Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoş Geldiniz, 20 Temmuz 2024
Anasayfa » Sınav Soruları » Okuma Yazma Kursu » 2 Kademe Okuma Yazma Kursu Sosyal Bilgiler Sınav Soruları

2 Kademe Okuma Yazma Kursu Sosyal Bilgiler Sınav Soruları

2 Kademe Okuma Yazma Kursu Sosyal Bilgiler Sınav Soruları

Yetişkinler 2 Kademe Okuma Yazma Kursu Sosyal Bilgiler Sınav Soruları Ve Cevapları.

Yetişkinler II. Kademe Temel Eğitim Programı Sosyal Bilgiler Dersi Çıkmış Sınav Soru Ve Cevapları.

Soru 1) Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk Cumhurbaşkanı kimdir?

A) Turgut Özal
B) Cevdet Sunay
C) M. Kemal Atatürk
D) Kenan Evren

Soru 2) Erozyonla mücadele eden ve ülkemizin bir çöl olmasını önlemek amacıyla kurulan kuruluş hangisidir?
A) Yeşilay
B) Tema
C) Kızılay
D) Sivil savunma


Soru 3) Aşağıdakilerden hangisi demokrasinin özelliklerinden değildir?
A) İfade özgürlüğü
B) Serbest ve düzenli seçimler
C) Yasalar önünde eşitlik
D) Tek adam hakimiyeti

Okuma Yazma 2 Kademe Matematik Dersi Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Soru 4) Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim birimi değildir?
A) Kaymakamlık
B) İl özel idaresi
C) Belediye
D) Köy muhtarlığı

Soru 5) Mustafa Kemal aşağıdaki cephelerden hangisinde savaşmamıştır?
A) Sakarya
B) Sarıkamış
C) Çanakkale
D) Trablusgarp

Soru 6) Sabah yüzümüzü güneşe doğru çevirirsek, solumuz hangi yönü gösterir?

A) Doğu
B) Kuzey
C) Güney
D) Batı

Okuma Yazma 2 Kademe Türkçe Dersi Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Soru 7) İnsanların birbirlerine saygı göstermesinin nedeni aşağıdakiler¬den hangisiyle en iyi açıklanabilir?

A) Saygı göstermek temel bir ihtiyaçtır.
B) Uyum içinde yaşamak, bireylerin birbirlerine saygı göstermesini gerektirir.
C) İnsanlar, sadece menfaatleri için başkalarına saygı gösterirler.
D) Başkalarına saygılı olmak bir zorunluluktur.

Soru 8) Aşağıdakilerden hangisi hoşgörülü bir kişinin davranışlarından olamaz?

A) Başkalarının fikrine saygı göstermek.
B) Hatalı davranışlarda bulunanları uyarmak.
C) Hatalı davranışları görmemezlikten gelmek.
D) Yapıcı eleştirileri kabul etmek.

Soru 9) Bireyler, birtakım ortak özelliklere sahiptirler. Aşağıdakilerden hangisi bu ortak özelliklerden biri olamaz?

A) Toplumu oluşturmaları
B) Temel ihtiyaçlarının birbirine benzemesi
C) Yetenekleri
D) Toplumun bir ferdi olmaları

Okuma Yazma II. Kademe Fen Dersi Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Soru 10) “Belli bir alanda yapılan hızlı, köklü ve nitelikli değişikliklere devrim (inkılap) denir. “ Aşağıdakilerden hangisi laiklik ilkesine göre yapılan devrimlerden bir tanesidir?

A) Saltanatın kaldırılması
B) Soyadı Kanunu’nun kabulü
C) Türk Medeni Kanunu’nun kabulü
D) Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması

Cevaplar
1) C
2) B
3) D
4) D
5) B
6) B
7) B
8) C
9) C
10) A

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar
  1. Ayşe Abdallah dedi ki:

    2 kademe geçemedim matamatik yok

  2. Emine dedi ki:

    4 sinif bitirmisim 2 kademede sorulari zormu acaba okumamda yazmamda iyi ama sorularda tedirginim zormu acaba matematik ve fenim zayif nasil olur yardimci olurmusunuz🤦

  3. Sevinç dedi ki:

    Ben azerbaycanliyim turkiye vatandasi oldum 2 kademe okur yazar kursuna basvurdum arayacaklar dediler cok tedirginim hem ilk okul 3 ten terkim o zamanin matamatiği diğer dersleri şimdikilerle aynı degil ve matamatiğim fenim türkçen zayıf yardimci olurlarmi acaba? 🤦🏻‍♀️

    1. Sınava girecek gözetmen öğretmene bağlıdır.

Yorum Yaz