<style>.lazy{display:none}</style>
Usta Öğretici Olmak? Usta Öğreticilik Kursu

Usta Öğretici Olmak? Usta Öğreticilik Kursu

Usta Öğretici Olmak? Usta Öğreticilik Kursu

Usta Öğretici Olmak İçin 40 Saatlik Usta Öğreticilik Kursu Nerelerde, Ne Zaman Açılır.  Usta Öğreticilik Alanında Ustalık Yeterliliğini Kazanmış, Usta Öğretici Belgesi Sahiplerine Denir. Usta Öğreticiler Aday Çırak (Çıraklığa Başlama Yaşının Doldurmamış), Çırak, Kalfa Ve Mesleki Teknik Eğitim Okul Ve Kurumlarındaki Öğrenci Veya Kursiyerlerin Eğitimlerinden Sorumludur. Uzman İse Alanında Yüksek Öğretim Yapmış Ve Alanında En Az 5 Yıl Başarılı Bir Şekilde Çalışmış Yada Alanında Yüksek Lisans Eğitimi Almış Kişilere Denilir.

Usta Öğretici Olmak İçin Öncelikle Alanında Ustalık Belgesi Sahibi Olmak Gereklidir. Ustalık Belgesi Sahipleri Mesleki Eğitim Merkezlerinde Düzenlenen 40 Saatlik Usta Öğreticilik Kurslarına Katılarak Usta Öğretici Belgesi Alabilirler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde Usta Öğreticilik Kursu Kayıt Alımları Yıl Boyu Devam Etmektedir.

Usta Öğreticilik Kursu Yüz Yüze Yada Online Olarak Yapılabilir. Uzaktan Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı Eba Sistemindeki Videoları İzlemeleri İçin En Az 5 Gün Süre Verilerek Yapılır.
Uzaktan Yada Yüz Yüze Eğitimlerini Tamamlayanlar E-Sınav Ücretlerini Yatırarak Belirtilen Sınav Tarihinde Sınava Alınırlar.

Usta Öğreticilik Sınavında Başarılı Olmak İçin 50 Ve Üzeri Puan Alanlar Başarılı Sayılır. Sınav E-Sınav Olarak Yapılır.

Usta Öğreticilik (İş Pedagojisi) Kursu; Yüz Yüze Eğitim Yapılacak Şekilde Başvurusu Yapılmak İsteniyorsa, Başvuru Sayısına Yani Talep Sayısına Göre Açılmaktadır. Yüz Yüze Verilen Kurslarda Belirli Bir Başvuru Sayısı Aranmakta Ve Kurslara Devam Zorunluluğu Bulunmaktadır. Şayet Derslerin Dörtte Birine Girmezseniz Başarısız Sayılırsınız. Uzaktan Eğitim Yolu İle Verilecek Kurslarda Devam Zorunluluğu Olmayıp İstediğiniz Yerden Dilediğiniz Gün Ve Saatte Kursları Tamamlama İmkanına Sahip Olabilirsiniz.

Başvurusu Kabul Edilen Aday, Örgün (Yüz Yüze) Veya Uzaktan Eğitim Yolu İle 40 Saat Süren Kurs / Eğitim Alacaktır. Mesleki Eğitim Merkezlerinde Yüz Yüze Verilecek İş Pedagojisi (Usta Öğretici) Kursu; Günde En Fazla 8 Ders Saati Olacak Şekilde Hafta Da 40 Ders Saatidir. Yüz Yüze Yada Uzaktan Eğitim Yoluyla Verilecek Kurs Programı Ve Eğitim / Kurs Süreci; Günde En Fazla 8 Ders Saati Uygulanacak Şekilde Toplam 40 Ders Saatidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Uzaktan Eğitim Kanalı İle Verilecek Kurslarımıza;
Masaüstü Bilgisayar, Diz Üstü Bilgisayar (Laptop / Tablet v.b), Uygun Programları Yüklenmiş Cep Telefonu Kullanarak Kullanıcı Adı Ve Şifresi (Başvuru Yaptığınız Merkezden Alınacak) İle Web Üzerinden Giriş Yaparak Size Tanımlanan Usta Öğretici (İş Pedagojisi) Kursuna Başlayabilirsiniz.

Bu Kapsamda Adaylar İçin 16 Adet Video Hazırlanmıştır. Her Bir Videonun Sonunda Adaylarımızın Konuları Takip Edip Etmediklerini Ölçmek İçin Sorular Verilmiştir. Verilen Sorulara Doğru Olarak Cevap Veremeyen Adaylar İlgili Konuya Tekrar Yönlendirilecektir.

Kursu Tamamlayıp, Yapılan Sınavda Başarılı Olan Adaylara, E-MESEM Sistemi Üzerinden “Usta Öğreticilik” Belgesi Düzenlenecek Ve E-Devlet Sistemine İşlenecektir.

İş Pedagojisi (Usta Öğretici) Kursu
Usta Öğretici; Ustalık yeterliğini kazanmış, aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişilerdir.

Usta Öğreticilik Kursuna Kimler Katılabilir
Ustalık Yada İş Yeri Açma Belgesi Sahibi Olanlar İle En Az Ön Lisans Eğitimi Almış Olanlar Mesleki Eğitim Merkezleri Tarafından Verilen 40 Saat Süreli Usta Öğretici Kursuna Katılarak Belge Alabilir.

Usta Öğretici Olmak? Usta Öğreticilik KursuHalk Eğitim Merkezleri Usta Öğretici Başvuruları Her Kurum Farklı Tarihlerde Almaktadır. Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğreticilik Başvuruları Ağustos Ayında E-Yaygın Sistemi Üzerinden Alınmaktadır. Yıl İçerisinde Başvurular Devam Etmektedir. Ağustos Ayı Sonrası Yapılan Başvurularda Ağustos Ayında Başvuru Yapanların Başvuruları Değrelerdirildikten Sonra Değerledirilmeye Alınır. Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğreticiler Full Time Ve Part Time Olarak Görev Alabilirler. Resmi Bir Görevi Bulunmayanlar Haftada En Fazla 40 Saat Ders Verirken Resmi Görevi Bulunanlar Haftada En Fazla 10 Saat Ders Verebilir. Haftalık 40 Saatlik Süreyi Aşmadan Birden Fazla Kurumda Görev Alabilirler.

Halk Eğitim Merkezi Uzman Ve Usta Öğretici: Halk Eğitim Merkezlerinde Kadrolu Öğretmen Ve Kadrolu Usta Öğreticilerin Yetersiz Olması Durumlarında Ek Ders Ücreti Karşılığında Görevlendirilen Öğreticilik Yeteneğine Sahip Kişilere Denir.

Usta Öğretici Olmak İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli

Usta Öğretici Olmak İçin Öncelikle Hangi Alanda Usta Öğretici Olacağınıza Kadar Vermeniz Gereklidir. Örneğin El Sanatlarına Yatkınlığınız Varsa İğne Oyası Branşında Usta Öğretici Olmak İstiyorsanız El Sanatları Öğretmenliği, Nakış Öğretmenliği Lisans Bölümlerinden Mezun Olmanız, Önlisans Nakış Bölümünden Mezun Olmanız, El Nakışı Ve El Ve Makine Nakışı Lisesini Bitirmeniz Yada El Ve Makina Nakışı Ustalık/Usta Öğreticilik Belgesi Sahibi Olmanız Gerekiyor. Kurumlar Öğretici Tercihi Yaparken Başvuruda Bulunanlar Arasında Öncelikle Lisans, Önlisans, Meslek Lisesi Mezunlarını Tercih Ederler. Başvuruda Bulunanlar Arasında Yukarıdaki Şartları Taşıyanların Bulunmaması Durumunda Ustalık/Usta Öğreticilik Belgesi Sahipleri Tercih Edilir.

Halk Eğitim Merkezleri Usta Öğretici Alırken Öncelikle Alanında Yüksek Öğretim Mezunları, Ön Lisans Mezunları, Alanında Meslek Lisesi Mezunları, Lise Mezunu Alanında Ustalık/Usta Öğreticilik Belgesi Sahibi, İlkokul Yada İlköğretim Mezunu Alanında Ustalık/Usta Öğreticilik Belgesi Sahipleri, En Az Lise Mezunu Eğitim Vereceği Alanda Tüm Yetkinliğe Sahip Olanlar Olarak Sıralanır. Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Kursları İçin Yukarıdaki Şartları Taşıyan Başvuru Alımı Yapılmamış İse Çevrede Alanında Ustalığı Kabul Görmüş Kişilerin Başvuruları Kabul Edilebilir.

Denklik Yolu İle Kalfalık Ustalık Belgesi Alma Koşulları İçin Tıklayın.

Usta Öğreticilik Kursu İçin Gerekli Belgeler

Ustalık Belgesi Aslı Ve Fotokopisi Veya Ön Lisans / Lisans Diploması
Kimlik Fotokopisi
1 Adet Resim
Başvuru Dilekçesi

Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği- Madde 74 -C Usta Öğreticilerin Eğitimi İçin İş Pedagojisi Kursuna Katılan Ustaların Devamsızlıkları, Her Ders İçin Ayrı Ayrı Tutulur. Ustalar, Eğitim Süresinin En Az 3/4’üne Devam Etmek Zorundadırlar. Daha Fazla Devamsızlığı Olanlar, Daha Sonraki Bir Tarihte Düzenlenecek Kurslarda Devam Edemedikleri Derse Katılırlar.
Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği- Madde 86 -F Usta Öğreticilerin İş Pedagojisi Kurs Sonu Sınavı, Test Şeklinde Yapılır. Soru Sayısı, Derslerin Ders Saatleri Dikkate Alınarak Belirlenir. Konuların İşlenmesinde Ayrı Öğretmenlerin Görev Alması Durumunda Sorular, İlgili Öğretmenlerce Hazırlanarak Kurs Sonunda Tek Sınav Şeklinde Uygulanır.
Kursa Katılanların Başarılı Sayılabilmeleri İçin Kurs Sonunda Yapılan Sınavda, En Az 45 Puan “Geçer” Not Almaları Gerekir. Sınavda Başarılı Olamayanlar, Daha Sonra Açılacak Kursların Bitiminde Yapılacak Sınavlara Katılabilirler.

Usta Öğreticilik Kursu Eğitimi Verilen Konular Ve Saatleri

Konular

Süre

Ders Saati

Oran

(%)

Mesleki Eğitim410
Meslek Etiği Ve Ahilik25
İş Sağlığı Ve Güvenliği820
İletişim410
Eğitim Psikolojisi410
Mesleki Öğretim Yöntem Ve Teknikleri820
Öğretim Programı Uygulamaları410
Kalite Ve Verimlilik25
Ölçme Ve Değerlendirme Yöntemleri25
Sınav25
Toplam40100

Usta Öğretici Olmak İçin Aranılan Şartlar Nelerdir

Usta Öğretici Olabilmek İçin Öncelikle TC Vatandaşı Olmak (Yabancılar Bakanlar Kurulu Kararıyla Olabilir) Gereklidir. Ayrıca Kamu Haklarından Mahrum Olmamak, Taksirli Suçlar Ve Aşağıda Sayılan Suçlar Dışında Tecil Edilmiş Hükümler Hariç Olmak Üzere, Ağır Hapis Veya 6 Aydan Fazla Hapis Veyahut Affa Uğramış Olsalar Bile Devletin Şahsiyetine Karşı İşlenen Suçlarla, Zimmet, İhtilas, İrtikap, Rüşvet, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Sahtecilik, İnancı Kötüye Kullanma, Dolanlı İflas Gibi Yüz Kışkırtıcı Veya Şeref Ve Haysiyet Kırıcı Suçtan Veya İstimal Ve İstihlak Kaçakçılığı, Resmi İhale Ve Alım Satımlara Fesat Karıştırma, Devlet Sırlarını Açığa Vurma Suçlarından Dolayı Hükümlü Bulunmamak. Erkek Adaylar İçin Askerlikle İlişkilerinin Bulunmaması (Yapmış Olmak Veya Tecilli Olmak), Görevini Yapmasına Engel Sağlık Sorunu Bulunmamak. (Engellilere Yönelik Açılan Kurslarda Engel Grubu Dikkate Alınarak Görev Alabilir). Alanında Lisans Ve Ön Lisans Mezunu Olmak, Alanında Meslek Lisesi Mezunu Olmak, Alanında Ustalık/Usta Öğretici Mezunu Olmak (En Az İlkokul Mezunu), Lise Mezunu Olup Alanında Yetkinliğe Sahip Olduğunu Belgelemek.

Cumhuriyetin Kuruluşuyla Birlikte Halk Mektepleri, Halk Evleri Gibi İsimlerle Yürütülen Çalışmalar 1952 Yılında Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesinde Halk Eğitim Merkezleri Olarak Devam Etmiştir. Ülkemizde Bine Yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Mesleki Ve Teknik, Sosyal Ve Kültürel Ve Okuma Yazma Kurslar Açılmaktadır. Bine Yakın Halk Eğitim Merkezinde On Binlerce Usta Öğretici Görev Almaktadır. Ayrıca Belediyeler Tarafından Açılan Ücretsiz Kurslarda Yine On Binlerce Usta Öğretici Görev Almaktadır.

Usta Öğretici Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
Usta Öğretici, İşyerlerindeki Çırak Ve Stajyerlerin Beceri Eğitimlerinden Sorumlu Olan Kişilerdir. Bir İşyerinde Çırak Veya Bir Kalfa Yetiştirmek İstiyorsanız İlgili İş Yerinde Muhakkak Bir Usta Öğreticisi Belgesine Sahip “Usta Öğretici” Görev Yapmalıdır.

Usta Öğreticilik Kursu Konuları Örnek Sorular

Mesleki Eğitim (4 Saat)

Konular
1. Mesleki Eğitim
2. Mesleki Eğitimde Uygulanan Mevzuat / Politika Belgeleri
3. Ulusal Meslek Standartları, Ulusal Yeterlilikler
4. Mesleki Gelişim Ve Hayat Boyu Öğrenme
5. İşletmelerde Beceri Eğitimi, Çırak, Kalfa, Usta, Usta Öğretici Kavramları
6. Mesleki Eğitim Staj Sözleşmesinin Bölümleri
7. Mesleki Eğitim Okul Kurumlarında Belgelendirme

Bu öğrenme biriminde;
• Mesleki eğitim ilkelerini,
• Mesleki eğitimde uygulanan mevzuat / politika belgelerini,
• Ulusal Meslek Standartlarını (UMS), Ulusal Yeterlilikleri (UY),
• Mesleki gelişim ve hayat boyu öğrenmeyi,
• İşletmelerde beceri eğitimi, çırak, kalfa, usta, usta öğretici kavramlarını,
• Mesleki Eğitim Staj Sözleşmesi’nin bölümlerini,
• Mesleki eğitim okul kurumlarında belgelendirme ile ilgili bilgileri
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular
Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre “bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazanmış ve bu meslekle ilgili iş ve işlemleri ustanın gözetimi altında kabul edilebilir standartlarda yapabilen kişiye ne denir?
A) Kalfa
B) Çırak
C) Teknisyen
D) Aday Çırak

2. Aşağıdakilerden hangisi mesleki eğitim merkezlerine kayıt olabilmek için gerekli olan şartlardan değildir?
A) En az ortaokul veya imam hatip ortaokulu mezunu olmak
B) Bir işletme ile sözleşme imzalamak
C) Sağlık durumunun ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olması
D) 18 yaşını bitirmemiş olmak

3. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim
gören öğrencilere işletmelerce her yıl tatil aylarında ………… ücretli izin verilir. Yukarıdaki boşluğa verilenlerden hangisi gelmelidir?
A) 16 gün B) 1 ay C) 25 gün D) 14 gün

4. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin
…………………. aşağı ücret ödenemez.
Yukarıda boş bırakılan yere verilenlerden hangisi gelmelidir?
A) Yüzde on beşinden
B) Yüzde ellisinden
C) Yüzde otuzundan
D) Yüzde yirmi beşinden

5. İşletmelerde mesleki eğitim staj sözleşmesi kimler arasında imzalanır?
A) İşveren – Öğrenci reşit değil ise velisi
B) İşveren – Okul müdürü – Usta öğretici
C) Okul müdürü – Öğrenci reşit ise kendisi – İşveren
D) Öğrenci – İşveren – Usta Öğretici

6. Dördüncü veya daha üst seviye MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olanlar …………… sınavına alınırlar.
Yukarıda boş bırakılan yere verilenlerden hangisi gelmelidir?
A) Ustalık
B) Kalfalık
C) Usta Öğreticilik
D) İş Yeri Açma

Cevaplar
1- A
2- D
3-B
4- C
5- C
6-A

Meslek Etiği Ve Ahilik (2 Saat)

Konular
1. Meslek Etiği
2. Ahilik Ahlakı Ve İlkeleri
3. Ahilik Teşkilatının Mesleki Eğitimdeki Yeri Ve Önemi

Bu öğrenme biriminde;
• Etik kavramını,
• Meslek etiği kavramını,
• Evrensel meslek etiği kurallarını,
• Meslek etiğinin iş hayatına olumlu yansımalarını,
• Ahilik ahlakını,
• Ahilik ahlakının ilkelerini,
• Ahilik eğitiminin eğitimde ve meslek hayatındaki önemini
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular
Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi Ahi törenlerinden biri değildir?
A) Yiğitbaşılık töreni
B) Yol sahibi olma töreni
C) Yol kardeşliği töreni
D) Şed kuşanma töreni

2. Aşağıdakilerden hangisi Ahilikte eğitim sisteminin özelliklerinden biridir?
A) Derslerin yetkili kişiler tarafından verilmesi esastır.
B) İş başı eğitimiyle iş dışı eğitim bağımsızdır.
C) Eğitimin süresi sınırlıdır.
D) Eğitim ücretlidir.

3. Aşağıdakilerden hangisi Ahilik kültürünün oluşmasında en önemli payı içerir?
A) Eleman eksikliği
B) Ahlaklı ve nitelikli personel ihtiyacı
C) Kazancın önemi
D) Dinî temeller

4. Aşağıdakilerden hangisi kökeni Ahilik teşkilatına dayanan günümüz kurumlarından biri değildir?
A) Bağ-Kur
B) Esnaf Kefalet Kooperatifleri
C) Halk Bankası
D) Barolar Birliği

5. Aşağıdakilerden hangisi Ahilik eğitim sisteminde yer almaz?
A) Eğitim, ömür boyu süren bir süreçtir.
B) İş başında yapılan eğitim, iş dışında yapılan eğitimle bütünleşir.
C) Yaygın eğitim amaçlanmıştır.
D) Derslerin yetkili kişiler tarafından verilmesi esastır.

6. Aşağıdakilerden hangisi Ahiliğin kişisel gelişimine katkılarından biri değildir?
A) Sabırlı olma
B) Güler yüzlü olma
C) Emeğin kutsallığı
D) Öfkelenmeme

Cevaplar
1- A
2- A
3- B
4- D
5- C
6-C

İş Sağlığı Ve Güvenliği (8 Saat)

Konular
1. İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Önemi
2. İş Kazaları Ve Meslek Hastalıkları
3. Risk Tespiti Ve Alınacak Önlemler
4. İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı

Bu öğrenme biriminde;
• İş yerinde sağlık ve güvenliği tehdit eden unsurları belirleyerek gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerini,
• Meslek hastalıklarının sebeplerini öğrenerek gerekli önlemleri,
• İş yerinde ortaya çıkabilecek kaza, yaralanmalara karşı gerekli tedbirleri,
• İş kazasından sonra yapılması gereken iş ve işlemleri
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular

Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Bütün mesleklerde çalışanların sağlıklarını sosyal, ruhsal ve bedensel olarak en üst düzeyde sürdürmek, çalışma koşullarını ve üretim araçlarını sağlığa uygun hâle getirmek, çalışanları zararlı etkilerden koruyarak işin ve çalışanın birbirine uyumunu sağlamak üzere kurulmuş olan
multidisipliner bilim dalının adı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mobing
B) İş sağlığı ve güvenliği
C) Çalışan nörolojisi
D) İş yeri sağlığı

2. Bir çalışan, iş yerinde çalışırken kafasına sivri bir cisim düşmüş ve iş kazası geçirmiştir. Bu tür kazaların olmaması için çalışanın hangi kişisel koruyucu donanımı kullanması gerekir?
A) Baret
B) Eldiven
C) Koruyucu gözlük
D) İş elbisesi

3. Binaların havalandırma tesisatları iyi çalışmaz ve yüksek sıcaklık söz konusu olursa aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?
A) Nabız yükselir.
B) Terleme artar.
C) Dikkat azalır.
D) Verimlilik artar.

4. Öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği konularını anlatan öğretmen, meslek hastalıklarının sınıflandırılması konusunu anlatırken aşağıdakilerden hangisini saymamalıdır?
A) Kimyasal etken kaynaklı meslek hastalığı
B) Meteorolojik etken kaynaklı meslek hastalığı
C) Biyolojik etken kaynaklı meslek hastalığı
D) Psikolojik etken kaynaklı meslek hastalığı

5. İş kazalarının % kaçı önlenemez kazalardır?
A) % 2
B) % 10
C) % 12
D) % 20

6. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarını meydana getiren nedenlerin birinci sırasında yer almaktadır?
A) Tehlikeli davranış
B) Tecrübesizlik
C) Fiziksel güç yetersizliği
D) Nedeni bulunamayan sebepler

7. Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kuruluşlardan biri değildir?
A) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü
B) Mesleki Yeterlilik Kurumu
C) Orman Genel Müdürlüğü
D) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

8. Aşağıdakilerden hangisi solunum sisteminin korunmasında kullanılan kişisel koruyucu donanımdır?
A) Maske
B) Koruyucu gözlük
C) Baret
D) Eldiven

9. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarında dolaylı zararlardan biri değildir?
A) Kaybolan iş günü ve iş gücü
B) Sipariş kayıpları
C) Tazminat maliyetleri
D) Mahkeme masrafları

Cevaplar
1- B
2- A
3- D
4- B
5- A
6-A
7-C
8-A
9-C

İletişim (4 Saat)

Konular
1. İletişim
2. Etkili İletişim Yöntemleri
3. Beden Dili

Bu öğrenme biriminde;
• İletişimin temel kavramlarını,
• İletişim ögelerini,
• İletişim yöntemlerini,
• Beceri eğitimi sürecinde doğru iletişim yöntemlerini,
• Beden dilinin iletişim sürecindeki etkinliğini
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular
Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.
1. Aşağıdakilerden hangisi iletişim tanımlarından değildir?
A) Bilgi alışverişidir.
B) Kaynaktan hedefe doğru aktarılan bir haber sürecidir.
C) İnsanların duygu, düşünce, inanç, tutum ve davranışlarını sözlü, yazılı ve sözsüz olarak iletmesidir.
D) Ölçme değerlendirme sürecidir.

2. İletişimi başlatan kişi açısından bakıldığında aşağıdakilerin hangisinde iletişim sürecinin
ögeleri doğru verilmiştir?
A) Kaynak-Mesaj-Alıcı-Algı-Geribildirim
B) Mesaj-Yönetici-Alıcı-Değerlendirme
C) Organizasyon- Ölçme-Kaynak-Alıcı
D) Alıcı-Mesaj-Yönetim-Değerlendirici

3. “İletişimi engelleyen faktörlerdir. Süreci olumsuz etkiler. Sonuç olarak kaynağın gönderdiği mesajlar hedefin aldığı mesaj arasında fark oluşur.”
Verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Dönüt
B) Kodlama
C) Kod açma
D) Gürültü

4. İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrenci ve usta öğretici ilişkisi düşünüldüğünde aşağıdaki iletişim türlerinden en fazla hangisinin kullanıldığı söylenebilir?
A) Sözsüz iletişim
B) Sözlü iletişim
C) Yazılı iletişim
D) Güdüleyici iletişim

5. Göz temasından kaçınma aşağıdaki duygulardan hangisinin belirtisidir?
A) Rahatlık ve açıklık
B) Suçluluk veya bir şey saklama duygusu
C) İş birliğine hazır olma
D) Kendine güvenme

6. Endişe ve kaygıyı yansıtan mesaj hangisidir?
A) Esneme
B) Göz teması
C) Tırnak ısırma
D) Düğmelenmemiş ceket

Cevaplar
1- D
2- A
3- D
4- B
5- B
6-C

Eğitim Psikolojisi (4 Saat)

Konular
1. Eğitim Psikolojisinin Süreci
2. Gelişim Psikolojisi
3. Öğrenme Psikolojisi
4. İş Yeri Psikolojisi

Bu öğrenme biriminde;
• Eğitimin temel kavramlarını,
• Psikolojinin insan davranışlarının hangi yönlerini incelediğini,
• Eğitim ile psikoloji biliminin ortak noktalarının neler olduğunu
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular
Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi organizmanın doğrudan veya dolaylı gözlenebilen etkinlikleridir?
A) Güdü
B) Davranış
C) Bilinç
D) Bellek

2. Aşağıdakilerden hangisi eğitim ve psikolojinin ortak noktasıdır?
A) İnsan davranışı
B) İnsan hayatı
C) İnsan bilgisi
D) Gelişim

3. “Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik değişme meydana
getirme sürecine …………………………….. denir.” Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) Psikoloji
B) Hedef
C) Eğitim
D) Zekâ

4. Aşağıdakilerden hangisi gelişim türlerinden değildir?
A) Fiziksel gelişim
B) Bilişsel gelişim
C) Psiko-sosyal gelişim
D) Çevresel gelişim

5. Aşağıdakilerden hangisi öğrenmeye etki eden bireysel etkenlerdendir?
A) Öğrenme ortamı
B) Öğrencinin zekâsı
C) Öğrenme ortamındaki ısı
D) Öğrenme ortamındaki ışık

6. Aşağıdakilerden hangisi öğrenmeye etki eden çevresel etkenlerdendir?
A) Öğrencinin yeteneği
B) Öğrencinin yaşı
C) Öğrencinin içinde yaşadığı aile çevresi
D) Öğrencinin ön bilgisi

Cevaplar
1- B
2- A
3- C
4- D
5- B
6-C

Mesleki Öğretim Yöntem Ve Teknikleri (8 Saat)

Konular
1. Eğitim Stratejileri
2. Öğretim Yöntemleri
3. Öğretim Teknikleri
4. Farklı Alan Dallarda Kullanılan Yöntem Ve Teknik Örnekleri

Bu öğrenme biriminde;
• Mesleki eğitim kavramını,
• Usta öğretici kavramını
• Usta öğreticinin görevlerini,
• Öğrenme ve öğrenmenin etkilerini,
• Öğretim yöntemlerini,
• Öğretim tekniklerini,
• Ergenlik çağı özelliklerini,
• Mesleki eğitim öğretimde öğretim tekniklerini
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular
Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi öğretim faaliyeti basamaklarından biri değildir?
A) Hazırlık
B) Takdim
C) Uygulama
D) Gözetim

2. Aşağıdakilerden hangisi öğretim yöntemlerinden değildir?
A) Gösteri
B) Sınıf anlatımı
C) Soru-cevap
D) Anlatım

3. Yalnız işiterek yüzde kaç kalıcı bilgi oluşur?
A) %50
B) %40
C) %20
D) %100

4. “Ustalık yeterliğini kazanmış; aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okullarından gelen öğrencilerin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve
uygulayan kişiye……….… denir.”
Aşağıdakilerden hangisi boş bırakılan yere gelmelidir?
A) Usta
B) Çırak
C) Stajyer
D) Usta öğretici

5. Erkeklerde ergenlik çağı hangi yaş aralığındadır?
A) 13-18
B) 15-20
C) 08-10
D) 20-25

Cevaplar
1- D
2- B
3- C
4- D
5- A

Öğretim Programı Uygulamaları (4 Saat)

Konular
1. Eğitim Programı Ögeleri
2. Çerçeve Öğretim Programı Bölümleri
3. Haftalık Ders Çizelgeleri, Ders Bilgi Formları, Bireysel
4. Öğrenme Materyalleri
5. İşletme Planı

Bu öğrenme biriminde;
• Eğitim programının ögelerini,
• Çerçeve öğretim programı bölümlerini,
• Haftalık ders çizelgeleri, ders bilgi formları, işletme planlarını,
• Bireysel öğrenme materyallerini,
• Ders bilgi formlarını,
• İşletme planlarını
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular
Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Bir meslek alanında modüller hâlinde düzenlenmiş program aşağıdakilerden hangisidir?
A) Haftalık ders çizelgesi
B) Çerçeve öğretim programı
C) Ders bilgi formları
D) Modüler program

2. Bir meslek alanında mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını iş içinde geliştiren kişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Usta öğretici
B) Kalfa
C) Çırak
D) Usta

3. Bir eğitim öğretim yılı kaç haftadan oluşur?
A) 32 hafta
B) 36 hafta
C) 40 hafta
D) 44 hafta

4. Çerçeve öğretim programları kaç yıl olarak tasarlanır?
A) 1 yıl
B) 2 yıl
C) 3 yıl
D) 4 yıl

5. Haftalık ders çizelgelerinde hangi dersler bulunmaz?
A) Ortak dersler
B) Standart dersler
C) Dal dersleri
D) Alan dersleri

6. Mesleki eğitim merkezi programı uygulayan okul ve kurumlarda okutulan dersler içinde yıl sonu başarı puanı ile başarılı sayılamayacak ders aşağıdakilerden hangisidir?
A) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
B) Matematik
C) Mesleki Gelişim
D) İşletmelerde Mesleki Eğitimi

7. İşletme yıllık planı kimler tarafından yapılır?
A) Okulda alan öğretmenleri
B) Okulda koordinatör müdür yardımcısı
C) İş yerinde çalışan ustalar
D) İş yerinde çalışan usta öğreticiler

8. İşletme yıllık planında aşağıdaki bilgilerden hangisi bulunmaz?
A) Modül adı
B) Ders adı
C) Sınav soruları
D) Ders saati

Cevaplar
1- D
2- C
3- B
4- D
5- B
6-D
7-A
8-C

Kalite Ve Verimlilik (2 Saat)

Konular
1. Kalite, Verimlilik Maliyet Kavramları
2. Kalite Ve Verimliliğin Ülke Ekonomisine Etkileri
3. Kalite Yönetim Sistemleri, Ulusal Ve Uluslararası
4. Standartları
5. Marka, Patent, Faydalı Ürün, Coğrafi İşaret Kavramları

Bu öğrenme biriminde;
• Kalite kavramlarını,
• Verimlilik kavramlarını,
• Maliyet kavramını,
• Bireysel öğrenme materyalleri kavramını,
• Kalite ve verimliliğin ülke ekonomisine katkılarını,
• Kalite yönetim sistemlerini,
• Ulusal ve uluslararası standartları,
• Patent kavramını,
• Faydalı model kavramını,
• Coğrafi işaret kavramını
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular
Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Kalite aşağıdakilerden hangisini sağlamaz?
A) Müşteri memnuniyeti
B) Gereksiz kullanım
C) Üretimde hatasızlık
D) Güvenli ürün

2. Belirli bir amaca ulaşabilmek için katlanılan fedakârlıkların parasal tutarına ne ad verilir?
A) Ürün
B) Fayda
C) İhtiyaç
D) Maliyet

3. Aşağıdakilerden hangisi kalite ve verimliliğin ekonomiye sağladığı faydalardandır?
A) Maliyeti düşürmesi
B) Rekabeti geliştirmesi
C) İsrafı önlemesi
D) Hepsi

4. Bir işletmede hedeflenen kalitenin gerçekleşmesi için sürdürülen faaliyetlerin tamamına ne denir?
A) Personel geliştirme
B) Mali işlemler
C) Kalite yönetim sistemleri
D) Bakım onarım

5. Bir işletmenin, mal ve hizmetlerinin diğerlerinden ayırt edilebilmesini sağlayan ve baskı yoluyla yayınlanabilen her türlü işarete ne ad verilir?
A) Marka
B) Coğrafi işaret
C) Kalite
D) Patent

6. Buluş sahibinin buluş konusu ürünü belirli bir süre üretme, kullanma, satma ve ihraç etme hakkına ne ad verilir?
A) Coğrafi işaret
B) Faydalı model
C) Marka
D) Patent

Cevaplar
1- B
2- D
3- D
4- C
5- A
6-D

Ölçme Ve Değerlendirme (2 Saat)

Konular
1. Ölçme Ve Değerlendirme İle İlgili Temel Kavramlar
2. Başlıca Öğrenme Türleri Ve Ölçme İşlemleri
3. Değerlendirme Ölçütleri
4. Eğitim Öğretimde Ölçme Değerlendirmenin Yeri
5. İyi Bir Ölçme Aracında Olması Gereken Nitelikler
6. Ürün (İş) Dosyası Değerlendirme
7. İşletmede Beceri Eğitimi Değerlendirme Ölçütleri

Bu öğrenme biriminde;
• Ölçme ve değerlendirme ile ilgili temel kavramları,
• Başlıca öğrenme türleri ve ölçme işlemleri arasındaki ögeleri,
• Değerlendirme ölçütlerini,
• Eğitimde ölçme ve değerlendirmenin önemini,
• İyi bir ölçme aracında olması gereken nitelikleri,
• Ürün dosyasını,
• İşletmelerde beceri eğitimin değerlendirme ölçütlerini
Öğreneceksiniz.

Örnek Sorular
Aşağıdaki soruları dikkatle okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. “Ölçmeye konu olan özelliğin hangi miktarına ne değer verileceğinin belirlenmesidir.”
Bu cümlede söz edilen ölçme kavramı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Birim
B) Ölçüt
C) Geçerlik
D) Ölçme kuralı

2. “Özellikle küçük yaşlardaki çocukların eğitiminde kullanılan bu öğrenme yönteminde taklit önemli bir yere sahiptir.”
Bu cümlede söz edilen öğrenme türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Koşullanma yoluyla öğrenme
B) Edimsel koşullanma
C) Model alarak öğrenme
D) Bilişsel öğrenme

3. “….. , yanıtlayıcının soruların yanıtlarını düşünüp hatırlayarak ve hatırladığı yanıtı organize edip yazı olarak sunduğu sınav türüdür.”
Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) Çoktan seçmeli test
B) Yazılı sınav
C) Eşleştirme testi
D) Sözlü sınav

4. Aşağıdakilerden hangisi ölçme ve değerlendirmenin sağladığı faydalardan biri değildir?
A) Eğitim süreçlerinin verimliliğinin kontrolü
B) Öğrenme eksikliklerinin tespiti
C) Eğiticinin mesleki yeterliliğini artırma
D) Doğru ve etkili geri bildirim verme

5. Derste anlatılmayan konuları sınavda sorma aşağıdaki ölçme ilkelerinden hangisinin ihlal edilmesini örnekler?
A) Geçerlilik
B) Güvenirlik
C) Kullanışlık
D) Örneklemecilik

6. Aşağıdakilerden hangisi beceri eğitimi faaliyetlerinden biri olamaz?
A) Günlük öğrenci çalışmalarını çizelge üzerine belirlemek
B) Kazanılan becerileri iş yapma testleri ile sınamak
C) Güvenlik kural ve tedbirlerine uygun hareket etmek
D) Araç ve gereçleri tertipli düzenli kullanmamak

Cevaplar
1- D
2- C
3- B
4- C
5- A
6-D

Ziyaretçi Yorumları - 488 Yorum
  1. çiğdem dedi ki:

    Merhaba: Halkla ilişkiler ve tanıtım mezunuyum ayrıca iş sağlığı ve güvenliği bölüm mezunuyum. Usta öğretici olmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bilgi verirseniz sevinirim.

    1. Halkla İlişkiler Ve Organizasyon Hizmetleri Alanında Kurs Açmak İçin Başvuru Yapılabilir. Ücretli Usta Öğretici Başvuruları Ağustos Ayında E-Yaygın Sistemi Üzerinden Yapılır. Başvurular Yıl Boyunca Açıktır. Ağustos Sonrası Yapılan Başvurular Takvim Dışı Başvuru Olarak Değerlendirilir. Ağustos Sonrası Başvuru Yapanların Başvuruları Takvim İçinde Başvuru Yapanların Başvuruları Değerlendirildikten Sonra Değerlendirilmeye Alınır.
      https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

      1. Gamze atesoglu dedi ki:

        Merhaba meslek lisesi tekstil konfeksiyon mezunuyum halk eğitim merkezlerinde usta ogretici olmak istiyorum nasıl olabilirim?

      2. Ücretli usta öğretici Başvuruları e-yaygın sisteminden yapılır. detaylar linkte.

  2. Hafız dedi ki:

    Merhaba. Benim imam hatip diplomam yok. Düz lise ve hafızlık belgem var. Usta öğreticilik belgesi de aldım ben başvuru yaptım ama onay puanı sadece 1 gözüküyor. Kuran kursu için usta öğretici olarak çalışabilir miyim bu durumda? Bilginiz var mı?

    1. Sadece Usta Öğreticilik Belgesinden Puan Alınır. (1 Puan)
      Başvuru Yaptığınız Halk Eğitim Merkezine, Sizin Başvuru Yaptığınız Kurs İçin Kaç Kişinin Başvuru Yaptığı Ve Kursa Olan Talep Doğrultusunda Kursun Kaç Grup Olarak Açılacağına Bağlı Olarak Değişir.

  3. mehmet dedi ki:

    Merhaba; halk eğitim merkezlerinde karate branşında kurs açmak için 1. Kademe antrenörlük belgesi yeterli mi?

    1. Eğitici Koşulları
      1. Programın Uygulanmasında Spor Alanında Eğitim Almış Olan Alan Öğretmenleri Görev Almalıdır.
      2. Programın Uygulanmasında Gerektiğinde Spor Alanı Alanındaki Meslek Elemanlarından Yararlanılabilir.
      3. Usta Öğretici; Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesinin Veya Karate Federasyonundan Antrenörlük Belgesini Almış Olmalıdır.

  4. Gamze Doğ an dedi ki:

    Açıköğretim lisesi yüz yüze egitim cocuk gelişiminden mezun olanlar usta ogretici belgesini nasıl alırlar? Ve bu belgeyi aldıktan sonra ozel egitim okullarında çalışabilirler mi?

    1. mesleki eğitim merkezleri tarafından verilir. ozel egitim okullarında çalışma koşulları hakkında bilgim yok.

      1. Ezgi dedi ki:

        Merhaba sosyal hizmet lisans mezunuyum. Aynı zamanda ücretli öğretmenler için özel eğitim kursu (80 saat) sertifikam var. Şuan da bilgisayar İşletmenliği(163 saat) kursuna gidiyorum. Merkezlerde usta öğretici olmak için ne yapmam gerekiyor? Bu sertifikalarla da olabilir miyim?

      2. Sosyal Hizmet Mezunları Aile Ve Tüketici Bilimleri Alanında Kurs Açmak İçin Başvuru Yapabilir. Sertifika İle Kurs Açılamıyor. Başvurular Ağustos Ayında E-Yaygın Sisteminden Alınır.
        https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

  5. Hatice dedi ki:

    Merhaba Kaligrafi üzerine ismek üzerinden 240 saat katılım belgem var. Ayrıca güzel sanatlar fakültesinde okuyorum ve burada da iki dönem kaligrafi dersi aldım . İkinci üniversitem. Halk eğitimin kaligrafi kursu malesef yok. Beş yıldır kaligrafi ile meşgulüm ve ders veriyorum . Malesef yine kaligrafi için usta öğretici belgesi alacak bir kurum bulamıyorum. Bu konuda öğretmen olmak istiyorum. Nasıl bir tol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.

    1. Kaligrafi (Güzel Yazı) Kurs Programı 1 eğitici koşulları
      Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;
      1. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”na göre atanan, Türkçe, Grafik, Görsel Sanatlar Alan öğretmenleri ve öğretmen bulunmaması halinde bu alanlara öğretmen olarak atanabilecek olanlardan yükseköğrenimleri sırasında kaligrafi dersi almış olanlar ya da kaligrafi alanında en az 2 yıl eğitim aldığını ya da verdiğini belgelendirenler,

      2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile Türkçe, Grafik, Görsel Sanatlar Alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunlarından, yükseköğrenimleri sırasında kaligrafi dersi almış olanlar ya da kaligrafi alanında en az 2 yıl eğitim aldığını ya da verdiğini belgelendirenler,

      3. Türkçe, Grafik, Görsel Sanatlar alanına kaynak teşkil yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlilerinden, yükseköğrenimleri sırasında kaligrafi dersi almış olanlar ya da kaligrafi alanında en az 2 yıl eğitim aldığını ya da verdiğini belgelendirenler,

      4. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile atanan tüm alan öğretmenlerinden yükseköğrenimleri sırasında kaligrafi dersi almış olanlar ya da kaligrafi alanında en az 2 yıl eğitim aldığını ya da verdiğini belgelendirenler,

      5. En az lise mezunu olup, kaligrafi alanında en az 2 yıl eğitim aldığını ya da verdiğini belgelendirenler.

  6. Eyyüp dedi ki:

    Merhabalar, Hafriyat/ağır iş makinaları usta öğreticilik sertifikası almak istiyorum gerekli şartlar nedir ? teşşekür ederim

    1. Usta Öğretici Belgesi Alabilmek İçin Ustalık Belgesi Sahibi Olmak Gereklidir.
      Motorlu Araçlar Alanı İş Makineleri Dalı Ustalık Belgesi Alınmalıdır.

  7. fatih dedi ki:

    merhaba;
    Tiyatro sanatçısıyım.istanbul dan izmit e taşındım ve bu bölgelerde tiyatro ve drama usta öğreticilik sertifikası alıp sınıflar açmak istiyorum.halk eğitim merkezlerine gittim ve böyle başvuru yapılmadığı için ders açmadıklarını bana ilettiler.
    bu derslerimi ve sertifikamı hangi bölgelerden alabilirim.saygılar

    1. mesleki eğitim merkezlerine bakınız.

  8. Pınar Murat dedi ki:

    Merhabalar. Sosyal bilimler meslek yüksekokulu sigortacılık önlisans mezunuyum. Halkegitim kurslarında usta ögretici olabilirmiyim? Bunun icin nasıl bir yol izlemem gerekir? Eğer olunabiliyorsa hangi egitimleri verebilirim? Ilginize teşekkür ederim.

    1. Pazarlama ve perakende alanı için başvurulabilir. ücretli usta öğretici başvuruları ağustos ayında e-yaygın sisteminden alınır. ağustos sonrası yapılan başvurular, ağustos ayında başvuru yapanların başvuruları değerlendirildikten sonra değerlendirilmeye alınır. detaylar için linki ziyaret edin. https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

  9. Dilara dedi ki:

    Merhaba ben mimarlık (İngilizce) mezunuyum, halk eğitimde hangi kursları açma imkanım var acaba söylerseniz çok sevinirim

    1. inşaat teknolojisi alanı.

  10. Hüseyin uyan dedi ki:

    Beden eğitimi öğretmeni hali fabrikasi alaninda usta öğretici belgesi alabilir mi acaba

    1. Usta öğretici belgesi alanlara göre verilmiyor. Usta öğretici belgesi almak için ustalık belgesi sahibi olmak yada en az ön lisans mezunu olmak gereklidir.

      1. Gül Fulya Yüksel dedi ki:

        Usta öğretici kursu ne zaman başlıyor acaba? Ne zaman başvurabiliriz?

      2. yıl boyunca ustalık belgesi sahibi olanlar mesleki eğitim merkezlerinde başvuruda bulunabilir. kurs için yeterli sayıda grup oluşduğunda kurs açılır.

      3. Funda Aydın dedi ki:

        Merhabalar Anadolu Üniversitesi Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Önlisans öğrencisiyim. TEk dersim kaldı vermem gereken. Usta Öğreticilik kursuna katılıp Usta Öğretici belgesi alma hakkım var mı? Şimdi ya da mezun olduktan sonra… Teşekkür ederim

      4. Ustalık, İş Yeri Açma Yada En Az Ön Lisans Seviyesinde Mesleki Eğitim Almış Olanlar, Uzaktan Veya Yüz Yüze Eğitimle Yapılan 40 Saat Süreli Usta Öğreticilik Kursuna Katılabilirler. Kursu Tamamlayanlardan E-Sınavda Başarılı Olan Adaylara Usta Öğreticilik Belgesi Verilir.

  11. Sefa dedi ki:

    Moda tasarım meslek lisesi moda tasarım kadın terzi mezunuyum ayrıca ustalık ve usta öğreticilik belgem var halk eğitim merkezine bağlı kurs açmak istiyorum ne yapmam gerekiyor

  12. alev dedi ki:

    çocuk gelişim sertifikası ve 2 yıllık çocuk gelişim diplomam var anaoklu bulunaan halk egitim kurumunda anaokulu ögretmeni olmak için ne yapmalıyım .

    1. Ağustos ayı içinde e-yaygın sisteminden başvuru yapılır. 37-72 ay 3-6 yaş oyun odası kursu.

      1. Hatice HARMANCI dedi ki:

        Merhaba ben dkab ogretmeniyim..ankara baskent iletisimden yaklasik 6 ay diksiyon spikerlik ve sunuculuk dersi aldim…aldigim sertifikayla halk egitim merkezlerinde usta ogretici olarak calisabilecegimiz soylenmisti…muracaat ediyorum sartlariniz uymuyor dediler..ankaraya gittim hayat boyu ogrenmede hakkimi aradim ama sonuuc yok..hangi brans ogretmeni olursa olsun diksiyon egitimi almayan bir ogretmen nasil verebilir ki bu egitimi… ..uzun soluklu bir egitim olan diksiyon egitimi en az insanin 10 yilini aliyor..ben 7. ci yilimdayim hergun birsey ogreniyorum…burda yetismis bir eleman olaraktan kimseye sesimi duyuramiyorum..kayseride lisede calisiyorum.ogrencilerime yardimci oluyorum cok ilgilerini cekiyor…bulundugum sehirde genclere ozellikle universite ogrencilerine yardimci olacagim yerde elim kolum bagli bekliyorum.

      2. Kübra dedi ki:

        Merhaba
        Ben önlisans çocuk gelişimi mezunuyum halk eğitim merkezinde eğitimci olmak istiyorum fakat bunun için hiç bir belgem yok usta öğreticilik gibi bunun için ne yapmam gerekiyor

      3. Mezuniyet Belgesi Bölümünde Mezun Olduğunuz Bölümü Seçip Mezuniyet Belgesi Yüklendikten Sonra Kurs Puan Bilgisi Butonu İle Puan Alabilecek Kurslar Görünür. usta öğreticilik belgesi zorunlu değildir, sadece ek puan getirir. usta öğretici oryantasyon kursu öğretmenler ve formasyonu olanlar dışındakiler için zorunludur.

  13. faruk seker dedi ki:

    Merhabalar Aof yerel yonetimler mezunuyum usta ogreticilik yapmak icin hangi kurslar olabilir tesekkurler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      alanda açılabilecek kurs bulunmuyor.

    2. Özden dedi ki:

      Matematik bölümü mezunuyum. Matematik kursu açabilir miyim? Ve formasyon gerekli mi

      1. Matematik Bölümü Açabiliyor.
        Matematik Bölümü

  14. Ebru dedi ki:

    Merhaba ben iki yıllık önlisans turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. anaokul kreş vs çalışmak İçin MYK 4. Seviye çocuk bakım elemanı belgesini aldım, yani bundan sonrası İçin ustalık belgesini almak istiyorum ne yapmam gerekiyor hatta usta öğreticilik belgesini de almak istiyorum

    1. Hem Kursları dedi ki:

      3308 Sayılı Meslekî Eğitim Kanunu Kapsamındaki Mesleklerde Belge Veriliyor. Çocuk Gelişimi Alanı Bulunmuyor.

  15. Aslı Taşkın dedi ki:

    Turizm işletmeciliği lisans mezunuyum aynı zamanda uzaktan çocuk gelişimi okuyorum hangi alanlarda kurs açabilirim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Konaklama ve seyahat hizmetleri alanı için başvurulabilir.

      1. Nilay dedi ki:

        Merhaba, gazetecilik lisans mezunuyum, pedagojik formasyonum ve eğitim yönetiminde tezli yüksek lisansı var hangi alanlarda kurs verebilirim?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Gazetecilik alanı için başvurulabilir. başvurular merkezi sistem üzerinden ağustos ayında e-yaygın sisteminden alınır.
        https://www.halkegitimkurs.com/halk-egitim-usta-ogretici-gorevlendirilmesi/

      3. Ess dedi ki:

        Birden fazla alanda ustalık belgesi için başvuru yapabilir miyim

  16. Ruken dedi ki:

    Meraba iyi günler;ben düz lise mezunuyum, yiyecek ve içecek hizmetleri Aşçı çırağı ve aşçı yardımcısı belgesini aldım.. Ustalık belgesini aldıktan sonra, yiyecek ve içecek hizmetleri öğretici belgesini almak istiyorum,onun için ne yapmalıyım..?? (Teşekkürler)

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Mesleki eğitim merkezlerinde açılan usta öğretici kursu (40 saat) için başvurulur.

      1. Seda dedi ki:

        Merhaba ben direksiyon egitmenligi belgesi aldım.halk egitimlerde de kurs verebilmek için hangi sertifikayı almam gerekiyor usta eğitici olmak için

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Motorlu Taşıt Sürücüleri Trafik Ve Çevre Öğreticiliği
        Eğitici Koşulları
        Kurs programının uygulanmasında sürücü belgesi olan eğiticiler aşağıdaki öncelik
        sırasına göre görevlendirilirler;

        1. İş Sağlığı Ve Güvenliği
        Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre atanan öğretmenlerden İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasına sahip olanlar görev almalıdır.

        2. Etkili İletişim
        Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık/Eğitim Programları ve Öğretim/ Eğitim Yönetimi ve Denetimi /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler /Psikoloji/ Felsefe/ Sosyoloji Bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

        3. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
        Sürücü belgesine sahip eğitim programları ve öğretim, ölçme ve değerlendirme, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile eğitim yönetimi alanlarında yüksek lisans veya lisans mezunu eğiticiler görev almalıdır.

        4. Öğretim Yöntem ve Teknikleri
        Sürücü belgesine sahip eğitim programları ve öğretim, ölçme ve değerlendirme, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile eğitim yönetimi alanlarında yüksek lisans veya lisans mezunu eğiticiler görev almalıdır.

        5. Trafik Kuralları
        a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlamasında konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,
        b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikasına sahip en az 3 yıl Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarında görev almış olan lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

        6. Trafik Eğitimi ve Psikoloji
        Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık / Eğitim Programları ve Öğretimi/ Eğitim Yönetimi ve Denetimi /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/ Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az Lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler /Psikoloji/ Felsefe/ Sosyoloji Bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

        7. Çevre Koruma
        a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler
        b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikası’na sahip en az 3 yıl motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görev almış lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

        8. Karayolu Taşımacılığı
        a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,
        b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği sertifikasına sahip en az 3 yıl Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarında görev almış olan Lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

        9. İlk yardım
        a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler
        b) İlk yardım ve eğiticinin eğitimi sertifikasına sahip en az lisans mezunu öğretmenler görev almalıdır.

        Motorlu Taşıt Sürücüleri
        Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği
        Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıda belirtilen modüllere göre görevlendirilirler;

        1. İş Sağlığı Ve Güvenliği Modülü:
        Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre atanan öğretmenlerden İş Sağlığı ve
        Güvenliği Sertifikasına sahip olanlar görev almalıdır.

        2. Etkili İletişim Modülü:
        Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık/Eğitim Programları ve Öğretim/Eğitim Yönetimi ve Denetimi /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler /Psikoloji/ Felsefe/ Sosyoloji Bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

        3. Meslek Ahlâkı Ve Ahilik Modülü:
        Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık / Eğitim Programları ve Öğretimi/ Eğitim Yönetimi ve Denetimi /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler /Psikoloji/ Felsefe/ Sosyoloji Bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

        4. Çevre Koruma Modülü:
        a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,
        b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikası’na sahip en az 3 yıl motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görev almış lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

        5. Öğretim Yöntem Ve Teknikleri Modülü:
        Sürücü belgesine sahip eğitim programları ve öğretim, ölçme ve değerlendirme, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile eğitim yönetimi alanlarında yüksek lisans veya
        lisans mezunu eğiticiler görev almalıdır.

        6. Eğitimde Ölçme Ve Değerlendirme Modülü:
        Sürücü belgesine sahip eğitim programları ve öğretim, ölçme ve değerlendirme, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile eğitim yönetimi alanlarında yüksek lisans veya lisans mezunu eğiticiler görev almalıdır.

        7. İlk Yardım Modülü:
        a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,
        b) İlk yardım ve eğiticinin eğitimi sertifikasına sahip en az lisans mezunu öğretmenler görev almalıdır.

        8. Trafik Sistemi Ve Trafik Güvenliği Modülü:
        a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,
        b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikasına sahip en az 3 yıl motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görev almış lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

        9. Güvenli Araç Kullanımı Modülü:
        Güvenli araç kullanımı modülünde en az yüksekokul mezunu, en az 3 yıllık sürücü belgesine sahip ve sürücü kurslarında en az 3 yıl çalışmış direksiyon usta öğreticileri görev almalıdır.

        10. Sürücü Adayına Direksiyon Eğitimi Modülü:
        Güvenli araç kullanımı modülünde en az yüksekokul mezunu, en az 3 yıllık sürücü belgesine sahip ve sürücü kurslarında en az 3 yıl çalışmış direksiyon usta öğreticileri görev almalıdır.

        Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumlusu
        EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

        1. İş Sağlığı Ve Güvenliği
        Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık/Eğitim Programları ve Öğretim/Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler /Psikoloji/ Felsefe/ Sosyoloji Bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

        2. Etkili İletişim Modülü:
        Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık/Eğitim Programları ve Öğretim/Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler /Psikoloji/ Felsefe/ Sosyoloji Bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

        3. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
        Sürücü belgesine sahip eğitim programları ve öğretim, ölçme ve değerlendirme, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile eğitim yönetimi alanlarında yüksek lisans veya lisans mezunu eğiticiler görev almalıdır.

        4. Trafik Kuralları
        a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlamasında konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,
        b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikasına sahip en az 3 yıl Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarında görev almış olan lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

        5. Trafik Eğitimi ve Psikoloji
        Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık / Eğitim Programları ve Öğretimi/ Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/ Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az Lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler /Psikoloji/ Felsefe/ Sosyoloji Bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

        6. Sınav Sorumlusu Araç Kullanım Eğitimi
        En az Yüksek Okul mezunu, en az 3 yıllık sürücü belgesine sahip ve sürücü kurslarında en az 3 yıl çalışmış direksiyon usta öğreticileri görev almalıdır.

      3. Seher dedi ki:

        Merhabalar ben düz lise mezunuyum el sanatları (amiguri, iğne oyası, resim, ahşap boyama, örğü çanta) gibi bir çok yönde el becerim var bu yönde kurs alıp öğreticilik yapmak istiyorum nasıl Bi yol izlemem gerekiyor

      4. ustalık belgesi almanız gerekli (mesleki eğitim merkezleri tarafından verilir) öncelikle kalfalık belgesi alınır.
        Mesleki ve teknik eğitim veren örgün veya yaygın eğitim okul ve kurumları ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre açılmış kurumlardan üçüncü seviye yaygın eğitim kurs bitirme belgesi veya kurs süresi toplamı en az 468 saat mili eğitim onaylı kurs bitirme belgelerine sahip olanlar kalfalık beceri sınavına girer.

        Mesleki ve teknik eğitim veren örgün veya yaygın eğitim okul ve kurumları ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre açılmış kurumlardan dördüncü seviye yaygın eğitim kurs bitirme belgesi veya kurs süresi toplamı en az 756 saat mili eğitim onaylı kurs bitirme belgelerine sahip olanlar ustalık beceri sınavına girer.

  17. Zeynep dedi ki:

    Merhabalar ilahiyyat bölümü mezunuyum formasyonumda bulunmakta. Aynı zamanda açık öğretimden fotoğrafçılık ve kameramancılık okuyorum bu alanda kurs açabilmek için ne yapmalıyım?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Halk eğitim merkezleri ücretli usta öğretici başvuruları merkezi sistem üzerinden ağustos ayında e-yaygın sitesinden alınmaktadır.
      Ağustos ayından sonra yapılan başvurularda, ağustos ayı içinde başvuru yapanların başvuruları değerlendirildikten sonra değerlendirmeye alınır.
      https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

  18. Öznur dedi ki:

    Merhaba SOSYOLOJİ bölümü mezunuyum, aynı zamanda Felsefe Grubu Öğretmeniyim halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olabilir miyim ve hangi kursları verebilirim? Bunun için usta öğretici oryantasyon kursu almam yeterlimi?
    Bunun yanında daha önce aldığım Ev mefruşatı, Giyim ve Makine Nakışı kurslarında tamamladığım 1250 saati aşkın kurs belgelerim var bu alanlar için ustalık belgesi almam gerekli mi? Bilgi verebilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Sosyoloji mezunları kişisel gelişim alanında kurs açmak için başvuruda bulunabilir. Usta öğretici oryantasyon kursu öğretmenler ve formasyonu olanlar dışında mecburi.
      Mesleki ve teknik eğitim veren örgün veya yaygın eğitim okul ve kurumları ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre açılmış kurumlardan dördüncü seviye yaygın eğitim kurs bitirme belgesi veya kurs süresi toplamı en az 756 saat mili eğitim onaylı kurs bitirme belgelerine sahip olanlar ustalık beceri sınavına girer

  19. Rabia Doğan dedi ki:

    Merhaba. Tezhip eğitmeni olmak istiyorum. Halkeğitim mezun belgem var 520 saatlik. Lise mezunuyum.
    Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Tezhip kursu eğitici koşulları
      1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre,
      a. Görsel Sanatlar alanı öğretmeni olarak atananlar
      b. El Sanatları alanı öğretmeni olarak atananlar
      c. Dekoratif Sanatlar alanı öğretmeni olarak atananlar
      d. öğretmen bulunamaması durumunda bu alanlara öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar
      2. Diğer branşlarda öğretmen olarak atananlardan, Görsel Sanatlar, El Sanatları ve Dekoratif Sanatlar alanlarına yönelik eğitim aldığını belgelendirenler
      3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile Görsel Sanatlar, El Sanatları ve Dekoratif Sanatlar alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları
      4. Görsel Sanatlar, El Sanatları ve Dekoratif Sanatlar alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri
      5. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile atanan tüm alan öğretmenlerinden Görsel Sanatlar, El Sanatları ve Dekoratif Sanatlar alanlarında eğitim aldığını belgelendirenler

  20. Melahat dedi ki:

    Merhaba.deri işlemeciliği kursu görüyorum. Bu konuda kendimi geliştirip usta öğretici olmak istiyorum.nasil bir yol izlemem gerekir .bilgi verirseniz sevinirim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Mesleğinde 5 Yıl Çalışarak Ustalık Belgesi Sınavına Girilebilir.
      3. Seviye Kurs Belgesi İle Kalfalık Belgesi Sınavına
      4. Seviye Kurs Belgesi İle Ustalık Belgesi Sınavına Girilebilir.

      1. Rabia dedi ki:

        Merhaba dekoratif el sanatları usta ögretici belgemi aldım Bursadayım nasıl nereye başvurmam gerekiyor işim olması icin. Halk egitimde calışma hakkım varmı

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Ücretli usta öğretici başvuruları ağustos ayında e-yaygın sistemi üzerinden alınır. Ağustos ayı sonrası yapılan başvurularda ağustos ayı içinde yapılan başvurular değerlendirildikten sonra değerlendirmeye alınır.
        https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

  21. Ayşe Çavdır dedi ki:

    Lisans Maliye mezunuyum.1.5 yıl kadar iş deneyimim var. Bilgisayarlı muhasebe alanında kurs açmak için usta öğretici belgesi almam yeterli mi ? Başka aranan şartlar var mı ? Başvurumuzun kabul olma olasılığı nedir ? Her sene tekrar mı deneyeceğiz ? Lütfen bilgilendirir misiniz. Teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Kurs Açmak İçin Usta Öğretici Oryantasyon Kursuna Katılmak Zorunludur. (Öğretmenler Ve Formasyonu Olanlar İçin İstenmez)
      Başvurular Ağustos Ayında E-Yaygın Sisteminden Alınır. Ağustos Ayı Sonrası Yapılan Başvurular, Ağustos Ayı İçinde Başvuranların Başvuruları Değerlendirildikten Sonra Değerlendirilmeye Alınır.
      Başvurular Her Yıl Yapılır. Başvuruda Bulunduğunuz Halk Eğitim Merkezinde Başvuruda Bulunduğunuz Branşa Başvuru Yapanların Puanlarına Göre Sıralamanız Belirlenir.
      Sıralamalara Göre Kurs Açıldığında Başvuru Yapanlar Çağrılır.
      https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

      1. Elif Umay dedi ki:

        Merhaba. İnsan kaynakları alanında çalışıyorum ve lisans eğitimimde insan kaynakları yönetimi dersim var. Stajyer kabul edebilmek için hangi belgeyi almam gerekiyor?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi alınması gerekiyor, diye biliyorum…

    2. Sema dedi ki:

      Hayırlı akşamlar
      Yazın kuran kursu eğitimi vermek istiyorum
      İmam Hatip mezunuyum
      Hafızım ve hafızlık belgem var
      Oryantasyon eğitimi sertifikam var sizce bu yeterlimi

      1. Hem Kursları dedi ki:

        Eğitici öncelik sıralaması

        1. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders
        Okutma Esasları”, göre atanan,
        a) İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri
        b) Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenleri
        2. İlahiyat Fakültesi mezunları
        3. İmam Hatip Lisesini bitirmiş olup İlahiyat ön lisans mezunları
        4. İmam Hatip Lisesi mezunları
        5. Hafızlık belgesi olanlar

    3. Gül dedi ki:

      Merhaba Tezhip sanatı alanında kendimi geliştirip kurs açmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim Lise hazır giyim mezunuyum yağlı boya belgelerim el sanatlari belgem var

      1. Hem Kursları dedi ki:

        tezhip kursu açmak için yüksek öğrenim fakülte mezunu olmak gerekli. görsel sanatlar, el sanatları ve dekoratif sanatlar bölümleri.

  22. Şerife Demir dedi ki:

    2 yıllık önlisans mznuyum alanım dışında el sanatları dan ustalık belgesi aldım , Usta öğreticilikde 4 kasımda sınavım var , Usta oryantasyon belgem var, Eğiticinin Eğitimi Belgemde var ama Halk eğitime başvurduğum zaman başvurum Kabul edilmedi 3 yıllık deneyim diyor ben 10 yıl muhasebecilik yaptım ssk da ne iş yaptığım görünmüyor , Hadi 3 yıl çalışayım nerde çalışcam böyle bir bölüm mü var SSK da daha ne yapmam lazım teşekkürler şimdiden.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Sgk Meslek Kodunun Düzeltilmesi Talebinde Bulunabilir. İşverenin Sgk’ya Dilekçe İle Başvurması Gereklidir. Geriye Dönük Güncelleme Talebi En Fazla 01.08.2009 Tarihi Ve Sonrası Bir Tarih İçin Verilebilir. Öncesinde Bir Değişiklik Talep Edilemez.
      Muhasebe Ve Finansman Alanında (Bilgisayar Destekli Muhasebe, Genel Muhasebe, Ön Muhasebe) İçin Ön Lisans Mezunlarından 1 Yıl Meslek Deneyimi Şartı Aranır.
      El Sanatları Alanında Mesleki Ve Teknik Eğitim Veren Ortaöğretim Kurumları Mezunu Yada Bu Alanda Asgari 4. Seviye Eğitim Almış Olanlardan En Az 3 Yıl Meslek Deneyimi Şartı Aranıyor.

      1. Ceren dedi ki:

        Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri mezunuyum ve lisede yiyecek içecek hizmetleri alanından mezunum hangi alanlarda usta öğreticilik yapabilirim

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri mezunları muhasebe ve finansman alanında kurs açmak için başvuruda bulunabilir.
        Yiyecek içecek hizmetleri alanı için başvurulabilir.

  23. Gul dedi ki:

    Lisans tekstil tasarım mezunuyum Halk egitim merkezlerinde egitici olabilmem icin ne yapmalıyım tesekurler.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Ücretli Usta Öğretici Başvuruları 31 Ağustos 2021 Tarihine Kadar E-Yaygın Sistemi Üzerinden Alındı. Bu Tarihten Sonra Yapılacak Başvurular 31 Ağustos 2021 Tarihine Kadar Başvuru Yapanların Görev Almasından Sonra Değerlendirmeye Alınır.
      https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

      1. Bedriye altunkalem dedi ki:

        Merhaba ben dikiş meslek olarak kursu açmak için usta öğretici olarak baş vurmak için

      2. Hem Kursları dedi ki:

        başvurular ağustos ayında e-yaygın sistemi üzerinden alınır. yıl içinde başvuru yapılabilir, ancak yapılan başvurular ağustos ayı içinde başvuru yapanların başvuruları değerlendirildikten sonra değerlendirmeye alınır.
        https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

  24. Ayşegül Ay dedi ki:

    Merhabalar 2 farklı şehir için usta öğretici başvurusu yapsak sıkıntı olur mu, hangisinden ihtiyaç olursa orada görev alabilmek için?

  25. Çiğdem dedi ki:

    Önlisan sağlık kurumları işletmeciliği mezunuyum hangi kursu katılarak usta ögretici olabilirim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      hasta kabul işlemleri kursu kaldırıldığı için açılabilecek kurs bulunmuyor.

      1. GülGü Erbaş dedi ki:

        Hazır giyim lise mezunuyum usta ögretici belgem var lakin yağlı boya usta ögreticiligi yapmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim denklik ile olabilegini söylemişlerdi yağlı boya sertifilarim var kültür merkezinden

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Yağlı boya resim usta öğretici
        Kurs programının uygulanmasında öncelik sırasına göre;
        1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre, Görsel Sanatlar (Resim Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği, Resim) öğretmeni olarak atananlar; öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar,
        2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile Görsel Sanatlar (Resim Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği, Resim) Alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları,
        3. Görsel Sanatlar (Resim Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği, Resim) Alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,
        4. En az lise mezunu olup Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış Görsel Sanatlar/Resim Eğitimi sertifikasına sahip olanlar,
        5. En az lise mezunu olup, en az 2 yıl (eğitim öğretim yılı) resim eğitimi aldığına veya resim eğitimi verdiğine ilişkin belgeye sahip olanlar,

        eğitimci olarak görevlendirilir.

    2. Zelihasena dedi ki:

      Merhabalar amıgurumı de usta öğretici olmak istiyorum el sanatları kursunda her hangı bır modelde belgelerım olması yeterli mi yoksa amıgurumı adlı bır modül sart mı

      1. Hem Kursları dedi ki:

        El sanatları teknolojisi alanı, dekoratif el sanatları dalı olması gereklidir diye biliyorum.

  26. Ayşe dedi ki:

    2.080 saatlik giyim üretim kurs belgesine ve 1 yıl iş deneyimine sahibim usta öğretici belgem var ama imam hatip ve önlisans ilahiyat tan acaba giyim üretim bölümünden de başvuru yapabilir miyim cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Alanında dördüncü seviye kurs bitirme belgesi olanlar için 3 yıl meslek deneyimi şartı aranır.

    2. Selda dedi ki:

      4 yıllık maliye bölümü mezunuyum usta öğretici belgem yok hangi bölüm için başvurabilirim

      1. Hem Kursları dedi ki:

        muhasebe ve finansman alanı için başvurulabilir. mezuniyet belgesi yüklendikten sonra kurs puan bilgisi butonu ile hangi kurslardan puan alınacağı görülebilir.

      2. Çağlar dedi ki:

        İyi günler lisede ve önlisansta çocuk Gelişimi mezunuyum halk eğitimde veya tekstillerde ustaöğretici olabilirmiyim

  27. - dedi ki:

    Merhaba, resim bölümü lisans mezunuyum, resim alanında kurs verebilmem için formasyon şartı aranıyor mu?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      aranmıyor, usta öğretici oryantasyonu kursu belgesi istenir.

      1. Kübra dedi ki:

        Merhaba ben önlisans ilk ve acil yardım mezunuyum. Diplomam ile ilk yardım kursu açabilir miyim

      2. İlk Yardım Kursu (18 Saat) Sadece Lisans Mezunları Açabiliyor.
        İlk Yardım Eğitimi Kursu (16 Saat)Sağlık Meslek Mensupları İle Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensupları Sınıfına Giren Kişilerden İlk Yardım Eğitmeni Yetki Belgesi Sahibi Olanlar Açabilir.

  28. deniz dedi ki:

    Merhaba ben kuyumculuk üzerine meslek lisesi mezunuyum halk eğitime bağlı kurs açabilir miyim ?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      3 yıl meslek deneyimi ile başvurulabilir.

  29. Nurdan dedi ki:

    Lisans sağlık yönetimi mezunuyum.Takı imalatı dalında ustalık belgesine sahibim. MEB onaylı bilgisayar işletmenliği ve birkaç tane de bölümümle ilgili belgelerim mevcut. Usta öğretici belgesi aldığım takdirde neler yapabilirim? Birde sadece alanında ustalık belgesi aldığımız bölüm için mi geçerli oluyor usta öğretici belgesi yoksa bir kere alınıp bütün dallarda ustalık olduğu takdirde usta öğretici olabilirmiyim. Teşekkürler 🙏🏻

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Lisans Sağlık Yönetimi İçin Bildiğim Kadarıyla Açılabilecek Bir Kurs Bulunmuyor.
      Takı İmalatı Ustalık Belgesi İle
      Gümüş Takı İşlemeciliği
      Takı Tasarımı En Az 5 Yıllık Meslek Deneyimi
      Takı Çizimi Ve Üretimi En Az 3 Yıllık Meslek Deneyimi
      Ustalık Belgesi İle De Kurs Açılabilir, Usta Öğretici Belgesi Artı 5 Puan Getirir.

  30. bülent dedi ki:

    merhabalar;usta öğreticilik belgesi olanlardan başvurduğunda 3 yıl çalışama şartı arandığı doğru mu?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kurslara göre değişiyor, bazı kurslar için deneyim şartı aranıyor.

  31. Halime aydın dedi ki:

    Merhabalar
    Halk eğitime bağlı İki ayrı alanda iki ayrı kurs açabiliyor muyuz? Mesela biri sabah saatiyle bir başka kurs akşam veya hafta sonu.Yanitlarsaniz sevinirim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      eğitici şartları taşınıyorsa açılabilir.

  32. Derya Çetin dedi ki:

    Merhaba,
    120 saatlik ve 200 saatlik işaret dili kurslarını bitirdim. Halk eğitimde, eğitici olmak için oryantasyon kursuna katılmak gerekiyormuş. “Oryantasyon”, “Eğiticinin eğitimi” ve “Usta Öğretici” kurslarının üçü de aynı mı acaba? Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunuyum. Yani eğitim fakültesini bitirdim. Yine de oryantasyon kursuna katılmam gerekir mi?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      öğretmen ve formasyonu olanlar dışında katılmak zorunludur.
      Usta Öğreticilik Ustalara Verilen Belgedir. Usta Öğretici Oryantasyonu Kursu Kurs Açmak İsteyen Öğretmen Ve Formasyonları Bulunmayanların Alması Zorunlu Olan Bir Belgedir.
      Eğiticinin Eğitimi Kursu İse:
      Bu Program İşletmelerin Eğitim Departmanlarında Çalışan Ya Da Çalışmak İsteyen En Az
      Ortaöğretim Mezunu Kişiler İle İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlığı Eğitimini Alan Ve Tecrübesine
      Güvenerek Kariyerini Eğitici Olarak Sürdürmek İsteyen Kişiler İçin Hazırlanmıştır.

      1. Nazmiye dursun dedi ki:

        Merhaba 2 ci kademe.step aerobik belgem mevcut en yakin oryantasyon ve iş güvenliği eğitiminiz ne zaman halk eğitimde kurs açmak istiyorum 2 ci kademe yeterlimidir? Bilgi verirseniz sevinirim

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Step Aerobik Eğitici Koşulları
        1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Beden Eğitimi Alanı öğretmeni olarak atananlardan Türkiye Cimnastik Federasyonu veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi tarafından verilen en az 2. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olanlar,
        2. Öğretmen bulunamaması durumunda bu alana öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlardan Türkiye Cimnastik Federasyonu veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi tarafından verilen en az 2. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olanlar,
        3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Beden Eğitimi Alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları, öğretmen/eğitimcilerden Türkiye Cimnastik Federasyonu veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi tarafından verilen en az 2. Kademe antrenörlük belgesine sahip olanlar,
        4. Beden Eğitimi alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlilerinden Türkiye Cimnastik Federasyonu veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi tarafından verilen en az 2. Kademe antrenörlük belgesine sahip olanlar,
        5. En az lise mezunu olanlardan Türkiye Cimnastik Federasyonu veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi tarafından verilen en az 2. Kademe antrenörlük belgesine sahip olanlar,

    2. Nur dedi ki:

      Resim alanında belge almak için hangi kurslara katılmak gerekir

      1. Hem Kursları dedi ki:

        ustalık belgesi resim dalında verilmiyor. ustalık belgesi 3308 sayılı mesleki eğitim kanun kapsamındaki meslek dallarında veriliyor.

  33. burcu dedi ki:

    merhaba. tekstil teknoloji (dokuma iplik)lisans ogretmenligi mezunuyum. hangi usta ogretici belgesini alabilirim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      TEKSTİL TEKNOLOJİSİ Alanında Alınabilir.

      1. Aynur ozer dedi ki:

        Lisans mezunuyum.tekstil tekolojisinde .1200 saat kursum var.lisans mezunu oldugun icin ustalik belgesine gerek yok denildi.usta ogreticilik belgesine basvurdum

  34. ayşe dedi ki:

    Okul öncesi öğretmenliği ve ön lisans sosyal hizmetler mezunuyum. Ayrica olgunlasma enstitüsü resim bölümü mezunuyum halk eğitimde hangi kurslari acabiliyorum şimdiden teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      1 Yıl Meslek Deneyimi Şartı İle 37-72 Ay 3-6 Yaş Oyun Odası Kursu İçin Başvurulabilir.

  35. gizem dedi ki:

    Merhaba, usta öğretici başvurumuz onaylanınca ne olmuş oluyor ?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kurs açabiliyorsunuz.

  36. Ahsen kaya dedi ki:

    Merhaba tarih yuksek lisans mezunuyum 3 yildir halk egitimde okuma yazma kursu veriyorum simdi sisteme girdigimde puanim yuksek lisans yapmama ragmen dusuk cikiyor bu su demekmi oluyor tarih mezunu birisi bu sene okuma yazma kursu veremez mi demek oluyor gecen sene puanim bayagi yuksek cikiyordu cunku bu sene alan disi oluyor herhalde

    1. Hem Kursları dedi ki:

      başvuru sayfasındaki mezuniyet alanlarının açabileceği kurs listesi için tıklayın bölümünden kurs açılabilecek bölümler görülebilir.
      okuma yazma kursu açabilecek bölümüler
      Sınıf Öğretmenliği
      Türk Dili Ve Edebiyatı
      Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenliği
      Türkçe Öğretmenliği
      Üstün Zekâlılar Öğretmenliği

      1. Ahsen kaya dedi ki:

        Okuma yazma alaninda siralamam 10 tarih bolumu mezunutum e yaygin genel mudurlugu aradim size sira geldiginde kursu acabilirsiniz dediler sizin bir bilginiz varmi bu konu hakkinda

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Sınıf Öğretmeninin Bulunmadığı Durumlarda;
        Öncelikle Kadrolu Türkçe Ve Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenleri
        İstekli Olan Diğer Kadrolu Öğretmenler
        Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 20.02.2014 Tarihi Ve 9 Sayılı Kurul Kararı Doğrultusunda Öğretmen Olarak Atama Şartlarını Taşıyan Mezunlar Görevlendirilebilir.

      3. Cann dedi ki:

        Merhaba ben de ön lisans grafik mezunuyum usta öğretici olabilir miyim? Ve nereye başvuruda bulunmak gerekir kolay gelsin

      4. Hem Kursları dedi ki:

        Grafik Ve Fotoğraf Alanında Kurs Açmak İçin Başvurulabilir.
        Başvurular Eylül Ayında E-Yaygın Sitesinden E-Devlet Şifresi İle Alındı.

  37. selami demir dedi ki:

    iyi günler.sosyoloji mezunuyum mezuniyet alanında sosyoloji bölümü yok.Hangi alanı yazmamız lazım.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      mezuniyet alanı olarak kişisel gelişim ve eğitim olarak seçin.
      mezuniyet bölümünüde sosyoloji çıkacaktır.

      1. Melike Özdemir dedi ki:

        Merhaba ben sosyal hizmet önlisans ve radyo ve tv programcılığı önlisans mezunuyum. Tarih lisans 3. Sınıf öğrencisiyim. Şuan öğrenci iken ve bu 3 bölümden hangi kursları açabilirim? Ve nasıl bir yol izleyebilirim acaba

      2. Hem Kursları dedi ki:

        radyo ve televizyon ön lisans mezunları
        radyo ve televizyon alanı
        kısa film yapımı, radyo ve televizyon programcısı kursu açmak için başvuruda bulunabilir.
        başvurular eylül ayında e-yaygın sitesine e-devlet şifresi ile yapılır.
        https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

      3. Ahsen kaya dedi ki:

        Sonucta alan disi bile olsam sira size geldiginde kursunuzu acabilirsiniz dediler e yaygin mudurlugu okuma yazma alaninda bide birsey daha sormak istiyorum sigorta hesaplanirken sadecw halk egitimde mi calismis olmak lazim milli egitime bagli kurumlarda calismakda is denwyimini artirmiyomu bide sadece okuma yazma alaninda calistigim yilinmi puaninaliniyor mesala turkce ogretmenligi yaptim.mebde bu is deneyimi olarak sayilmiyormi

      4. Hem Kursları dedi ki:

        usta öğretici başvuru değerlendirme formunda alanında hizmet/iş deneyimi olarak belirtilmiş.
        http://cdn.halkegitimkurs.com/wp-content/uploads/2018/01/halk-egitim-usta-ogretici-basvuru-degerlendirme-formu.jpg

      5. Eylem dedi ki:

        İyi günler. Ben sosyal hizmetler önlisans mezunuyum.. Usta öğretici olmak için hangi branşlarda kursluk açabilirim. Oryantasyon eğitimi almam gereklimi? Şimdiden teşekkür ederim 🙏

      6. Hem Kursları dedi ki:

        Aile Ve Tüketici Bilimleri Alanında. Öğretmenler Ve Formasyonu Olanlar Dışında Usta Öğretici Oryantasyonu Kursu Zorunludur.

  38. Nuran Büyük dedi ki:

    merhaba ben iktisat ve hukuk mezunuyum formasyon eğitimi alıyorum. halk eğitim m. hangi kursları açabilirim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Muhasebe Ve Finansman Alanı
      Genel Muhasebe
      Ön Muhasebe
      Bilgisayar Destekli Muhasebe
      Pazarlama Ve Perakende Alanı
      Kasiyer
      Hukuk Alanı
      Adli Kalem İşleri
      Adli Takip Elemanı

  39. Burcuu dedi ki:

    Merhabalar, ben lisede de bilgisayar bölümü mezunuyum üniversite de bilgisayar programcılığı bölümü önlisans, halkla ilişkiler ve reklamcılık lisans mezunuyum 3 yıl bilgisayar bölümüyle alakalı ücretli öğretmenlik yaptım, türk işaret dili eğitmenliği ve tercümanlığı sertifikası aldım. Benim usta öğreticilik belgem yok almak istiyorum. Benim tercihim bilgisayar bölümü için alabilmek alabilir miyim? O olmazsa veya işaret dili için bu belgeyi alabilmem mümkün mü? Nasıl acaba? Teşekkürler.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Usta Öğretici Belgesi Almak İçin Ustalık Belgesi Sahibi Olmak Gerekir. Türk İşaret Dilinde Ustalık Belgesi Verilmiyor. Ustalık Belgesi 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Kapsamındaki Meslek Dalları İçin Verilir.

      Bilişim Teknolojileri Alanında
      Web Programcılığı
      Ağ İşletmenliği
      Bilgisayar Teknik Servisi
      Veri Tabanı Programcılığı
      Dallarında Ustalık Belgesi Verilir.
      Mesleğinde 5 Yıl Çalışmışlık İle Sınav İle Alınabilir.

  40. SUKRİYE dedi ki:

    İMAM HATİP LİSESİ MEZUNUYUM.KURANI KERİM ÖĞRETEBİLMEK İÇİN ÇOCUKLARA USTA ÖĞRETİCİLİK KURSUNA KATILABİLİYOR MUYUM?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      imam hatip lisesi mezunları kuran-ı kerim okuma kursu açmak için başvuruda bulunabilir.

  41. Hakkı dedi ki:

    Merhaba,
    Birden fazla alanda lisans veya ön lisans seviyesinde eğitim almış olanlar birden fazla alanda usta öğretici belgesi alabilirler mi? Alma imkanları varsa belgeleri aynı kurs döneminde alabilirler mi? Yoksa önce bir belgeyi alıp ilerleyen kurs döneminde ikinci belgeyi mi almak gerekir?

    Birde elinizde hangi lisans/önlisans diplomaları ile hangi alanlardan usta öğretici belgesi alınabileceğine dair bir tablo varsa bunun bilgisini paylaşırsanız çok memnun olacağım.

    Saygılarımla…

    1. Hem Kursları dedi ki:

      usta öğretici belgesi her hangi bir alanda verilmez. ustalık belgesi sahipleri usta öğretici kursuna katılarak belge alabilir. usta öğretici olmak için usta öğretici belgesi zorunlu değildir. alanında ön lisans, lisans, meslek lisesi, 4. seviye kurs bitirme belgesi sahibi olanlar kurs açmak için başvuruda bulunabilir.

      1. Aygül dedi ki:

        Merhaba ben liseden giyim üretim teknolojisi bölümü okudum. Universiteden önlisans moda tasarımı mezunuyum. Usta ögretici basvuru formuna brans olarak moda tasarımı mı yoksa giyim üretim teknolojisi mi yazmam gerekiyor.

      2. Hem Kursları dedi ki:

        İkisinide Yazın.

  42. Burcu dedi ki:

    İşletme mezunuyum, bölümüm üzerinden muhasebe ve finansman üzerine formasyon belgem var. Halk eğitim merkezinde usta öğreticilik için oryantasyon belgesi almama gerek var mı ?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      usta öğretici belgesi zorunlu değil. öğretmenler ve formasyonu olanlar dışında usta öğretici formasyon kursu belgesi istenir.

      1. Burcu dedi ki:

        Bu şekilde bir halk eğitim merkezine usta öğretici olarak başvuru yapabilir o zaman değil mi ?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        işletme lisans mezunları muhasebe ve finansman ve pazarlama ve perakende alanında kurs açabilir.

      3. Burcu dedi ki:

        Teşekkür ederim. Bu şekilde bir halk eğitim merkezine usta öğretici olarak başvurabilirim değil mi ?

      4. Hem Kursları dedi ki:

        başvurular eylül ayında alınır, başvurulacak halk eğitim merkezinin resmi internet sitesinde yada kurumlardaki panolardan başvuru tarihleri ilan edilir.

      5. Burcu dedi ki:

        Bir de muhasebe finansman üzerine olan formasyon belgesiyle hangi bölümde kurs açabilme yetkisi olur ?

      6. Hem Kursları dedi ki:

        öğretmenlik formasyon belgesi olanların usta öğretici oryantasyon kursuna katılmasına gerek yoktur. formasyonu olmayanlar usta öğretici oryantasyonu kursuna katılmak zorundadır.

  43. Hasret dedi ki:

    Bir de ben daha önce Halk Eğitim Merkezine oryantasyon belgesi için gitmiştim ama bir yetkili formasyonu olanların başka hiçbir belge almasına gerek olmadığını oryantasyon ya da usta öğreticilik belgesi almama gerek olmadığını söyledi ama buradaki yorumlar da aksini söylüyor. benim formasyonum var. Ancak diğer belgeleri almama gerek var mıdır usta öğretici olabilmek için?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi Öğretmenlik Mezunları İle Formasyonu Olanlar İçin İstenmiyor.
      Usta Öğretici Belgesi Zorunlu Değildir.

      1. Esra dedi ki:

        Merhaba, 2020 yılı için oryantasyon belgesi almak için kurs açıldı mı veya ne zaman açılıyor, başvuru tarihi nedir acaba? Geçen yıl ki 4 eylüldeydi kaçırmıştım. İşletme mezunuyum formasyonum yok o yüzden oryantasyon almam gerektiği söylenmişti.

      2. Hem Kursları dedi ki:

        linkten il seçilir, kurs alanı olarak öğretmenlik ve öğretim, kurs adı olarak usta öğretici oryantasyon kurs programı seçilip kurs bul butonuna tıklanır. kayıt alınan kurs varsa listelenir.
        http://www.hbo.gov.tr/YayginEgitim/EYaygin

  44. Hasret dedi ki:

    İyi günler
    Ben Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Yabancı uyruklular için Türkçe ya da okuma yazma alanında belediye kurs merkezlerinde usta öğretici olarak görev yapabilir miyim? Daha önce aynı alanda aynı branştan görev yapan arkadaşların olduğunu duydum ama buradaki yorumlarda Türk Dili ve Edebiyatı mezunları için Türkçe ya da okuma yazma alanı yazılmamış diye sormak istedim. Teşekkürler.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Yabancılar İçin Türkçe Eğitici Koşulları

      1. Öncelikli olarak Yaygın Öğretim Kurumlarına Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Yabancı Dil Öğretmeni ve Sınıf Öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görev almalıdır.
      2. Yaygın Öğretim Kurumlarında kadrolu Türkçe Öğretmeni, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, Sınıf Öğretmeni ve Yabancı Dil öğretmeni bulunamadığı durumlarda Milli Eğitim bakanlığında Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sınıf Öğretmeni ve Yabancı dil Öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görevlendirilir
      3. Programın uygulanmasında Milli Eğitim Bakanlığında Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sınıf Öğretmeni ve yabancı Dil Öğretmeni olarak atanmış öğretmenlerden yararlanılmadığı durumlarda aşağıdaki niteliklere sahip öğretmenler görevlendirilebilir
      a) Milli Eğitim Bakanlığı dışından görevlendirilecek öğretmenler için Üniversite ve fakültelerin Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk Halk Bilimi mezunları, Yabancı Dil bölümü ve Sınıf Öğretmenliği mezunu olanlardan öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
      b) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olmayanlar için; “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi sertifikası” na sahip olduğunu belgelendirenler.

      okuma yazma kursu
      sınıf öğretmenliği, üstün zekalılar öğretmenliği (lisans)

      türk dili ve edebiyatı lisans mezunları
      kişisel gelişim alanı
      etkili ve hızlı okuma
      diksiyon
      diksiyon, spikerlik ve sunuculuk
      osmanlı türkçesi imlası

      1. Lale Ellibeş dedi ki:

        “b) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olmayanlar için; “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi sertifikası” na sahip olduğunu belgelendirenler.”
        Bu durumda “Usta Öğreticilik Sertifikası” olmadan başvurabiliyor muyuz?

      2. usta öğreticilik belgesi zorunlu değildir. zorunlu olan usta öğretci oryantasyon kurs belgesi (öğretmenler ve formasyonu olanlar hariç)

  45. gizem poyraz dedi ki:

    merhaba ben tarih bölümü yüksek lisans mezunuyum formasyonum da var dyk başvuruları nereden ve ne zaman oluyor ve halk eğitime başvuru yapsam oryantasyon belgesi gerekir mi

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Ücretli Öğretmen Başvurusu Yaz Dönemi İçin 10 Temmuz – 13 Temmuz 2020 Tarihleri Arasında alındı.
      başvurular linkten yapılır.
      https://e-kurs.meb.gov.tr/Login.aspx
      geçen sene güz dönemi öğretmen başvuruları 14-18 eylül 2019 tarihleri arasında alındı.
      öğretmenlik bölümü mezunları ile formasyonu olanlardan oryantasyon istenmiyor.

  46. Esra demir dedi ki:

    Merhaba, sosyoloji bölümü mezunuyum şuan aynı alanda yüksek lisans yapıyorum. Pedagojik formasyon eğitimim var ve diksiyon sertifikam var. Halk eğitim merkezinde herhangi bir alanda çalışmam mümkün müdür acaba?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Kişisel Gelişim Alanında, Bireysel Gelişim Ve Kültürel Farkındalık Eğitimi Kursu Açmak İçin Başvuruda Bulunulabilir.

  47. Vildan dedi ki:

    Merhabalar, 1998 yılından beri Kalite Yönetim Sistemleri üzerine yöneticilik yapıyorum. Bu konuda Baş Denetçilik de dahil birçok uluslararası onaylı eğitim sertifikalarım mevcut. Aslen Önlisans Makine mezunuyum ve işyeri açma belgem de var.Kalite Yönetim Sistemleri üzerine halk eğitimde öğretmenlik yapabilir miyim? Kurs açabilir miyim? Bu konudaki özel eğitimler paralı ve oldukça pahalı ve Türkiye’de bu konuda eğitim şart.Bu konuda eğitmenlik yapabilir miyim?Ne yapmam gerekiyor?Teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Kalite Yönetim Sistemleri Geliştirme Ve Uyum Eğitimi Kursu Eğitici Koşulları
      Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;
      1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre “Atölye ve Meslek Dersi” öğretmeni olarak atananlar,
      • Öğretmen bulunamaması durumunda atölye ve meslek dersi öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar,
      2. Mühendislik ve Teknoloji fakülteleri mezunları,
      3. Mühendislik ve Teknoloji fakülteleri ile Meslek yüksek Okullarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri…

  48. Esma dedi ki:

    Ben coğrafya bölümü mezunuyum. İngilizce A2 sertifikam ve acil yardım sertifikam var. Halk eğitimde çalışmak istiyorum. Ne yapabilirim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      formasyonu olanlar KPSS’ye hazırlık, dyk destekleme ve yetiştirme kursları için başvuruda bulunabilir.

  49. Meryem dedi ki:

    Merhabalar.Kamu Yönetimi Lisans mezunuyum.İşaret dili ve tercümanlığı sertifikam var halk eğitimde kurs açmam için ne gerekli öğrenebilirmiyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      İşaret Dili Öğretici Ve Tercüman Eğitim Sertifikası İle Türk İşaret Dili, Kamu Yönetimi Lisans Mezuniyeti İle Hukuk Alanında Adli Kalem İşleri Ve Adli Takip Elemanı Kursu Açmak İçin Başvuruda Bulunabilir.
      Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Başvuruları Eylül Ayında Alınır. Başvuru Tarihleri Kurumların Resmi İnternet Sitelerinde Yada Kurumlardaki Panolardan İlan Edilir. Kurs Açılmak İstenilen Halk Eğitim Merkezine Başvurulur.

  50. yeliz çelik dedi ki:

    Merhaba,
    Denizcilik Fakültesi Deniz ulaştırma işletme mühendisiyim. Ve milli eğitim bünyesinde denizcilik alan öğretmeni olarak kadrolu çalışmaktayım. halk eğitimde kurs açabilir m,y,m? Hangi bölümlerde olabilir?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      denizcilik alanında kurs açmak için başvuruda bulunulabilir.

      1. Havin kn dedi ki:

        Hocam merhaba. Ben düz lise mezunuyum. Lisans olarak uluslararası ilişkiler, önlisans olarak ilahiyat okuyorum. Halk eğitimde kuran öğretmeni olabilir miyim?? Veya ilahiyatia ilgili başka bir şey??

      2. Hem Kursları dedi ki:

        ön lisans ilahiyat mezunları imam hatip lisesi mezunu olması koşulu ile kuran-ı kerim okuma kursu açabilir. hafızlık belgesi alınarak kurs açılabilir.

      3. Zübeyde Gökgöz dedi ki:

        Merhaba ben 1999 kız meslek lisesi hazır giyim bölümü mezunuyum fakat 10 senedir nakış desinatörlüğü yapmaktayım. (BİLGİSAYAR PROGRAMI NAKIŞ DESEN ÇİZİMCİSİ) bu meslekte ustayım ve hak eğitim kurslarında usta öğreticilik yapmak istiyorum. Yaşım 39. Bunun için bir yol gösterir misiniz.

      4. Hem Kursları dedi ki:

        Geçen yıl başvurular eylül ayında e-yaygın sitesi üzerinden alındı. Başvurular eylül ayında alınıyor. Yıl içerisinde çeşitli branşlarda alım yapan halk eğitim merkezleri bulunabiliyor.

      5. Elif dedi ki:

        Merhaba ben giyim üretim teknolojisi lise mezunuyum alanım üzerinde ara vererek toplamda 5 yıl çalıştım. Usta öğreticilik belgeside alacağım .belgemi aldıktan sonra kurs açabilir miyim?

      6. Hem Kursları dedi ki:

        mesleğinde 3 yıl deneyim şartı ile kurs açmak için başvuruda bulunulabilir.

  51. şüheda dedi ki:

    Merhaba, insan kaynakları yönetimi lisans mezunuyum, İnsan Kaynakları/ Özlük İşleri/ Bordro eğitimi kurslarından birini açabiliyor muyum ya da hepsini?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Muhasebe Ve Finansman Alanına Kaynak Teşkil Eden Yüksek Öğretim Programları Mezunları Açabiliyor.

    2. HALIL dedi ki:

      Merhaba
      Ben meslek lisesi mobilya dekorasyon mezunuyum
      Ustalık ,usta öğreticilik ve mobilya satış belgelerim var
      16 yıldır mobilyacılık yapmaktayım
      Halk eğitimde usta öğretici olarak görev yapabilirmiyim.

      1. Hem Kursları dedi ki:

        3 yıl meslek deneyimi olanlar, ahşap teknolojisi alanında kurs açmak için başvuruda bulunabilir.

  52. merve begüm daş dedi ki:

    merhaba, ben 4 yıllık iktisat bölümü mezunuyum. 3 yıl mağaza müdürlüğü yaptım. liderlik ve performans yönetimi alanında eğitim sertifikam var. usta öğretici olabilir miyim? hangi alanlarda olabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      İktisat Lisans Mezunları Muhasebe Ve Finansman Ve Pazarlama Ve Perakende Alanında Kurs Açabilir.

      1. Hülya dedi ki:

        Merhaba bana bilgi verirmisiniz lütfen ? Ben önlisans büro yönetimi mezunuyum. Oturduğum şehirde mesleki eğitim okuluna gittim. Bana dediki sen önlisans olduğun için 5 yıl eğitim almana gerek yok . Merkez en az 1 gün sigorta girişi istiyor güzellik dalında onu yap gel evrakı merkeze yollayalım bir yıl içinde belge alırsın dedi bende öğretici olmak istiyorum . Ne yapmalıyım ?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Büro Yönetimi Ön Lisans Mezunları Büro Yönetimi Ve Sekterlik Alanında Kurs Açmak İçin Halk Eğitim Merkezlerine Başvuruda Bulunabilir.

      3. Hatice dedi ki:

        İşletme lisans mezunuyum. Bilgisayar operatorlüğü ve yaşlı bakım sertifikam da var. Şu anda halk egıtım bilgisayarlı muhasebe kursuna başladım bilgilerimi güncellemek için.. Halk egıtımde hangı kursları acabilirim ve kurs acmam için başka hangi belgeleri almam gerekiyor

      4. Muhasebe Ve Finansman Alanı
        Pazarlama Ve Perakende Alanı
        E-Yaygın Sisteminde Usta Öğretici Başvurusu Sırasında Mezuniyet Belgesi Yükledikten Sonra Kurs Puan Bilgisi Butonu İle Puan Alınabilecek Kurslar Görülebilir.
        Öğretmenler Ve Formasyonu Olmayanlar İçin Usta Öğretici Oryantasyon Kursu (30 Saat) Zorunludur. Kurs Halk Eğitim Merkezleri Tarafından Açılır.

  53. Ayşe dedi ki:

    merhaba ben 18 yaşındayım açıktan aşçılık okuyorum halk eğitimde aşçılıktan 2 kurs bitirdim toplam saatim 900 oldu.Usta öğretici olmak için ne yapmam lazım

    1. Hem Kursları dedi ki:

      ustalık sınavına katılmak için 4. seviye kurs bitirme belgesi sahibi olmak, yada mesleğinde 5 yıl çalıştığını belgelemek gerekli.

  54. 1026 dedi ki:

    Ben İktisat Lisans mezunuyum ve bu yıl Elde Türk İşlemeleri (360 saat) ve Geleneksel El Nakışları (361 saat) kursuna gidiyorum. Bu kurslar bitiminde Nakış hocası olmak için ne yapmam gerekiyor? 1 Yıl içinde Usta öğretici olabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      El Ve Makine Nakışı Ustalık Belgesi, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi Sahibi Olanlar İçin 3 Yıllık Meslek Deneyimi Aranır.

  55. Sümeyye dedi ki:

    Merhaba , işletme fakültesi lisans mezunuyum . Liderlik ve girişimcilik kursları açabilir miyim ?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      işletme lisans mezunları girişimcilik kursu açabilir.
      liderlik eğitimi kursu eğitici koşulları
      Programın uygulanmasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan;
      a. Orta öğretim kurumlarında görev yapan alan öğretmenleri,
      b. Lisans mezunu olup Kişisel Gelişim ve Eğitimi alanında sertifikaya alanlar
      görevlendirilir.

      1. &&aslı dedi ki:

        Merhaba lisede el sanatları okudum belgelerim var üniversite de ise ön lisans mimari dekoratif sanatlar okudum halk eğitimde kurs açma şansım var mı

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Alanında 3 yıllık meslek deneyimi ile el sanatları alanında kurs açılabilir.

      3. Emine dedi ki:

        Hocam merhaba ben adalet meslek lisesi nde okudum 21 yasindayim bilgisayar serfikam da var iş yeri açma belgemde var ne gibi kurs acabilirim

      4. Hem Kursları dedi ki:

        adalet meslek lisesi mezunu olanlar bu alanda 3 yıl meslek deneyimi ile bilgisayarda hızlı klavye kullanımı kursu açmak için başvuruda bulanabilir.

  56. okan dedi ki:

    merhabalar ben lisede yiyecek içecek okudum diploma ve iş yeri açma belgesi verdiler altında ustalık belgesini kapsar yazıyor 2 yıllık aşçılık bitirdim şimdide dgs ile 4 yıllık okuyorum burdan mezun olunca diplomamda usta öğreticilik kapsar dediler bu doğru mu yoksa usta öğreticilik için başvuru yapmam gerekiyor mu

  57. Meraklı dedi ki:

    Merhaba ben uluslararası ilişkiler lisans, Orta kademe yöneticilik önlisans mezunuyum. Meb bilgisayar işletmenlik sertifikam var. Usta öğreticisi olabileceğim bir alan var mı?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      bildiğim kadarıyla açılabilecek bir kurs bulunmuyor.

  58. osman dedi ki:

    Yaşanılan bir yerde mesleki eğitim merkezi yok ve sanayide bulunan işletme sahipleri usta öğretici belgesi almak istiyorsa. halk eğitim merkezi bu konuda kurs açabilir mi ? kursun eğiticisi kim olur?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Yönetmeliklere Göre Bakanlığa Bağlı Okul Ve Kurumlarca Açılabileceği Belirtilmiş.

      3308 sayılı mesleki eğitim kanununun 31. maddesine göre;
      Madde 31 – Ustalık yeterliğini kazanmış olanlar Bakanlıkça açılacak iş pedagojisi kurslarını başarıyla tamamladıkları takdirde kendilerine usta öğreticilik belgesi verilir.

      MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
      YÖNETMELİĞİ
      “Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik/iş pedagojisi eğitimi bitirme belgesi düzenlenmesi
      MADDE 70/A – (1) Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinden 11 inci sınıfın sonunda yapılan kalfalık sınavlarında başarılı olan ve başarısız dersi bulunmayanlara Kalfalık Belgesi, kalfalardan programlarında öngörülen teorik ve pratik eğitim süresi sonunda yapılan ustalık sınavlarında başarılı olanlara Ustalık Belgesi düzenlenir.
      (2) Ustalık ve işyeri açma belgesine sahip olanlar ile ustalık belgesi kullanılmayan alanlar için gördükleri öğrenim bakımından en az ustalık seviyesinde yeterliliğe sahip olanlardan okul ve kurumlarca açılan iş pedagojisi kurslarını başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik/iş pedagojisi eğitimi bitirme belgesi düzenlenir.
      (3) Kalfalık ve ustalık belgelerinde okul/kurum müdür yardımcısı, okul/kurum müdürü ve ilgili oda/birlik başkanının, usta öğreticilik ve iş pedagojisi eğitimi bitirme belgesinde ise okul/kurum müdür yardımcısı ve okul/kurum müdürünün imzası bulunur.”

      1. osman dedi ki:

        mesleki ve teknik anadolu liselerinde de iş pedagojisi kursu nasıl açılır?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        okul ile görüşün.

  59. Gülşah dedi ki:

    Hocam Merhabalar. İşaret dili temel seviye tercümanlık sertifikam var. Şuan 2.seviye tercümanlık ve eğitmenlik ve 3. seviye jargon eğitimi almaktayım. 1. seviye ile de halk eğitim merkezlerinde kurs açılıyor diye bir kaç duyum aldım. Araştırdım net bir sonuç alamadım. Oryantasyon ve iş güvenliği belgesini 200 saatlik eğitimim tamamlanmadan alıp, bir halk eğitim merkezinde görev alabilir miyim ? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Türk İşaret Dili Eğitici Koşulları
      Program eğitimcileri aşağıdaki öncelik sırasına göre belirlenir:
      1. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan, lisans programında Türk İşaret Dili eğitimi aldığını belgeleyen Özel Eğitim alanı öğretmenleri.
      2. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan, eğitim fakültelerinin lisans programlarından mezun olup, Türk İşaret Dili Eğitimi aldığını belgeleyen öğretmenler.
      3. Programın uygulanmasında gerektiğinde Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre özel eğitim alanı ve eğitim fakültelerinin lisans bölümlerinden mezun olup, lisans programında Türk İşaret Dili eğitimi aldığını belgeleyenler.
      4. Tercihen işaret dili öğreticisi/tercümanlık sertifikasına sahip meslek elemanlarından yararlanılabilir.
      5. Tercihen Bakanlığın açmış olduğu işitme engellilerde iletişim yöntemleri hizmet içi seminer/kurslarına katılmış meslek elemanlarından yararlanılabilir,

      1. ELİF dedi ki:

        Merhaba, halk eğitim bilgisayar işletmenligi sertifikam ve ismek A2 seviye ingilizce sertifikam var ve üniversite biyomühendislik mezunuyum . Sertifikalarim ile usta öğretici pozisyonuna başvurabilir miyim?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Sertifika İle Kurs Açılamıyor.
        İngilizce Kursu Eğitici Öncelik Koşulları:
        A. Öncelikli olarak yaygın eğitim kurumlarına İngilizce öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görev almalıdır.
        B. Yaygın eğitim kurumunun kadrolu İngilizce öğretmeni bulunmadığı takdirde Millî Eğitim Bakanlığı’nda İngilizce öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görevlendirilir.
        C. Programın uygulanmasında Millî Eğitim Bakanlığı’nda İngilizce öğretmeni olarak atanmış öğretmenlerden yararlanılamadığı durumlarda aşağıdaki niteliklere sahip öğretmenler görevlendirilebilir:
        1) Millî Eğitim Bakanlığı dışından görevlendirilecek öğretmenler için üniversite veya fakültelerin yabancı dil bölümlerinden İngilizce mezun olanlardan öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
        2) Üniversite veya fakültelerin diğer bölümlerinden mezun olanlar için;
        a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
        b) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olmayanlar için;
        i) İngilizce dil eğitimi verebileceğine dair uluslararası geçerliliği olan dil öğretim sertifikası ile birlikte ve KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
        ii) Yabancı dilde İngilizce öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından mezun olup KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
        D. Yukarıda sayılan özelliklerde eğitici bulunamadığı hallerde, söz konusu eğiticilerden KPDS/ ÜDS/ YDS’ den 60 ve üzeri puan aldığını belgeleyenler.

      3. Samett dedi ki:

        Mrhb ben beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum(lisans)ben Halk eğitimden nasıl kurs actira bilirim bana nasıl şart koşarlar bilgisi olan varmı yada BESYO mezunu usta öğreticiler yaza bilirmi ricam olur yesekurler

      4. Hem Kursları dedi ki:

        açılmak istenilen kursun antrenörlük belgesi istenir.

  60. Hilal dedi ki:

    meraba. sosyoloji mezunuyum. pedagojik formasyon, meb onaylı insan kaynakları sertifikam ve bilgisayar işletmenliği sertifikam var. halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olarak çalışmam mümkün mü?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kişisel gelişim ve eğitim alanında yeni uygulamaya konulan anadolu ve türk kültürü kursu açabilir.

      1. Abdurrahman dedi ki:

        Hocam merhabalar usta öğretici başvurusunda bulundum başvurum onaylandı öğrencilerim ve kurs yerim olmasına rağmen kurs açamıyorum sıralamayı beklemem lazım mış mevzuatta böyle birşey varmı

  61. İbrahim dedi ki:

    Merhaba, Tarih Bölümü mezunuyum ve formasyonum var halk eğitim kurslarında ücretli öğretmen olarak görev yapabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      tarih lisans mezunuları formasyonu olması şartı ile Osmanlıca kursu açabilir.

      1. İbrahim dedi ki:

        Teşekkür ederim. Osmanlıca kursu açabilmem için hangi işlemleri yapmam gerekiyor.

      2. Hem Kursları dedi ki:

        kurs açmak istenilen halk eğitim merkezinin usta öğretici başvuru tarihleri arasında başvurulur. başvurular çoğunlukla eylül ayında alınır. yıl içerisinde çeşitli branşlarda alım yapan halk eğitim merkezleri bulunabilir.

  62. Bülent dedi ki:

    Merhaba Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum formasyonum var. Halk Eğitim merkezlerinde üniversiteye hazırlık kursu gibi kurslar verebilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      türk dili ve edebiyatı mezunları
      diksiyon, diksiyon, spikerlik ve sunuculuk, osmanlı türkçe kursları açabilir.
      destekleme ve yetiştirme kursları için başvurulabilir.
      dyk öğretmen başvuruları 14 – 18 eylül 2019 tarihlerinde alınacak.
      detaylar linkte
      https://www.halkegitimkurs.com/dyk-destekleme-ve-yetistirme-kurslari-2019-2020-kilavuzu/

  63. Melike dedi ki:

    Sosyoloji mezunuyum ustalk belgem ve formasyonum yok usta ogretici olarak basvuruda bulunabilirmiyim acil cvp

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Bildiğimi Kadarıyla Sosyoloji Mezunlarının Açabileceği Kurs Bulunmuyor.

      1. Sena dedi ki:

        Sosyal hizmet bölümü lisans mezunuyum. Halk eğitim merkezinde usta öğreticiliğe başvurabilir miyim veya bölümüm ile halk eğitim merkezinde hangi kursları açabilirim?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        MEB Tarafından Açılan Rehberlik Kurslarına Katılanlar Rehber Öğretmen Olarak Başvurabiliyor

      3. Sevda dedi ki:

        Merhabalar ben lise çocuk gelişimi bitirdim sonrasında önlisans sosyal hizmetler okudum hangi alanda ustaogretici olup kurs verebilirim ikiside olurmu saygılar .

      4. çocuk gelişimi alanı için 3 yıl meslek deneyimi isteniyor 37-72 ay 3-6 yaş oyun odası kursu. sosyal hizmetler bölümü aile ve tüketici bilimleri alanı için başvuruda bulunabilir.

    2. Ebru Ak dedi ki:

      Merhabalar önlisans mezunuyum ve işaret dili tercümanıyım. Halk eğitim merkezlerinde eğitmen olarak çalışabilir miyim yoksa başka bir belge daha almam gerekiyor mu?

      1. Hem Kursları dedi ki:

        işaret dili öğreticisi tercümanlık sertifikası olanlar türk işaret dili kursu açmak için başvuruda bulunabilir. halk eğitim merkezlerinde kurs açmak için usta öğretici oryantasoynu eğitimi kursuna katılmış olmak zorunludur.

  64. selçuk dedi ki:

    lisans kimya ve kamu yönetimi mezunuyum 560 saatlik hasta ve yaşlı bakımı sertifikam ve formasyon belgem var hangi kursları açabilirim

    1. merve dedi ki:

      Merhaba, ben 2 önlisans insan kaynakları ve lisans çalışma ekonomisi aöf mezunuyum. Kurs verebileceğim bir alan var mı yardımcı olurmusunuz

      1. Hem Kursları dedi ki:

        bildiğim kadarıyla açıbilinecek bir kurs bulunmuyor.

  65. göknur yıldız dedi ki:

    alman dili ve edebiyatı mezunuyum formasyonum var.2 sene özel okulda öğretmenlik yaptım.halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olabilir miyim.cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      almanca kursu açmak için başvuruda bulunulabilir.

  66. elem dedi ki:

    merhaba. ön lisans tekstil teknolojileri bölümü mezunuyum. kanaviçe kursu açabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      açamıyor, kanaviçe yapımı kursu el sanatları teknolojisi alanında. tekstil teknolojisi alanında trikotaj kursu açabilir.

      1. Banu Usuğ dedi ki:

        Turizm otelcilik ön lisans ayrıca turzim otelcilik lisesi mezunuyum aşçılık kursu açabilir miyim? teşekkür ederim

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Turizm ve Otelcilik ön lisans mezunları aşçılık kursu açamıyor. yiyecek içecek hizmetleri alanında servis komisi kursu açabilir.

      3. Derya Topaloğlu Bozkurt dedi ki:

        Merhabalar ben önlisans sosyal hizmetler bölümü mezunuyum ayrıca liseden çocuk gelişimi mezunuyum ve bu alanda 3 farklı sertifikam var usta ogreticilik belgesi alırsam kurs açabilir miyim hocam?

      4. Hem Kursları dedi ki:

        Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Alanında Mesleki Ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olanlar Bazı Kurslarda Görev Almak İçin Başvuruda Bulunabilir.
        Öncelikle Alalında Lisans, Ön Lisans Mezunları Tercih Edilir….

  67. Erhan dedi ki:

    Açık Lise yabancı dil bölümü(ingilizce) mezunuyum usta öğretici olabilirmiyim?ne yapmam gerekiyor

    1. Hem Kursları dedi ki:

      hayır. lisans mezunu olmak şart.

  68. Hamza dedi ki:

    2007 yılında çıraklık eğitim merkezinden mermercilik ve süsleme tasciligi adi altında bir belge aldım. Simdi bu belge ile usta öğretici olmam için ne yapabilirim. Meslek lisesi torna tesviye mezunuyum. Yaklaşık 15 yıldır mermrcilik sektöründe çalışıyorum

    1. Hem Kursları dedi ki:

      ustalık belgeniz varsa usta öğretici kursuna katılarak usta öğreticilik belgesi alınabilir. ustalık ve kalfalık belgeniz yoksa mesleğinde 5 yıl çalışmışlık ile önce kalfalık belgesi daha sonraki sınav döneminde ustalık belgesi sınavına katılarak ustalık belgesi aldıktan sonra usta öğreticilik kursuna katılmak gerekli.

    2. Hasan Kocaman dedi ki:

      Ttf Grassroots C Antrenör Belgesi sahibiyim Kocaeli Bölgesi.
      Usta Öğretici kursu aça bilirmiyim.

  69. Hayrettin dedi ki:

    Merhaba iyi günler hocam. Ben iibf lisans mezunuyum. Şu an mali müşavirlik ve finas uzmanlığı konusunda ilerliyorum. Halk eğitim kursunda Genel Muhasebe kursu vermek istiyorum bu nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz bu konuda? Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kurs açmak istediğiniz halk eğitim merkezinin usta öğretici başvuru tarihleri arasında çoğunlukla şahsen başvurulur. başvurular çoğunlukla eylül ayında alınır. yıl içerisinde usta öğretici alımı yapan halk eğitim merkezleri bulunur.

  70. Serap SAYIN dedi ki:

    ön lisans çocuk gelişim mezunuyum adnan menderes ünüversitesi onaylı320 saatlik yaratıcı drama egitmenlik sertifikam var meb onaylı halk egitiminde kurs açabilirmiyim

  71. Dilek dedi ki:

    Meraba ben 2003 imam hatip mezunuyum. 2004 te devlet 2 yillik pretiker okarak kiz meslek cocuk gelisimi mezunu olmak icij kolaylik tanidi ve 18 tane ayri ayri sertifika alarak kiz meslek lisesi cocuk gelisim lise diploma notum 4.42 ile mezun oldum suanda da uzak eqitim auzef istanbul universitesi soyal hizmet son sinif okuyorum benim 4 ve 6 yasa kurs vermek icin halk eqitime basvuruda bulunabilirmiyim

    1. Tuğçe dedi ki:

      Merhaba ben 4 yıllık peyzaj mimarlığı mezunuyum sadece girişimcilik kursu belgem var halk eğitim merkezinde bahçeçilik alanında usta öğreticilik yapabilirmiyim herhangi bir belge almama gerek var mı?

      1. Hem Kursları dedi ki:

        peyzaj mimarlığı lisans mezunları bahçecilik alanında kurs açmak için halk eğitim merkezlerine başvuruda bulunabilir.

    2. Hatice dedi ki:

      İlahiyat ön lisans mezunuyum,bununla alakalı ne yapılabilir halk eğitimde

      1. Hem Kursları dedi ki:

        imam hatip lisesi mezunu ise kuran-ı kerim okuma kursları açmak için başvuruda bulunabilir.

  72. EMEL dedi ki:

    Ben düz liseden mezunum.Fakat önlisans haberleşme simdiki adıyla elektronik haberleşme teknolojisi mezunuyum.Hep bir anaokulunda calışmayı istedim.Usta öğretici belgesi alabilmem için neler yapmam gerek?Usta öğreticilik belgesi alırsam devlet memuru olarak görev yapabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      çocuk gelişimi alanında usta öğretici belgesi verilmiyor.

  73. AYTAÇ YÜKSEL dedi ki:

    MUĞLA ÜNİVERSİTESİ TURİZM OTELCİLİK BÖLÜMÜ VE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MEZUNUYUM.ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA DERSHANELERDE EĞİTİCİ OLARAK GÖREV ALDIM.ŞU AN TURİZM OTELCİLİK ÜZERİNE USTA EĞİTİCİ BELGESİ ALMAK İSTİYORUM.İZLEYECEĞİM YOL NEDİR ? BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Turizm Ve Otelcilik Ön Lisans Mezunları Konaklama Ve Seyahat Hizmetleri Alanındaki Kurslar İçin Başvuruda Bulunabilir.
      İşletme Lisans Mezunları Muhasebe Ve Finansman Alanındaki Kurslar İçin Başvuruda Bulunabilir. İşletme Ön Lisans Mezunları 1 Yıl Meslek Deneyimi İle Muhasebe Ve Finansman Alanında Kurs Açmak İçin Başvuruda Bulunabilir.
      Konaklama Ve Seyahat Hizmetleri Alanında:
      Kat Hizmetleri
      Operasyon
      Ön Büro
      Rezervasyon
      Dalında Ustalık Belgesi Veriliyor. Mesleki Eğitim Merkezlerine Başvurulur.

  74. Nur dedi ki:

    Merhaba ben ilahiyat önlisanstan mezunum halk egitim de calışabilmem icin usta öğrenci belgesine ihtiyacım olur mu

    1. Hem Kursları dedi ki:

      ilahiyat ön lisans mezunları immamhatip lisesi mezunu olmak koşulu ile kuran-ı kerim okuma kursları açabilir. Hafızlık Belgesi olanlarda açabilir.

  75. Selman Sınmaz dedi ki:

    Merhaba,
    1993 imam hatip lisesi mezunuyum. Uzun yıllardır açık öğretim işletme 2. sınıfta okuyorum, maalesef hem iş hem okul zor oluyor. Yaklaşık 25 yıldır bilişim teknolojileri alanında çalışıyorum.
    Usta öğretici olup, kurslarda veya diğer eğitim kurumlarında bilişim öğretmenliği veya usta öğreticisi olabilir miyim? Şartları ve aşamaları nasıl oluyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  76. Nida dedi ki:

    Merhabalar. Ilce milli egitim mudurlugu ek hizmet binasinda Cocuk gelisiminden Usta ogreticilik belgesi alinabilecegini duydum ve usta öğreticilik kursuna kayıt olmak için gittiğimde bana 3 şart arandığını söylediler . Lisans, önlisans yada meslek lisesi mezunu olma (isyeri açma belgesine sahip olmak) şartlarının arandığını söylediler . Ben meslek lisesi mezunuyum evet ama bölümüm muhasebeydi. Bunu söylediğimde farketmeyecegini söylediler. Ben inatla çocuk gelişimiyle lisede mezun olduğum bölümden (muhasebe ) işyeri açma belgesine sahip olmanın ne alakası olduğunu sormama rağmen farketmeyecegini söylediler. Nerede bi yanlış anlaşılma var? Beni bi aydınlatabilir misiniz. ?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Usta Öğretici Belgesinde Alan Farkı Bulunmuyor. Alanında Ustalık Belgesi Sahibi Olanlar Kursa Katılıp Usta Öğreticilik Belgesi Alabilir.

    2. Tuba inal dedi ki:

      Merhaba.. K. M. L çocuk gelişimi mezunu ve ç. Gelişimi ön lisans mezunuyum. Usta öğretici nasıl olabilirim?

  77. Ayşegül Yildiz dedi ki:

    Mrb Ben Liseden Yabancı Dil Mezunuyum (ing) Sonrasinda uni işletme bitirdim lisans aynı zamanda halk eğitimden aldığım bilgisayar işletmenligi ve tıbbi sekreterlik sertifikamda var .Her hangi bir alanda usta öğretici belgesi alabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      İşletme Lisans Mezunları Muhasebe Ve Finansman Alanında Ön Muhasebe, Genel Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe Kurslarını Programları Bilmek Koşulu Açabilir.
      Pazarlama Ve Perakende Alanında Kasiyer, Reyon Görevlisi, Satış Görevlisi V.B. Kursları Açmak İçin Başvuruda Bulunabilir.

  78. Huri dedi ki:

    Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi mezunuyum liseden yaklaşık 15yil otelcilik tecrübem var şuan hali hazırda çalışma ekonomisi endüstriyel ilişkiler lisans mezunuyum. Liseden servis bölümünden mezun oldum. Usta öğretici belgesi nasıl alırım

    1. Hem Kursları dedi ki:

      ustalık belgeniz yoksa mesleki eğitim merkezine ustalık belgesi sınavına katılmak için başvuruda bulunulur. ustalık belgesi aldıktan sonra usta öğretici kursu için mesleki eğitim merkezine başvurulur, kursun sonunda başarılı olanlara usta öğreticilik belgesi verilir.

  79. Semra Yucel dedi ki:

    Merhaba
    Ben 15 yıldır Wushu federasyonuna ve Genclik Spor Hizmetleri Mudurlugune bağlı olarak lisanslı Aikido sporcusuyum. Ve ayrıca 2. DAN (usta ogretici) ve1. Kademe Antrenörüm.
    Halk Eğitime bağlı olarak nerelerde ders verebilir?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      halk eğitim merkezleri usta öğretici başvuruları genellikle eylül ayında alınıyor. yıl içerisinde usta öğretici başvurusu alan halk eğitim merkezleri bulunabilir. usta öğretici başvuru tarihleri kurumların resmi internet sitelerinden yada kurumdaki panolardan duyurulur.

  80. Yagmur dedi ki:

    Ismekten uzun donem asci yardimciligi, yas pasta,butik pasta gibi çeşitli kurslar aldim. Bunun yanı sira açıköğretim aşçılık okuyorum. Usta ogretici belgesi alabilmek gibi bir sansim var mi? Lutfen bilgi verir misiniz? ( suleyman demirel universitesi isletme yonetimi mezunuyum)

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze eğitimi tamamlama belgesi ile beceri sınavı ile ustalık belgesi alınabilir.

  81. Betül dedi ki:

    Ben lisede gıda teknolojisi okudum ve ustalık belgem var ön lisans olarak da gıda teknolojileri bölümünü okudum ve usta öğretici belgesini alabiliyor muyum hangi alanda açabiliyorum lütfen yardımcı olur musunuz?

  82. Amine dedi ki:

    Merhaba. İmam Hatip Lisesi mezunuyum. İlahiyat Önlisans bitirdim. Sakarya Universitesi 4-6 yaş grubu sertifikam mevcut. Şu anda Ankara İlahiyat Fakültesi (İlitam) ögrencisiyim. Halk Eğitim Merkezlerinin açtığı elifba kurslarinda ve kreşlerde usta öğretici olarak görev yapabilir miyim, bunun için ne yapmam gerekiyor? Kadrolu usta öğreticisi diye birşey var mı, kadrolu usta öğreticisi nasıl olabilirim? Bir de maaş ve çalışma durumu nasıldır? Tşk ederim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Kuran-I Kerim Okuma Kursları İçin Başvuruda Bulunulabilir. Usta Öğretici Başvuruları Çoğunlukla Eylül Ayında Alınır. Yıl İçerisinde Usta Öğretici Alımı Yapan Halk Eğitim Merkezleri Olabilir. Kadrolu Usta Öğretici Öğretmenlik Şartlarını Taşıyanlar Atama Sırasında Halk Eğitim Merkezlerini Tercih Edebilir. Kadrosuz Usta Öğreticilerde Görev Aldıkları Ders Saatine Göre Ücret Alırlar.

      1. Amine dedi ki:

        Kadrolu usta öğretici öğretmenlik şartları nelerdir, atama yapılıyor mu?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        öğretmen atama koşulları, atama sırasında halk eğitim merkezleri tercih edilebilir.

  83. Filiz dedi ki:

    Merhaba,ben giyim mezunuyum halk eğitim merkezlerinde öğretici olabilir miyim…
    Ne yapmalıyım..bilgi verirseniz sevinirim.
    (Diploma var)(ustalık belgesi de olmalı mı)
    Teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      giyim lise mezunu iseniz mesleğinizde 3 yıl deneyim aranır, giyim ön lisans mezunu iseniz meslekte 1 yıl deneyim aranır.

  84. Suna ERDEM dedi ki:

    Merhaba. Medya ve İletişim önlisans mezunuyum. Medya Okuryazarlığı öğreticisi olup kadın ve/veya çocuklara eğitim vermek istiyorum ancak konuyla ilgili açık bilgi bulamadım. Usta öğretici sertifikası almam gerekiyor mu? Bulunduğumuz bölgede nüfus az olduğu için her branşta kurs açılmıyor. Halktan yeterli katılım sağlarsam kurs açtırabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Usta Öğretici Belgesi Zorunlu Değildir. Kurs Açmak İçin Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi Almak Zorunludur. Kursların Açılabilmesi İçin En Az 12 Kişilik Grup Oluşmalıdır.

  85. Merve akdag dedi ki:

    Sosyal hizmetler onlisans bolumu mezunuyum.usta ogreticilik belgesi alabiliyormuyum ?meb in rehberlik kursuna gitsem bnde ucretli ogretmenlik yapabilirmiyim?tesekurler.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      sosyal hizmetlerde usta öğretici belgesi verilmiyor. meb tarafından açılan rehberlik kurslarına katılanlar rehber öğretmen olarak başvurabiliyor.

      1. Nurcan dedi ki:

        MEB rehberlik kursuna nerden başvurabiliriz

      2. Meb resmi sitelerinden duyuruluyor. en son 2016 yılında açılmış görünüyor.
        https://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_01/20121325_rehberlikkursu.pdf

  86. BAHAR dedi ki:

    Merhaba , Mimari Restorasyon meslek lisesi mezunuyum.Ustalık belgem ve Usta öğreticilik belgem var, halk eğitim ve Belediyelerde kurs açabilir miyim ? açarsam hangi branşlarda açabilirim.(kendi dekorasyon üretimi yaptığım firmam var)

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Mimari Restorasyon ön lisans mezunu olmak gerekli, ön lisans mezunları sanat tasarım alanında kurs açmak için başvuruda bulunabilir, 1 yıllık meslek deneyimi istenir.

  87. fatma dedi ki:

    Ben Anadolu Lisesi Mezunuyum.
    El sanatları amigurumi üzerine bir ustalık belgesi almak için ne yapmam gerekiyor.
    Almam halinde bu belge ile bir atölye cafe açabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      mesleki eğitim merkezleri tarafından verilir. linkteki https://www.halkegitimkurs.com/ustalik-belgesi-alma-kosullari/ yazıyı okuyun.

      1. Emel kurt dedi ki:

        Merhaba iki yıllık el sanatları takı mezunu amigurimi dersi verebilir mi? Ve filografi ile yün keçe dersi için belge şartlı sartsa ne lazim

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Şiş Ve Tığ Örücülüğü İle Oyuncak Bebek Yapımı (Amigurumi) Kursu Eğitici Koşulları

        1. Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca Yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” Göre El Sanatları Teknolojisi Alanı Öğretmeni Olarak Atananlar,
        • Öğretmen Bulunamaması Durumunda Bu Alanda Öğretmen Olarak Atanabilecek Nitelikte Olanlar,
        2. Diğer Branşlarda Öğretmen Olarak Atananlardan, Oyuncak Bebek Yapımı (Amigurumi) İle İlgili Eğitim Aldığını Belgelendirenler,
        3. Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca Yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” İle El Sanatları Teknolojisi Alanına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Programları / Fakülte Mezunları.
        4. El Sanatları Teknolojisi Alanında/Alanına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Programları / Fakülte Mezunları

        5. El Sanatları Teknolojisi Bölümü İle İlgili Ön Lisans Mezunu Olup En Az 1 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olduğunu Belgelendirenler,
        6. El Sanatları Teknolojisi Alanı Meslek Lisesi Mezunu Veya Asgari Dördüncü Seviyede Eğitim Almış Olup En Az 3 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olduğunu Belgelendirenler,

        El Sanatları Ön Lisans Mezunları 1 Yıllık Meslek Denemi Şartı İle Filografi Tekniği Kursu Açabilir. Takı Tasarımı Ön Lisans Mezunu İseniz Açamazsınız. Dekoratif El Sanatları Ustalık / Usta Öğreticilik Belgesi İle Açılabilir.
        El Sanatları Ön Lisans Mezunları En Az 1 Yıl Meslek Deneyimi İle Keçe Yapımı Kursu Açabilir. Keçe Kursu Açabilmek İçin Dekoratif El Sanatları Ustalık / Usta Öğreticilik Belgesi Sahibi Olmak Gereklidir.

  88. Blks dedi ki:

    Sosyoloji mezunuyum. Formasyon belgem var. Halk eğitim merkezlerin de kurs acmak istıyorum fakat nasıl bir yol izlemem gerektıgını bilmiyorum. Ayrıca ne kursu acabilirim bunu da bilmiyorum. Bilgilendirirsenız cok sevinirim. Tesekkurler simdiden.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Sosyoloji Mezunları Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Açılan Rehberlik Kursuna Katılmışlarsa Rehber Öğretmen Olabiliyorlar.

  89. gözde dedi ki:

    Merhaba, liseden grafik tasarım ve fotoğrafçılık bölümü mezunuyum. Lisansım ise ulaştırma ve lojistik üzerine ve formasyon eğitimi almış bilunmaktayim. kurs hocalığı için başvurmak istiyorum yol gösterebilirmisiniz rica etsem

  90. Ümmihan dedi ki:

    Merhaba tezhip kursu kimler açanilir

    1. Ümmihan dedi ki:

      İlde yeterliliği sağlayabilecek bir tezhip eğitmeni olmadığı taktirde alaylı icazet ve tezhip alanında Türkiye Cumhuriyeti kültür ve turizm bakanlığı sanatçı tanıtım kartına sahip olan(bu karta sahip kişilerin tezhip sanatını yayma ve tanıtma hakkı tanınmıştır) aynı zamanda 2013-2018 tarihleri arasında halk eğitim merkezinde usta öğretici olarak görev yapmış bir kişi tekrar görev yapma hakkına sahip olabilir mi?

      1. Hem Kursları dedi ki:

        Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Sanatlar Olarak Açılması Durumunda Görev Verilebiliyor. Halk Eğitim Merkezlerinde Yada Farklı Kurumlarda Alanında Yapılan Görevlendirmelerde Başvuruda Ek Puan Verilir. Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formunda Alanında Hizmet Ve İş Deneyimi İçin Toplam 25 Puan Verilebilir, Her Görev Alınan Yıl İçin (180 İş Günü Üzerinden Hesaplanır) 1 Puan Verilir.

  91. Esen dedi ki:

    Merhaba unutulmaya yüz tutmuş tezhip alanında eğitim alıp icazet aldım kültür bakanlığının düzenlemiş olduğu somut olmayan kültürel miras taşıyıcıları tespiti kurulunca yapılan mülakatta sanatçı tanıtım kartı aldım halkeğitimde ders verebilirmiyim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Sanatları Kurslarında 3 Maddedeki Şartlar Aranmaz, Diğer Koşullar Uygunsa Başvurulabilir.
      Ders ücreti karşılığı görevlendirme
      (3) Ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre yapılır:
      a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler.
      b) Emekli öğretmenler.
      c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri.
      ç) Resmî kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.
      (4) Üçüncü fıkrada sayılanlardan görevlendirme yapılamaması durumunda ilan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesi yapılır.
      (5) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesinde aranacak şartlar şunlardır:
      a) Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.
      b) Türk vatandaşı olmak.
      c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
      ç) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
      d) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
      e) Askerlikle ilişiği bulunmamak.
      f) Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.
      (6) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur.
      (7) Ücretli usta öğretici başvuruları her yıl eylül ayı içerisinde millî eğitim müdürlükleri ve kurum müdürlüklerinin internet sitesi ve ilan panolarında Ek-1’deki ilan örneği ile duyuru yapılarak başvuru takvimine göre alınır. Başvurular, kurum müdürlüklerine yapılır.
      Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar öğreticiliği görevlendirmelerinde üçüncü fıkra hükümleri uygulanmaz.

  92. Ayşenur dedi ki:

    Üniversitede aşçılık bölümü mezunu olunca bu belgeleri almaya gerek var mı yoksa direk mülakat mı?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Alanında lisans mezunları için belge gerekli değildir. usta öğretici seçiminde ek-2 Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formunda belirtilen puanlara göre değerlendirilir. https://www.halkegitimkurs.com/halk-egitim-usta-ogretici-gorevlendirilmesi/ linkten değerlendirme puanları görülebilir.

  93. Gül dedi ki:

    Merhaba Öğrencim var ve yerimde hazır. Oryantasyon ve iş sağlığı belgem de var.
    Fakat öğretmenlik için halk eğitime başvuruda bulunmadım. Yıl içinde başvuru olabiliyor mu acaba ?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Başvuruları Eylül Ayında Alınıyor, Yıl İçerisinde Başvuru Alan Halk Eğitim Merkezleri Olabiliyor. Kurs Açmak İstediğiniz Halk Eğitim Merkezi İle Görüşün.

    2. Fadime Eryılmaz dedi ki:

      Merhaba halkla ilişkiler ve Reklamcılık bölümü lisans mezunuyum pazarlama alanında sertifika alsam usta öğreticisi olabilir miyim

      1. 4. seviye kurs programını tamamlayanlardan en az 3 yıl meslek deneyimi şartı aranır.
        Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanı için başvurulabilir.

  94. MAĞDUR dedi ki:

    10 yıl usta öğreticilik yaptım. Dönüp arkaya baktığımda ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım. Çünkü mesleğimi çok seviyordum. Bugün biri geldi formasyonu varmış, benim kursumu kapatıp ona aktardılar 30 kişilik sınıfı. 10 yıllık macera benim için bitti. 10 yılda 3600 gün sigortalı olmam gerekirken 2300 günüm var, yeni kurs açılacak mı acabalarıyla saçlarım beyazladı, idarecilerin sahip çıkmaması cabası. Burdan usta öğretici olmaya hevesli olanlara diyorum ki. Bu mesleği illa yapacaksanız 1 yıldan fazla yapmayın, gidin başka işe girin. Kadro gelicek diye bakmayın, 1 kadrolu öğretmenin maaşıyla 3 usta öğretici çalıştırmayı milli eğitim iyi biliyor. Neden kadro versin? Siz cevaplayın şimdi!

  95. Haşim dedi ki:

    Merhaba görsel sanatlar öğretmeniyim halk eğitim merkezine defalarca basvurmama rağmen kurs acmıyorlar gerekçeleri ilk öncelik atanan öğretmenlere veriyorlarmış bende el sanatları usta öğretici lik belgesini almak istiyorum bir sınavla belgeyi alabilirmiyim yoksa kademeli bir şekilde almam lazım. Burdaki halk eğitim merkezi lisans mezunlarına kurs acmiyonlar. Lise mezunu usta ogretici lere açıyorlar. Onun için lisans diplomamı para etmiyor .usta öğretici belgesini alacam yardımcı olursanız sevinirim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      usta öğretici başvuru değerlendirmeleri ek-2 değerlendirme formuna göre yapılır. https://www.halkegitimkurs.com/halk-egitim-usta-ogretici-gorevlendirilmesi/
      önceki öğrenimler (denklik) şartlarını taşıyanlar öncelikle kalfalık, ustalık belgesi ve usta öğretici belgesi alabilir. https://www.halkegitimkurs.com/ustalik-belgesi-alma-kosullari/

    2. Kadir dedi ki:

      Beddn eğitimi ve spor yuksek okulu rekreasyon bölümünden mezunum. Otizmlilerle 1 yıl spor eğitmenliği yaptım ( masa tenisi yüzme sportif beceriler fıtness vb) daha sonra 4 yıl belediyede yüzme antranörü olarak calıştım. Simdi halk eğitime basvuru yspmak istiyorum aile ve sosyal hizmetlerde de huzur evleri engelliler cocuk esşrgeme soksk cocukları vb yerlerde de ek ders vermek istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz

      1. Hem Kursları dedi ki:

        halk eğitim merkezleri usta öğretici başvuruları çoğunlukla eylül ayında alınır. yıl içerisinde çeşitli branşlarda usta öğretici başvurusu alan halk eğitim merkezi bulunabilir. kurs açılmak istenilen halk eğitim merkezine başvurulur.

  96. Yaşar Balcı dedi ki:

    Merhaba ben ilahiyat mezunuyum. ney enstrümanı alanında kurs vermek istiyorum bunun için gerekli belgeler nelerdir ? Eğer usta öğreticilik belgesine ihtiyaç var diyecekseniz bu belgeyi nereden alabilirim bir de bunun cevabını merak ediyorum

  97. Sevilay dedi ki:

    Merhaba ben Atatürk kiz teknik ve meslek lisesi mezunuyum meslek alanım Güzellik ve saç bakımı hizmetleri alan dalım Saç bakımı işyeri açma belgem var bu belge 3308 sayılı mesleki eğitim kanunca düzenlenen ustalık belgesine tanınan bütün hakları kapsar bu belge ile usta öğretici öğretmenlik yapabilirmiyin

    1. Hem Kursları dedi ki:

      başvuru yapabilirsiniz, ancak usta öğretici belgesi almanız değerlendirmede artı 5 puan getir. ek-2 usta öğretici değerlendirme formuna bakınız. https://www.halkegitimkurs.com/halk-egitim-usta-ogretici-gorevlendirilmesi/

  98. Sevilay dedi ki:

    Atatürk kiz teknik ve meslek lisesi mezunuyum güzellik ve saç bakımı hizmetlerinden usta öğretici olbilirmiyim

  99. hatice dedi ki:

    merhaba felsefe grubu ogretmenligi mezunuyum ayrica rehberlik sertifikam ve aile danismanligi sertifikasina sahibim.halk egitim merkezlerinde calisabilir miyim ve hangi alanlarda derse girebilirim.

  100. AYŞE dedi ki:

    MERHABA PSİKOLOJİ LİSANS MEZUNUYUM.PEDAGOJİK FORMASYONUM DA VAR.PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ALANINDA USTA ÖĞRETİCİ OLMAK İÇİN NELER YAPABİLİRİM?KURS AÇABİLİYOR MUYUM?
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

  101. Sümeyye dedi ki:

    Ben PDR mezunuyum. Şuan açıköğretim ilahiyat okuyorum son yılım inşaAllah. Halk eğitimde Kuran ögreticiliği için başvuru yapabilir miyim? Ve yahut aile eğitim kursları oluyor, onun için başvuru yapabilir miyim?
    Ve de bu alanlar için sadece usta öğretici kursuna gidip belge mi almak gerekiyor. Ustalık belgesi bu alanlar için gerekmiyor değil mi?

    Şimdiden teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunları türk işaret dili kursu açmak için başvuruda bulunabilir.
      ilahiyat lisans ve ön lisans mezununları kuran-ı kerim kursu açmak için başvuruda bulunabilir.
      alanında lisans, ön lisans, meslek lisesi mezunları için usta öğretici belgesi zorunlu değil.
      aile eğitimi kursu için bakanlıkça açılan hizmet için eğitici eğitimi almış olmalıdır.

  102. Sosyolog dedi ki:

    İyi günler ben sosyoloji mezunuyum halk eğitimde işaret dili usta öğreticisi olabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      olamazsınız. lisans mezuniyeti dışında türk işaret dili kursu açabilmek için İşaret Dili Öğreticisi ve Tercüman Eğitimi (200 saat) Sertifikasına sahip olmak gerekli.
      işaret dili öğreticisi ve tercüman eğitimi kursuna katılım koşulları:
      1. Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak.
      2. İşitme engellilerle iletişim kurabilecek bedensel ve fiziksel yeterliğe sahip olmak.
      3. 18 Ocak 2011 tarihli ve 27919 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Türk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulamasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” değişikliğinde belirtilen esaslar çerçevesinde Programı Bakanlıkça hazırlanan İşaret Dili Kursuna katılarak belge almış olmak.

  103. cennet dedi ki:

    Merhaba.tarih mezunuyum.pedagojik formasyonun var.ayrica on lisans ilahiyat mezunuyum.daha önce Halk eğitimden 530 saatlik İngilizce kursu sertifikası aldım.diksiyon ve bilgisayar sertifikamda var.sizce halk eğitimde görev alabilir miyim?orayntasyom belgesi dediğiniz ne zaman alınabilir

    1. Hem Kursları dedi ki:

      osmanlıca kursu açılabilir.

  104. ferhan Mutlu dedi ki:

    ilahiyat önlisans mezunuyum halkeğitimden kuran kerim sınıfı açmak için oryantasyon belgesi almamşart mı

    1. Hem Kursları dedi ki:

      usta öğretici oryantasyon kursu görev almak isteyenler için zorunlu.

  105. Melek dedi ki:

    Türk Dili ve Edebiyati bölümü mezunuyum formasyon belgem var diksiyon kursu acmak istiyorum.oryantasyon almak zorunlu mu? Işe başlayınca mi veriliyor.bir de önlisans tekstil programı mezunuyum transkirip belgem de el sanatları,örgü sanatı var.örgü kursu açabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      usta öğretici olarak görev yapacakların usta öğretici oryantasyonu eğitimi alması zorunlu. eğitim işe başlamadan yada başladıktan sonra alınabiliyor. Şiş Örgü Kursunu Açabilecek Ön Lisans Bölümleri El Sanatları, Trikotaj, Örgü.

    2. Nurcan dedi ki:

      .mrb sinif ogretmenligi 3. Sınıftan terkim usta ogretici belgesi ile okuma yazma kursu acma hakkım var mi acaba

      1. Hem Kursları dedi ki:

        okuma yazma kursunu sınıf öğretmenliği ve üstün zekalılar öğretmenliği bölümü mezunları açabilir.

  106. Tülin Çanayaz dedi ki:

    lisans işletme bölümü mezunuyum. A1,A2 İngilizce kurs bitirme belgem ve Bilgisayar İşletmenliği(operatörlüğü) kurs birtirme belgem var.Halk eğitim merkezinde uzman öğretici olabilmem için usta öğretici belgesine ihtiyacım var mı

    1. Hem Kursları dedi ki:

      İşletme Lisans Mezunları Programları Bilmek Koşulu İle Muhasebe Ve Finansman Alanında Kurs Açmak İçin Başvuruda Bulunabilir.
      Bilgisayar Destekli Muhasebe(Logo, Luca, Mikro, )
      Temel Muhasebe (Eta)
      Ön Muhasebe Vb. (Mikro, Logo, Nebim, Eta)
      Pazarlama Ve Perakende Alanında Kasiyer, Satış Görevlisi Kursu Açmak İçin Başvurulabilir.

  107. Fatih demir dedi ki:

    Direksiyon usta öğretici belgem var kiralamak isteyenler 05058483613 bu numaradan ulaşabilirsiniz Sivas’ta ikamet ediyorum

  108. serpil dedi ki:

    petrol ve dogal gaz mühendisliği mezunuyum hangi kursları açabilirim.(halk egitim bilgisayar sertifikam var)

  109. Yusuf Yürek dedi ki:

    Halk eğitim merkezlerinde usta öğreticilik oryantasyonu , usta öğretici başvurularından önce mi açılır ?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      çoğunlukla sonradan açılıyor.

    2. Hlm dedi ki:

      İyi günler önlisans maliye mezunuym on muhasebe kursu acabılırmıyım

      1. Hem Kursları dedi ki:

        1 yıllık meslek deneyimi olan, programları bilen (ETA, LOGO, MİKRO ve NEBİM) ön lisans maliye mezunları Ön muhasebe kursu açabilir.

  110. Hem dedi ki:

    Merhaba 2005 yılında çocuk gelişimi usta öğretici belgesi almıştım bitirme puanım 90 halk eğitime usta öğretici olarak başvurabilirmiyim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      öncelikle alanında lisans mezunları, ön lisans mezunları tercih edilir, başvuran olmaması durumunda çocuk gelişimi meslek lisesi mezunlarına (seminer programına 60 saat katılmış) görev verilebilir.

  111. Merve dedi ki:

    Merhaba ben kamu yönetimi mezunuyum ve pedagojik formasyon eğitimi sertifikam var hangi kursları açabilirim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Adli Kalem İşleri, Adli Takip Elemanı kursu açmak için başvuruda bulunabilir.

  112. Tutku dedi ki:

    İsletme yonetimi onlisans mezunuyum. Aofde bankacilik okuyorum. Halk egitimde ogretmen olabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      İşletme Yönetimi Ön Lisans Mezunları Programları Bilmek Koşulu İle Muhasebe Ve Finansman Alanında Kurs Açmak İçin Başvurulabilir.
      Bilgisayar Destekli Muhasebe Logo, Mikro, Luca
      Temel Muhasebe Eta
      Ön Muhasebe Eta, Logo, Mikro, Nebim

  113. Can Büyükçekmece dedi ki:

    Merhaba, MEB onaylı 644 saatlik Ses Eğitimi (müzik) kurs bitirme belgem var ustalık belgesi için kaç saat daha eğitim almam gerekir? Ve bu alan için Mesleki Eğitim Merkezleri’nde ustalık sınavı yapılıyor mu? Teşekkürler, iyi çalışmalar.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      müzik ve gösteri sanatları alanında ustalık belgesi verilmiyor. ustalık belgesi 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamındaki mesleklerde veriliyor.

  114. Melike dedi ki:

    İyi günler ben ziraat mühendisiyim ve formasyon belgesine de sahibim sorum şu şekilde olucaktı; Halk eğitim merkezlerinde ders verebilmek için formasyon belgesine sahip olsak bile usta öğretici belgesini almamız mı gerekiyor?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      usta öğretici belgesi sahibi olmak zorunlu değil. ustalık / usta öğretici belgesi 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamındaki mesleklerde verilir. halk eğitim merkezlerinde kurs açmak için usta öğretici oryantasyonu kursuna katılmak zorunlu. kurs halk eğitim merkezlerinde açılır.

  115. Bilal ÖZDEMİR dedi ki:

    Merhaba
    Metal Öğretmenliği mezunuyum (şu an öğretmenlik yapmıyorum)
    A sınıfı iş güvenliği uzmanıyım
    B sınıfı ehliyetim var (1993 de alınma)
    Halk eğitim kurslarında eğitmenlik yapmak istiyorum . bu konuda kısa bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

  116. Ayşegül dedi ki:

    Iyi gunler ben lisede yiyecek icecek hizmetleri pastacilik mezunuyum ayrica onlisans turizm ve otel isletmeciligi bitirdim kamu yonetimi diplomamda var guvenlik gorevlisiyimde hangilerine basvurup kurs acabilirim yardimci olur musunuz simdiden cok tesekkur ederim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Turizm Ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Mezunları Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında Bulaşıkçı Meydancı
      Lise Pastacılık Bölümü Mezunları Pastacı Çırağı Kursu İçin Başvuruda Bulunabilir.

  117. Ozan dedi ki:

    Merhaba suan açiktan eml 3. Sinif eleltrik elektronik bölümü ogrencisiyim acaba usta ögretici olabilirmiyim teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      okulu bitirdikten sonra sınavla ustalık belgesi ve 40 saat usta öğretici kursu aldıktan sonra elektrik elektronik teknolojisi alanındaki bazı kurslar için başvuru yapma şansınız bulunur. usta öğretici seçiminde öncelikle alanında lisans, ön lisans mezunları tercih edilir, başvuran yoksa ustalık/usta öğreticilik belgesi sahiplerine görev verilebiliyor.

  118. Melek dedi ki:

    Merhaba Bir sorum olacaktı, ben qeleneksel el sanatları ön lisans mezunuyum ayrıca 2yıl halk eğitim kursuna qittim, bende halk eğitim merkezinde çalışmak istiyorum ama daha önce hiç deneyimim olmadı, deneyimim olmadan başvuru yapsam kabul edilirmi acaba? Şimdiden teşekkür ediyorum cevabınız için

    1. Hem Kursları dedi ki:

      başvuranlar arasında yapılan puanlama ile belirlenir. linkteki http://halkegitimhemkurs.com/usta-ogretici-basvuru-degerlendirmesi/ yazıyı okuyabilirsiniz.

  119. Skok dedi ki:

    İyi günler radyo tv ve sinema bölümü lisans mezunuyum aynı zamanda pedagojik formasyon belgem ve yaratıcı drama eğitmenliği belgem var. Şu an halkla ilişkiler departmanında çalışmaktayım ve aynı zamanda iletişim üzerine master yapmaktayım. Halk eğitim merkezinde kısa film çekimi üzerine ders vermek istiyorum. Acaba ne yapamam gerekiyor?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Halk Eğitim Merkezleri Usta Öğretici Başvuruları Çoğunlukla Ağustos Ve Eylül Aylarında Alınır. Yıl İçerisinde Usta Öğretici Başvurusu Alan Halk Eğitim Merkezleri Olabilir. Başvuru Tarihleri Halk Eğitim Merkezlerinin Resim Sitelerinden İlan Edilir, Başvurular Çoğunlukla Şahsen Yapılır.

    2. Zahide dedi ki:

      I merhaba önlisans gıda teknolojisi mezunlari hem usta öğretici olabilmeleri için oryantasyon almalari gerekiyormu

      1. Hem Kursları dedi ki:

        eğitim fakülteleri dışında oryantasyon eğitimi zorunludur.

  120. Nergiz dedi ki:

    Hayirli gunler ben işletme lisans mezunuyum.bircok alanda sertifikalarım var(çocuk gelişim,bilgisayar,10 parmak f klavye,….)ben bu usta ogretici kursuna katıla bilirmiyim.kurs açmak istemiyorum ama bu belgeyle iş bulma imkanım nasıl olur

    1. Hem Kursları dedi ki:

      3. Seviye Kurs Bitirme Belgesi Sahipleri Kalfalık Sınavına, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi Sahipleri Ustalık Sınavına Katılabilir. Ustalık Belgesi İçin 18 Yaş Sonrası 5 Yıllık Çalışmışlık, 22 Yaşını Doldurmuş Olma Şartları Aranır. Diğer Kurs Belgelerinin Her 160 Saati 1 Ay Çalışmışlığa Denk Olarak Sayılır.
      İşletme Lisans Mezunları Programları Bilmek Koşuluyla Muhasebe Ve Finansman Alanında Bilgisayar Destekli Muhasebe (Mikro, Loga, Luca), Ön Muhasebe (Eta, Nebim, Logo), Temel Muhasebe (Nebim)
      Pazarlama Ve Perakende Alanında, Kasiyer, Satış Görevlisi, Reyon Görevlisi Vb. Kursları Açabilir.

  121. kadife dedi ki:

    Ben. ziraat mühendisi yim..aynı da zamanda pedagojik formasyon umda var.ziraat alanında usta öğretici belgesini nerden alabilirim.ve hangi tarihlerde başvurular oluyor?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri mesleki eğitim merkezleri tarafından verilir. denklik işlemleri sınavları şubat ve haziran ayında yapılır, başvurular sınavdan 1 ay öncesinden yapılmalıdır.

  122. Aleyna dedi ki:

    Ben cocuk gelisimi mezunuyum önlisans ayni zamanda halk oyunlari yada okculuk egitimi vermek istiyorum bunu nasil yapabilirim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Türk Halk Oyunları Kurslarını, Yöre Oyunları Öğreticisi Kursunu (180 Saat) Başarıyla Tamamlamış Olanlar Açabilir.

      Yöre Oyunları Kursuna Katılabilmek İçin 18 Yaşını Tamamlamış Olmak, Yöre Oyunları Öğreticisi Kurs Programına Katılmasına Engel Bir Sağlık Problemi Bulunmamak, Türkiye Halk Oyunları Federasyonundan Alacakları En Az 3 Yıllık Eğitmenlik / Çalıştırıcılık Yaptığını Yada Başarılı Bir Şekilde Halk Oyunu Oynadığını Belgelendirmek.

      Okçuluk Kursu Eğitici Koşulları Başvuru Sıralaması
      Atanan Beden Eğitimi Alan Öğretmenleri Veya Okçu Antrenörlük Belgesine Sahip Olan Öğretmenler.
      Okçuluk Hakemliği Yapan Öğretmenler
      Türkiye Okçuluk Federasyonundan Güncel En Az 1.Kademe Antrenörlük Belgesini Almış Olanlar Görev Alabilir.

  123. genni72 dedi ki:

    belediyede ahşap kursu açacağım. ücreti belediyeden alacağım söylendi ne kadar ücret alırım teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Kurs Açacağınız Saate Göre Saat Ücreti Ödenir, Kursun Gün (Hafta İçi Hafta Sonu), Kurs Saat Gündüz Akşam, Kursun Açıldığı yere göre, Usta Öğreticinin Eğitim Durumuna Göre Saat Ücreti Değişir.

  124. Harun dedi ki:

    Merhaba eşim 3 yıldır hem de spora gidiyor ustalık veya usta eğitici spor(aerobik step plates) belgeyi nasıl nerden ne zaman alabilir teşekkür ederim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      En Az Lise Mezunu Olması, Türkiye Cimnastik Federasyonu Yada Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Tarafından Verilen 2. Seviye Antrenörlük Belgesi Alması Gereklidir.

  125. Havva dedi ki:

    Merhaba ben adalet önlisans mezunuyum hızlı f klavye kullanımı ögreticisi olmak istiyorum halkegitimde bunun icin usta ögretici belgesi almam gereklimi? Ve aldiktan sonra kursiyerleri biz bulursak hemen baslayabiliyor muyuz kurum mu seciyor?

  126. Pınar dedi ki:

    Hocam merhabalar bundan önceki maili ben gönderdim sizoaffektif bozukluk rahatsizligimi yazmayı unutmuşum . ikisine bakıp değerlendirir misiniz.İyi günler diliyorum

  127. Pınar dedi ki:

    Hocam merhabalar, ben önlisans uygulamalı İngilizce ve çevirmenlik mezunuyum. %45 engelliyim.İmza yetkim geri verildi ve Yasal danışman tayin edileceğine karar verildi.Ben usta öğreticilik belgesi alabilir miyim? Alırsam nerelerde calisabilirim

  128. İrem dedi ki:

    Merhaba,
    Mimari Restorasyon Önlisans mezunuyum ve Marmara Üni. Geleneksel Türk Sanatları Lisans öğrencisiyim.
    Hangi branşlarda eğitim verebilirim ve ders verebilmem için hangi işlemleri yapmam gerekiyor?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.
    İyi çalışmalar.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Mimari Restorasyon Ön Lisans Mezunları
      Sanat Ve Tasarım Alanında Kalem İşi, Sanatsal Mozaik

      Geleneksel Türk Sanatları Lisans Mezunları
      Ebru, Hüsn-İ Hat, Kalem İşi, Kaligrafi (Transkriptinde Eski Yazı Dersi Gördüğü Yazmalı), Kat’ı, Minyatür (Trsn Tezhip Dersi Gördüğü Yazmalı), Modern Hat, Sanatsal Mozaik, Sedef Kakma, Tezhip (Tezhip Dersi Gördüğü Yazmalı).

  129. Azra dedi ki:

    Merhaba,

    Annem ilkokul mezunudur. Küçüklüğünden beri, ustalıkla iğne oyasında mükemmel sanat eserleri çıkarmıştır. Geçen dönem de, ahşap-kağıt-rölyef kursunda yeteneğini, yaptığı tablolardan görmüş olduk. Çevredeki herkes, anneme görüşünü alarak tablolarını yapmaktadır. Bu tarz, el işleri kursunu açmak için neler yapılabilir ? Aşağıda yazdığınız maddenin, seçilmedeki etkisi ne kadardır; yani meslek lisesi mezunları daha öncelikli mi oluyordur ?

    “Geleneksel Sanatların Yaşatılması, Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurslarda Yaş Ve Öğrenim Düzeyine Bakılmaksızın Çevrede Ustalığı Kabul Görmüş Usta Ve Sanatkarların Bilgi Ve Deneyimlerinden Azami Ölçüde Yararlanılır. Bu Durumda Olanlardan Ayrıca Diploma, Ustalık Belgesi Ve Benzeri Belgeler İstenmez.”

    1. Hem Kursları dedi ki:

      o madde unutulmaya yüz tutmuş el sanatları için geçerli. öncelikle alanında lisans, ön lisans, meslek lisesi mezunları, ustalık – usta öğretici belgesi sahipleri kurs açabilir.

  130. yusuf dedi ki:

    Benim bilişim teknoloji alanımda usta öğreticilik belgem var halk eğitim merkezinden hangi kursları açabilirim ve ne kadar maaş alıyorlar

    1. Hem Kursları dedi ki:

      bilgisayar işletmenliği usta öğretici sıralaması:
      1. Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca Yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” Göre Bilişim Teknolojileri Alan Öğretmenleri,
      A. Öğretmen Bulunamaması Durumunda Öğretmen Olarak Atanabilecek Nitelikte Olanlar,
      2. Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca Yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” Göre Bilişim Teknolojileri Alanına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Programları/Fakülte Mezunları.
      3. Bilişim Teknolojileri Alanına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri,
      4. MEB Bilgisayar Formatörlük Belgesine Sahip Olan Öğretmenler,
      5. Bilişim Teknolojisi Alanında Önlisans/Meslek Yüksekokulu Mezunu Olup En Az 3 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olduğunu Belgelendirenler,
      6. Bilişim Teknolojileri Alanında Meslek Lisesi Mezunu Veya Bu Alanda Asgari Dördüncü Seviyeye Denk Eğitim Almış Olanlardan En Az 3 Yıl Mesleki Deneyime Sahip Olanlar,
      Öğretmen / Eğitici Olarak Görev Almalıdır.

  131. Can dedi ki:

    1.Ben turizm otelcilik meslek lisesi yiyecek içicek hizmetleri servis bölümünden mezunum.
    İş yeri açma belgem var usta öğreticilik belgesi almak için nere başvurmak gerekir ayrıca gerekli evraklar nelerdir?
    2.Usta öğreticilik belgesiyle çalışabilmem için nerelere başvuru yapmam gerekiyor ?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      mesleki eğitim merkezine usta öğretici kursu için başvuracaksınız. https://www.halkegitimkurs.com/usta-ogretici-belgesi-basvuru-formu/

  132. DİLEK dedi ki:

    Merhaba lise mezunuyum unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kursu açabilmek için ne yapmak lazım acaba

    1. Hem Kursları dedi ki:

      halk eğitim merkezine başvuruda bulunulur, meslekte usta olanlar kurs açabilir.

  133. merveess dedi ki:

    lisans maliye mezunuyum, ayrıca önlisans çocuk gelişimi mezunuyum halk eğitimde kurs açmak istiyorum öncelikle açabiliyor muyum? ve izlemem gereken yol nasıl? şimdiden teşekkür ederim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Maliye Lisans Mezunları Muhasebe Ve Finansman Alanında Programları Bilmek Koşuluyla Kurs Açabiliyor.
      Ön Muhasebe Kursu Açmak İçin Logo, Eto, Nebim Ve Mikro
      Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu İçin Luca, Mikro, Logo
      Temel Muhasebe Kursu İçin Eta
      usta öğretici başvuru tarihleri halk eğitim merkezine göre değişmekle birlikte çoğunlukla, ağustos, eylül, ekim aylarında alınıyor. yıl içerisinde usta öğretici başvurusu alan halk eğitim merkezleri olabiliyor. başvurular şahsen halk eğitim merkezlerine yapılır.

  134. Sezer dedi ki:

    Selam aleyküm ben 2. Kademe antrenörlük belgem var Çalışma yerim var yapacağım sporla ilgili gerekli malzemeler hepsi mevcut ama halk eğitim merkezindeki sporla ilgili kişi bana dedi bu branştan kurs açmıyoruz ne yapmayalım bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim ???

    1. Hem Kursları dedi ki:

      halk eğitim merkezleri yapılan alan taramaları ve halktan gelen taleplere göre kurs planlaması yapar. talep olmayan kurslar açılmıyor, bir kursun açılması için en az 12 kişilik grup gereklidir. kursiyerlere kendiniz bulabilir, yada kursu açabilecek başka bir halk eğitim merkezine başvuruda bulunabilirsiniz.

  135. Elmas dedi ki:

    Şiş orgu hocası olmak istiyorum 1500 saat kurs sertifika var ne yapmam lazim teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kurs bitirme belgelerinizle birlikte mesleki eğitim merkezine başvurulur, kurs bitirme belgeleri kalfalık süresini kısaltır, öncelikle kalfalık belgesi alınır, daha sonra + 5 yıl alanında çalışmışlık yada mesleki eğitim merkezinde alanında ustalık eğitimi açılırsa eğitime katılarak ustalık belgesi alınır.

  136. Fatma ar dedi ki:

    Lisede bölüm olarak kimya okudum. Daha sonra önlisans kimya teknolojileri bölümünü bitirdim. Halk eğitim kurslarında sabun ve kokulu taş yapma bölümlerinde usta öğretici olabilirmiyim? Eğer böyle bişey mümkünse hangi yollarını izlemeliyim? Simdiden teşekkürler.

  137. ARZU ÖZDEMİR dedi ki:

    MERHABA BEN 7 SENE İLKOKUL 2..5 SENEDİR LİSE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPIYORUM . USTA ÖĞRETİCİ BELGESİ ALMAK İSTİYORUM NASIL ALABİLİRİM

    1. Hem Kursları dedi ki:

      ustalık belgesi 3308 sayılı meslek eğitim kanunu kapsamındaki meslek dallarında verilir. halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olmak için usta öğretici oryantasyon eğitimi kurslarına katılmak gereklidir.

      1. Sedef dedi ki:

        Merhabalar.Ben lisans Kamu Yönetimi mezunuyum.Türk İşaret Dili A1 sertifikam var.Tercümanlık eğitimine halen devam etmekteyim.Usta Öğreticilik yapabilmem için oryantasyon eğitimi yeterlimidir yoksa Ustalık Belgeside ayrı mı alınacak.Yardımcı olursanız sevinirim

      2. Hem Kursları dedi ki:

        öncelikle öğretmen olup türk işaret dili eğitimi alanlar tercih edilir, başvuran yoksa işaret dili öğretici tercüman eğitimi kursunu tamamlayanlar tercih edilir. halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olarak görev almak için usta öğretici oryantasyonu eğitimi zorunludur.

  138. Gonca dedi ki:

    2 yıllık kurs bitirme setifikam var….

  139. Gonca dedi ki:

    Merhaba…Ben İstanbul Mediha yener Stilistlik Kursundan eğitim aldı 2 yıl..Kurs 2 yıllıktı..kurs bittikten sonra çeşitli firmalrda tasarımcı olatrak çalıştım 12 yıl boyunca….Şimdi halk eğitimde öğretmenlik yapmak istiyorum….ne yapmam gerekiyor…Usta öğretici belgesi almam şart mı..ve şu anda aauasta öğretici belgesi için kayıtlar var mı…

    1. Hem Kursları dedi ki:

      usta öğretici belgelerini mesleki eğitim merkezleri veriyor. belgenizin geçerliği nedir bilmiyorum, belgenizle birlikte mesleki eğitim merkezin başvurun…

  140. Gonca dedi ki:

    Merhaba…..Ben İstanbul Mediya Yener stilislik kursunu bitirdim.. ve setifika aldım.. 2 yıllık bir eğitim di..2 yıl okudum..okul bittikten sonra .çeşitli tekstil şirketlerinde Tasrımcı olarak çalıştım.10 yıllık çalışma tecrübem var…Halk eğitim merkezinde öğretmenlik yapmak istiyorum ya da ismekte..bunun için ne yapmam gerekiyor..

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Stilistlik Kursu Açabilmek İçin Alanında Lisans, Ön Lisans, Lise Yada Olgunlaşma Enstitüsü Mezunu Olmak Gereklidir.
      Moda Konfeksiyon, Stilistlik Öğretmenliği, Tekstil Tasarımı Öğretmenliği, Moda Tasarım Öğretmenliği, Hazır Giyim Öğretmenliği, Tekstil Tasarım Öğretmenliği, Moda Ve Tekstil Tasarımı, Giyim Endüstrisi Öğretmenliği, Giyim Öğretmenliği, Tekstil Ve Moda Tasarımı Lisans Bölümü Mezunu Olmak.
      Moda Konfeksiyon, Tekstil Ve Moda Tasarımı, Tekstil Tasarımı, Stilistlik, Moda Ve Tekstil Tasarımı,Moda Tasarım, Hazır Giyim Ön Lisans Mezunları.
      Stilistlik, Moda Tasarım Lise Mezunları.
      Moda Tasarım Olgunlaşma Enstitüsü Mezunları.

  141. Fatma dedi ki:

    İyi akşamlar ben sınıf öğretmeniyim usta öğretici olmak için ne yapmak gerekiyor

    1. Hem Kursları dedi ki:

      halk eğitim merkezlerine başvuruda bulunacaksınız.

  142. Bediha dedi ki:

    Tarih bölümü mezunuyum.Formasyon eğitimi aldım. Halk eğitim merkezinde Osmanlıca kursu ve okuma yazma kursu açabilir miyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Osmanlıca kursu açabilirsiniz. okuma yazma kursunu sınıf öğretmenleri ile üstün zekalılar öğretmenliği lisans bölümü mezunları açabiliyor.

  143. veli yıldız dedi ki:

    Birde kendimden örnek verecek olursam yaklaşık 15 yıldır arıcılık yapıyorum,hem meslek lisesinde ders olarak gördüm,hem kurslara gittim,kitap ve internetten çok okudum,bu konu hakkında tezleri bile okuyorum.Ürün olarak bal,polen,propolis alıyorum,ana arı yetiştiriyorum.Çalıştığım kurum olan Ankara Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Arıcılıktan anlayan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez.Arıcılık öyle bir uğraştırki sevda işidir sevdada diploma ile olmaz,öyle olacak olsa veteriner ve zooteknist arkadaşların diplomalarını kovanlara asalım arılarımız çalışıp bal yapsınlar,yani bu iş diploma ile olmaz gönül vererek azim ile çalışıp kendini geliştirmeyle olur acizane kendi fikrim.sevgiler,saygılar

    1. Hem Kursları dedi ki:

      arıcılık kursu usta öğretici olma şartları için burayı https://www.guncel-egitim.org/halk-egitim-aricilik-kursu-usta-ogretici/ ziyaret ediniz.

  144. veli yıldız dedi ki:

    Merhabalar,yaklaşık 13 yıldır ara ara Arıcılık kursu veriyorum,2017’nin son aylarına doğru bakanlığın çıkartmış olduğu bir kararla bu kursları zootekni ve veterinerlerin verebileceği şeklinde bir yazı çıkmıştı.ziraat meslek lisesi mezunuyum,sonrasında bağcılık meslek yüksek okulunu bitirdim.Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde açıklanan eğitimcilerin niteliği sayfasında yazan “Arıcılık meslek yüksekokulu/önlisans mezunlarından en az 3 yıl mesleki tecrübeye
    sahip olanlar” benim konumum bu maddeye mi giriyor acaba,cevabınız için şimdiden teşekkürler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      arıcılık meslek yüksek okulu mezunlarını kastediyor.

  145. Zeynep dedi ki:

    Dikiş kursu öğretmeni olabilmek için ne yapmak gerekiyor

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Alanda Usta Öğretici Belgesi Sahibi Olmalısınız. (Kadın Terziliği, Erkek Terziliği)
      Alanda Meslek Lisesi Mezunu Olmak (Giyim, Hazır Giyim, Giyim Üretim Teknolojisi)
      Ön Lisans Mezunu Olmak (Giyim, Hazır Giyim, Giyim Üretim Teknolojisi)
      Lisans Mezunu Olmak Gereklidir. (Giyim Öğretmenliği, Giyim Endüstri Öğretmenliği, Hazır Giyim Teknolojisi Öğretmenliği, Moda Tasarım Öğretmenliği, Hazır Giyim Öğretmenliği)

  146. Mustafa Dereli dedi ki:

    Merhaba
    Ahşap oyuncak, yapımı kursu için Usta öğretici belgesi almak istiyorum.
    2 yıl ismek kursuna gittim. önlisans elektronik haberleşme mezunuyum.
    Usta öğretici belgesi almak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
    iyi günler

    1. Hem Kursları dedi ki:

      mesleki eğitim merkezine başvurup önce kalfalık, sonra ustalık belgesi alıp usta öğretici kursun katılacaksınız. kurs belgeleri 512 saatten fazla ise kalfalık belgesi alma sürenizi kısaltacaktır. kalfalık belgesi sonrası ustalık eğitimi açılırsa 2 yılda, alanında 5 yıl çalışmışlık ile doğrudan ustalık sınavına girilebilir.

  147. Kübra dedi ki:

    Ben Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Pedagojik Formasyon belgem var. Hangi branşlarda eğitim verebilirim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Osmanlı Türkçesi, Diksiyon, Etkili Ve Hızlı Okuma

      1. ömer dedi ki:

        halk egitim kursunda 3 dönem devam ettiğimiz daha doğrusu 3. belgemizi aldık filografi dekoratif cerceve gibi fakat kursta bizi usta ögreticilik hakkında bilgilendirme yapılmadı yapılması gereklimiydi anladıgım kadarı ile aldıgımız kurs bitirme belgemiz usta ögreticilikte kullanılamıyor ikinci husus : biz filografi kursu alıyoruz aynı isim altında kursa devam sınırlaması varmıdır sen bşr dönem geldin bir daha gelemezsin gibi .

  148. Öznur dedi ki:

    Merhaba ,
    İşletme mezunuyum ve İnsan Kaynakları alanında Yüksek Lisans yaptım. Halk eğitimde hangi kursları verebilirim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      İşletme Lisans Mezunları Bilgisayar Destekli Muhasebe (Logo, Mikro Ve Luca) Programları Bilmek Şartıyla.
      Ön Muhasebe (Eto, Logo, Mikro, Nebim) Programları Bilmek Şartıyla.
      Temel Muhasebe (Eta) Programını Bilmek Koşuluyla Açılabilir.

  149. Zeynep dedi ki:

    İyi günler usta öğretici belgesi için yaş sınırlaması var mı?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      yaş sınırlaması yok.

    2. Vehbiye dedi ki:

      Merhaba ben lise mezunuyum. Dikiş yapmayı çok seviyorum ve bu işi ilerlettim lakin sadece 165 saatlık bir belgem var. Usta ögretici olmak için ne yapmam gerek .

      1. Giyim Üretim Teknolojisi Alanında Ustalık Belgesi Almak, Giyim Üretim Teknolojisi Alanındaki Yüksek Öğrenim Programlarında Ön Lisans Programlarından Mezun Olmak.

  150. Ublkr dedi ki:

    Merhabalar işletme mezunuyum. Güzellik saç bakım kursuna katıldım meb onaylı bu şartlarda halk eğitimde öğretmenlik yapabilirmiyim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Kuaförlük Ustalık Ve Usta Öğretici Belgesi Sahibi Olanlar Kurs Açabilir. İşletme Lisans Muhasebe Finansman Alanında Programları Bilmek Koşuluyla Kurs Açabilir. ETA, LOGO, MİKRO, NEBİM.
      Ön Lisans İşletme Yönetimi Mezunları.

  151. Sedef dedi ki:

    Merhaba, direksiyon dersi verebilmek için usta öğretici belgesi almak istiyorum. Nedir şartlar?

    1. Ramazan dedi ki:

      Kurs için nereye başvuru yapacaz. Yada başvuru tarihleri ‘ne zaman?

      1. Hem Kursları dedi ki:

        mesleki eğitim merkezlerine başvurulur. 20 kişilik grup oluştuğunda kurs açılır.

  152. Zehra kul dedi ki:

    Tel kırma ve geleneksel el nakışları kursuna gittim 1500 saatlik sertifikalarım var ilkögretim mezunuyum .lise 3.sınıf terkim.bu alanlarda kurs açabilirmiyim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      artık açtırmıyorlar ustalık ve usta öğreticilik belgesi istiyorlar. mesleki eğitim merkezlerine kurs bitirme belgelerinizle başvurup önce kalfalık belgesi sonra ustalık belgesi almalısınız.

  153. Ayşe dedi ki:

    Ben sosyoloji mezunuyum ayrıca formasyonda aldım.hangi alanda usta öğreticilik yapabilirim halk eğitimde acaba

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Sosyoloji Mezunları Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Açılan Rehberlik Kursuna Katılmışlarsa Rehber Öğretmen Olabiliyorlar.

  154. sevde dedi ki:

    merhaba ben ön lisans olarak mimari dekoratif sanatlar mezunuyum 5 yıldır da mimarlık ofisinde çalışıyorum acaba benim açabileceğim kurslar var mıdır?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      sanatsal mozaik, vitray kursları.

      1. sevde dedi ki:

        ahşap tepsi,sandık vb şeylerinde süsleme derslerini almıştık onunla ilgilide açabilir miyim acaba?

      2. sevde dedi ki:

        hatta saklı süsleme ve çini tabaklar falanda yapıyorduk okuldayken kursu açabilmek için neler yapmam gerekir acaba tam olarak detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim çok teşekkürler.

      3. Hem Kursları dedi ki:

        Ayrıca Seramik Cam Alanında Boyacı Çini İşlemeci, Cam Süs Eşyası Yapımı Kursları Açabilirsiniz.

      4. sevde dedi ki:

        Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için son bir sorum daha olacak size.
        Şuan mesela diplomamı ve transkripimi götürsem direk kurs açma işlemlerimi başlatabilir miyim yoksa başka işlemlerde yapmak gerekiyor mu kurs açabilmek için?

  155. Kübrayer dedi ki:

    Merhaba ben liseden giyim mezunu ve tekstil önlisans mezunuyum istek tende sitilistlik sertifikam var. Usta öğreticilik için oryantasyon aşamasındayım. Alan araştırması yapıcam ama tam olarak hangi kursları açabilirim bilmiyorum yardımcı olurmusunuz

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Giyim Üretim Teknolojisi Alanında
      Deri Düz Dikiş Makineci, Dokuma Konfeksiyon Makineci, Giyim Kursları (Kadın Giysileri Dikimi Vb), Giyim Aksesuarları Dikimi Vb.

      Tekstil Alanında Açılan
      Trikataj Kursu

  156. Yaren dedi ki:

    Merhaba, İmam hatip lisesi mezuyunum. İlahiyat ön lisans okuyorum. Daha önce Diyanette Fahri görev yaptım. Bu alanda Ustalık Belgesi alma imkanım var mı?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      bu alanda ustalık belgesi bulunmuyor, mezuniyete durumuna göre kurs açılıyor.
      1)Atanan Öğretmenler
      A)İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenleri
      B) Din Kültürü Ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenleri
      2. İlahiyat Fakültesi Mezunları
      3. İmam Hatip Lisesini Bitirmiş Olup İlahiyat Ön Lisans Mezunları
      4. İmam Hatip Lisesi Mezunları
      5. Hafızlık Belgesi Olanlar

  157. İremsu dedi ki:

    Merhabalar. Hem lise Hem Yüksek okul Grafik tasarım mezunuyum. Daha önce devlet dairesinde de çalıştım. Sigortam da mevcut. Ücretlli öğretmenik yapabilir miyim ?

  158. zeynep dedi ki:

    merhaba ben ilahiyat önlisans mezunuyum, halk egitim bünyesinde gorev alabilecegim bir brans varmidir?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kuran-ı kerim elifba ve tecvidli okuma kursları açabilirsiniz.

  159. büşra dedi ki:

    merhaba ben önlisans tıbbı sekreterlik mezunuyum hızlı klavye kullanabiliyorum üniversitede 4 dönem hızlı klavye eğitimi aldım halk eğitim merkezinde hızlı klavye kursu açabilir miyim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Bilgisayarda Hızlı Klavye Ve Standart Türk Klavyesi Sırasıyla Usta Öğreticisi Koşulları
      Adalet, Büro Yönetimi, Muhasebe Ve Finansman Alan Öğretmenleri
      Öğretmen Olarak Atanmış Olanlardan, Hızlı Klavye Ve Standart Türk Klavyesi Kullanımı Eğitimi Aldığını Belgelemek
      Büro Yönetimi, Muhasebe Ve Finansman, Adalet Alanlarına Kaynak Teşkil Eden Yüksek Öğretim Programı Mezunları
      Adalet Meslek Yüksek Okulu Mezunları
      Adalet, Büro Yönetimi, Muhasebe Ve Finansman Alanında En Az Dördüncü Seviyede Eğitim Almış Olanlar.

  160. hatice biçer dedi ki:

    lise mezunuyum halk eğitiminin dikiş kursunu bitirdim ismekte iki kere modelistlik kurslarını bitirdim belgelerimi aldım usta öğretici olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri mesleki eğitim merkezlerinden alınır. kurs bitirme belgelerinizle mesleki eğitim merkezlerine başvurun, kurs bitirme belgeleriniz alma sürenizi kısaltır.

  161. Miyase dedi ki:

    Önlisans saglik kurumlari isletmeciligi mezunuyum. Hasta kayıt kabul alanında usta ogreticilik yaptim. Baska hangi alanda usta ogreticilik yapabilir kurs acabilirim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      İlkyardım Eğitmeni Yetki Belgeniz Varsa, Yada İlkyardım Konusunda Eğitim Almışsanız İlk Yardım Kursu Açabilirsiniz.
      İlk Yardım Kursu Usta Öğreticisi
      Sağlık Hizmetleri Alan Öğretmenleri
      Hasta Ve Yaşlı Hizmetleri Alan Öğretmenleri Görev Almalıdır
      İlkyardım Eğitmeni Yetki Belgesi Bulunanlardan Yararlanılabilir.
      İlkyardım Konusunda Eğitim Alan Sağlık Personelinden Yararlanılabilir.

  162. Muhammed dedi ki:

    Fizik Bölümü mezunuyum ayrıca Pedagojik Formasyon belgem var. Hangi alanlarda kurs açabilirim? Teşekkür ederim!

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Destekleme Ve Yetiştirme Kursları İçin Başvuruda Bulunabilirsiniz. 2. Dönem Başvuruları 30 Ocak 2018. 06 Şubat 2018 Alınacak.

  163. Dilek uçar dedi ki:

    Iyi günler
    Acik lisede devam etmekteyim igne oyasini 17 yildir yapmaktayim, 4 yildir igne oyasi taki alaninda kendimi gelistirdim,bununla yetinmeyip farkli takilar uretmek icin epoksi (kristal reçine ) ile igne oyasini birlestirdim sonuc harika oldu ,bunun usta ogreticiliginin belgesini almak istiyorum nasil bir yol izlemeliyim yardimci olursaniz sevinirim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      usta öğretici belgesi mesleki eğitim merkezlerinden alınır, alanınızda kurs bitirme belgeleri, yada sgk’lı olarak çalışmışlığı olanların alma süresi kısalır.

  164. Ayşe dedi ki:

    Konaklama İşletmeciliği Lisans mezunuyum ve pedagojik formasyon sertifikam var.Konaklama ve seyahat hizmetleri alanında ön büro kursu açmak istiyorum fakat aşağıdaki 1.maddeyi sağlamadığım ve formasyonum olmasına rağmen öğretmen olmadığım formasyonumun bir şey ifade etmediği söylendi. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz? EĞİTİMCİLER 1. Programın uygulanmasında Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri görev almalıdır. 2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında sektör deneyimi olan teknisyen ve meslek elemanlarından yararlanılabilir. 3. Usta öğretici, bu programla ilgili modül ve yeterlikleri almış olmalıdır.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      formasyonu olanlar açabiliyor diye biliyorum, buradan talim terbiye kurulu öğretmenlik atama, ders okutma esasları dosyasından görebilirsiniz.

      1. Ayşe dedi ki:

        Ön büro kursunu Önlisans muhasebe mezunu bir hoca veriyor gerekçe olarakta tecrübeli olduğu ve benim formasyonum olmasına rağmen öğretmen sayılmadığım gösteriliyor bu durumda ne yapmam gerekir?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/basinmus/alo147.html sorunuzu buraya 147 bildirebilirsiniz.

  165. Güler dedi ki:

    Adalet meslek lisesi ve adalet myo mezunuyum on parmak alanında usta öğretici belgesi almak istiyorum ne yapmam gerekiyor bilgi verebilir misiniz teşekkür ederim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      on parmak hızlı klavye kullanımı için ustalık belgesi bulunmuyor. ustalık belgesi sadaece 3308 sayılı meslek dallarında veriliyor. adalet meslek yüksek okul mezunları bilgisayarda hızlı klavye kursu açabilir.

  166. Sevil dedi ki:

    Ben iktisat mezunuyum. MEB onaylı Arapça A1 ve A2 sertifikalarına sahibim. Arapça dersleri verebilmek için ne yapmam gerekiyor?

  167. Ayça dedi ki:

    Ben tekstil mühendisiyim.Unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan kök boya kursunu açmak istedik fakat modülünü bulamadık.Kök boyanın modülü olmasına gerek var mı yoksa unutulmaya yüz tutmuş sanat olduğundan farklı bir yol mu izleniyor

    1. Hem Kursları dedi ki:

      e-yaygin sisteminde görünmüyorsa resmi olarak açamazsınız, ya benzer bir kurs ismiyle açılabilir, yada açılabilecek kurslara eklenemilidir.

  168. Hatice dedi ki:

    Merhaba. Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar olan branşlardan birinden kurs açılmak istenirse, mecbur olan 12 kursiyer sayısını tamamlamak şart mı.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      okuma yazma ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarında en az 12 kursiyer sayısı aranmıyor.

      1. Hatice dedi ki:

        Teşekkürler. Peki kaç kişi olması gerek en az?

      2. Hem Kursları dedi ki:

        kesin bir sayı yok kimi halk eğitim 5 kişiyle açarken kimi 7-8 kişiyle açıyor.

  169. Dilek küçükduran dedi ki:

    Lisans sosyoloji , önlisans sosyal bilimler , lise çocuk gelişimi ve eğitimi mezunuyum. Orff pedagojisi temelinde müzik ve hareket atölye çalışmam 3 aylık, okul öncesi eğitimde yaratıcı drama atölye çalışmam 6 aylık, ve MEB tarafından verilen 60 saatlik okul öncesi eğitim öğretmenliği eğitim seminer belgem mevcuttur. Halk eğitim …v.s görev almak için beni nasıl yönlendirebilirsiniz…teşekkür ederim….

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Sosyoloji Mezunları Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Açılan Rehberlik Kursuna Katılmışlarsa Rehber Öğretmen Olabiliyorlar. Çocuk Gelişimi Alanında Açılan Kurslarda Öncelikle Lisans, Ön Lisans Mezunları Tercih Edilir, Başvuran Yoksa Meslek Lisesi Mezunları Görev Alabilir. Ayrıca Ücretli Öğretmenlik İçin (Okul Öncesi) İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Başvuruda Bulunabilirsiniz. (Süresi Dolmuştur 2. Dönem İçin Alır Bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Başvurular Temmuz, Ağustos Ve Eylül Aylarında Alınıyor.)

  170. ülkü karabulut dedi ki:

    Sosyal hizmetler mezunu olan birinin Aile ve Tüketici Bilimleri alanında kurs verebileceği gibi bi cvp vermiştiniz…ben ayrıca çocuk gelişimi mezunuyum fakat modül içeriğinde kurs açma eğiticileri yeterliliğinde sosyal hizmetler geçmiyor biz neye göre kurs açabiliriz bununla ilgili resmi bi yazı yada belge varmı ? Bizleri bilgilendirdiğiniz için tşkr ederim….

    1. Hem Kursları dedi ki:

      sosyal hizmetler mezunu olup milli eğitim bakanlığı tarafından açılan rehberlik kursuna katılanlar için geçerli.

  171. Elif dedi ki:

    Ben çocuk gelişimi on lisans mezunuyum devlette anaokulu ogretmenligi yapıyorum hangi alanda usta öğretici belgesi alabilirim

    1. Hem Kursları dedi ki:

      çocuk gelişimi alanında usta öğreticilik belgesi olmuyor, lisans ve ön lisans mezunları kurs açabiliyor. ustalık, usta öğreticilik belgesi 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Kapsamındaki Meslek Dallarında veriliyor.

    2. merveess dedi ki:

      bende ön lisans çocuk gelişimi mezunuyum fakat devlette anaokulu öğretmenliği yapamıyorum lisans istiyorlar siz nasıl yerleştiniz?

  172. Eylem dedi ki:

    Bir sorum daha olucak,sosyal hizmet önlisans mezunları başka hangi kursları açabilirler?

  173. Eylem dedi ki:

    Sosyal hizmetler önlisans mezunuyum..işaret dili kursuna gidiyorum.meb. onaylı belgemi aldıktan sonra halk eğitim merkezlerinde işaret dili eğitmenliği yapabilirmiyim?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      kurs sonunda belgenizi aldıktan sonra İşaret Dili Öğretici ve Tercüman Eğitimi 200 saat süreli kursu tamamlarsanız türk işaret dili kursunda usta öğretici olabilirsiniz. İşaret Dili Öğretici ve Tercüman Eğitimi kursuna sadece ön lisans ve lisans mezunları katılabilir.

  174. Esra dedi ki:

    HM de İlkyardım dersleri veriyorum.24 yıldır hemşire olarak çalışmaktayım. Ustalık eğitimi almama gerek var mı yine de!!!

    1. Hem Kursları dedi ki:

      ilk yardımı kursunu
      Sağlık Hizmetleri alan öğretmenleri
      Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alan öğretmenleri
      İlkyardım eğitmeni yetki belgesi bulunanlar
      İlkyardım konusunda eğitim alan sağlık personeli
      açabilir.

  175. Fatma dedi ki:

    Halk eğitim merkezinde okula takviye kursu açmak istiyorum. Böyle birşey için nereye başvuru yapmalıyım.

  176. Ersin kilar dedi ki:

    Turizm işletme ve otelcilik 4 yıllık mezunuyum. Hazırlık aldım. Ayrıca formasyon da aldım. Cizredeyim. Halk eğitimde nasıl bir görevde bulunabilirim. Tesekkurler

  177. Direm Taşkıran dedi ki:

    Benim özel başkent iletişim bilimleri akademisinden hem temel oyunculuk hem de sinema ve sahne sanatları olmak üzere iki tane milli eğitim onaylı belgem var usta öğreticilik başvurusu yapabilir miyim?Bir diğer sorumda başvuruyu bulunduğumuz ilin ilçesinden halkevlerinden mi yapılıyor?

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Halk eğitim merkezlerinde oyunculuk kursu bulunmuyor, en yakın branş olarak uygulamalı tiyatro ve drama kursu bulunuyor. Drama kursunda usta öğretici olmak için en az lisans mezunu olup drama eğitmenliği sertifikası sahibi olmak gerekiyor.

  178. Duygu dedi ki:

    Ben Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni mezun uyum.Diksiyon kursu açmak istiyorum,fakat ustalık belgem yok.Sizce başvuru yapabilirmiyim?Belgesiz açamazmıyım?

  179. canan dedi ki:

    bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum ustalık belgem yok halk eğitimi merkezinde kurs açmak için ne yapmalıyım

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Bilişim Teknolojisi Alanındaki
      Bilgisayar Programlama Teknikeri, Bilgisayar Sistem Bakım Ve Onarım, Ağ Temelleri, Bilgisayar İşletmenliği Ve Benzeri Kurslarda Görev Alabilir. Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Başvuruları Her Halk Eğitim Merkezi İçin Farklı Tarihler Arası Yapılmaktadır. Çoğunlukla Usta Öğretici Başvuruları Ağustos Ve Eylül Ayları İçerisinde Yapılır. Usta Öğretici Olarak Görev Almak İstediğinizi Halk Eğitim Merkezine Şahsen Belgelerinizle Başvuruda Bulunmalısınız.

  180. Gülçin Alkaş dedi ki:

    Ben belediyenin kurslarında aldığım belgelerde saatim doldu fakat usta öğretici belgesi almam gerekiyor iş başvurusu yapmam için( takı öğretmenliği) nasıl alınıyor hangi aylarda başlıyor acaba

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Mesleki Eğitim Merkezlerine Belgelerinizle Başvuruda Bulanabilir siniz.

      1. Gülçin Alkaş dedi ki:

        Yani halk eğitim merkezinden usta öğretici belgesi almam gerekiyormus başvuru yapmam için öyle dediler. Bende usta öğretici belgesi almam gerekiyormus

      2. Hem Kursları dedi ki:

        Size en yakın mesleki eğitim merkezinden (eski adı çıraklık eğitim merkezi) bilgi alabilirsiniz.

  181. ayşe dedi ki:

    Usta öğreticilerin çalışma koşullarının iyi olduğu söyleniyor doğrumudur?

  182. Hande dedi ki:

    Usta öğreticilik başvuruları nereye ve ne zaman yapılıyor? Yanıt verirseniz sevinirim.

    1. Hem Kursları dedi ki:

      Kurs açmak istediğiniz halk eğitim merkezine şahsen gerekli belgeler ile başvurulur. Usta Öğreticilik Başvuruları her halk eğitim merkezinde farklı tarihler arasında yapılır. Çoğunlukla usta öğretici başvuruları ağustos ayı içerisinde alınmaya başlar ve eylül ayı sonuna kadar usta öğretici başvurusu alan halk eğitim merkezleri bulunur. Yıl içerisinde usta öğretici başvurusu alan halk eğitim merkezleri de bulunmaktadır. Usta öğreticilik başvuru tarihini başvurmak istediğiniz halk eğitim merkezinden öğrenebilirsiniz.
      Usta öğretici başvurusunda istenilen belgeler:
      1-Diploma Fotokopisi
      2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
      3-Daha önce görev yaptığına ilişkin, görev yaptığı yerden veya ilçeden alınmış belge.
      4- Sabıka Kaydı
      5-Sağlık Raporu (Tek Tabip Raporu)
      6- Yerleşim Yeri Belgesi
      7-Usta Öğretici veya Ustalık Belgesi
      8- Başvuru Branşı ile ilgili katılmış olduğu kursların kurs sertifikaları
      9–3 Fotoğraf (Kurumumuzda daha önce görev almamış olanlar için)

      1. Burçin dedi ki:

        Lisans Edebiyat mezunuyum. Halk eğitim merkezinde uzman ögretici olabilmem için usta öğretici belgesine ihtiyacım var mı

      2. Hem Kursları dedi ki:

        belge gerekmiyor, usta öğretici oryantasyon eğitimi kursuna katılmak zorunlu, kurs halk eğitim merkezlerinde açılır.

      3. Zeynep dedi ki:

        Merhabalar tarih alaninda lisans ve yuksek lisans yaptim doktora ogrencisiyim osmanlica dersi vermek istiyorum bir yerde tecrubem yok fakat Osmanlicam iyi duzeyde formasyonum var

      4. Hem Kursları dedi ki:

        başvurulabilir, başvurular e-yaygın sistemi üzerinden ağustos ayında alınır. ağustos ayı sonrası yapılan başvurularda ağustos ayı içinde başvuranların başvuruları değerlendirildikten sonra değerlendirmeye alınır.
        https://www.halkegitimkurs.com/e-yaygin-usta-ogretici-basvurusu/

Bir Yorum Yaz