Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoş Geldiniz, 17 Haziran 2024
Anasayfa » Kalfalık » Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Kalfalık Sınav Soruları

Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Kalfalık Sınav Soruları

Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Kalfalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezleri Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları.
Kalfalık Belgesi Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Alanı Ayakkabı Modelistliği, Ayakkabı Üretimi, Saraciye Üretimi Ve Saraciye Modelistliği Dalı Soru Ve Cevapları.

Ayakkabı Modelistliği Dalı Kalfalık Belgesi Sınav Soruları

1. Boya Atölyelerinde Boya Yapılırken Hangi Kişisel Koruyucu Donanım Kullanılmadığında Nefes Almakta Zorlanılır Ve Hastalanılır?
A) Baret
B) Eldiven
C) Gözlük
D) Maske

2. Hangisi Kurşun Kalemlerin Sertlik Bakımından Gruplarından Biri Değildir?
A) Yumuşak Kalemler
B) Sert Kalemler
C) Orta Sertlikte Kalemler
D) Çok Sert Kalemler

Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi Kalfalık Sınav Soruları3. Verilen Renk Gruplarından Hangileri Nötr Renklerdir?
A) Kırmızı-Yeşil
B) Mor-Turuncu
C) Mavi-Sarı
D) Siyah-Beyaz

4. Hangisi Meslek Ahlakı İlkelerindendir?
A) Mesleğe Bağlı Olmak
B) İşe Bağlı Olmak
C) Mesleki Anlamda Yetersiz Olmak
D) Kişiye Göre Davranmak

5.Tarak Çizgisinin Ön Orta Çizgiyi Kesmiş Olduğu Noktaya Ne Denir?
A) Yüz Ortası
B) Konturpuan
C) Oturma Noktası
D) Burun Noktası


6. Hangisi Kalıbı Bant İle Maskeleme İşleminde Kullanılan Bant Türlerinden Değildir?
A) 2 Cm Enindeki Bant
B) 5 Cm Enindeki Bant
C) 10 Cm Enindeki Bant
D) 20 Cm Enindeki Bant

7. Kadın Günlük Modeli Astar Istampası Hakkında Hangisi Yanlıştır?
A) Standart Formda Astar Istampalarının Şeklinin Çizilmesine Gerek Yoktur.
B) Ağza Gelen Astar Istampalarına 6mm Ara İşi Payı Verilir.
C) Astar Istampaların Alt Kenarından 25 Mm Azaltılır.
D) Astar Istampalarında 5mm Kıvırma Payı Verilir.

8.Hangisi Erkek Çarık (Oxford) Modeli Yüz Istampası Değildir?
A) Maskaret Istampası
B) Yüz Istampası
C) Gamba Istampası
D) Kelebek

9. Spor Ayakkabı Mostra İçin Hangisi Yanlıştır?
A) Burundan Kısaltma Yapılır.
B) Spor Ayakkabı İçin Yarım Mostra Yeterlidir.
C) Mostra Düz Veya Ortopedik Olabilir.
D) Yanlardan Ve Arkadan Artırma Yapılır.

10. Hangisi İlk Adım Ayakkabısı Yüz Istampası Değildir?
A) Maskaret Istampası
B) Gamba Istampası
C) Astar Istampası
D) Pektik Istampası

Cevaplar
1.D
2.D
3.D
4.A
5.A
6.D
7.B
8.D
9.B
10.C


Ayakkabı Üretimi Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Çalışanların İş Kazalarına Uğramalarını Önlemek Amacıyla Güvenli Çalışma Ortamı Oluşturmak İçin Alınması Gereken Önlemler Dizisine Ne Denir?
A) İş Sağlığı Ve Güvenliği
B) İş
C) Çalışan
D) İmalat

2. Standart Yazı Ve Rakamların Basit Ve Sade Olarak Yazılmasının Nedeni Hangisidir?
A) Estetik Görünmesi
B) Rahat Okunabilmesi
C) Yazının Karmaşık Olması
D) Karakter Farklılığı Olması

3. Hangisi Ahilik Kültürünün Oluşmasında En Önemli Payı İçerir?
A) Eleman Eksikliği
B) Ahlaklı Ve Nitelikli Personel İhtiyacı
C) Kazancın Önemi
D) Dinî Temeller

4. Saya Yapılırken Tersi Kullanılan Saya Parçası Hangisidir?
A) Gamba Astarları
B) Yüz Astarı
C) Çoraplık
D) Dil Astarı

5. Kesim Presi İle İlgili Hangisi Yanlıştır?
A) Kesim Altlığının Hep Aynı Yerinde Kesim Yapmamaya Özen Gösterilmelidir.
B) Baş Kısmından Başlanarak Sırça Kısmı Üste Gelecek Şekilde, Deri Rulo Yapılır.
C) Pres Düğmelerine İki Elle Aynı Anda Basılarak Emniyet Sağlanır.
D) Pres Kesim Bıçaklarının Keskin Ağızları Birbirine Değebilir.

6. Oxford, Yapı Bakımından Nasıl Bir Ayakkabı Türüdür?
A) Açık
B) Yarı Açık
C) Yarı Kapalı
D) Kapalı

7. Gambanın Yüzünün Üzerine Dikildiği Ayakkabı Modeli Hangisidir?
A) Gova Ayakkabı
B) Spor Ayakkabı
C) Oxford Ayakkabı
D) Molyer Ayakkabı

8. Lastikli Makosen Saya Dikimi Hakkında Hangisi Yanlıştır?
A) Gambaya Kıvırma Tıraşı Yapılmaz.
B) Astar Olarak Deri Kullanılıyorsa Yarma Yapılır.
C) Çoraplık Dikişleri Gamba Astarı Üzerinden Yapılır.
D) Saya Parçalarını Birleştirirken Markalamaya Dikkat Edilmez.

9. Terlik Saya Dikimi Hakkında Hangisi Yanlıştır?
A) Terlik Tipi Ayakkabılarda Sıklık Yönü Yanlara Doğru Olmalıdır.
B) Terlik Sayada Kıvırma Tıraşı Yapılmada Kenar Kıvırması Yapılabilir.
C) Sayada Tüm Dikiş Adımlarının Aynı Olması Gerekir.
D) Bir Terlik Sayadaki Dikişlerin Tümü Fonksiyonel Olmayabilir, Dikişler Dekoratif Amaçlıda Dikilebilir.

10. Ara Tabanı İle Sayayı Birleştiren Dikiş Makinesinin Adı Nedir?
A) Overlok Dikiş Makinesi
B) Strobel Dikiş Makinesi
C) Sütunlu Dikiş Makinesi
D) Kollu Dikiş Makinesi

Cevap Anahtarı
1.A
2.B
3.B
4.C
5.D
6.D
7.D
8.C
9.B
10.B

Saraciye Üretim Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Hangisi Kişisel Koruyucu Donanım Değildir?
A) Saç Tokası
B) Kaynakçı Gözlüğü
C) Ağır İş Eldiveni
D) Toz Maskesi

2. Hangisi Teknik Resimde Kullanılan Çizgi Çeşitlerinden Değildir?
A) Sürekli Kalın Çizgi
B) Dairesel Çizgi
C) Sürekli İnce Çizgi
D) Serbest El Çizgisi

3. Hangisi Yapımında Kullanılan Gerece Göre Cüzdan Çeşitlerinden Değildir?
A) Seyahat Cüzdanları
B) Kumaş Cüzdanlar
C) Metal Cüzdanlar
D) Deri Cüzdanlar

4. Hangi Ürün Bir Saraciye Ürünü Değildir?
A) Ayakkabı
B) Cüzdan
C) Çanta
D) Kemer

5. Hangisi Bir Tabaklama Yöntemi Değildir?
A) Bitkisel Ve Sentetik Tabaklama
B) Mineral Tabaklama
C) Sulu Tabaklama
D) Yağlı Tabaklama

6. Hangisi Telefon Kılıfının Taşıması Gereken Özelliklerden Değildir?
A) Yatay Ve Dikey Kullanım Özellikleri
B) Telefon Güvenliği
C) Anten Kapatma Özelliği
D) Kulaklık Çıkışı

7. Hangisi Fantezi Çanta Sapı Çeşitlerinden Değildir?
A) Düz Kesme Sap
B) Fitilli Sap
C) Örgü Sap
D) Kemer Sap

8. Evrak Kutusu Üretimi İle İlgili Verilenlerden Hangisi Doğrudur?
A) Kıvırmalık Tıraş Zorunlu Değildir.
B) Dış Kısım Mukavvası 70’lik Kullanılır.
C) Montaja Tabandan Başlanılır.
D) İşaretlemeler Deri Üzerinden Gösterilmez.

9. Çantaya Hacim Vermek İçin Kullanılan Parça Verilenlerden Hangisidir?
A) Cep
B) Körük
C) Sap
D) Toka

10. Çantalarda Astar Dikişi Payı Ölçüsü Ne Kadar Olmalıdır?
A) 4 Mm
B) 5 Mm
C) 6,5 Mm
D) 10mm

Cevap Anahtarı
1.A
2.B
3.A
4.A
5.C
6.C
7.D
8.D
9.B
10.A

Saraciye Modelistliği Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1. Hangisi Meslek Hastalığına Yol Açan Etkenlerden Değildir?
A) Kimyasal Etkenler
B) Fiziksel Etkenler
C) Matematiksel Etkenler
D) Biyolojik Etkenler

2. Hangisi Teknik Resimde Kullanılan Yumuşak Kalem Serisindendir?
A) 9h
B) 8h
C) Hb
D) 4b

3. Bir Rengi Siyah Ve Beyaz İle Karıştırarak Açıklık Ve Koyuluk Farklarının Bir Çubuk Hâlinde Gösterilmesine Ne Denir?
A) Ton Çubuğu
B) Ana Ve Ara
C) Açık-Koyu
D) Yanıltıcı

4. Hangisi ‟Yaş İşlentiler” Basamağından Değildir?
A) Yumuşatma
B) Kurutma
C) Kireç Giderme
D) Kireçlik

5. Hangisi Kadın Çantası Ağız Kapama Tekniklerinden Değildir?
A) Fermejüp İle Ağız Kapama
B) Fermuar İle Ağız Kapama
C) Bant İle Ağız Kapama
D) Klips İle Ağız Kapama

6. Saraciye Ürünlerinin Kalıplı Ve Dik Durmasını Sağlamak Amacı İle Yapılan İşleme Ne Denir?
A) Besleme Yapma
B) Kalıp Hazırlama
C) Ölçü Alma
D) Sertleştirme Yapma

7. Süsleme; Herhangi Bir Maddenin Daha Güzel, Daha Göz Alıcı, Daha Hoş Görünmesini Sağlamak Amacıyla Çeşitli Teknikler Kullanılarak Yapılmış Bir Form Verme Ve Güzelleştirme Sanatıdır. Hangisi Hazır Gereçlerle Süsleme Çeşidi Değildir?
A) Çeşitli Zımbalarla Süsleme
B) Metal Aparatla Süsleme
C) Üzerine Çizim Yapma
D) Boncuk Ve Pul Süsleme Teknikleri

8. Erkek Cüzdanı Hakkında Hangisi Doğrudur?
A) Cüzdanlar Kadın, Erkek Ve Çocuk Diye Ayrılır.
B) İşaretler Bizle Alınır.
C) Gövde Ve Gövde Astarı Ölçüleri Aynıdır.
D) Kalıp Çıkarmaya Astar Kalıplarından Başlanır.

9. Kancalı Anahtarlık Hakkında Hangisi Yanlıştır?
A) Anahtarlık Ölçüleri Standarttır.
B) Anahtarlık, Kanca Genişliğine Göre Ölçülendirilir.
C) Ölçüm Hataları, Üretim Aşamasında Düzeltilmez.
D) Kanca Delik Yerleri Kalıp Üzerinde Belirtilmelidir.

10. Klasik Kemerde Bitmiş Kemerin Kalınlığı Hangisidir?
A) 3mm
B) 3,2mm
C) 3,6mm
D) 3,8mm

Cevap Anahtarı
1.C
2.D
3.A
4.B
5.C
6.D
7.C
8.B
9.A
10.B

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz