<style>.lazy{display:none}</style>Moda Tasarım Teknolojisi Alanı Kalfalık Sınav Soruları
Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 27 Şubat 2024

Moda Tasarım Teknolojisi Alanı Kalfalık Sınav Soruları

Moda Tasarım Teknolojisi Alanı Kalfalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezleri Moda Tasarım Teknolojisi Alanı Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Moda Tasarım Teknolojisi Alanı, Deri Giyim, Erkek Terziliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, İç Giyim Modelistliği, Kadın Terziliği, Kesim Ve Modelistlik Dalı Kalfalık Sınavı Soru Ve Cevapları.

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Deri Giyim Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Hangisi iş kazalarına neden olan tehlikeli davranışlardan değildir?
A) Gereksiz risk alma
B) İzinsiz çalışma
C) İşyerinde şakalaşma
D) Uygun olmayan iş organizasyonu

2. 4 iplikli ve 5 iplikli overlok makinelerinde kaç tane iğne kullanılmaktadır?
A) 1 iğne
B) 2 iğne
C) 3 iğne
D) 4 iğne

Moda Tasarım Teknolojisi Alanı Kalfalık Sınav Soruları3. Hangisi etek çiziminde kullanılan ölçülerden biri değildir?
A) Bel ölçüsü
B) Kalça ölçüsü
C) Oturuş yüksekliği
D) Kalça düşüklüğü ölçüsü

4. Boyun kısmındaki farklı açıklıklara ya da boyun kısmını saracak şekilde üst giysiye sabitleştirilmiş olan giysi parçasına ne ad verilir?
A) Klapa
B) Korsaj
C) Patlet
D) Yaka

5. Model özelliğine göre giysilerin rahatça giyilip çıkarılmasını sağlamak ve giysileri süslemek amacıyla ön ortasına uygulanan paylara ne ad verilir?
A) Kup
B) Manşet
C) Pat
D) Patlet


6. Paketler açıldığında her derinin emiş genliği farklı olduğundan derilerin kalınlıklarına, renk farklılıklarına ve gözeneklerine göre ayrılmalarına ne ad verilir?
A) Asorti
B) Drape
C) Ekose
D) Kesik

7. Model özelliğine göre kapama payı normalden daha geniş olan ve genellikle çift sıra düğmeli olan kapama tekniğine ne ad verilir?
A) Kruvaze
B) Gizli pat
C) Klapa
D) Roba

8. İş sistemlerinin incelenmesi ve düzenlenmesi olayına ne ad verilir?
A) Zaman etüdü
B) Planlama
C) Verim artırma çalışmaları
D) İş etüdü

9. Hangisi üretim planlamaya kaynak veriler içinde yer almaz?
A) İş gücü kapasitesi
B) Zaman standartları
C) Stok bilgileri
D) TSE verileri

10. İşletmenin faaliyetini ve varlığını sürdürebilmesi ve bir gelir elde edebilmesi için belli bir dönemde kullandığı ve tükettiği mal ve hizmetlerin parasal tutarına ne ad verilir?
A) Gelir
B) Gider
C) Harcama
D) Maliyet

Cevap Anahtarı
1. D
2. B
3. C
4. D
5. C
6. A
7. A
8. D
9. D
10. B

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Erkek Terziliği Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Dünyanın giyeceği renk ve tarzlar verilen şehirlerden hangisinde belirlenmektedir?
A) Hamburg
B) Meksika
C) Milano
D)Tokyo

2. Hangisi overlok makinesi çeşitlerindendir?
A) 2-3-5 iplikli overlok
B) 3-4-5 iplikli overlok
C) 2-4-5 iplikli overlok
D) 4-5-6 iplikli overlok

3. Hangisi pantolonda ağ bitiminden yere kadar alınan ölçüdür?
A) Kalça düşüklüğü
B) Bel
C) İç boy
D) Pantolon boyu

4. (-13) x (+6) = işleminin sonucu hangisidir?
A) + 19
B) – 78
C) + 78
D) + 65

5. Hangisi ilik cebin diğer adıdır?
A) Fleto
B) Peto
C) Şablon
D) Yelek cebi

6. Hangisi aplike cep çeşitlerinden biridir?
A) Tek taraflı peto
B) İlik
C) Körüklü
D) Pantolon cebi

7. Kalıpları kumaşa yerleştirirken kumaşın hangi özelliklerine dikkat edilmez?
A) Kumaşın eski ve yeni oluşuna
B) Düz boy ipliğine
C) Tüy ve desen yönüne
D) Çizgili ve kareli oluşuna

8. Hangisi hizmet üretimi değildir?
A) Temizlikte yardımcı olmak
B) İngilizce dersi vermek
C) Televizyonda yorumculuk yapmak
D) Yaptığı resimleri satmak

9. Hangisi ergonomik düzenlemenin yararlarından biri değildir?
A) İş veriminin artması
B) İş kazalarının azalması
C) İş gücü kayıplarının önlenmesi
D) Maliyetin artması

10. Modelin tüm teknik detaylarının verildiği sipariş formunun adı nedir?
A) Kalite kontrol formu
B) Model teknik föyü
C) Sipariş formu
D) Teslim alma formu

Cevap Anahtarı
1. C
2. B
3. C
4. B
5. A
6. C
7. A
8. D
9. D
10. B

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı İç Giyim Modelistliği Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Hangisi iş kazalarını meydana getiren nedenlerin birinci sırasında yer almaktadır?
A) Tehlikeli davranış
B) Fiziksel güç yetersizliği
C) Nedeni bulunamayan sebepler
D) Hastalık

2. Hangileri dikimde kullanılan işaretlerdir?
A) Delgi-Noktalama
B) Çıt-Delgi
C) Çıt-Metolama
D) Delgi-Metolama

3. Düz dar etek şablon çiziminde arka ortasında kaç cm dikiş payı verilir?
A) 1 cm
B) 2 cm
C) 3 cm
D) 4 cm

4. 360 mm kaç dm etmektedir?
A) 0,36
B) 3,6
C) 36
D) 3600

5. Hangisi boxer dikiminde kullanılan kumaş isimlerinden değildir?
A) Poplin
B) Penye
C) Naylon
D) İpek saten

6. Hangisi külot dikiminde kullanılacak malzemelerden değildir?
A) Biye
B) Fermuar
C) Kumaş
D) Lastik

7. Hangisi iç giyim kalıbı hazırlanırken bolluk ilavesi verilecek giysi çeşitleridir?
A) Model ve kumaş özelliğine göre
B) Külot
C) Gecelik, sabahlık, pijama, boxer
D) Sütyen

8. 1×1 metre kumaşın gram cinsinden ağırlığına ne ad verilir?
A) Top ağırlığı
B) Yüzey ağırlığı
C) Boy ağırlığı
D) Parça ağırlığı

9. Hangisi atkı yönü hataları içine girer?
A) Atkı ipliği kopması
B) Kenar düzgünlüğü
C) Bağlantı hatası
D) Yuva

10. Hangisi dikişin boyuna esnekliği ile ilgilidir?
A) İlmek sağlamlığı
B) İplik sürtünme dayanıklılığı
C) Batış dengesi
D) Dikiş yapısı

Cevap Anahtarı
1. A
2. B
3. B
4. B
5. C
6. B
7. C
8. B
9. A
10. D

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Kadın Terziliği Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Hangisi ev ve iş yerlerinde yangına karşı alınacak güvenlik önlemlerinden biri değildir?
A) Bacalar devamlı temizlenmelidir.
B) Ev ve iş yerleri havalandırılmalıdır.
C) Elektrik tesisatlarının uygun aralıklarla bakımı yapılmalıdır.
D) İtfaiyeye telefon edilmemelidir.

2. Hangisi makine üst bölüm elemanıdır?
A) Makine eli
B) Makine ayağı
C) Makine boynu
D) Makine bacağı

3. Hangisi ara ütü işlemi değildir?
A) Tela yapıştırma
B) Biçim verme
C) Dikiş açma
D) Kenarları kıvırma

4. Görünmeyen kenarlar ve çevreler için hangi çizgi tipi kullanılır?
A) İnce
B) Kalın
C)Kesik
D) Nokta

5. Hangisi genellikle klasik tayyör dikiminde seçilen teladır?
A) Yapışkan
B) Fresko
C) Dikilen tela
D) Saksoni

6. Hangisi provanın temel aracıdır?
A) Gönye
B) Boy aynası
C) T cetveli
D) Riga

7. Cekette tüm telalar kaçıncı provaya hazırlanırken uygulanır?
A) 1.
B) 2.
C) 3.
D) 4.

8. Hangisi üretim planlamaya kaynak veriler içinde yer almaz?
A) İş gücü kapasitesi
B) Stok bilgileri
C) TSE verileri
D) Zaman standartları

9. İşletmenin faaliyetini ve varlığını sürdürebilmesi ve bir gelir elde edebilmesi için belli bir dönemde kullanıldığı ve tükettiği mal ve hizmetlerin parasal tutarına ne ad verilir?
A) Gelir
B) Gider
C) Harcama
D) Maliyet

10. Birim maliyeti etkileyen faktörler arasında verilenlerden hangisi yer almaz?
A) İş gücü maliyeti
B) Enerji problemleri
C) Hammadde giderleri
D) Maliyet hesaplama yöntemi

Cevap Anahtarı
1. D
2. C
3. A
4. C
5. C
6. B
7. B
8. C
9. B
10. D

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Kesim Dalı Sorular Kalfalık Sınav Soruları

1. Hangisi iş kazalarındaki dolaylı zararlardan biri değildir?
A) Sipariş kayıpları
B) Tazminat maliyetleri
C) Mahkeme masrafları
D) Şirketin itibar kaybı

2. Normal bir dikişte 1 cm’de kaç dikiş adımı olmalıdır?
A) 3 dikiş adımı
B) 5 dikiş adımı
C) 7 dikiş adımı
D) 9 dikiş adımı

3. İfadelerden hangisi yanlıştır?
A) Kumaş ile model uyumu önemli değildir.
B) Kumaş ile mevsim uyumu olmalıdır.
C) Model ile giyileceği yer ve zaman uygun olmalıdır.
D) Astar kumaşa uygun bir kumaştan yapılabilir.

4. 10 kişi bir işi 100 saatte yaparsa 25 kişi aynı işi kaç saatte yapar?
A) 40
B) 50
C) 150
D) 250

5. Hangisi erkek pantolonunda esas ölçülerdendir?
A) Diz yüksekliği
B) Kalça yüksekliği
C) Pantolon boyu
D) Tüm ağ genişliği

6. Hangisi katlama tekniklerine göre pili çeşitlerinden değildir?
A) Düz pili
B) Pilikaşe
C) Pilisoley
D) Volan

7. Hangisi kız çocukları için temel beden kalıbı yardımcı ölçülerdendir?
A) Tam boy
B) Bel çevresi
C) Sırt yüksekliği
D) Göğüs çevresi

8. Hangisi kuru apreleme işlemlerindendir?
A) Gerilme direnci
B) Yumuşaklığı
C) Kopma
D) Büküm

9. Hangisi ön terbiye işlemleri içerisine girmez?
A) Ağartma
B) Kostikleme
C) Merserizasyon
D) Yıkama

10. Yakma denemesi sonucunda liflerin hangi özellikleri gözlenir?
A) Sesi
B) Kalan atığın ağırlığı
C) Parlaklığı
D) Yakma sonunda kalan artık

Cevap Anahtarı
1. B
2. B
3. A
4. A
5. C
6. D
7. C
8. D
9. D
10. D

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Modelistlik Dalı Sorular Kalfalık Soruları

1. Belirli bir toplumda ortak zevklerin zamana ve koşullara göre biçimlenerek insanların görsel gereksinimlerini karşılayan yenilik olgusu hangisidir?
A) Stilist
B) Moda tasarımı
C) Modelist
D) Kesimci

2. Örgü kumaşlarda kalıpları kumaşa yerleştirirken kumaşın hangi özelliklerine dikkat edilmelidir?
A) Esneme
B) Kayma
C) Farklı yüzey yapıları
D) Hepsi

3. Hangisi etek ölçüsü alınırken kullanılacak araçlardandır?
A) Cetvel
B) Gönye
C) Eşel
D) Mezur

4. 96000 TL’nin % 25’i kaç liradır?
A) 12000
B) 24000
C) 36000
D) 54000

5. Hangisi iş fikirleri oluşturulmasına zemin hazırlayan durumlardan biri değildir?
A) Sorunların çözümü
B) Becerileri kullanmak
C) Satın almak
D) İhtiyaçları karşılamak

6. Erkek yelek arkalarında hangisi kullanılmaz?
A) Tela
B) Astar
C) Çift kat astar
D) Kumaş

7. Erkek yeleği dikiminde genellikle hangi tür kumaşlar kullanılmaktadır?
A) Pamuklu
B) Terilen
C) Yünlü ve karışım
D) İpekli

8. Hangisi kuru apreleme işlemlerindendir?
A) Kalandırlama
B) Dinkleme
C) Boncuklama
D) Keçeleşme

9. Tekstil materyallerin ön terbiye ve renklendirme işlemleri sonrası gördükleri mekanik, fiziksel ve kimyasal tüm işlemlere ne ad verilir?
A) Apreleme
B) Dinkleme
C) Fiksaj
D) Şardonlama

10. Apre maddesinin etkisi ile kumaşa daha parlak bir görünüm kazandıran apreye ne ad verilir?
A) Su iticilik
B) Su geçirmezlik
C) Dolgunluk
D) Parlaklık apresi

Cevap Anahtarı
1. B
2. D
3. D
4. B
5. C
6. A
7. C
8. A
9. A
10. D

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Hazır Giyim Model Makineciliği Dalı Kalfalık Dersleri

Alan Ortak Dersleri
Moda Tasarımına Giriş
Uygulama Teknikleri
Kalıp Hazırlama Teknikleri
Giysi Teknik Çizimleri

Dal Dersleri
Model Makinecilikte Üretim
Üretim Organizasyonu Ve Kalite Kontrol

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz