pasta süslemede kullanılmaz?
A) Marzipan, fondant, kuvertur
B) inci şekeri, draje
C) Pandispanya, kek
D) Kakao, Hindistan cevizi

16) Marzipanın içeriği nedir?
A) şekeri fazla badem ezmesi
B) şekeri az badem ezmesi
C) Badem ezmesi
D) Çikolata

17) Pastacılıkta meyveler hangi amaçlar için kullanılırlar?
A) Tadı güzel olduğu için
B) Besin değeri için
C) Renkleri güzel olduğu için
D) Yukarıdakilerin hepsi

18) Pralin ne işe yarar ?
A) İç dolgu yapılır B) Pasta yapılır
C) Kremalar yapılır D) Yukarıdakilerin hepsi

19) Glace hangi malzeme ile yapılamaz?
A) Fondantla B) Meyvelerle
C) Kuverturle D) Krem şantiyle

20) Marzipan ile aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
A) Kruvasan B) Çiçekler güller
C) Pasta kaplama D) Tablo ve plaket

Cevapları
1.D
2.A
3.C
4.A
5.D
6.D
7.A
8.B
9.D
10.D
11.A
12.C
13.D
14.B
15.C
16.A
17.D
18.B
19.B
20.A

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz