<style>.lazy{display:none}</style>Denizcilik Alanı Balıkçılık Ve Su Ürünleri Kalfalık Soruları
Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 29 Şubat 2024

Denizcilik Alanı Balıkçılık Ve Su Ürünleri Kalfalık Soruları

Denizcilik Alanı Balıkçılık Ve Su Ürünleri Kalfalık Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezi Denizcilik Alanı Balıkçılık Ve Su Ürünleri Kalfalık Soruları Ve Cevapları.
Kalfalık Belgesi Denizcilik Alanı, Balıkçılık Ve Su Ürünleri Dalı Kalfalık Sınavı Soru Ve Cevapları.

Denizcilik Alanı Balıkçılık Ve Su Ürünleri Dalı Kalfalık Sınavı Soruları

1. Soru: Motorsuz gemilerle aşağıdaki av araçlarından hangisi kullanılmaz?
A) Uzatma
B) Çevirme
C) Iğrıp
D) Gırgır

2. Soru: Uzunluğu 22 metreden büyük motorlu gemilerde aşağıdakilerden hangisinin bulundurulması zorunludur?
A) Balık ağları
B) Dreç
C) İlk yardım seti
D) İşaret tabancası ve fişeği

Denizcilik Alanı Balıkçılık Ve Su Ürünleri Kalfalık Soruları3. Soru: Balıkçı gemisi için düzenlenen ruhsat tezkeresinin süresi kaç yıldır?
A) 1 yıl
B) 2 yıl
C) 3 yıl
D) 4 yıl


4. Soru: Aşağıdaki avcılık yöntemlerinden hangisi bakanlık iznine bağlıdır?
A) Karpit
B) Sönmemiş kireç
C) Zehirleyici maddeler
D) Elektro şok

5. Soru: Küçük, sığ ve içinde bol su bitkisi bulunan durgun su kütlesine ne ad verilir?
A) Akarsu
B) Gölet
C) Gölcük
D) Baraj

6. Soru: Suyun bulanıklığını ölçen alet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Seki diski
B) Termometre
C) Barometre
D) Salinometre

7. Soru: Boyu 50 cm eni 25 cm yüksekliği ise 35 cm olan bir akvaryum yapılmak isteniyor. Cam kalınlığı 4 mm olduğuna göre yan camlar kaç cm olmalıdır?
A) 24 cm
B) 24,2 cm
C) 24,5 cm
D) 23 cm

8. Soru: Boyu 50 cm eni 25 cm yüksekliği ise 35 cm olan bir akvaryum yapılmak isteniyor. Cam kalınlığı 4 mm olduğuna göre yan camlar kaç cm olmalıdır?
A) 24 cm
B) 24,2 cm
C) 24,5 cm
D) 23 cm

9. Soru: Bir ağa uygulanan kol kesimi ile ağ, derinliğinden ve boyundan kaç göz kaybeder?
A) Yarım göz
B) Bir göz
C) İki göz
D) Hiç kaybetmez

10. Soru: Uzatma ve dalyan ağlarının denizin dibinde sabit durmasını sağlayan demir, taş, kum torbası gibi ağırlıklar da vardır. Bunlara verilen isim nedir?
A) Ağ kesicisi
B) Ağ batırıcısı (mazalye)
C) Ağ yüzücüsü
D) Ağ takımı

Cevaplar
1.Cevap: D) Gırgır
2. Cevap: D) İşaret tabancası ve fişeği
3. Cevap: B) 2 yıl
4. Cevap: D) Elektro şok
5. Cevap: C) Gölcük
6. Cevap: A) Seki diski
7. Cevap: A) 24 cm
8. Cevap: D) 23 cm
9. Cevap: A) Yarım göz
10. Cevap: B ) Ağ batırıcısı (mazalye)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz