<style>.lazy{display:none}</style>
Halk Eğitim Merkezi Sitesine Hoşgeldiniz, 15 Nisan 2024
Anasayfa » Sınav Soruları » Kadın Kuaförü Ustalık Sınav Soruları

Kadın Kuaförü Ustalık Sınav Soruları

Kadın Kuaförü Ustalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kadın Kuaförü Ustalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Ustalık Belgesi Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı, Kadın Kuaförü Dalı Ustalık Sınavı Soru Ve Cevapları, Ders Programları, Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri.

Kadın Kuaförlüğü Ustalık Soruları

1-Tırnağın büyümesinden ve sorumlu bölgenin adı nedir?
A) Tırnak ucu
B) Tırnak plağı
C) Tırnak kökü
D) Tırnak kutikülü

2-Tırnağın yapısı aşağıdakilerden hangisinden oluşur?
A) Lif
B) Karbonhidrat
C) Keratin
D) Korteks

Kadın Kuaförü Ustalık Sınav Soruları3- Tırnağın, tırnak duvarının etine doğru uzadığı ve iltihaplanmaya sebebiyet verdiği hastalık hangisidir?
A) Mantar hastalığı
B) Şeytan tırnağı
C) Dolama
D) Tırnak batması

4- Tırnak kenarlarındaki alınması gereken kütiküllerin kesilmesinde kullanılan malzeme aşağıdakilerden hangisidir?
A) Törpü
B) Et makası
C) Tırnak pensi
D) Tırnak törpüsü

5- Genellikle travmalar, bakteriyel bir enfeksiyon yada steril edilmemiş alet kullanımıyla oluşan tırnak rahatsızlığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sedef
B) Dolama
C) Mantar
D) Kaşık şeklindeki tırnaklar


6-Besinlerin bileşiminde bulunan ve yaşam için gerekli moleküllerdir, ifadesi aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?
A) Karbonhidratlar
B) Besin ögesi
C) Proteinler
D) Yağlar

7-Besinlerin vücuda alındıktan sonra emilebilir hale gelmeleri için geçirdikleri fiziksel, kimyasal ve mekanik işlemlerin diğer adı nedir?
A) Metabolizma
B) Sindirim
C) Besin
D) Yemek

8-Aşağıdaki yiyeceklerden hangisi içerdiği besin yönüyle diğerlerinden farklıdır?
A) Makarna
B) Ekmek
C) Salata
D) Bisküvi

9-Aşağıdakilerden hangisi karbonhidrat bakımından zengin değildir?
A) Ekmek
B) Et
C) Pilav
D) Patates

10-Tırnağın yapısı aşağıdakilerden hangisinden oluşur ?
A) Lif
B) Karbonhidrat
C) Keratin
D) Korteks

11- Tırnağın uzayan asıl bölümüne ne ad verilir?
A) Tırnak plağı
B) Tırnak kökü
C) Tırnak yatağı
D) Tırnak ucu

12- Tırnak normal şartlarda günde ne kadar uzama gösterir?
A) 0,1 mm
B) 0,3 mm
C) 0,5mm
D) 0,6 mm

13- Aşağıdakilerden hangisi manikür ve pedikür yapılmasını engelleyen deri hastalıklarından değildir?
A) Mantar hastalığı
B) Egzama
C) Vitiligo
D) Uyuz

14-İstenmeyen tüylerin geçici olarak yok edilmesine ne ad verilir?
a) Depilasyon
b) Epilasyon
c) Depilatör
d) Epilaydi

15-Lanugo kılının yerini alan, uzunlukları genellikle 1 cm’yi aşmayan, ince, çok az renkli ve iliksiz kıllara ne denir?
a) Yumuşak
b) Ayva
c) İntermediyer
d) Sert

16- Aşağıdakilerden hangisi her iki cinste de görülen kıllardan değildir?
a) Saçlar
b) Kaşlar
c) Kirpikler
d) Omuz

17- Soğan şeklindeki kıl kökünün alt kısmına ne denir?
a) Medulla
b) Papilla
c) Kutikula
d) Subkutis

18-Aşağıdakilerden hangisi derinin tabakalarından değildir?
a) Epidermis
b) Dermis
c) Medulla
d) Hipodermis

19-İnsan vücudunda saça, deriye, kana renk veren hücrelere ne denir?
a) Pigment
b) Papilla
c) Medulla
d)Kutikula

20-Kıl föliküllerinin aktif olduğu dönem aşağıdakilerden hangisidir?
a) Katagen
b) Telogen
c) Anagen
d) Fotogen

21-Kıl bünyesindeki tüm hücrelerin %80’inin toplandığı tabaka hangisidir?
a) İlik
b) Pul
c) Medulla
d) Lif

22-Medulla iliğine sahip, koyu renkli, daha uzun ve daha kalın kıllar aşağıdakilerden hangisidir?
a) Sert
b) Yumuşak
c) Ayva
d) Lanugo

23-Kılın tam ortasında boydan boya bir fitil gibi uzanan tabaka aşağıdakilerden hangisidir?
a) İlik
b) Pul
c) Korteks
d) Lif

24- Aşağıdakilerden hangisi sivilce ve akne izlerini kapatmada, cilt rengini iyileştirmede ve cildi pürüzsüzleştirmede kullanılır?
a) Eyeliner
b) Pudra
c) Nemlendirici
d) Fondöten

25-Aşağıdakilerden hangisi soluk veya açık tenlilere uygulanmaması gereken fondöten tonudur?
a) Altın rengi açık
b) Pembe Tonları
c) Şeftali tonları
d) Açık bej

26- Alın ve çenenin gölgelenip, yanakların aydınlatıldığı makyaj aşağıdaki yüz tiplerinden hangisine uygulanır?
a) Oval yüz
b) Yuvarlak yüz
c) Uzun yüz
d) Kare yüz

27- Aşağıdakilerden hangisi kamuflaj makyajın uygulanmadığı durumlardır?
a) Doğum lekeleri
b) Açık Yaralar
c) Dövmeler
d) Benler

28- Aşağıdakilerden hangisinde makyajın amacı gözlerin dış kenarlarını daha kalkık göstermektir?
a) Çıkık gözler
b) Ayrık gözler
c) Çukur gözler
d) Düşük gözler

29- Aşağıdakilerden hangisi göze uygulanan makyaj kozmetiğidir?
a) Allık
b) Fondöten
c) Pudra
d) Maskara

30- Aşağıdakilerden hangisi kirpik diplerine uygulanan kaş kozmetiğidir?
a) Pudra
b) Eyeliner
c) Far
d) Maskara

Erkek Kuaförü Ustalık Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Cevaplar

1. C
2. C
3. D
4. B
5. C
6. B
7. B
8. C
9. B
10. C
11. A
12. A
13. C
14. A
15. B
16. D
17. B
18. C
19. A
20. C
21. D
22. A
23. A
24. D
25. A
26. C
27. B
28. D
29. D
30. B

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kadın Kuaförlüğü Dalı Ustalık Dersleri

Alan Ortak Dersleri
Mesleğe Giriş
Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik
Temel Bakım
Kozmetik
Mesleki Resim
Temel Anatomi Ve Fizyoloji

Dal Dersleri
Kadın Saç Şekillendirme Ve Renklendirme
Kadın Saç Kesim Teknikleri
Temel Beslenme
Temel Makyaj
Depilasyon
El Ayak Bakımı
Diksiyon

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kadın Kuaförlüğü Dalı Ustalık Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri

Sınav Süresi:
B1. En Fazla 160 Dakika
B2. En Fazla 90 Dakika

Uygulama Sorusu
B.1 Röfle veya Ombre uygulaması yapınız.
B.2 Mankeninizin yüz ve saç yapısına uygun topuz işlemi yapınız.
Adaylar B.1. veya B.2 bölümlerinden bir tanesinden sınava alınacaktır.

Beceri Sınavı

Değerlendirme

Kriterleri

Değerlendirme

Puanı

A. Ön Hazırlık

(10 Puan)

İşe uygun KKD

(Kişisel Koruyucu

Donanımlar)

giyer.

5

İSG kurallarına

uygun çalışır.

3

İşe uygun kullanılacak

araç gereçleri, kozmetik

ürünleri çalışma

tezgahında bulundurur.

2

B. Uygulama Aşaması

 

B.1 Röfle veya

Ombre uygulaması

yapınız.

(80 Puan)

Röfle yada ombre İşlemi

için müşteriyi hazırlar.

(saçı tarama, dolaşıkları açma

ve penuvar koyma gibi)

2

Saçı yapacağı işleme göre ayırır.

4

Saçın rengine ve hedeflenen

renge göre oksidan krem

ve toz açıcı karışımını hazırlar.

4

Röflede sivri uçlu tarak ile

saç tutamını aynı kalınlıkta

veya incelikte aralayarak

paketleme için hazırlar.

( Doğru krepe tekniği ile

ombre için paketlenecek

tutamı hazırlar)

8

Ayrım yaptığı saç tutamları

arasında,  krepeyi yada

seyreltmeli ayırma tekniğini

kademeli ve eşit olarak uygular.

8

Uygun paket kağıdını dengeli

ve düzgün yerleştirir,

karışımı; paketten

taşırmadan ve eşit şekilde sürer.

5

Yan yana gelen paketler

arasındaki geçişlerde

iz bırakmaz.

( kalın veya ince renk tutamları)

12

Dip kısımlara yakın yerlerde

ve renklendirilen saçta,

keskin – yatay çizgili hatlar

oluşturmadan doğal

geçişler yapar

8

Saçın hedeflenen açılma

sonucuna ulaşılıp,

ulaşılmadığının kontrolünü

yapar. Gerekirse

tekrar açıcı sürer.

8

Zamanı gelmiş veya rengi

açılmış paketleri akıtır.

4

Saçın durumuna göre

hedeflenen renge varmak

için cila ya da boya yapar,

cilalı ya da cilasız başarılı

sonuç alır.

4

Açılan saç renginde

kısımlar arasında renk

ve ton uyumu sağlar.

10

Saçı sunuma hazırlar.

(hafif kurutma, şekillendirme)

3

B.2 Mankeninizin

yüz ve saç yapısına

uygun topuz

işlemi yapınız.

(80 Puan)

Topuz yapılacak olan

modele göre gerekli

olan maşa, fön,  vb

işlemini yapar.

8

Saçın kalitesine,

müşterinin yüz ve vücut

fizyonomisine göre

model tespiti yapar

5

Topuz yaparken, gerekli saç

ayrımlarını sistemli ve

kademeli olarak yapar,

saça hakimiyet sağlar

8

Tespit edilen modele göre

gerekli araç ve gereç

seçimi yapar

(tespit edilen modele

ve saçın rengine uygun

olarak toka, firkete,

aksesuar, seçimi yapar)

5

Belirlenen model için krepe,

bağlama, sünger, ek saç,

örgü vs gibi uygulamaları

tekniğine göre yapar

8

Modeli gerekli araç ve gereçleri

kullanarak (krepe tarağı,

topuz fırçası, briyantin,

aksesuar vs) muntazam

bir şekilde tarar.

( toka, firkete, topuz lastiğinin

görünmemesi; spreyin yapışık,

ıslak, pul pul bir görüntü

vermemesi gibi)

15

Topuz modelini ortaya çıkaracak

figür ve model kıvrımlarını

düzgün ve muntazam tarayarak

baş üzerine yerleştirir.

15

Seçilen modelin baş üzerinde

simetrisini yakalar, net ve orantılı

görünüm sağlar

8

Hedeflenen topuz

modeline ulaşır.

8

C. Uygulama Sonrası

(10 Puan)

İşi eksiksiz olarak verilen

sürede bitirir.

5

Uygulama alanı ve

kullanılan alet ekipmanları

düzenli ve hijyenik

bir hale getirir.

3

İşlem esnasında ortaya çıkan

atık maddeleri atık

yönetmeliğine uygun olarak

bertaraf eder.

2

Toplam

(100 Puan)

Sınav sırasında adayın kendisine, çevresine ve işe zarar verebileceği durumların oluşması halinde değerlendiriciler tarafından gerekli uyarılar yapılarak önlem alınması sağlanır. Bu durumda değerlendiriciler, adayın sınava devam ettirilip ettirilmeyeceğine karar verir.
Adaylar B.1. veya B.2 bölümlerinden bir tanesinden sınava alınacaktır.

İSG Malzemeleri Listesi
(B.1 Sorusu için malzeme listesidir.)
(Aday tarafından temin edilecektir)
Önlük
Eldiven

Sınav Sarf Malzeme Listesi
Saç Boyası
Saç Açıcı
Boya Kasesi Ve Fırçası
Oksidan Krem
Ayırma Tarağı-Krepe Tarağı
Leke Çıkartıcı Kozmetik
Aliminyum Folyo – Paketleme Malzemesi
Vazelin Krem
Şampuan
Saç Bakım Kremi
Tek Kullanımlık Boya Örtüsü / Örtü
Tek Kullanımlık Havlu / Havlu
Tek Kullanımlık Bone
Saç Şekillendirici Kozmetik
Pamuk
Pensler
Fön Makinesi
Dezenfektan
Ağız Maskesi
Uygulayıcı İçin Boya Önlüğü
Fön Fırçaları
Uygulama Mankeni Röfle Veya Ombre Çalışması Ve Fön İçin
Oksidan Ölçeği

Kişi uygulama mankenini yanında getirecektir.
Sarf malzemeleri miktarı bir aday için belirlenmiştir.
Sarf malzemeler aday tarafından karşılanacaktır.

İSG Malzemeleri Listesi
(B.2 Sorusu için malzeme listesidir.)
(Aday tarafından temin edilecektir)

Önlük
Eldiven
Ağız Maskesi Maskesi

Sınav Sarf Malzeme Listesi
Fön Makinesi
Saç Maşası
Fön Fırçaları
Tarama Tarağı
Topuz Fırçası
Ayırma Tarağı-Krepe Tarağı-Tarak Çeşitleri
Şampuan
Saç Bakım Kremi
Tek Kullanımlık Havlu-Havlu
Saç Şekillendirici Kozmetikler ( Sprey-Briyantin Vs )
Pensler
Toka
Firkete
Topuz Lastiği (Kullanılacaksa)
Saç Süsleme Aksesuarları
Saç Topuz Süngeri (Kullanılacaksa)
Dezenfektan
Ağız Maskesi
Uygulama Mankeni
İş Önlüğü
Müşteri Önlüğü

Kişi uygulama mankenini yanında getirecektir.
Sarf malzemeleri miktarı bir aday için belirlenmiştir.
Sarf malzemeler aday tarafından karşılanacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz