<style>.lazy{display:none}</style>
Halk Eğitim Merkezi Sitesine Hoşgeldiniz, 16 Nisan 2024
Anasayfa » Sınav Soruları » Moda Tasarım Deri Giyim Ustalık Sınav Soruları

Moda Tasarım Deri Giyim Ustalık Sınav Soruları

Moda Tasarım Deri Giyim Ustalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezi Moda Tasarım Deri Giyim Ustalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Moda Tasarım Teknolojileri Alanı, Deri Giyim Dalı Ustalık Belgesi Sınav Soruları, Ders Programları, Ustalık Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri.

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Deri Giyim Dalı Ustalık Sınav Soruları

1. Hangisi iş kazasına neden olan dolaylı maliyetlerden değildir?
A) İş günü kaybı
B) Tıbbı maliyetler
C) Mahkeme masrafları
D) Sipariş kayıpları

2. 5 iplikli overlok makinesinde kaç tane tansiyon vardır?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

Moda Tasarım Deri Giyim Ustalık Sınav Soruları3. Hangisi etek kalıbı çizimi için ölçü alma yöntemlerindendir?
A) Kişi üzerinden
B) Numune üzerinden
C) Standart ölçü tablosundan
D) Hepsi

4. Hangisi bedenden çıkan kollardan biri değildir?
A) Reglan kol
B) Karpuz kol
C) Yarasa kol
D) Kimono kol

5. Seri ve kesim işlemlerini aynı anda yapan araca ne ad verilir?
A) Multigrader
B) Variator
C) Plother
D) Gradasyon


6. Seri noktaları nasıl adlandırılır?
A) İşaretlerle
B) Harflerle
C) Rakamlarla
D) Sembollerle

7. Hangisi Ahiliğin sosyal ve ekonomik hayata katkılarından biri değildir?
A) Kaliteli üretim yapma
B) Can ve mal ortaklığı
C) Millî ekonomiye destek
D) Sınırsız üretim

8. Hangisi giysilik deri türlerinden biri değildir?
A) Hayvan türüne göre
B) Finisaj türüne göre
C) Konservasyon türüne göre
D) Tabaklama türüne göre

9. Hangisi derideki doku tabakası değildir?
A) Epitel doku
B) Bağ ve destek doku
C) Kas dokusu
D) Sırça dokusu

10. Bir firmanın giysi örneklerinden oluşan kitapçığa ne ad verilir?
A) Ajanda
B) Broşür
C) Dergi
D) Katalog

Cevaplar
1. A
2. B
3. D
4. B
5. A
6. B
7. D
8. C
9. D
10. D

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Deri Giyim Dalı Ustalık Ders Programları

Alan Ortak Dersleri
Moda Tasarımına Giriş
Uygulama Teknikleri
Kalıp Hazırlama Teknikleri
Giysi Teknik Çizimleri
Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik

Dal Dersleri
Deri Giysi Kalıpları
Deri Teknolojisi
Deri Kalite Kontrol
Tasarım Ve Model Araştırmaları

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Deri Giyim Dalı Ustalık Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri

Sınav Süresi: En Fazla 4 Saat
Uygulama Sorusu: Fermuarlı, yan cepli ve kemerli düz dar etek dikimini yapınız.

Beceri Sınavı

Değerlendirme

Kriterleri

Değerlendirme

Puanı

A. Ön Hazırlık

(10 Puan)

İşe uygun kişisel

koruyucu donanım

kullanır.

1

Dikilecek ürünün

işlem sırasını teknik

föye göre tespit eder.

1

Kullanılacak araç-gereç

ve yardımcı malzemeleri

dikime uygun şekilde

hazırlar.

2

Model için istenilen dikiş

tekniklerine göre

kullanılacak makineyi

hazırlar.

3

Model için istenilen

dikiş tekniklerine göre

kullanılacak aparatı

hazırlar.

3

B. Uygulama Aşaması

(80 Puan)

Verilen modele

uygun kalıp hazırlar

10

Kalıp bilgi yazılarını

teknik föy ve modele

göre kontrol eder.

5

İş sağlığı ve güvenliği

tedbirlerini alarak

düz dar etek kesimini yapar.

5

Kalıp parça sayısını

kontrol eder.

2

Teknik föy ve kalıba göre

tela, astar ve benzeri

gibi yardımcı

malzemelerin doğruluğunu

kontrol eder.

2

Model üzerinde

doğru parçaya

doğru telayı yapıştırır.

5

Cep modelini teknik föye

ve kalıpta belirlenen

işaretlere göre diker.

7

Teknik föye göre

fermuar çalışmasını yapar.

6

Teknik föye göre

astar dikimini yapar.

7

Düz / formlu kemer

çalışmasını teknik föy

ve kalıpta belirlenen

işaretlere göre diker.

6

Teknik föy ve model

çizimine göre dikilen

ana malzeme parçalarını

bir bütün oluşturacak

şekilde birleştirir.

5

Ana ve yardımcı malzemeleri

birleştirerek uygun şekilde

ürün dikimini tamamlar.

10

Teknik föye göre

dikilmiş ürünü ölçer.

3

Tespit ettiği hataları

uygun şekilde düzeltir.

3

İstenilen urunun

son ütü ve son kontrol

işlemlerini yapar.

4

C. Uygulama

Sonrası İşlemler

(10)

Zamanı verimli kullanır

2

Üretim esnasında

makine içinde,

çevresinde ve altında

oluşan artıkların

temizliğini yapar.

2

Kullanılan malzeme

ve ekipmanları düzenli

hale getirir.

3

Çalışma ortamının

temizlik ve düzenini sağlar.

3

Toplam

(100)

Sınav sırasında adayın kendisine, çevresine ve işe zarar verebileceği durumların oluşması halinde değerlendiriciler tarafından gerekli uyarılar yapılarak önlem alınması sağlanır. Bu durumda değerlendiriciler, adayın sınava devam ettirilip ettirilmeyeceğine karar verir.
Sınav komisyonu tarafından adaylara teknik föy verilir.

İSG Malzemeleri Listesi (Aday Tarafından Temin Edilecektir)
İş Önlüğü

Sınav Sarf Malzeme Listesi
Karton
Maskeleme Bandı
Faks Kâğıdı
Değişik Yumuşaklıkta Kurşun Kalem Çeşitleri
Silgi
Kalem Açacağı
Yapıştırıcı
Dosya
Büyük Zarf

Sarf malzemeleri miktarı bir aday için belirlenmiştir.
Sarf malzemeler aday tarafından karşılanacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz