Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 23 Ekim 2019

Bilgisayar Destekli Çizim Ustalık Sınavı Soruları

Bilgisayar Destekli Çizim Ustalık Sınavı Soruları

Ustalık Sınavı Bilgisayar Destekli Çizim Autocad Dersi Çıkmış Eski Soru Ve Cevapları.

Ustalık Belgesi Bilgisayar Destekli Çizim Dersi Autocad Ustalık Sınavı Soruları
1. Dosyalarının AutoCAD programı ile hazırlanan çizim uzantısı hangisidir?
A) .bat B) .exe C) .com D) .dwg

2. Ana kart üzerinde bulunan ve bilgilerin geçici olarak saklandığı ve bilgisayar kapandığında üzerindeki bilgilerin silindiği hafıza ortamına ne denir
A) Ana Kart B) Ram C) Flash bellek D) HDD

3. Yandaki kısa yol tuşu hangi komut anlamına gelmektedir.
A) Line B) Layer C) Arc D) Delete

4. Yandaki kısa yol tuşu hangi komut anlamına gelmektedir.
A) Multuline Text B) Layer C) Arc D) Delete

5. Çizimde yeni katman oluşturmak için hangi komut kullanılır?
A) Limits B) Snap C) Status D) Layer

6. Line komutu hangi menünün altında bulunmaktadır?
A) Draw B) Tools C) Modify D) File

7. Döndürme komutu hangisidir?
A) Line B) Array C) Rotate D) Arc

8. Kenetleme modunu hangi komutla devreye alırız
A) Polar B) Array C) Grid D) Osnap

9. Gerekli budamaları yapmak için hangi komut kullanılır?
A) Limits B) Change C) Erase D) Trim

Sponsorlu Bağlantılar

10. Tarama yaparken bir bölgenin tarama alanı olarak belirlenmesinde hangi seçenek kullanılır?
A) MIDpoint B) Change C) Select Object D) Pick Point

11. Ölçülendirme sitillerini ayarlama komutu hangisidir?
A) Style B) Change C) Rad D) Hor

12. Çizgi kalınlıklarını ekranda görme tuşu hangisidir.
A) OTRACK B) LWT C) SNAP D) GRİD

13. Yapılan çizim işlemlerini kaydetme komutu hangisidir
A) Open B) New C) Save D) Properties

14. Çizim üzerinde belirli bir bölgeyi daha büyük görüntülemek için hangi komut kullanılır
A) Zoom – Previus B) Pan C) Zoom – Window D) Zoom

Ustalık Sınavı Bilgisayar Desteki Çizim Autocad Dersi Cevapları

1)d
2)b
3)c
4)a
5)d
6)a
7)c
8)d
9)d
10)d
11)a
12)b
13)c
14)c
Ustalık Bilgisayar Destekli Üç Boyutlu Çizim Soruları İçin Tıklayın.

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz