Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 23 Ekim 2019

Kadın Terziliği Tekstil Teknolojisi Kalfalık Soruları

Kadın Terziliği Tekstil Teknolojisi Kalfalık Soruları

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Kadın Terziliği Tekstil Teknolojisi Dersi Kalfalık Soruları Ve Cevapları.
Mesleki Eğitim Merkezleri Kalfalık Belgesi Kadın Terziliği Dalı Tekstil Teknolojisi Dersi Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları. Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup, Her Soru 5 Puan Değerindedir.

Kadın Terziliği Tekstil Teknolojisi Kalfalık Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi ipliklerden elde edilen bir tekstil yüzeyidir?
A)Keçeler B) Kağıt kumaşlar C) Dokuma yüzeyler D) Telalar

2. Aşağıdakilerden hangisi bir tekstil yüzeyi değildir?
A) Örgü yüzeyler B) İplikler C) Dokumalar D) Dokusuz yüzeyler

3. Aşağıdakilerden hangisi ekoseli dokumalardan biri değildir?
A) Kazayağı B) Pepita C) Filafil D) Glenşek

4. Aşağıdakilerden hangisi çok iplik sistemli dokumalardan biridir?
A) Balık sırtı dimi B) Kadife C) Etamin bağlantı D) Krep bağlantı

5. Aşağıdakilerden hangisi tekstil yüzeylerine göre tela çeşitlerinden biri değildir?
A) Dokuma telalar B) Dokusuz yüzey telalar C) Örgü telalar D) İplik telalar

6. Aşağıdakilerden hangisi ön terbiye işlemlerinden biridir?
A) Şardonlama B) Kalandırlama C) Ağartma D) Dinkleme

7. Tekstil materyallerini boyama yada baskı yoluyla renklendirmede işleminde kullanılan organik moleküllere ne denir?
A) Boyar madde B) Sud kostik C) Merserizasyon D) Kostikleme

8. Aşağıdakilerden hangisi baskı tekniklerinden biri değildir?
A) Tifduruk (rulo) baskı B) Şablon baskı C) Transfer baskı D) Krep baskı

9. Aşağıdakilerden hangisi kuru apre işlemlerinden biridir?
A) Dinkleme B) Şardonlama C) Sürtünmeye karşı terbiye D) Güç tutuşurluk terbiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

10. Aşağıdakilerden hangisi bir tekstil yüzeyidir?
A) Tekstil lifleri B) İplikler C) Dokuma yüzeyler D) Elyaflar

11. Aşağıdakilerden hangisi liflerden elde edilen bir tekstil yüzeyidir?
A) Örgü yüzeyler B) Kağıt kumaşlar C) Dokuma yüzeyler D) Dar (kolon) dokumalar

12. Aşağıdakilerden hangisi çok iplik sistemli dokumalardan biri değildir?
A) Broşe dokumalar B) Kadifeler C) Havlı dokumalar D) Krep dokumalar

13. Aşağıdakilerden hangisi baskı tekniklerinden biridir?
A) Apre baskı B) Kolon baskı C) Transfer baskı D) Krep baskı

14. Aşağıdakilerden hangisi ipliğe verilen büküm çeşitlerinden değildir?
A) Normal büküm B) Anormal büküm C) Aşırı büküm D) Hafif büküm

15. Aşağıdakilerden hangisi piyasaya sunulan iplik bobinlerinden biridir?
A) İğ B) Kirman C) Makara D) Seyyar vargel

16. Aşağıdakilerden hangisi yün eğirme yöntemlerindendir?
A) Penye B) Karde C) Ştrayhgarn D) Kimyasal lif eğirme

17. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizdeki tekstil sektöründe ihracat patlamasının sebeplerindendir?
A) Konfeksiyon sektörünün sermayeye fazla gereksinimi olması.
B) Ülkemizin alıcı piyasalara coğrafi bakımdan yakın olması.
C) Üretim kalitesinin düşük olması. D) Pamuk üretiminin çok iyi değerlendirilememesi.

18. Pamuk bitkisinin yetiştiği ortam ve iklimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Soğuk iklim, nemli toprak. B) Sıcak iklim, kuru toprak
C) Sıcak iklim, nemli toprak. D) Soğuk iklim, kuru toprak.

19. İpek lifine aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılmaz?
A) Ağırlaştırma B) Pişirme C) Çürütme D) Kozadan direk çıkrık üzerine kesiksiz elyaf (flament) sarma.

20. Poliester lifi aşağıdakilerden hangisinin yapımında kullanılır?
A) Dikiş ipliği B) Tela C) Bebek çamaşırları D) İç giyim

Cevapları
1-C
2-B
3-C
4-B
5-D
6-C
7-A
8-D
9-B
10-C
11-B
12-D
13-C
14-B
15-C
16-C
17-B
18-B
19-C
20-A

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz