Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoş Geldiniz, 20 Temmuz 2024
Anasayfa » Sınav Soruları » Erkek Terziliği Ustalık Sınav Soruları

Erkek Terziliği Ustalık Sınav Soruları

Erkek Terziliği Ustalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezleri Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Erkek Terziliği Ustalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Ustalık Belgesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Erkek Terziliği Dalı Ustalık Sınavı Soru Ve Cevapları, Ders Programları, Beceri Sınavı Uygulama Kriterleri.

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Erkek Terziliği Dalı Ustalık Sınav Soruları

1. Farklı giyim stillerinin farklı tüketici kabul düzey ve süreleri gösterdiği kabul edilerek moda kaça ayrılır?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

2. Overlok makinesinin her iki lüper ipliği de çok gevşekse hangisi yapılır?
A) Üst lüper ipliğinin gerginliği gevşetilir.
B) Bütün tansiyon ayarları gevşetilir.
C) Çardaktan gelen iplikler sıkıştırılır.
D) Her iki lüper gerginlik düğmeleri sıkıştırılır.

Erkek Terziliği Ustalık Sınav Soruları3. Ön uzunluk hesaplamasında 110 cm olan bedenin artık ölçüsü hangisidir?
A) 6 cm
B) 8 cm
C) 10 cm
D) 12 cm

4. (-23) + (+40) – (+32) işleminin sonucu hangisidir?
A) + 15
B) – 49
C) – 15
D) + 31

5. Erkek yeleği dikiminde genellikle hangi tür kumaşlar kullanılmaktadır?
A) Pamuklu
B) Terilen
C) Yünlü ve karışım
D) İpekli


6. Malzeme hesabı yapmak için kalıpların yerleştirildiği çizim hangisidir?
A) Teknik resim
B) Pastal resmi
C) Grafik çizimi
D) Kalıp çizimi

7. Hangisi nemli bez kullanılarak ya da buharlı ütü ile ütülenen kumaş türüdür?
A) İpek
B) Keten
C) Pamuk
D) Yün

8. Hangisi Ahilik kurumunda kalite mal üretmeyenlere verilen cezalardan değildir?
A) Gönül küskünlüğü cezası
B) Yolsuzluk cezası
C) Pabucu dama atılma cezası
D) Hapis cezası

9. Fransa’da Napolyon’un imparatorluğuyla başlayan modaya ne ad verilir?
A) Berlin
B) Fransız
C) Paris
D) Tokyo

10. Erkeklerin 19 yy’da giydikleri yeleğe ne ad verilir?
A) Spencer
B) Ferace
C) Bolero
D) Redingot

Moda Tasarım Deri Giyim Ustalık Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Cevaplar
1. C
2. D
3. C
4. A
5. C
6. B
7. A
8. D
9. B
10. B

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Erkek Terziliği Dalı Ustalık Dersleri

Alan Ortak Dersleri
Moda Tasarımına Giriş
Uygulama Teknikleri
Kalıp Hazırlama Teknikleri
Giysi Teknik Çizimleri
Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik

Dal Dersleri
Erkek Terzi Kalıpları
Giysi Onarımı
Tasarım Ve Model Araştırmaları

Moda Tasarımına Giriş Dersi
Moda Tasarımına Giriş Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. İş Sağlığı Ve Güvenliği
2. Moda Tasarımına Giriş
3. Moda Tasarımında Üretim Süreçleri
4. Moda Tasarım Alanındaki Meslek Tanımları

Uygulama Teknikleri Dersi
Uygulama Teknikleri Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Giysi Ham Madde Ve Yüzey Özellikleri
2. Giyimde Kesim
3. Düz Dikiş
4. Overlok Dikişi
5. Reçme Dikişi
6. İlik Düğme Otomatı
7. Ütüleme Ve Leke Çıkarma
8. Temel (Baz) Etek
9. Türk Bayrağı
10. Tişört
11. 2-6 Yaş Çocuk Elbisesi

Giysi Teknik Çizimleri Dersi
Giysi Teknik Çizimleri Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Temel Mesleki Hesaplama
2. Giysi Teknik Çizimleri
3. Siluet Üzerine Model Giydirme

Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik Dersi
Ahilik Kültürü Ve Girişimcilik Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Ahilik Kültürü Ve Meslek Etiği
2. Girişimcilik

Erkek Terzi Kalıpları Dersi
Erkek Terzi Kalıpları Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Erkek Pantolonu Çizimi
2. Erkek Gömleği Çizimi
3. Erkek Yeleği Çizimi
4. Erkek Ceketi Çizimi
5. Palto-Kaban Çizimi

Giysi Onarımı Dersi
Giysi Onarımı Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Giysi Boyu Tadilatları
2. Fermuar Tadilatları
3. Daraltma Ve Genişletme Tadilatları
4. Astar Tadilatları

Tasarım Ve Model Araştırmaları Dersi
Tasarım Ve Model Araştırmaları Dersine Ait Modüller Aşağıda Sıralanmıştır.
1. Nokta Ve Çizgi İle Yüzey Düzenlemesi
2. Objelerde Renklendirme
3. Doku Yorumlarıyla Oluşturulan Yüzeyler
4. Model Araştırmaları
5. Artistik Çizimler

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Erkek Terziliği Dalı Ustalık Beceri Sınavı Değerlendirme Kriterleri

Sınav Süresi: En Fazla 4 Saat
Uygulama Sorusu: Verilen Klasik Erkek Ceketi Kalıbına Göre, Yarım Beden Kapaklı İlik Cepli Erkek Yakalı Ceket Üretimini Yapınız. (Klasik Erkek Ceket Kalıbı Sınav Komisyonu Tarafından Verilir.)

Beceri Sınavı

Değerlendirme

Kriterleri

Değerlendirme

Puanı

A. Ön Hazırlık

(10 Puan)

İşe uygun kişisel

koruyucu donanım

kullanarak çalışır.

1

Araç, gereç, alet,

donanım ya da

sistemin kalite

gerekliliklerine

uygun şekilde çalışır.

1

Model hazırlığı için

modeli doğru analiz eder.

2

Kullanılacak araç,

gereç ve yardımcı

malzemeleri dikime

uygun şekilde hazırlar.

3

Model için istenilen dikiş

tekniklerine göre

kullanılacak aparatları

hazırlar.

3

B. Uygulama Aşaması

(80 puan)

Erkek ceketi için

ana ve yardımcı malzeme

hesabını yapar.

5

İş sağlığı ve güvenliği

tedbirlerini alarak erkek

ceketi kesimini yapar.

5

Giysinin modeline uygun

tekniği kullanarak

erkek ceketinin dikim öncesi

hazırlık işlemlerini

(provasını) yapar.

5

Erkek yaka çalışmasını

yapar.

15

Kapaklı ilik cep çalışması

yapar.

15

Kol yırtmacı çalışmasını

yapar.

10

Erkek ceketi kol takma

çalışmasını yapar.

10

Makinede ilik açar.

5

İş sağlığı ve güvenliği

tedbirlerini alarak

erkek ceketi dikimini

kalite niteliklerine

uygun şekilde tamamlar.

5

İş sağlığı ve güvenliği

tedbirlerini alarak

erkek ceketinin son ütü

ve son kontrol işlemlerini

yapar.

5

C. Uygulama

Sonrası İşlemler

(10 puan)

Zamanı verimli kullanır.

2

Dönüştürülebilen

malzemelerin ayrımını yapar.

2

Kullanılan malzeme

ve ekipmanları düzenli

hale getirir.

3

Çalışma ortamının

temizlik ve düzenini sağlar.

3

Toplam

(100 Puan)

Uygulama Aşamasında (B) Verilen Sürede Tamamlanmayan Ürün İçin Uygulama Sonrası İşlemler (C) Aşamasında Puanlama Yapılmayacaktır.

Sınava sırasında adayın kendisine, çevresine ve işe zarar verebilecek davranışlarda bulunduğu durumlarda, değerlendirici tarafından uyarılarak gerekli önlemleri alması sağlanır ve sınava devam ettirilir. Ancak bu uyarıdan dolayı ilgili birimden 0 (sıfır) puan verilir.

İSG Malzemeleri Listesi
(Aday tarafından temin edilecektir.)
İş Önlüğü

Sınav Sarf Malzeme Listesi
Ana malzeme ( kumaş)
İğne çeşitleri
İplik çeşitleri
Düğme
Tela
Mülaj kâğıdı
Kırtasiye malzemeleri (kalem, silgi, kağıt ve benzeri)

Sarf malzemeler ve miktarı bir aday için beceri sınav komisyonunca belirlenecektir.
Sarf malzemeler aday tarafından karşılanacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz