<style>.lazy{display:none}</style>Grafik Ve Fotoğraf Alanı Kalfalık Sınav Soruları
Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 29 Şubat 2024

Grafik Ve Fotoğraf Alanı Kalfalık Sınav Soruları

Grafik Ve Fotoğraf Alanı Kalfalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezleri Grafik Ve Fotoğraf Alanı Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Grafik Ve Fotoğraf Alanı, Fotoğraf, Grafik Ve Animasyon Dalı Kalfalık Sınavı Soru Ve Cevapları.

Grafik Ve Fotoğraf Alanı Fotoğraf Dalı Kalfalık Soruları

1. Görüntüyü oluşturan ışığın miktarı ve alan derinliği hangisi ile kontrol edilir?
A) Bakaç
B) Enstantane
C) ISO
D) Diyafram

2. Uzun pozlama için öncelikle kontrol edilmesi gereken hangisidir?
A) Vizör
B) ISO
C) Enstantane
D) Diyafram

Grafik Ve Fotoğraf Alanı Kalfalık Sınav Soruları3. Hareket hâlindeki nesnelerin hareket etkisi verilerek (hareket bulanıklığı) çekilebilmesi için aşağıdaki değerlerden yaklaşık olarak hangileri kullanılmalıdır?
A) ISO:100 Enstantane: 1/ 30 Diyafram: f/16
B) ISO:100 Enstantane: 1/ 125 Diyafram: f/5.6
C) ISO:100 Enstantane: 1/ 60 Diyafram: f/11
D) ISO:200 Enstantane: 1/ 125 Diyafram: f/8

4. Bir fotoğraf çekiyorsunuz ve fotoğrafta daha fazla alan derinliği elde etmek istiyorsunuz. Aşağıdaki diyafram ayarlarından hangisini tercih edersiniz?
A)F 16
B) F 2.8
C) F 8
D) F 4


5. Fotoğraf makinesinin flaşı hangi durumda kullanılır?
A) Yumuşak ışıkta çekilmiş bir fotoğraf istendiğinde
B) Karanlık bir odada hiç ışık olmadan fotoğraf çekildiğinde
C) Konu arkadan aydınlatıldığında ve gölgeler flaşla doldurulmak istendiğinde
D) Hareketli konular dondurulmak istendiğinde

6. Hangisi fotoğrafta gölgelerin yoğunluğunu ve pozisyonunu belirleyen, ayrıca konunun vurgulanması için kullanılan ışığın özelliğidir?
A) Kontrast
B) Parlaklık
C) Renk
D)Yön

7. Elde fotoğraf çekimi yapılırken deklanşör hızı hangisi olduğunda titreşim en aza indirilmiş olur?
A) 1/30
B) 1/15
C) 1/125
D) 1/60

8. Manuel modda çekim yapılırken fotoğrafçı hangisini kontrol eder?
A) ISO
B) Diyafram
C) Enstantane
D) Yukarıdakilerin hepsi

9. Dikkati ilgi odağına çekmek için nesnelerin ön ve arka planında bulanıklık oluşturmaya ne denir?
A) Üçte bir kuralı
B) Çerçeveleme
C) İlgi merkezi
D) Alan derinliği

10. Fotoğraf ilk bulunduğunda insanlar neden gülmezlerdi?
A) Toplum tarafından gülmek yasak olduğu için
B) Uzun pozlama nedeni ile saatlerce oturarak fotoğraf çektirmeleri gerektiği için
C) Diş yapıları bozuk olduğu için
D) Gülme kasları gelişmediği için

Cevap Anahtarı
1. D
2. C
3. A
4. B
5. C
6. D
7. C
8. D
9. D
10. B

Grafik Ve Fotoğraf Alanı Grafik Dalı Kalfalık Soruları

1. Görüntü ve sözcüklerin düzenlenmesi ile oluşturulan bir mesajın bu sürecine ne ad verilir?
A) Grafik ve tasarım
B) Bilboard
C) Sayısal veri analizi
D) İfade

2. Tasarımda harflerin veya görsellerin arasında, üstünde, altında, çevresinde ve içinde olan alanlara ne ad verilir?
A) Renk tonu
B) Boşluk
C) Denge
D) Zıtlık

3. Tasarımda neyin nereye yerleştirileceğine ve yapılan düzenlemeye ne ad verilir?
A) Espas
B) Renk skalası
C) Kompozisyon
D) Sahne

4. Bir şirket için tasarımsal olarak itibar oluşturulmasına ne denir?
A) Kurumsal kimlik
B) Denge
C) Hedef kitle
D) Sosyal statü

5. Tasarımda her şeyin birlikte algılanmasına ne denir?
A) Tasarım çeşidi
B) Renk tonu
C) Hiyerarşi
D) Birlik

6. Turuncu, yeşil ve menekşe renkleri ne tür renklerdir?
A) Birincil renkler
B) İkincil renkler
C) Üçüncül renkler
D) Hepsi

7. Hangisi fotoğraf için kullanılan kayıt türlerinden değildir?
A) DOC
B) PDF
C) RAW
D) XLSX

8. Bir sanat eserinde görsellerin eşitlenmesine ne denir?
A) Denge
B) Filigran
C) Sıcaklık
D) Spektrum

9. Müşterinin ihtiyaçlarını belirlemek için müşteri ile görüşmeden sorulması gereken soru/sorular hangisinde verilmiştir?
A) Kurumsal renkleriniz nelerdir, bu çalışma nerelerde kullanılacaktır?
B) Bizi nereden duydunuz?
C) Düşük çözünürlükte işi teslim edebilir miyiz?
D) Sosyal medyadan bizi takip ediyor musunuz?

10. Harflerin yapısal özellikleri ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Harflerin her birinin ayrı karakteri vardır.
B) Harf ve kelime aralıklarının değiştirilmesi farklı görsel algılar oluşturur.
C) Kelimede okunurluk ve anlaşılırlık dikkate alınır.
D) Tipografide tüm harfler deformasyona uğrar.

Cevap Anahtarı
1. A
2. B
3. C
4. A
5. D
6. B
7. C
8. A
9. A
10. B

Animasyon Dalı Kalfalık Soruları

1. SORU: Animasyonun tanımı hangisidir?
A. Elle yapılan çizimdir.
B. Birkaç resmin arka arkaya hızlı bir şekilde gösterilmesiyle elde edilen hareketli görüntüdür.
C. Gerçek etkinliklerdir.
D. Kişilerin keyifli vakit geçirmesini sağlayan eğlence programlarıdır.

2. SORU: Hangisi animasyon sanatçılarından değildir?
A. AndreyTarkovski
B. Tim Burton
C. MattGroening
D. HayaoMiyazaki

3. SORU: Animasyonun temel prensiplerin en önemlilerinden biri olan SQUASH VE STRETCH karşılığı hangisidir?
A. Ezmek, sıkıştırmak, germek, esnetmek
B. Önceden yapma, umma, sezme
C. Sahneleme
D. Dümdüz, doğru pozdan poza

4. SORU: Manga ve anime arasındaki farklardan hangisi yanlıştır?
A. Manga çizimleri animeye göre daha abartılı olur.
B. Animelerde insan gözleri genelde büyük çizilir.
C. Manga çizgi roman, anime ise çizgi filmdir.
D. Anime çizimleri manga göre daha abartılı olur.

5. SORU: “Görüntü ve sese dönüşecek bir düşüncenin, bir olayın metinleştirilmiş halidir.” Hangisini tanımlar?
A. Hikâye
B. Senaryo
C. Senarist
D. Makale

6. SORU: Senaryonun evreleri hangisinde doğru sıralamayla verilmiştir?
A. Ayrımlama – Snopsis – Treatment – Çekim senaryosu
B. Snopsis – Treatment – Ayrımlama – Çekim senaryosu
C. Snopsis – Treatment – Çekim senaryosu – Ayrımlama
D. Treatment – Snopsis – Ayrımlama – Çekim senaryosu

7. SORU: Storyboard ile ilgili hangisi yanlıştır?
A. Çizim anlaşılır olmalıdır.
B. Kısa açıklamalar içermelidir.
C. Mutlaka renklendirilmelidir.
D. Teknik bilgiler içermelidir.

8. SORU: Animasyonun temel ilkelerinden hangisi nesneye ağırlık ve hacim hissi kazandırır?
A. Esneme ve büzülme
B. Harekete hazırlanma
C. Hızlanma ve yavaşlama
D. Sahneye koyma

9. SORU: Hareketin başı, ortası ve sonunun çizildiği animasyon yöntemi hangisidir?
A. Baştan sona
B. Sahneye koyma
C. Pozdan poza
D. Zamanlama

10. SORU: Animasyon filminin yapım tekniği film analizinin hangi aşamasında değerlendirilir?
A. Sinematografik analiz
B. Karakter analizi
C. Mekân analizi
D. İzleyici analizi

Cevap Anahtarı
1. B) Birkaç resmin arka arkaya hızlı bir şekilde gösterilmesiyle elde edilen hareketli görüntüdür.
2. A) AndreyTarkovski
3. A) Ezmek, sıkıştırmak, germek, esnetmek
4. D) Anime çizimleri manga göre daha abartılı olur.
5. B) Senaryo
6. B) Snopsis-Treatment-Ayrımlama-Çekim
7. C) Mutlaka renklendirilmelidir.
8. A) Esneme ve büzülme
9. C) Pozdan poza
10. A) Sinematografik analiz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz