<style>.lazy{display:none}</style>
Halk Eğitim Merkezi Sitesine Hoşgeldiniz, 18 Nisan 2024
Anasayfa » Sınav Soruları » Bilgisayar Teknik Servisi Ustalık Sınav Soruları

Bilgisayar Teknik Servisi Ustalık Sınav Soruları

Bilgisayar Teknik Servisi Ustalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezleri Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar Teknik Servisi Ustalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Ustalık Belgesi Bilişim Teknolojileri Alanı, Bilgisayar Teknik Servisi Dalı Sınav Soru Ve Cevapları. Bilgisayar Teknik Servisi Ustalık Dersleri, Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri.

Bilgisayar Teknik Servis Ustalık Soruları

1. Hangisi UPS çeşitlerinden değildir?
A) Line İnteractive
B) Power / Line Conditioner
C) Online
D) Offline

2. Aşağıdaki ups’lerden hangisi gerilim değişiminde devreye girene kadar 2 ila 7 milisaniye arasında bir zaman harcar?

A) Offline Ups
B) Online Ups
C) Lineİnteractive Ups
D) Hiçbiri

Bilgisayar Teknik Servisi Ustalık Sınav Soruları3. GPU hangisinin üzerinde bulunur?
A) Hard disk
B) Ana kart
C) Ekran kartı
D) Ses kartı

4. Hard diskler için verilen hangisi yanlıştır?
A) Defalarca format atılabilir.
B) Bilgi kaydı yapılabilir.
C) Aşırı sıcak veya nemden bozulabilir.
D) Manyetik alandan etkilenmez.

5. Hangisi anakart bileşenlerinden değildir?
A) Kuzey köprüsü
B) Güney köprüsü
C) Batı köprüsü
D) PCI Slotu


6. Bir CPU’nun ısı değeri kaç derecede tehlike sınırına ulaşır?
A) 56 Santigrat Derece
B) 76 Santigrat Derece
C) 86 Santigrat Derece
D) 106 Santigrat Derece

7. Hangisi güç kaynağının verdiği voltajlardan değildir?
A) +5 V
B) B) +12 V
C) C) +3,3 V
D) D) +6,6 V

8. Bir bilgisayar formatlandıktan sonra donanım listesi nereden görüntülenir?
A) Denetim masası
B) Masaüstü
C) Bilgisayarım
D) Aygıt yöneticisi

9. Bilgisayarı formatlamak için USB bellek kullanılacaksa nereden ayar yapılması gerekir?
A) Boot menü
B) Standart CMOS Setup menü
C) Main menü
D) Advanced menü

10. Bir bilgisayarın internete bağlandığı zaman eşsiz olan MAC adresi, hangi kart tarafından sağlanır?
A) Ses kartı
B) Ethernet kartı
C) Ekran kartı
D) CPU

Bilişim Teknolojileri Alanı Kalfalık Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Cevaplar
1. B
2. A
3. C
4. D
5. C
6. D
7. D
8. D
9. A
10. B

Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar Teknik Servis Dalı Ustalık Dersleri

Alan Ortak Dersleri
Bilişim Sistemleri
Bilişim Teknolojilerinin Temelleri
Programlama Temelleri
Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları
Açık Kaynak İşletim Sistemi
Bilgisayar Destekli Uygulamalar
Elektronik Uygulamaları

Dal Dersleri
Mikrodenetleyici
Sistem Bakım Ve Onarım
Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik Dersi

Bilişim sistemleri dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.

1. İş Sağlığı ve Güvenliği
2. Bilişim Etiği
3. Teknolojinin Doğru Kullanımı
4. Kurumsal Bilişim
5. Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Teknolojileri
6. Kariyer Fırsatları ve Sertifikasyon

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. İç Donanım Birimleri
2. Dış Donanım Birimleri
3. İşletim Sistemi Kurulumu
4. İşletim Sistemi Kullanımı
5. Ağ temelleri
6. Bilişimde İleri Teknoloji Kavramları

Programlama Temelleri dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. Problem Çözme ve Algoritmalar
2. Blok Tabanlı Programlama
3. Programlama Dili Temelleri
4. Veri Yapıları
5. Karar ve Döngü Yapıları
6. Fonksiyonlar
7. Tarih ve String İşlemleri
8. Hata Yakalama İşlemleri
9. Dosya İşlemleri

Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. Temel Teknik Resim
2. Bilgisayarlı Çizim
3. Dijital Üretim

Açık Kaynak İşletim Sistemi dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. Açık Kaynak İşletim Sistemi Kurulumu
2. Açık Kaynak İşletim Sistemi Yönetimi

Bilgisayar destekli uygulamalar dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. Bilgisayarla Devre Çizimi ve Simülasyonu
2. Bilgisayarla Baskı Devre Çizimi

Elektronik Uygulamaları dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. Analog Devre Elemanları
2. Temel Devre Uygulamaları
3. Doğru Akım Devreleri
4. Lehimleme
5. Baskı Devre
6. Güç Kaynağı
7. SMD Elemanlar ve Çip setler
8. Temel Mantık Devreleri
9. Tümleşik Devreler
10. Flip-Floplar
11. Sayıcılar
12. Kaydediciler

Mikrodenetleyici dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. Sayısal İşlemler
2. Mikrodenetleyiciyi Programlama
3. Mikrodenetleyici ile Çevre Birimlerini Bağlama
4. Mikrodenetleyici ile Analog İşlemler

Sistem Bakım ve Onarım Dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. Sistem Koruyucu Bakım
2. Güç Kaynağı (PowerSupply) Bakımı
3. Anakartlar
4. İşlemciler
5. Bellek Birimleri
6. Disk Sürücüleri
7. Donanım Kartları
8. Post (İlk Açılış)
9. Görüntü İşleme Cihazları
10. Yazıcılar
11. Dizüstü Bilgisayarlar
12. Tabletler
13. Sistem Koruyucu Yazılımları
14. Yazılım Sorunlarını Giderme
15. İşletim Sistemi Sorunlarını Giderme

Ahilik kültürü ve girişimcilik dersine ait modüller aşağıda sıralanmıştır.
1. Ahilik kültürü ve meslek etiği
2. Girişimcilik

Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar Teknik Servis Dalı Ustalık Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri

Sınav Süresi: En fazla 180 dakika

Uygulama Sorusu: Arızalı bir sistemde sorunu tespit edip tüm ünitelerin bakımını yaparak, İşletim sistemini ve 3. Parti yazılımları kurup, sistemin çalışır hale getiriniz.

Beceri Sınavı

Değerlendirme

Kriterleri

Değerlendirme

Puanı

A. Ön

Hazırlık

(10 Puan)

İSG

kurallarına

uyar.

3

Çalışma alanını

düzenler.

3

İhtiyacı olan

donanımların,

programların ve

bağlantıların

çalıştığını kontrol

eder.

4

B. Uygulama

(80 Puan)

Kasayı uygun

alet ve aparatlar

kullanarak açar,

temizliğini yapar

2

Arıza analizi

yaparak arızayı

tespit etme

yollarını bilir,

doğru arızayı

tespit eder

4

Arızayı giderip

Sistemin

çalışmasını sağlar

5

Jumper ve

Kasa kablo

bağlantıları için

Anakartı veya

kitapçığını

kontrol eder

doğru

yapılandırmayı

yapar

3

Kasa, güç kaynağı

ve işlemci

soğutma

ünitelerinin

bakımlarını yapar,

tekrar monte eder

5

Fan seslerini

uygun seviyeye

getirmek için

gerekli bakımı

yapar

2

Anakartı ve

güç kaynağını

test cihazları

ile kontrol eder

4

Mevcut bios

yazılımının

yedeklemesi

veya

güncellemesini

yapar

5

Gerekli bios

ayarlarını yapar

5

İşlemci,

RAM, HDD,

Grafik kartı vb.

donanımlar için

performans / stres

testi yapar

3

Eski sistemin

ve kullanıcı

dosyalarının

yedeklemelerini alır.

5

Kurulumu başlatır.

2

Dil Ayarlarını yapar

2

Disk bölümlendirme

ayarlarını yapar.

4

Kullanıcı adı

ve parola

ayarlarını yapar.

2

Ağ ayarlarını

yapar

4

Sistemi çalışır

hale getirir

3

Eksik sürücü

kontrolü yapar

3

Eksik sürücüleri

düzgün bir

şekilde yükler

5

Ofis

yazılımlarının

kurulumunu yapar

3

3. Parti

(sıkıştırma,

pdf görüntüleme,

tarayıcı vb.)

yazılımlarını kurar

3

Antivirüs

ve güvenlik

duvarı yazılımlarını

kurar

3

İşletim sistemi

ve 3. Parti

yazılımlarının

tüm

güncelleştirmelerini

ve ayarlarını yapar

3

C. Uygulama

Sonrası

(10 Puan)

Arızayı giderip

sistemi çalışır

hale getirdi mi?

2

Kasa, işlemci,

güç kaynağı

ünitelerinin

bakımını yaparak

fan seslerini

uygun seviyeye

getirebildi mi?

1

Gerekli test,

güncelleme ve

ayarlar uygun

şekilde

yapılmış mı?

1

İşletim sistemi

düzgün

çalışıyor mu?

1

Sistemdeki

tüm aygıt

sürücüleri

düzgün y

üklenmiş mi?

1

Kasa ledleri,

usb ve ön panel

bağlantıları  doğru

çalışıyor mu?

1

İşletim sistemi,

ağ ve 3. Parti

yazılımların

ayarları isteğe göre

ve doğru

yapılandırılmış mı?

1

Çalışma alanı ile

kullanılan alet

ve ekipmanlar

düzenli bir hale

getirildi mi?

1

Sınavı süresi

içinde tamamlar.

1

Toplam

(100 Puan)

Sınav sırasında adayın kendisine, çevresine ve işe zarar verebileceği durumların oluşması halinde değerlendiriciler tarafından gerekli uyarılar yapılarak önlem alınması sağlanır. Bu durumda değerlendiriciler, adayın sınava devam ettirilip ettirilmeyeceğine karar verir.

İSG Malzemeleri Listesi (Aday tarafından temin edilecektir.)
1. İş önlüğü
2. Koruyucu gözlük
3. İş eldiveni

Sınav Sarf Malzeme Listesi
1. Termal Macun (en az 3 gr): 1 Adet
2. Contact sprey (Yağlı): 1 Adet
3. Makine Teçhizat Amortisman Gideri

Sarf malzemeleri miktarı bir aday için belirlenmiştir.
Sarf malzemeler aday tarafından karşılanacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz