<style>.lazy{display:none}</style>Bilişim Teknolojileri Alanı Kalfalık Sınav Soruları
Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 28 Şubat 2024

Bilişim Teknolojileri Alanı Kalfalık Sınav Soruları

Bilişim Teknolojileri Alanı Kalfalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezleri Bilişim Teknolojileri Alanı Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar Teknik Servisi Ve Yazılım Geliştirme Dalı Soru Ve Cevapları.

Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar Teknik Servis Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Donanımlar Arası Elektronik Veri İletişimini Sağlayan Birime Ne Ad Verilir?
A) Rom
B) Kasa
C) Ana kart
D) Güç kaynağı

2. Bilgisayarda bilgileri kalıcı olarak depolamak için kullanılan birim hangisidir?
A) Hard disk
B) Cpu
C) Ram
D) Ana kart

Bilişim Teknolojileri Alanı Kalfalık Sınav Soruları3. Bilgisayarda işlenen verileri monitöre aktaran birim hangisidir?
A) Hard disk
B) Ana kart
C) Ekran kartı
D) Ses kartı

4. Kısa mesafeler arasındaki bilgi iletişiminin sağlanması için kullanılan kart hangisidir?
A) Faxmodem
B) Ağ kartı
C) CdRom
D) Ses kartı


5. Aşağıdaki birimlerden hangisine kalıcı bilgi depolanmaz?
A) Hard disk
B) Disket
C) Ram
D) Cd Rom

6. Hangisi bir yazıcı çeşidi değildir?
A) Nokta vuruşlu
B) Laser
C) Mürekkep püskürtmeli
D) Toner vuruşlu

7. Hangisi bilgisayarlarda kullanılan giriş-çıkış portlarından değildir?
A) USB
B) PC
C) PS/2
D) LPT

8. Bilgisayarın tarihi sürekli geri kalıyorsa arıza hangisinde olabilir?
A) CPU
B) RAM
C) Güney köprüsü
D) Biospili

9. Bir bilgisayar formatlandıktan sonra donanım listesi nereden görüntülenir?
A) Denetim masası
B) Masaüstü
C) Bilgisayarım
D) Aygıt yöneticisi

10. Hangisi BIOS menüsüne giriş tuşlarından değildir?
A) F10
B) SHIFT
C) F2
D) DELETE

Cevap Anahtarı
1.C
2.A
3.C
4.B
5.C
6.D
7.B
8.D
9.D
10.B

Bilişim Teknolojileri Alanı Yazılım Geliştirme Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Programlama dillerinde kullanılan ve sadece doğru (TRUE) veya yanlış (FALSE) değerleri alabilen veri türü hangisidir?
A) int
B) str
C) float
D) bool

2. Bilgisayar donanımlarından hangisi dış donanım birimidir?
A) Anakart
B) İşlemci
C) Klavye
D) Ram

3. Problem çözme aşamalarından hangisi diğerlerinden sonra gelir?
A) Problemi tanımlama
B) Çözümü test etme
C) Alternatif çözüm yollarını test etme
D) Çözümü uygulama

4. Nesne tabanlı programlama editöründe bir nesnenin arka plan resmini ayarlamak için hangi özellik kullanılır?
A) ForeColor
B) BackgroundImage
C) BackColor
D) TextAlign

5. Nesne tabanlı programlamada bir butonun üzerine fare imleci ile gelindiğinde tetiklenen ve çalışan metot hangisidir?
A) Click
B) MouseClick
C) MouseEnter
D) KeyPress

6. Nesne tabanlı programlama editöründe Proje ile ilgili tüm dosya ve klasörlerin listelendiği pencere hangisidir?
A) Toolbox
B) Solution Explorer
C) Console
D) Proterties

7. 4×3+15/3-1 işlemi, işlem önceliği kurallarına göre çözüldüğünde sonuç hangisinde verilmiştir?
A) 12
B) 10
C) 5
D) 16

8. Nesne tabanlı programlamada oluşturulan bir metodun geriye değer dönmesi istenmiyorsa geri dönüş değerinin nasıl ayarlanacağı hangi seçenekte verilmiştir?
A) Void
B) Public
C) String
D) Null

9. Nesne tabanlı programlamada metotlar oluşturulurken hangisi bir metoda değer göndermek veya metottan değer almak için kullanılan ve parantez içinde verilen bölümüdür?
A) Metot adı
B) Erişim belirleyici
C) Geri dönüş değeri
D) Parametre listesi

10. Veri tabanlarında çok fazla sütun ve satırdan oluşan bir tabloyu tekrarlardan arındırmak için daha az satır ve sütun içeren alt kümelere ayrıştırma işlemi hangisidir?
A) Normalizasyon
B) İlişkisel veri tabanı
C) Veri tabanı tasarımı
D) Tablo oluşturma

Cevaplar
1 – Cevap D) bool
2 – Cevap C) Klavye
3 – Cevap B) Çözümü test etme
4 – Cevap B) BackgroundImage
5 – Cevap C) MouseEnter
6 – Cevap B) Solution Explorer
7 – Cevap D) 16
8 – Cevap A) Void
9 – Cevap D) Parametre listesi
10 – Cevap A) Normalizasyon

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz