<style>.lazy{display:none}</style>
Halk Eğitim Merkezi Sitesine Hoşgeldiniz, 18 Nisan 2024
Anasayfa » Sınav Soruları » Kadın Terziliği Ustalık Sınav Soruları

Kadın Terziliği Ustalık Sınav Soruları

Kadın Terziliği Ustalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezleri Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Kadın Terziliği Ustalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Ustalık Belgesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Kadın Terziliği Dalı Ustalık Sınav Soru Ve Cevapları, Ders Programları, Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri.

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Kadın Terziliği Ustalık Sınav Soruları

1. Hangisi iş yerinde karşılaşılabilecek acil durumlardan biri değildir?
A) Grev
B) Planlama
C) Sabotaj
D) Yangın

2. Hangi tip kumaşlarda özel ayak kullanılır?
A) Havı ezilen
B) Parlayan
C) İz yapan
D) Hepsi

Kadın Terziliği Ustalık Sınav Soruları3. Hangisi asimetrik modellerde uygulanan tek kat tela yapıştırma yöntemidir?
A) İç sandviç yapıştırma
B) Dış sandviç yapıştırma
C) Çerçeveli yapıştırma
D) Düzenli yapıştırma

4. Noktaların aynı veya değişik yönlerde sınırlı veya sınırsız olarak art arda dizilmesinden elde edilen şekillere ne ad verilir?
A) Çizgi
B) Doğru
C) Kesik
D) Yay

5. Hangisi yardımcı malzeme değildir?
A) Düğme
B) Fermuar
C) Kumaş
D) Tela


6. Hangisi üretim faktörü değildir?
A) Doğal kaynaklar
B) Emek
C) İşletme
D) Sermaye

7. Kumaş özelliğine göre (kumaşın yapısı, dokusu) yapılan pililerin vücudu sararak dökülüşüne ne ad verilir?
A) Drape
B) Kup
C) Pens
D) Pili

8. İnsan bedeni veya cansız manken üzerinde kumaşa şekil verilmesi işlemine ne ad verilir?
A) Drape
B) Drapaj
C) Kalıp
D) Nervür

9. Hangisi pantolon ütüleme işlem sırasına girmez?
A) İç dikişlerin ütülenmesi
B) Ceplerin ütülenmesi
C) Dikiş ipliği
D) Kemerin ütülenmesi

10. İdeal sayılan figürler kaç başlık kanondan oluşur?
A) 4
B) 8
C) 12
D) 16

Erkek Terziliği Ustalık Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Cevaplar
1. A
2. D
3. D
4. A
5. B
6. C
7. A
8. C
9. D
10. B

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Kadın Terziliği Dalı Ustalık Dersleri

Alan Ortak Dersleri
Moda Tasarımına Giriş
Uygulama Teknikleri
Kalıp Hazırlama Teknikleri
Giysi Teknik Çizimleri
Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik

Dal Dersleri
Kadın Terzi Kalıpları
Drapaj Yöntemiyle Kalıp Hazırlama
Giysi Onarımı
Tasarım Ve Model Araştırmaları

Moda Tasarımına Giriş Dersi
Moda Tasarımına Giriş Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. İş Sağlığı Ve Güvenliği
2. Moda Tasarımına Giriş
3. Moda Tasarımında Üretim Süreçleri
4. Moda Tasarım Alanındaki Meslek Tanımları

Uygulama Teknikleri Dersi
Uygulama Teknikleri Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Giysi Ham Madde Ve Yüzey Özellikleri
2. Giyimde Kesim
3. Düz Dikiş
4. Overlok Dikişi
5. Reçme Dikişi
6. İlik Düğme Otomatı
7. Ütüleme Ve Leke Çıkarma
8. Temel (Baz) Etek
9. Türk Bayrağı
10. Tişört
11. 2-6 Yaş Çocuk Elbisesi

Kalıp Hazırlama Teknikleri Dersi
Kalıp Hazırlama Teknikleri Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Giyimde Ölçülendirme
2. Giyimde Teknik Föy
3. Temel (Baz) Etek Kalıbı
4. Etek Kalıpları Hazırlama
5. Kadın Tişört Kalıbı
6. Türk Bayrağı Kalıbı
7. Erkek Gömleği Kalıbı Hazırlama

Giysi Teknik Çizimleri Dersi
Giysi Teknik Çizimleri Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Temel Mesleki Hesaplama
2. Giysi Teknik Çizimleri
3. Siluet Üzerine Model Giydirme

Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik Dersi
Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Ahilik Kültürü Ve Meslek Etiği
2. Girişimcilik

Kadın Terzi Kalıpları Dersi
Kadın Terzi Kalıpları Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Temel Etek Kalıpları
2. Model Uygulamalı Etek Çizimi
3. Kadın Pantolonu Çizimi
4. Temel Kadın Beden Kalıpları Çizimi
5. Bluz Kalıbı
6. Elbise Çizimi
7. Manto-Kaban Çizimi
8. Kadın Ceketi Çizimi
9. Abiye Elbise Çizimi

Drapaj Yöntemiyle Kalıp Hazırlama Dersi
Drapaj Yöntemiyle Kalıp Hazırlama Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Drapaj Tekniğiyle Etek Kalıpları
2. Drapaj Tekniğiyle Bluz Kalıpları
3. Drapaj Tekniğiyle Elbise Kalıpları

Giysi Onarımı Dersi
Giysi Onarımı Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Giysi Boyu Tadilatları
2. Fermuar Tadilatları
3. Daraltma Ve Genişletme Tadilatları
4. Astar Tadilatları

Tasarım Ve Model Araştırmaları Dersi
Tasarım Ve Model Araştırmaları Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Nokta Ve Çizgi İle Yüzey Düzenlemesi
2. Objelerde Renklendirme
3. Doku Yorumlarıyla Oluşturulan Yüzeyler
4. Model Araştırmaları
5. Artistik Çizimler

Giyim Üretim Teknolojileri Alanı Kadın Terziliği Dalı Ustalık Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri

Sınav Süresi: En Fazla 5 Saat

Uygulama Sorusu: Verilen Model Özelliğine Göre Drapaj Tekniği İle Asimetrik Drapeli Bluz Kalıbını Hazırlayarak Üretimini Yapınız.

Beceri Sınavı

Değerlendirme

Kriterleri

Değerlendirme
Puanı
A. Ön Hazırlık

(10)

İşe uygun kişisel koruyucu

donanım kullanarak çalışır.

1

Araç, gereç, alet,

donanım ya da sistemin

kalite gerekliliklerine

uygun şekilde çalışır.

1

Model hazırlığı için modeli

doğru analiz eder.

2

Kullanılacak araç,

gereç ve yardımcı

malzemeleri dikime

uygun şekilde hazırlar.

3

Model için istenilen dikiş

tekniklerine göre

kullanılacak aparatları

hazırlar.

3

B. Uygulama Aşaması

(80)

Model özelliğine göre

manken üzerinde

drapaj tekniğine uygun

olarak asimetrik

bluz kalıbını hazırlar.

10

Model uygulanmış kalıp

parçaları üzerinde gerekli

düzeltmeleri yapar bilgi yazısı,

sembol ve işaretleri yerleştirir.

3

Model uygulamalı

kadın bluzu için ana ve yardımcı

malzeme hesabını yapar.

2

Kumaş özelliklerine

ve ekonomiklik ilkesine

dikkat ederek kalıbı

kumaşa uygular.

5

Model uygulamalı

kadın bluz kesimini yapar.

10

Bluz provasını manken

üzerinde yapar.

5

Model uygulamalı

kadın bluz drape

çalışmasını yapar.

10

Model uygulamalı kadın bluz

kol takma çalışmasını yapar.

5

Model uygulamalı kadın bluz

yaka temizleme çalışmasını yapar.

5

Üretimin ara kontrollerini yapar.

5

Model uygulamalı kadın bluz

üretimini tamamlar.

15

Model uygulamalı kadın bluzu

son ütü ve son kontrol

işlemlerini kalite niteliklerine

uygun olarak yapar.

işlemlerini yapar.

5

C. Uygulama Sonrası

İşlemler

(10)

Zamanı verimli kullanır

2

Dönüştürülebilen

malzemelerin ayrımını

yapar.

2

Kullanılan malzeme ve

ekipmanları düzenli hale getirir.

3

Çalışma ortamının temizlik

ve düzenini sağlar.

3

Toplam

(100)

Sınava sırasında adayın kendisine, çevresine ve işe zarar verebilecek davranışlarda bulunduğu durumlarda, değerlendirici tarafından uyarılarak gerekli önlemleri alması sağlanır ve sınava devam ettirilir. Ancak bu uyarıdan dolayı ilgili birimden 0 (sıfır) puan verilir.

İSG Malzemeleri Listesi
İş Önlüğü

Sınav Sarf Malzeme Listesi
1. Ana Malzeme (Kumaş): 3,5 Metre
2. İğne Çeşitleri (Toplu İğne, Dikiş İğnesi, Makine İğnesi): 3 Adet
3. İplik Çeşitleri: 1 Adet
4. Ekstrafor: 3 Metre
5. Tela (Çiçek Telası): 20 Cm
6. Kırtasiye Malzemeleri (Kalem, Silgi, Kağıt Ve Benzeri): 1 Adet

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz