<style>.lazy{display:none}</style>
Açık Öğretim Lisesinden Mezun Olma Şartları

Açık Öğretim Lisesinden Mezun Olma Şartları

Açık Öğretim Lisesinden Mezun Olma Şartları

Açık Öğretim Lisesinden Mezun Olma Şartları Nelerdir? Açık Lise Mezun Olmak İçin Kaç Kredi Toplanmalıdır, Kaç Dönemde Mezun Olunabilir.

Açık Lise Mezun Olma Koşulları
En Az 8 Dönem Sınava Girmek (18 Yaş Ve Üstü Öğrencilerimizin İse Toplam Dönemin En Az 5 Veya Üzeri Olması; 5 Dönem Uygulaması 2023/1 Döneminden İtibaren Kayıt Olan Öğrenciler İçin Kaldırılmış Olup, 2023/1 Döneminden İtibaren Kayıt Olan Tüm Öğrenciler 8 Dönem Şartına Tabidirler.)
En Az 170 Kredi Toplamak (Her Dersin Kredisi Bulunur. Derslerden Geçerek Krediler Toplanır.)
Tüm Zorunlu Dersleri Geçmek Veya Muaf Olmak. Türk Dil Ve Edebiyatı Dersinden Muafiyet Yoktur.

Açık Liseden Mezun Olmak İçin Kaç Kredi Gereklidir
170 Ve Üzeri Kredi Toplamak Gereklidir.

Açık Liseden Kaç Dönemde Mezun Olunabilir
18 Yaşından Büyükler İçin 5 Dönem, 18 Yaşından Küçükler İçin 8 Dönem (Sistemde Görülen Toplam Döneme Bakılır)
Sekiz Dönemde Mezun Olamayan Öğrenciler Mezuniyet Şartlarına Tamamlayıncaya Kadar Eğitimlerine Devam Ederler. Açık Lisede Sınıfta Kalma Yada Okuldan Atılma Yoktur.

Mezun Olduğumuzu Nasıl Anlarız (Mezuniyet Kontrolü)

Öğrenci Bilgi Sistemine Girdiğinizde Öğrenci Durumu Bölümünde Görünmektedir. Mezun Olanlarda Öğrencilik Durumu Mezun Olarak Görünür. Mezun Olanlar Sisteme Girdiklerinde Artık Yeni Bir Sekmenin Göründüğünü Göreceklerdir. Yeni Sekmede Mezuniyet İşlemleri Butonu Ve Butonun Altında Da Diploma Bilgileri Görülmektedir. Diploma Bilgilerine Tıklandığında Diplomanın Basılıp Basılmadığı, Diploma Notu, Mezuniyet Dönemi Görülebilir.

Derslerden Muaf Nasıl Olunur
Bir Dersten 3 Kez Sınava Girip Başarısız Olanlar O Dersten Muaf Olurlar.
Açık Lisede Toplam 58 Tane Zorunlu Ders (Dönemlerle Birlikte) Bulunur. Ortak Zorunlu Dersleri Veremeyenler 3 Defa Sınava Girip Başarısız Olanlar, Başarısız Olduğu Dersten Muaf Olurlar. Muaf Olmayan Bir Ders Türk Dili Ve Edebiyatı Dersidir.

Ortak Zorunlu Dersler
Türk Dili Ve Edebiyatı (8 Dönem)
Tarih (6 Dönem)
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük (2 Dönem)
Coğrafya (4 Dönem)
Felsefe (4 Dönem)
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi (8 Dönem)
Matematik (4 Dönem)
Fizik (4 Dönem)
Kimya (4 Dönem)
Biyoloji (4 Dönem)
Sağlık Bilgisi Ve Trafik Kültürü (2 Dönem)
Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca 8 Dönem)

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları Ne Zaman Başlar? Yazımızı Okumak İçin Tıklayın.

Ders Seçimi Kuralları

Ders Seçimi Nasıl Yapılır, Ders Seçimi Yapabilmek İçin Kayıt Yenileme İşlemini Yapmış Olmalısınız. Kayıt Yenileme İşlemi Yapıldıktan Sonra Ders Seçimi Erkanı Açılır.
Sistemde Kategori Altında Ortak Olarak Gözüken Dersler Zorunlu Derslerdir. Sistemde Öncelikle Ortak Dersleri Seçip Bitirmeliyiz. Muaf Dersiniz Varsa Ders Seçimi Ekranının En Altında Gözükecektir.
Ortak Dersleri Seçerken Öncelikle Dönemi En Düşük Olanlar Seçilmelidir. Seçilen Dersler Alt Kısımda Görülmektedir.
Seçmeli Derslerde Dönemlerinde Dikkat Etmeye Gerek Yoktur.
Sayfanın Üstünden Otomatik Ders Seçme İşlemi de Yapılabilir.

Döneminden Önce Ders Alınamaz. Başarısız Olunan Dersler Dönem Dersleri İle Birlikte Alınabilir. Öğrenciler Bir Dönemde En Fazla 35 Kredilik Ders Alabilir. Ders Kredisi Döneme Göre Dersin Haftalık Ders Saati Sayısıdır. Dersten Başarılı Olan Öğrenciler Dersin Kredisini Alır.
Okul Değiştiren Öğrenciler Okumadıkları Ortak Ve Okudukları Halde Haftalık Ders Saati Sayısı Farkı Birden Fazla Olan Ortak Derslerden Sorumlu Tutulurlar.

Seçtiğiniz Derslere Ait Kitapları Almak İçin Kitap Dağıtım Merkezlerine Giderken Ders Seçim Raporunu Götürünüz.

Açık Öğretim Lisesinde de Sınıf Geçme Yerine Ders Geçme Ve Kredi Sistemi Uygulanmaktadır.Sınıf Sistemi Yerine Dönem Kavramı Vardır.

Lise 1. Sınıfın Karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. Ve 2. Dönemdir.
Lise 2. Sınıfın Karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. Ve 4. Dönemdir.
Lise 3. Sınıfın Karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 Ve 6. Dönemdir.
Lise 4. Sınıfın Karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 7. Ve 8. Dönemdir.

Açık Öğretim Lisesinde Öğrencilerin Alması Gereken Zorunlu Ve Ortak Dersler Vardır. AÖL Sisteminde Öğrenci Başardığı Dersin Kredisini Kazanır.

Başaramadığı Dersin Kredisini Alamaz. Sadece Başarısız Olduğu Dersi Tekrar Eder Veya Muaf Olduğu Takdirde Onun Yerine İsterse Seçmeli Derslerden Başka Bir Ders Alır. Öğrenciler Her Dönem Ortak Ve Seçmeli Derslerden En Fazla Toplam 35 Kredilik Ders Alabilirler. Bir Dönemde Sınavına Girilip Başarısız Olunan Zorunlu Ders, İzleyen Dönemde Yeniden Verilir. Ortak Zorunlu Derslerden Üç Kez Sınava Girip de Başarısız Olan Öğrenci Bu Derslerden Muaf Olur. Yani Bu Dersi Alma Zorunluluğu Kalkar. Ancak Bu Öğrenciler Gerekli Kredi Miktarını Toplayamadığı Takdirde İsterlerse Muaf Oldukları Dersi Yeniden Seçebilirler. Açık Öğretim Lisesine Yeni Başlayan Öğrenciler İçin Mezuniyet Kredisi 170 Kredidir. Bu Öğrenciler Bir Dönemde Maksimum 35 Kredilik Yada Daha Az Ders Seçebilir. Örgün Eğitimden Başvuru Yapan Öğrenciler Geçtiği Derslerden Muaf Tutularak Haftalık Ders Sayısına Göre Kredi Alırlar.

Açık Lise Sisteme Giriş İçin Tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Akif dedi ki:

    170 kredi ile mezun olma diye bir sey yok. Zornlu derslerle birlikte secmeli ders de mecburen veriyor. Yani 200krediden fazla kredi ile mezun olunuyor. 157 kredisi olan oglumun daha 45 zorunlu kredisi var. Hic de dersten kalmadi.

Bir Yorum Yaz