Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 23 Ekim 2019

Pastacılık Tatlıcılık Şekerlemecilik İleri Meslek Bilgisi Ustalık Soruları

Pastacılık Tatlıcılık Şekerlemecilik İleri Meslek Bilgisi Ustalık Soruları

Ustalık Belgesi Pastacılık Tatlıcılık Şekerlemecilik İleri Meslek Bilgisi Ustalık Soruları Ve Cevapları. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Pasta Ve Tatlı Yapımı Meslek Dalı, Pastacılık Tatlıcılık Şekerlemecilik İleri Meslek Bilgisi Dersi Ustalık Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.

Pastacılık Tatlıcılık Şekerlemecilik İleri Meslek Bilgisi Dersi Ustalık Soruları

1) Aşağıdakilerden hangisi kuru pasta hazırlamada kullanılan? esas gereçlerdendir?
A) Yumurta C)Kabartma tozu
B) Vanilya D)Kakao

2) Aşağıdakilerden hangisi kuru pastalara koku vermek için kullanılan gereçtir?
A)Meyveler C)Yumurta
B)Mahlep D)Jöle

3) Kuru pastaları keserek şekillendirmede kullanılan araç aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tart kalıbı C) Bıçaklar
B) Mekik kalıbı D) Kopatlar

4) Kuru pasta hamurları yoğrulduktan sonra kaç dakika dinlendirilmelidir?
A) 20-25 dakika C) 25-30 dakika
B) 15-20 dakika D) 5-10 dakika

5) Bisküvi hazırlarken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?
A) Şekline B) Kullanılan gereçlerin kalitesi ve ölçülerine
C) Süslemeye D) Görünüşüne

6) Kıyılarak hazırlanan hamurlardan yapılan ürünler kaç dakika pişirilmelidir?
A) 15-20 dakika B) 18-20 dakika
C) 10-15 dakika D) 20-25 dakika

7) Sable hamuru hazırlarken yağ nasıl olmalıdır?
A) Yağ eritilerek kullanılmalıdır. B) Yağ dondurulmuş olmalıdır.
C) Yağ oda sıcaklığında yumuşamaya bırakılmış olmalıdır. D) Sıvı yağ kullanılmalıdır.

8) Marmelat kullanılarak hazırlanmış kuru pastalarda kullanılan süsleme gereci
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Susam B) Meyve şekerlemeleri C) Yeşil fıstık D) Damla ve granül çikolata

9) Kıyılarak hazırlanan hamurlardan yapılan ürünlerin piştikten sonra rengi nasıl olmalıdır?
A) Ürünün özelliğine göre değişse de koyu pembe renkte olmalıdır
B) Ürünün özelliğine göre değişse de genellikle açık pembe renkte olmalıdır.
C) Açık kahverenginde olmalıdır.

10)Pişirilerek hazırlanan hamurlardan yapılan bisküviler piştiğinde renkleri nasıl olmalıdır?
A) Kahverengi renkte B) Açık pembe renkte. C) Koyu sarı renkte D) Açık sarı renkte

Sponsorlu Bağlantılar

11) Pişirilerek hazırlanan hamurlarda ,hamur ocak üzerinde kaç dakika pişirilmelidir
A) 15-20 dakika B) 10-15 dakika C) 20-25 Dakika D) 5-10 dakika

12) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Yumurtalar oda ısısında bekletilmiş olmalıdır.
B) Yumurtalar hamura teker teker kırılarak yedirilmelidir.
C) Yumurtaların hepsi aynı anda kırılarak hamura yedirilmelidir.
D) Yumurtalar hamur soğumadan kırılmalıdır.

13)Milföy hamurundan hazırlanan ürünler fırında pişirilirken ne yapılmalıdır?
A) Daha iyi kabarması için çatalla birkaç yerinden delinmelidir. B) Üzerine yumurta sarısı sürülmemelidir.
C) Soğuk fırına konmalıdır. D) Fırına konulmadan önce 10 dakika bekletilmelidir.

14) Milföy hamuru ürüne dönüştürülmeyecekse kısa süreli nasıl saklanır?
A) Bu hamur saklanamayacağı için hemen ürüne dönüştürülmelidir. B) Oda ısısında hava almayacak şekilde saklanmalıdır.
C) Buzdolabında saklanmalıdır. D) 15 derecenin altında saklanmalıdır.

15) Milföy hamuru ürüne dönüştürülmeyecekse uzun süreli nasıl saklanır?
A) Bu hamur uzun süre saklanamaz.
B) Uzun süreli saklanacaksa mutlaka ürüne dönüştürülmelidir.
C) 10 derecenin altında hava almayacak şekilde saklanmalıdır.

D) Derin dondurucuda saklanmalıdır.
16. Aşağıdakilerden hangisi ıslatma şurubu olarak kullanılmaz?
A) Meyve suları B) Likörlü su C) Şekerli su D) Gazoz

17. Aşağıdakilerden hangisi baton pasta için doğru bir ifadedir?
A) Rulo şeklinde katlanır. B) Pandispanya dikdörtgen şeklinde kesilir.
C) Yuvarlak biçimdedir. D) Kalıpla şekillendirilmiştir.

18. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Krem şanti soğuk sütle çırpılmalıdır. B) Krem şanti uzun süre dayanabilir
C) Krem şanti sadece örtülük olarak kullanılır. D) Krem şanti sadece baton pasta hazırlamada kullanılır.

19. Aşağıdaki gereçlerden hangisi pandispanya hamuru hazırlarken kullanılmaz?
A) Şeker B) Un C)Yumurta D) Süt

20. Aşağıdakilerden hangisiyle baton pastalar süslenmez?
A) Meyveler B) Likör C) Hindistan cevizi D) Fındık,fıstık

Cevaplar
1)A
2)B
3)D
4)D
5)B
6)C
7)B
8)C
9)B
10)C
11)D
12)B
13)A
14)C
15)D
16)C
17)B
18)A
19)D
20)B

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz