Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 10 Aralık 2018

Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları

Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları

Ustalık Belgesi Sınavları Çıkmış Soru Ve Cevaplar. Ustalık Satış Elemanlığı Meslek Alanı Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Dersi Çıkmış Eski Soruları Ve Cevapları.

Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları

1. Exel çalışma kitabın da sütun ile satırın birleştiği bölüme verilen ada ne denir?
a) sütun b) satır c) işlev d) hücre

2. Bilgisayarda sesleri düzenleyen birim aşağıdakilerden hangisidir?
a. CD Rom b. Ses kartı c. Tarayıcı d. Yazıcı

3. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarı kapatmanın en uygun yoludur?
a. Başlat-Programlar-Bilgisayarı Kapat-Tamam
b. Başlat-Bilgisayarı Kapat-Tamam
c. Başlat-Oturumu Kapat-Tamam
d. Başlat-Programlar-Oturumu Kapat

4. Excel’de bir hücreye veya tabloya kenarlık eklemek için aşağıdaki yollardan hangisi kullanılır?
a) Biçim-Hücreler b) Düzen-Hücreler
c) Dosya-Hücreler d) Ekle-Hücreler

5. Devamlı büyük harf yazmak için hangi tuşa basılır?
a. Tab b. Caps Lock c. Shift d. Ctrl

6. Elektronik tablolama programında aşağıdaki sembollerden hangisi otomatik toplama için kullanılır?
a. Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları
b.Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları
c.Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları
d.Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları

7. Hücrelerdeki verilere para birimi eklemek için kullanılan simge aşağıdakilerden hangisidir?
Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları

8. Exel belgesinin uzantısı hangisidir?
a) BMP b) DOC c) EXL d) XLSX

9. Aşağıdaki karşılaştırmalardan hangisi doğrudur?
Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları
a. Simge durumunda küçült
b. Kapat
c. Ekranı kapla
d. Önceki Boyutta Küçült

10.

A

B

C

1

GELİR

GİDER

2

OCAK

150

100

3

ŞUBAT

300

150

4

MART

250

200

5

NİSAN

200

500

Yukarıdaki tabloda ilk üç aynı gelirlerini toplamını veren formül aşağıdakilerden hangisidir?

a)Topla (B2:B3) b)=TOPLA(B2:B4) c) =TOPLA(B2;B4) d) =(B2;C4)

11. Hücrelere sınırlama getirmek veya hata uyarısı eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılmalıdır.
A)veri-alt toplamalar B)biçim-doğrulama C)veri-doğrulama D)düzen-doğrulama

12. İnternet tarayıcıda giriş sayfası değişiminde aşağıdaki hangi menü kullanılır?
a. Sık kullananlar-Ekle b. Dosya-Sekme c. Yardım-İçindekiler d.Araçlar-İnternet seçenekleri

13. İnternet tarayıcıda yandaki sembolün anlamı nedir?
Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Soruları
a. Geçmiş b. Giriş sayfası c. Sık kullanılan d. Yenile

14. İnternet adres yapısı ne ile başlar?
a) Com b)Xls c)http d)html

Sponsorlu Bağlantılar

15. Download nedir?
a)Servis sağlayıcıya bağlanmak b)Ftp programını kurmak
c)İnternetten dosya almak d)Sık kullanılanlara ekleme yapmak

16. Aşağıdakilerden internet uzantılarından hangisi eğitim kurumunu ifade eder?
a)Edu b)Net c)Gov d)Com

17. Beğendiğiniz bir siteyi daha sonra ziyaret edebilmek için site adını bilgisayara kaydetme işlemine ne ad verilir?
a) Başlangıç sayfası yapma c) Sık kullanılanlara ekleme
b) Geçmiş klasörünü temizleme d) Download etme

18. İnternet’te ziyaret ettiğimiz sayfaları tekrar hangi seçenekle görüntüleriz?
a) Ara c) Giriş sayfası
b) Geçmiş d)Sık kullanılanlar

19. Mevcut sayfayı yeniden yüklemek için hangi seçenek kullanılır?
a)İleri c)Düzenle
b)Yenile d)Giriş sayfası

20. Sayfalar arasında gezerken bir önceki sayfaya nasıl gidilir?
a)İleri düğmesi tıklanarak
b)Geri düğmesi tıklanarak
c)Enter’a basarak
d)Geçmiş tıklanarak

21. Aşağıdaki menülerden hangisi ETA bilgisayarlı muhasebe paketinde fatura programının ana bölümlerinde bulunmaz
a) Servis b) Köprü Ekle c) Raporlar d) Bilgi Girişi

22. ETA bilgisayarlı muhasebe paketinde aşağıdaki menülerden hangisi ana butonlardandır
a) b) c) d)

23. Aşağıdaki menülerden hangisi ETA bilgisayarlı muhasebe paketinde Adisyon bilgi girişi menüsünde bulunmaz.
a)Kayıt b)Geri düğmesi c)Faturalama d)Yazdırma

24. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarlı muhasebe paket programlarından değildir?
a)LKS b)PAİNT c)ETA d)GMS

25. LOGO Stok programını kullanarak aşağıdaki işlemlerden hangileri yapılabilir?
a) Stok kartları Açma b) Stok Bakiye Listesi c) Stok Ekstresi işlemi d)Hepsi
Ustalık Belgesi Nasıl Alınır? Okumak İçin Tıklayın.

Ustalık Satış İşlemlerinde Bilgisayar Kullanımı Cevapları

1)D
2)B
3)B
4)A
5)B
6)D
7)D
8)D
9)A
10)B
11)C
12)D
13)B
14)C
15)C
16)A
17)C
18)B
19)B
20)B
21)B
22)C
23)B
24)B
25)D
halkegitimkurs.com

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz