<style>.lazy{display:none}</style>Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kalfalık Sınav Soruları
Halk Eğitim Merkezleri Sitesine Hoş Geldiniz, 28 Şubat 2024

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kalfalık Sınav Soruları

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kalfalık Sınav Soruları

MESEM Mesleki Eğitim Merkezleri Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı, Cilt Bakımı Ve Makyaj Dalı, Erkek Kuaförü Dalı, Kadın Kuaförü Dalı Sınav Soru Ve Cevapları.

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Cilt Bakımı Ve Makyaj Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1- Meydana Gelen İş Kazasını İşveren Ssk’ya En Geç Kaç Gün İçinde Bildirmelidir?

A) 7 Gün İçinde
B) 3 Gün İçinde
C) 2 Gün İçinde
D) 5 Gün İçinde

2- Aşağıdakilerden Hangisi Daha Çok Kazaya Sebep Verir?
A) Çevre
B) İnsanlar
C) İklim Şartları
D) Felaket

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Kalfalık Sınav Soruları3- “İş Yerinde Bekir’in Ayağına Ağırca Bir Malzeme Düşmesi Nedeniyle Ayak Parmakları Parçalandı. Acil Servis’e Götürünceye Kadar Ustası Kanın Durması İçin Kanayan Parmaklarına Tampon Yaptı”
Yukarıdaki Paragrafın Konusu Aşağıdaki Seçeneklerden Hangisinde Belirtilmiştir?

A) Tedavi
B) Teşhis
C) İlk Yardım
D) Kanamayı Durdurma

4- İlköğretimde Görev Yapan Bir Öğretmen, Her Dersin Başında İşleyeceği Konunun Günlük Yaşamda Ne İşe Yarayacağını Anlatarak Konuya Başlamakta, Ders Süresince Öğrencilerin Doğru Davranışlarını Pekiştirmeye Özen Göstermekte Ve Dersin Sonunda Bir Sonraki Derste Hangi Konuyu İşleyeceğini Belirterek Dersi Sonlandırmaktadır. Öğretmenin Bu Davranışı Öğrenmeyi Etkileyen Hangi Faktörle İlişkilendirilebilir?

A) Uyarılmışlık Hali
B) Güdülenme
C) Dikkat
D) Hazır Bulunuşluk


5- Aşağıdakilerden Hangisi Millî Manevi Ve İnsani Değerlerimizden Değildir?

A) Dil Sevgisi
B) Kültüre Ve Tarihe Bağlılık
C) Aile Birliği
D) Mülk Sevgisi

6- İşçilerin İş Kazalarına Uğramalarını Önlemek Amacıyla Güvenli Çalışma Ortamını Oluşturmak İçin Alınması Gereken Önlemler Dizisine Ne Denir?

A) İş Güvenliği
B) İşçi Dayanışması
C) İşçi Çalışması
D) Koşullanma

7- Sigortalının Çalıştığı Veya Yaptığı İşin Niteliğinden Dolayı Tekrarlanan Bir Sebeple Veya İşin Yürütüm Şartları Yüzünden Uğradığı Geçici Veya Sürekli Hastalık, Bedensel Veya Ruhsal Engellilik Hâllerine Ne Denir?

A) Meslek Hastalığı
B) Sigortalılık
C) İşçi Sağlığı
D) İş Güvenliği

8- Cilt Sıkıştırıcılarının (Tonik) Alkol Oranı En Düşük Olanı Hangi Cilt Tipi İçin Uygundur?

A) Kuru
B) Yağlı
C) Karma
D) Alerjik

9. Cilt Sıkıştırıcıların Alkol Oranı Yüksek Olanı Aşağıdakilerden Hangi Cilt Tipi İçin Uygundur?

A) Yağlı
B) Kuru
C) Normal
D) Hassas

10- Cildi Temizlemenin Amacı Aşağıdakilerden Hangisi Değildir?

A) Cilt Üzerinde Birikmiş Sebum Artıklarını Temizlemek.
B) Sebum Oksidasyonuyla Oluşan Yapıları Temizlemek.
C) Ölü Deri Hücrelerini Temizlemek.
D) Pigment Hücrelerini Temizlemek

11- Aşağıdakilerden Hangisi Sivilceleri Ve Akneleri Kapatmada, Cilt Rengini İyileştirmede Ve Cildi Pürüzsüzleştirmede Kullanılır?

A) Eye Liner
B) Pudra
C) Nemlendirici
D) Fondöten

12- Aşağıdaki Renk Gruplarından Hangisi Ara Renk Grubudur?

A) Kırmızı-Sarı-Mavi
B) Siyah-Kırmızı-Mavi
C) Yeşil-Turuncu-Mor
D) Sarı-Yeşil-Mor

13- Aşağıdakilerden Hangisi Eni, Boyu, Yüksekliği Olan, Uzay Boşluğunda Bir Yer İşgal Eden Ve Hacmi Bulunan Her Nesneye Verilen Addır?
A) Nokta
B) Çizgi
C) Valör
D) Obje

14- Gözle Görülen Ve Algı Yoluyla Kavranan Sanat Malzemeleriyle İki Boyutlu Yüzey Üzerinde (Nokta-Çizgi, Açık-Koyu Ve Renkle) Yapılan Dokulara Ne Denir?

A) Dış Dokular
B) Organi Dokular
C) Görsel Dokular
D) İnorganik Dokular

15- İnce Bağırsakla Midenin Birleştiği Noktadaki İlk Bölüme Ne Ad Verilir?

A) Apandisit
B) Onikiparmak Bağırsağı
C) Pankreas
D) Kalın Bağırsak

16- Vücut Fonksiyonlarını İnceleyen Ve Bir Canlının Canlı Olma Özelliğini Devam Ettirmede Rol Oynayan Bütün Yaşamsal Fonksiyonların Ne Olduğunu Ve Nasıl İşlediğini Açıklayan Bir Bilim Dalına Ne Ad Verilir?

A) Biyoloji
B) Anatomi
C) Fizyoloji
D) Genetik

17- Temiz Kanın Tüm Vücuda Dağılarak, Hücrelerin İhtiyacı Olan Besin Ve Oksijen Karşılanmasını Sağlayan Vücut Sistemi Hangisidir?
A) Sindirim Sistemi
B) Solunum Sistemi
C) Dolaşım Sistemi
D) Lenf Sistemi

18- Kan Grubu B Rh (+) Olan İnsanın Kan Alabileceği Gruplar Hangi Seçenekte Verilmiştir?

A) 0 Rh (+) B Rh (+)
B) 0 Rh (+) Ab Rh (+)
C) B Rh (+) A Rh (-)
D) B Rh (+) Ab Rh (+)

19- Aşağıdaki Şıkların Hangisinde “Saçlı Deride Görülen Beyaz Ya Da Gri Renkli Küçük Kuru Veya Yağlı Pulcuklar Olarak Tanımlanan” Saçlı Deri Hastalığı Doğru Olarak Verilmiştir?

A) Sebore
B) Sedef
C) Kepek
D) Alopesi

20- Kıl Foliküllerinin Aktif Olduğu Döneme Ne Denir?

A) Fotogen
B) Anagen
C) Katagen
D) Telogen

21- Aşağıdakilerden Hangisi Masaj Yapmayı Meslek Olarak Seçen Erkeklere Verilen İsimdir?

A) Makyöz
B) Manikürcü
C) Masöz
D) Masör

22- Kıl Köklerinin Ağzında Görülen Keratin Ve Sebumun Oluşturduğu Küçük, Sert Beyaz Renkteki Gözaltında Görülen Kistlere Ne Denir?

A) Akne
B) Sebore
C) Steatom
D) Milia

23- Aşağıdakilerden Hangisi Kıllanmanın Nedenlerindendir?

A) Irsiyet
B) İlaçlar
C) Hormanal Düzensizlik
D) Hepsi

24- Depilasyon Yaparken Sir Ağdanın Deriye Sürüş Yönü Nasıl Olmalıdır?

A) Kılın Çıkış Yönünün Tersinde
B) Deriye Pararlel Olarak
C) Kılın Çıkış Yönünde
D) Sürüş Yönü İşlemi Etkilemez

25- Sir Ağda İle İlgili Verilen Bilgilerden Hangisi Yanlıştır?

A) Yanık Cilt Üzerine Uygulanmalıdır.
B) Kesiklerin Üzerine Uygulanmamalıdır.
C) Tahriş Olmuş Cilde Uygulanmamalıdır.
D) Kol Altına Uygulanmalıdır

26- Aşağıdakilerin Hangisi Sir Ağda Uygulamasında Kullanılan Kozmetiklerden Biri Değildir?

A) Temizleme Jeli
B) Temizleme Yağı
C) Nemlendirici
D) Sabun

27- Aşağıdakilerin Hangisi Ağda Kâğıdının Özelliklerinden Biri Değildir?

A) Patiska Bezden Olmalıdır.
B) Sık Dokunmuş Olmalıdır.
C) Gözeneksiz, Damarsız, Şeritsiz, Pürüzsüz Olmalıdır.
D) Yeterli Kalınlıkta Olmalıdır.

28- Sir Ağda Uygulaması Sonrasında Cildi Ağdadan Arındırmak İçin Aşağıdakilerden Hangisi Kullanılmalıdır?

A) Pudra
B) Masaj Yağı
C) Temizleme Losyonu
D) Sabun

29- İçeriğinde Oksijenli Su Ve Amonyak Bulunan Daha Çok Tüyü Az Olan Kişilerde Kullanılan Metot Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Tüy Sarartıcılar
B) Tüy Dökücüler
C) Aşındırıcılar
D) Depilatörler

30- Kılı Kopararak Ya Da Rengini Açarak Geçici Olarak Uzaklaştırmak Amacıyla Yapılan İşleme Ne Denir?
A) Lazer Epilasyon
B) Depilasyon
C) Mekanik Epilasyon
D) Epilasyon

31- Aşağıdakilerden Hangisi İğneli Epilasyonda Kıllın Yanmama Sebeplerinden Biri Değildir?

A) Kılın Aşırı Uzun Olması
B) Akımın Ve Sürenin Yanlış Seçilmesi
C) Hormonsal Bir Bozukluk
D) Kıl Kanalına Yanlış Grime

32- Aşağıdakilerden Hangisi Kıllanmayı Etkileyen Nedenlerden Değildir?

A) Irksal Nedenler
B) Kalıtım
C) İklim
D)Vücut Yapısı

33- Aşağıdakilerden Hangisi İstenmeyen Tüylerin, Çeşitli Yöntemlerle Kalıcı Olarak Yok Edilmesi İşlemidir?

A) Depilasyon
B) Epilasyon
C) İyonizasyon
D) Galvanizasyon

34- Kalıcı Epilasyon Uygulamalarında Birkaç Seans Uygulama Yapılmasının En Önemli Nedeni Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Hormonal Farlılıklar
B) Kılların Daha Zayıf Ve Azalarak Çıkması Sağlanması
C) Kılların Uygulama Anında Farklı Evrelerde Olması
D) Deri Rengi

35- Dudak Boyaları Profesyonel Anlamda Nasıl Uygulanır ?

A) Sünger Yardımıyla
B) Pamuk Yardımıyla
C) El Yardımıyla
D) Sterilize Edilmiş Fırça Yardımıyla

36- Koyu Gölgelendirmenin Göz Kapağının Ortasından Başlayıp Dışarıya Doğru Yapılan Göz Makyajı Hangi Göz Tiplerine Uygundur?

A) Birbirine Yakın Gözler
B) Birbirinden Uzak Gözler
C) Çukur Gözler
D) Düşük Gözler

37- Aşağıdakilerden Hangisi Kaş Ve Kirpiklerin Boyanmasına Engel Olan Durumlardan Değildir?

A) Göz Bölgesindeki Kesik Ve Sıyrıklar Varsa
B) Konjonktivit, Arpacık Ve Göz Kapakları İltihabında
C) Göz Çevresindeki Deride Kızarıklık Veya Şişme Varsa
D) Göz Çevresinde Pigment Bozukluğu Varsa

38- Aşağıdakilerden Hangisi Soluk Veya Açık Tenlilere Uygulanmaması Gereken Fondöten Tonudur?
A) Altın Rengi Açık
B) Pembe Tonları
C) Şeftali Tonları
D) Açık Bej

39- Aşağıdakilerden Hangisi Göze Uygulanan Makyaj Kozmetiğidir?
A) Allık
B) Fondöten
C) Pudra
D) Maskara

40. İki Kaş Arasındaki Mesafe Bir …………. Büyüklüğünde Olmalıdır.

A) Dudak
B) Kulak
C) Burun
D) Göz

41- Kamuflaj Makyaj Aşağıdaki Durumların Hangisinde Kullanılabilir?

A) Dövme İzlerinin Kapatılması
B) Vitiligo, Çil Ve Benlerin Kapatılmasında
C) Akne, Yanık Ve Ameliyat İzlerinin Kapatılmasında
D) Hepsi

42- Takma Kirpiklerin Hangi Müşteriye Takılması Uygun Değildir?

A) Gözlük Kullanıyorsa
B) Kontakt Lens Takıyorsa
C) Yapışkana Alerjisi Varsa
D) Kirpikleri Zaten Uzunsa

43- Cildin En Üst Tabakasında Bulunan Ve Ölü Hücrelerden Oluşan Keratin Tabakayı, Yapısında Bulunan Aşındırıcı Maddelerle Uzaklaştıran, Fiziksel Soyma İşlemi Yapan Kozmetik Ürünlere Ne Ad Verilir?

A) Tonik
B) Peeling
C) Nemlendirici
D) Maske

44- Aşağıdakilerden Hangisi Olgun Cildin Özelliklerinden Değildir?

A) Epidermis Yapısı İnce Ve Yıpranmıştır
B) Yüzeyi Kuru, Pürüzlü Ve Solgundur
C) Bağ Dokusu Gevşek Ve Formu Bozulmuştur
D) Sivilce Problemleri Sık Görülür.

45- Aşağıdakilerden Hangisi Yaşlanma Nedenlerinden Değildir?

A) Kalorifer, Soğutma Tertibatı
B) Güneş Işınları, Sahne Işınları, Spotlar v.b Sıcaklık Değişimleri
C) Cilde Nemlendirici Uygulama
D) Havasız Yerlerde Çalışma, Sigara Dumanı v.b.

46- Cilde Sürüldüğünde Havadaki Suyu Cilde Çeken Ve Kuru Ciltlerin Kullanımına Uygun Olan, Ekşimiş Sütten Elde Edilen Asit Aha’lardan Hangisidir?
A) Laktik Asit
B) Glikolik Asit
C) Sitrik Asit
D) Malik Asit

47- Vücut Cildini Ve Cilt Altı Dokularını Germek-Tonlamak Amacıyla Elektrik Akımları Yardımıyla Yapılan Hareketlendirme Yöntemi Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Elektrostimülasyon
B) Elektrolifting
C) İyotoferez
D)Lifting

48- Aşırı Vücut Yağına Ne Denir?

A) Hipertrikoz
B) Obezite
C) Android
D) Jenoid

49- Aşağıdakilerden Hangisi Selülit Tedavisinde Kullanılan Kozmetik Yöntemlerden Değildir?

A) Akupunktur
B) Vakum Ve Basınç
C) Işınlar Ve Ses Dalgalarıyla
D) Masajla

50- Yüz Mezoterapisinde Kullanılan Maddelerden Hangisi Akneli Ciltlerin Tedavisinde Hücre Yenilenmesini Hızlandırarak İz Kalmasını Önler?

A) Antibiyotik
B) C Vitamini
C) Çinko
D) A Vitamin

Cevaplar
1. C
2. B
3. C
4. B
5. D
6. A
7. A
8. A
9. A
10. D
11. D
12. C
13. D
14. C
15. B
16. C
17. C
18. A
19. C
20. B
21. D
22. D
23. D
24. C
25. A
26. D
27. A
28. B
29. A
30. B
31. C
32. D
33. B
34. C
35. D
36. A
37. D
38. A
39. D
40. D
41. D
42. C
43. B
44. D
45. C
46. A
47. B
48. B
49. A
50. B

Erkek Kuaförlüğü Meslek Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1 – İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliğinin Tarafları Kimlerdir?

A) Yalnızca İşçiler.
B) Yalnızca İşverenler.
C) Devlet, İşçiler Ve İşverenler.
D) Devlet Ve İşçiler.

2- İşçilerin İş Kazalarına Uğramalarını Önlemek Amacıyla Güvenli Çalışma Ortamını Oluşturmak İçin Alınması Gereken Önlemler Dizisine Ne Denir?

A) İş Sağlığı
B) İş Güvenliği
C) İşçi Çalışması
D) Tedbir

3-İnsanı Fikri Ve Zihni Yönden Rahatsız Eden Durumlara Ne Denir?

A) Öfke
B) Olay
C) Moralsizlik
D) Problem

4- İşçi, İşveren Ve Devlet Arasındaki İlişkileri Düzenleyen Kurallara Ne Denir?

A) İş Hukuku
B) Sosyal Hukuk
C) Anayasa Hukuku
D) Ceza Hukuku

5- Asimetrik Kesim Nedir?

A) Saç Boyunun Uzun Olması
B) Saç Boyunun Kısa Olması
C) Saç Boylarının İki Tarafının Farklı Uzunlukta Olması
D) Saç Boylarının Eşit Olması

6- Vücuttan Toplanan Kirli Kanı Kalbe Getiren Damarlar Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Atar Damar
B) Kılcal Damar
C) Toplar Damar
D) Hepsi

7- Saç Kesiminde Kolay İz Yapan Saçlar Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Dalgalı Saç
B) Permalı Saç
C) Kıvırcık Saç
D) Düz Saç

8- Aşağıdakilerden Hangisi Bir İşyerinde Olumlu Motivasyon İfadesidir?

A) Nedensiz Çatışmalar
B) Asık Suratlar
C) İşe Gelirken İsteksizlik
D) Sevgi Ve Saygı

9- Meydana Gelen İş Kazalarının Sonuçlarına İlişkin Hükümler Hangi Kanun Kapsamındadır?

A) SGK
B) Kosgeb
C) MEB
D) Megep

10- Efile Makası (Ara Makas) Özellikle Saç Kesiminde Özellikle Hangi Amaçla Kullanılmak İçin Üretilmiştir?

A) Tüm Saç Kesimi İşlemi İçin
B) Uzunluğu Kısaltmak İçin
C) Sacı Seyreltmek İçin
D) Saça Kat Vermek İçin

11- Tüylü Ve Eşit Olmayan Bir Etki Yaratırlar. Bunları Kullanmak Daha Kolay Ve Emniyetlidir. Özellikle Islak Saç Üzerinde Kullanılır. Kaydırmalı Kesim Tekniğinin En Önemli Pratik Aletlerinden Biridir.
Yukarıda Birtakım Bilgileri Bulunan Saç Kesiminde Kullanılan Alet Aşağıdaki Şıkların Hangisinde Doğru Olarak Verilmiştir?

A) Ustura
B) Düz Makas
C) Emniyetli Ustura
D) Ara Makası

12- Aşağıdaki Şıkların Hangisinde 0 Derecelik Açı’ Göz Önünde Bulundurularak Oluşturulan Saç Kesim Tekniği Doğru Olarak Verilmiştir?

A) Düz Küt Kesim Tekniği
B) Oval Uçları Katlı Kesim Tekniği
C) Katlı Kesim Tekniği
D) Bob Kesim Tekniği

13- Günümüzde Hem Erkek, Hem De Bayan Kuaförlüğünde “Tarak Üstü Makas” Tekniğiyle Aynı Etkiyi Vermek Amacıyla Yaygın Olarak Kullanılmakta Olan Cihaz Aşağıdaki Şıkların Hangisinde Doğru Olarak Verilmiştir?

A) Frimatör Aleti
B) Elektrikli Makaslar
C) Efile (Ara) Makas
D) Elektrikli / Şarjlı Saç Kesme Makinesi

14- Aşağıdaki Şıkların Hangisinde Kaliteli Bir Saç Kesme Makasının Özelliklerinden Birisi Doğru Olarak Verilmiştir?
A) İyi İşlenmiş Kobaltlı Çelikten Yapılmış Olmalı
B) Bıçak Ucu – Vida Mesa¬Feleri 24 Cm Olmalı
C) İyi İşlenmiş Titanyumlu Bakırdan Yapılmış Olmalı
D) Bıçak Ucu – Vida Mesa¬Feleri 4 Cm Olmalı

15- Temizleme Kremleri Hangi Cilt Tipinin Kullanımı İçin Daha Uygundur?

A) Kuru Cilt
B) Yağlı Cilt
C) Akneli Cilt
D) Karma Cilt

16- Deri Aşağıdaki Özelliklerinden Hangisini Kozmetiklerde Kullanmaktadır?

A) Duyu
B) Emilim
C) Isıyı Düzenleme
D) Hepsi

17- Cildin Üst Katmanlarına Etki Yaparak, Cildimizi, Yüzümüzü Ya Da Tüm Vücudumuzu Temizleyen, Koruyan, Nemlendiren, Besleyen Ve Ona Hoş Bir Koku Veren Preparatlardır Diye Tanımlanır ‘Bu Tanım Aşağıdakilerden Hangisidir.

A) Krem
B) Cilt Bakım Ürünü
C) Kozmetik Ürün
D) Parfüm

18- Alkol Oranı Yüksek Sıkıştırıcılar Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

A) Yağlı
B) Kuru
C) Normal
D) Hassas

19- Kozmetik Ürünler Tarihi Süreç İçerisinde Hangi Amaçla Kullanılmamıştır?

A) Düşmanları Korkutmak
B) Güzel Görünmek
C) Cilt Hastalıklarını Gidermek
D) Alerjik Bünye Oluşturmak

20- Saçın Renk Değişikliğine Uğrayan Tabaka Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Kutikul
B) Epidermis
C) Lif Tabakası
D) Medulla

21- Permanant İşleminde Saça Sürülen İkinci İlacın İsmi Nedir?

A) Redüktör
B) Nötralizatör
C) Oriyel
D) Oksiden Krem

22- “Mesleki Risklere Maruziyet Sonucu Ortaya Çıkan Hastalıklara …………. Denir.” Cümlesinde Geçen Boşluğa En Uygun İfade Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Meslek Hastalığı
B) Çalışan Sağlığı
C) İş Güvenliği
D) İş Kazası

23- Aşağıdaki Kalemlerden Hangisi Daha Yumuşaktır?

A) 2B
B) B) B
C) C) HB
D) D) H

24- Uzun Kemikler Aşağıdakilerden Hangisinde Bulunur?

A) El Ve Ayak Bileklerinde
B) Kol Ve Bacaklarda
C) Kalçada
D) Kafatasında

25- Aşağıdaki Eklemlerden Hangisinde Çapraz Bağ Sorunu Ve Menisküs Sorunu Yaşanmaktadır?

A) Kalça Eklemi
B) Omur Eklemi
C) El Bileği Eklemi
D) Diz Eklemi

26- Omurganın Bölümleri Arasında Aşağıdakilerden Hangisi Yoktur?

A) Boyun
B) Bel
C) Sağrı
D) Baldır

27- İnsan Vücudunun Yapısını, Kaslarını Kemiklerini Ve Bunların Dizilişini İnceleyen Bilim Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Anatomi
B) Fizyoloji
C) Biyoloji
D) Patoloji

28– Vücudumuzun En Kalın Ve Uzun Kemiği Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Omur Kemiği
B) Kamış Kemiği
C) Uyluk Kemiği
D) Kaval Kemiği

29- Canlı Vücudunu Ve Bu Vücudu Oluşturan Organ, Doku Ve Hücrelerin İşlevlerini İnceleyen Bilim Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Anatomi
B) Fizyoloji
C) Biyoloji
D) Mikrobiyoloji

30- Gövdemizin Dik Durmasında En Çok Görev Alan Kas Topluluğu Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Omuz Kasları
B) Sırt Kasları
C) Gögüs Kasları
D) Bacak Kasları

31- Aşağıdaki Yapılardan Hangisinin Hareketleri Çizgili Kaslar Tarafından Gerçekleştirilmez?

A) Mide
B) Göz
C) Dudak
D) Boyun

32- İş Yerlerinde Günlük El Temizliği Sağlamak İçin Aşağıdakilerden Hangisini Kullanılmalıdır?

A) Sıvı El Sabunları
B) Kalıp Sabunlar
C) Gliserinli Sabunlar
D) Dezenfektan İçeren Sıvılar

33- İnsan Derisi Aşağıdaki Vitaminlerin Hangisinin Üretiminden Sorumludur?

A) A Vitamini
B) B Vitamini
C) C Vitamini
D) D Vitamini

34- Sağlıklı Yaşama Kurallarını İnceleyen Ve Öğreten Bilim Dalıdır Diye Tanımlanan Bilim Hangisidir?

A) Entomoloji
B) Hijyen
C) Sanitasyon
D) Anatomi Ve Fizyoloji

35- Derinin Pek Çok Yerinde Bulunan Kokusuz Ter Salgısı Yapan Ter Bezlerinin Adı Nedir?

A) Apokrin
B) Endokrin
C) Ekrin
D) Hipokrin

36- Bakterileri Yok Etme Gücüne Sahip Kimyasal Madde Hangisidir?

A) Antiseptik
B) Dezenfektan
C) Asepsis
D) Poliüretan

37- İnsan Vücudunun Termostadı Görevini Özellikle Aşağıdakilerden Hangisi Görür?

A) Kıllar
B) Ter Bezleri
C) Kalp
D) Böbrekler

38- Ayak Tırnakları Nasıl Kesilmelidir?

A) Düz Kesilmeli
B) Kenarları Alınarak Yuvarlatılmalı
C) Farketmez
D) Uçları Sivri Bırakılmalı

39- Küllü Sarı Boyanın Boya Numarası Hangisidir?

A) 7.1
B) 7.2
C) 7.3
D) 6.2

40- Saçları Aynı Tonda (Kendi Tonunda) Boyamada Veya 1-2 Ton Açmakta Aşağıdaki Oksidan Değerlerinden Hangisi Kullanılır?

A) %3 (10 Volüm)
B) %6 (20 Volüm)
C) %9 (30 Volüm)
D) %12 (40 Volüm)

41- Saç Boyalarındaki Küllü Rengin İçerisinde Hangi Renk Tonu Vardır?

A) Yeşil
B) Mor
C) Mavi
D) Turuncu

42- Hangi Saç Boyasında Dorelik Vardır?

A) 6.2
B) 7.3
C) 7.2
D) 7.1

43- Aşağıdaki Boya Renklerinden Hangisine Boyanın Nüans (Yön Renkleri) Karıştırılmamıştır?

A) Çok Açık Sarı
B) Açık Atın Sarı
C) Açık Küllü Sarı
D) Koyu Küllü Sarı

44- Aşağıdakilerden Hangisi Sivilce Ve Akne İzlerini Kapatmada, Cilt Rengini İyileştirmede Ve Cildi Pürüzsüzleştirmede Kullanılır?

A) Eyeliner
B) Pudra
C) Nemlendirici
D) Fondöten

45- Aşağıdaki Renk Gruplarından Hangisi Ana Renk Grubudur?

A) Siyah-Kırmızı-Mavi
B) Yeşil-Turuncu-Mor
C) Sarı-Yeşil-Mor
D) Kırmızı, Sarı, Mavi

46- Turuncu, Sarı, Kırmızı Renkleri Hangi Gruba Girer?

A) Soğuk Renkler
B) Sıcak Renkler
C) Ana Renkler
D) Ara Renkler

47- Aşağıdakilerden Hangisi Işığın Objelere Çarptıktan Sonra Yansıyarak Gözümüze Bıraktığı Etkiye Denir?

A) Işık
B) Renk Çemberi
C) Yansıma
D) Renk

48- Aşağıdakilerden Hangisi Üzerinde İki Boyutlu Çalışmaya Olanak Veren Her Türlü Alandır?

A) Form
B) Etüt
C) Valör
D) Yüzey

49- Aşağıdakilerden Hangisi Sessel Sanatlara Girer?

A) Resim
B) Heykel
C) Müzik
D) Mimari

50- Vücudun Herhangi Bir Maddeye Karşı Aşırı Duyarlılığına Ya Da Anormal Reaksiyonuna Ne Denir?

A) Alerjen
B) Alerji
C) Anemi
D) Albinizm

51- Aşağıdaki Şıkların Hangisin De Pigmentasyon Bozukluklarından Birisi Doğru Verilmiştir?

A) Vitiligo
B) Akne
C) Egzama
D) Ürtiker

52- Kıl Köklerinin Ağzında Görülen Keratin Ve Sebumun Oluşturduğu Küçük, Sert Beyaz Renkteki Gözaltında Görülen Kistlere Ne Denir?

A) Akne
B) Sebore
C) Steatom
D) Milia

53- Yağ Folikülünün Dışarıya Açılan Kısmındaki Sebum Ve Keratin, Havanın Oksidasyonu Sonucu Grimsi Siyah Bir Renk Alır. Bu Cilt Kusuru Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Milia
B) Sebore
C) Komedon
D) Ben

54- Aşağıdaki Hastalıklardan Hangisi Cilt Hastalıkları Kapsamında Yer Almaz?

A) Ter Bezi Hastalıkları
B) Yağ Bezi Hastalıkları
C) Pigmentasyon Bozuklukları
D) Solunum Yolu Enfeksiyonları

65- Aşağıdaki Şekillendirme Tekniklerinden Hangisi Suni Isı İle Gerçekleştirilmez?

A) Perma
B) Fön
C) Maşa
D) Mizampli

56- Aşağıdakilerden Hangisi Geçici Saç Şekillendirme Tekniği Değildir?

A) Fön
B) Zeksel
C) Defrize
D) Mizampli

57- Aşağıdakilerden Hangisi Genellikle Permalı Saçların Kurutulmasında Kullanılır?

A) Sıcak Fırça
B) Vigo
C) Dalga Makinesi
D) Klimazon

58- Aşağıdaki Şekillendirme Yöntemlerinden Hangisi Islatma İle Bozulmaz?

A) Permanant
B) Vac
C) Fön
D ) Papiyotlama

59- Alt Bacakta Uygulanamayan Masaj Manipülasyonu Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Eflöraj
B) Friksiyon
C) Perküsyon
D) Presyon

60- El Kenarıyla Yumrukla Ve Yerine Göre Parmak Uçlarıyla Vuruşlar Yapılan Masaj Hareketinin Adı Hangisidir?

A) Öfloraj
B) Petrisaj
C) Perküsyon
D) Presyon

61- Masajın Genel Amacı Aşağıdakilerden Hangisi Değildir?

A) Yağ Bezlerini Uyarmak
B) Vücuttaki Toksinleri Atmak
C) Kemiklere Esneklik Katmak
D) Kırışıklıkları Önlemek

62- Deri Tabakasına Paralel Olarak Hafifçe Yapılan Sıvazlama Hareketi Hangisidir?

A) Öfloraj
B) Petrisaj
C) Perküsyon
D) Presyon

63- Aşağıdakilerden Hangisi Masaj Yapmayı Meslek Olarak Seçen Bayanlara Verilen İsimdir?

A) Makyöz
B) Manikürcü
C) Masöz
D) Masör

64- Cildi Temizlemenin Amacı Aşağıdakilerden Hangisi Değildir?

A) Cilt Üzerinde Birikmiş Sebum Artıklarını Temizlemek
B) Sebum Oksidasyonuyla Oluşan Yapıları Temizlemek
C) Ölü Deri Hücrelerini Temizlemek
D) Pigment Hücrelerini Temizlemek

65- Aşağıdakilerden Hangisi İşletmenin Dış Çevresini Oluşturur?

A) Personel
B) Sermaye
C) Sendika
D) Yönetim

66- Yeni Bir Fikir Ve Buluşun Ya Da Mevcut Olan Mal Veya Hizmetin Daha Da Geliştirilerek Kâr Elde Edilecek Şekilde Piyasaya Sunulması İşine Ne Ad Verilir?

A) Özel Girişimcilik
B)Yaratıcı Girişimcilik
C) Fırsat Girişimciliği
D) Kamu Girişimciliği

67- Saça Komple, En Uygun Ölçülerde Ve Göze Hoş Görünecek Şekilde Röfle İçin Şu Yöntemlerden Hangisi En Uygunudur?

A) Tarakla
B) Fırçayla
C) Paketle
D)Boneyle

68- Organizmanın Temel Yapı Birimi Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Doku
B) Hücre
C) Organ
D) Sistem

69- Aşağıdakilerden Hangisi Saçı Yıpratan Mekanik Faktörlerden Değildir?

A) Nem
B) Sert Fırçalama
C) Ters Tarama
D) Sık Fön Çekilmesi

70- Yağlı Ciltlerde Hangi Buhar Kullanılmalıdır?

A) Ozon Buharı
B) Aromatik Yağ Buharı
C) Su Buharı
D) Alkol Buharı

71- Aşağıdakilerden Hangisi Kirpik Diplerine Uygulanan Makyaj Kozmetiğidir?

A) Pudra
B) Eye Liner
C) Far
D) Maskara

72- Hat Çizilmeden Yapılan Ense Tıraşına Ne Denir?

A) Alaborus
B) Doğal Ense
C) Küt Ense
D) Düz Ense

73- Defrize İşleminin Amacı Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Kıvırcık Saçı Düzleştirme
B) Saçın Rengini Açma
C) Düz Saçı Kıvırcıklaştırma
D) Saça Geçici Şekil Vermek

74- Titreşimi Yüksek, Dikkat Çekici Ve Uyarıcı Renklere Ne Denir?

A) Soğuk Renk
B) Nötr Renk
C) Ara Renk
D) Sıcak Renk

75- Saçını İlk Defa Boyatacak Müşterilerde Hangisi Öncellikle Uygulanır?

A) Saç Analizi
B) Alerji Testi
C) Saçın Beyaz Oranı
D) Hiçbiri

76- Düz Makasla Kesim Tekniğinde Aşağıdakilerden Hangisi Yapılmaz.

A) Kaydırarak Kesim
B) Küt Kesim
C) Çentikli Kesim
D) Sıfırlama

77- Titreşimi Yüksek, Dikkat Çekici Ve Uyarıcı Renklere Ne Denir?

A) Soğuk Renk
B) Nötr Renk
C) Ara Renk
D) Sıcak Renk

78- Saçını İlk Defa Boyatacak Müşterilerde Hangisi Öncellikle Uygulanır?

A) Saç Analizi
B) Alerji Testi
C) Saçın Beyaz Oranı
D) Hiçbiri

79- Düz Makasla Kesim Tekniğinde Aşağıdakilerden Hangisi Yapılmaz.

A) Kaydırarak Kesim
B) Küt Kesim
C) Çentikli Kesim
D) Sıfırlama

80-Aşağıdakilerden Hangisi Bir Asit Ph’ı Veya Asitliği Belirtir?

A) Ph 10
B) Ph 8
C) Ph 7
D) Ph 4

81- Katalogda Yer Alan 8 – 9 Ve 10 Numaralarındaki Renkler Aşağıdaki Hangi Tonları İfade Eder?

A) Orta Tonları
B) En Açık Tonları
C) Kırmızı Tonları
D) En Koyu Tonları

82- Aşağıdakilerden Hangisi Eni, Boyu, Yüksekliği Olan, Uzay Boşluğunda Bir Yer İşgal Eden Ve Hacmi Bulunan Her Nesneye Verilen Addır?

A) Nokta
B) Çizgi
C) Valör
D) Obje

Cevaplar

1. C
2. B
3. D
4. A
5. C
6. C
7. D
8. D
9. A
10. C
11. C
12. A
13. D
14. A
15. A
16. B
17. C
18. A
19. D
20. B
21. B
22. A
23. A
24. B
25. D
26. D
27. A
28. C
29. B
30. B
31. A
32. A
33. D
34. B
35. C
36. B
37. B
38. A
39. A
40. B
41. C
42. B
43. A
44. D
45. D
46. B
47. D
48. D
49. C
50. B
51. A
52. D
53. C
54. D
55. A
56. C
57. B
58. A
59. C
60. C
61. C
62. A
63. C
64. D
65. C
66. B
67. C
68. B
69. A
70. A
71. B
72. B
73. A
74. D
75. B
76. D
77. D
78. B
79. D
80. D
81. B
82. D

Kadın Kuaförlüğü Meslek Dalı Kalfalık Sınav Soruları

1 – İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliğinin Tarafları Kimlerdir?

A) Yalnızca İşçiler.
B) Yalnızca İşverenler.
C) Devlet, İşçiler Ve İşverenler.
D) Devlet Ve İşçiler.

2- İşçilerin İş Kazalarına Uğramalarını Önlemek Amacıyla Güvenli Çalışma Ortamını Oluşturmak İçin Alınması Gereken Önlemler Dizisine Ne Denir?

A) İş Sağlığı
B) İş Güvenliği
C) İşçi Çalışması
D) Tedbir

3- İnsanı Fikri Ve Zihni Yönden Rahatsız Eden Durumlara Ne Denir?

A) Öfke
B) Olay
C) Moralsizlik
D) Problem

4- İşçi, İşveren Ve Devlet Arasındaki İlişkileri Düzenleyen Kurallara Ne Denir?

A) İş Hukuku
B) Sosyal Hukuk
C) Anayasa Hukuku
D) Ceza Hukuku

5- Asimetrik Kesim Nedir?

A) Saç Boyunun Uzun Olması
B) Saç Boyunun Kısa Olması
C) Saç Boylarının İki Tarafının Farklı Uzunlukta Olması
D) Saç Boylarının Eşit Olması

6- Vücuttan Toplanan Kirli Kanı Kalbe Getiren Damarlar Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Atar Damar
B) Kılcal Damar
C) Toplar Damar
D) Hepsi

7- Saç Kesiminde Kolay İz Yapan Saçlar Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Dalgalı Saç
B) Permalı Saç
C) Kıvırcık Saç
D) Düz Saç

8- Aşağıdakilerden Hangisi Bir İşyerinde Olumlu Motivasyon İfadesidir?

A) Nedensiz Çatışmalar
B) Asık Suratlar
C) İşe Gelirken İsteksizlik
D) Sevgi Ve Saygı

9-Meydana Gelen İş Kazalarının Sonuçlarına İlişkin Hükümler Hangi Kanun Kapsamındadır?

A) SGK
B) KOSGEB
C) MEB
D) MEGEP

10- Efile Makası (Ara Makas) Özellikle Saç Kesiminde Özellikle Hangi Amaçla Kullanılmak İçin Üretilmiştir?

A) Tüm Saç Kesimi İşlemi İçin
B) Uzunluğu Kısaltmak İçin
C) Sacı Seyreltmek İçin
D) Saça Kat Vermek İçin

11- Tüylü Ve Eşit Olmayan Bir Etki Yaratırlar. Bunları Kullanmak Daha Kolay Ve Emniyetlidir. Özellikle Islak Saç Üzerinde Kullanılır. Kaydırmalı Kesim Tekniğinin En Önemli Pratik Aletlerinden Biridir.
Yukarıda Birtakım Bilgileri Bulunan Saç Kesiminde Kullanılan Alet Aşağıdaki Şıkların Hangisinde Doğru Olarak Verilmiştir?

A) Ustura
B) Düz Makas
C) Emniyetli Ustura
D) Ara Makası

12- Aşağıdaki Şıkların Hangisinde 0 Derecelik Açı’ Göz Önünde Bulundurularak Oluşturulan Saç Kesim Tekniği Doğru Olarak Verilmiştir?

A) Düz Küt Kesim Tekniği
B) Oval Uçları Katlı Kesim Tekniği
C) Katlı Kesim Tekniği
D) Bob Kesim Tekniği

13- Günümüzde Hem Erkek, Hem De Bayan Kuaförlüğünde “Tarak Üstü Makas” Tekniğiyle Aynı Etkiyi Vermek Amacıyla Yaygın Olarak Kullanılmakta Olan Cihaz Aşağıdaki Şıkların Hangisinde Doğru Olarak Verilmiştir?

A) Frimatör Aleti
B) Elektrikli Makaslar
C) Efile (Ara) Makas
D) Elektrikli / Şarjlı Saç Kesme Makinesi

14- Aşağıdaki Şıkların Hangisinde Kaliteli Bir Saç Kesme Makasının Özelliklerinden Birisi Doğru Olarak Verilmiştir?
A) İyi İşlenmiş Kobaltlı Çelikten Yapılmış Olmalı
B) Bıçak Ucu – Vida Mesafeleri 24 CM Olmalı
C) İyi İşlenmiş Titanyumlu Bakırdan Yapılmış Olmalı
D) Bıçak Ucu – Vida Mesafeleri 4 CM Olmalı

15- Temizleme Kremleri Hangi Cilt Tipinin Kullanımı İçin Daha Uygundur?

A) Kuru Cilt
B) Yağlı Cilt
C) Akneli Cilt
D) Karma Cilt

16- Deri Aşağıdaki Özelliklerinden Hangisini Kozmetiklerde Kullanmaktadır?

A) Duyu
B) Emilim
C) Isıyı Düzenleme
D) Hepsi

17- Cildin Üst Katmanlarına Etki Yaparak, Cildimizi, Yüzümüzü Ya Da Tüm Vücudumuzu Temizleyen, Koruyan, Nemlendiren, Besleyen Ve Ona Hoş Bir Koku Veren Preparatlardır Diye Tanımlanır ‘Bu Tanım Aşağıdakilerden Hangisidir.

A) Krem
B) Cilt Bakım Ürünü
C) Kozmetik Ürün
D) Parfüm

18- Alkol Oranı Yüksek Sıkıştırıcılar Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

A) Yağlı
B) Kuru
C) Normal
D) Hassas

19- Kozmetik Ürünler Tarihi Süreç İçerisinde Hangi Amaçla Kullanılmamıştır?

A) Düşmanları Korkutmak
B) Güzel Görünmek
C) Cilt Hastalıklarını Gidermek
D) Alerjik Bünye Oluşturmak

20- Saçın Renk Değişikliğine Uğrayan Tabaka Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Kutikul
B) Epidermis
C) Lif Tabakası
D) Medulla

21- Permanant İşleminde Saça Sürülen İkinci İlacın İsmi Nedir?

A) Redüktör
B) Nötralizatör
C) Oriyel
D) Oksiden Krem

22- “Mesleki Risklere Maruziyet Sonucu Ortaya Çıkan Hastalıklara …………. Denir.” Cümlesinde Geçen Boşluğa En Uygun İfade Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Meslek Hastalığı
B) Çalışan Sağlığı
C) İş Güvenliği
D) İş Kazası

23- Aşağıdaki Kalemlerden Hangisi Daha Yumuşaktır?

A) 2B
B) B) B
C) C) HB
D) D) H

24- Uzun Kemikler Aşağıdakilerden Hangisinde Bulunur?

A) El Ve Ayak Bileklerinde
B) Kol Ve Bacaklarda
C) Kalçada
D) Kafatasında

25- Aşağıdaki Eklemlerden Hangisinde Çapraz Bağ Sorunu Ve Menisküs Sorunu Yaşanmaktadır?

A) Kalça Eklemi
B) Omur Eklemi
C) El Bileği Eklemi
D) Diz Eklemi

26- Omurganın Bölümleri Arasında Aşağıdakilerden Hangisi Yoktur?

A) Boyun
B) Bel
C) Sağrı
D) Baldır

27- İnsan Vücudunun Yapısını, Kaslarını Kemiklerini Ve Bunların Dizilişini İnceleyen Bilim Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Anatomi
B) Fizyoloji
C) Biyoloji
D) Patoloji

28- Vücudumuzun En Kalın Ve Uzun Kemiği Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Omur Kemiği
B) Kamış Kemiği
C) Uyluk Kemiği
D) Kaval Kemiği

29- Canlı Vücudunu Ve Bu Vücudu Oluşturan Organ, Doku Ve Hücrelerin İşlevlerini İnceleyen Bilim Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Anatomi
B) Fizyoloji
C) Biyoloji
D) Mikrobiyoloji

30- Gövdemizin Dik Durmasında En Çok Görev Alan Kas Topluluğu Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Omuz Kasları
B) Sırt Kasları
C) Göğüs Kasları
D) Bacak Kasları

31- Aşağıdaki Yapılardan Hangisinin Hareketleri Çizgili Kaslar Tarafından Gerçekleştirilmez?

A) Mide
B) Göz
C) Dudak
D) Boyun

32- İş Yerlerinde Günlük El Temizliği Sağlamak İçin Aşağıdakilerden Hangisini Kullanılmalıdır?

A) Sıvı El Sabunları
B) Kalıp Sabunlar
C) Gliserinli Sabunlar
D) Dezenfektan İçeren Sıvılar

33- İnsan Derisi Aşağıdaki Vitaminlerin Hangisinin Üretiminden Sorumludur?

A) A Vitamini
B) B Vitamini
C) C Vitamini
D) D Vitamini

34- Sağlıklı Yaşama Kurallarını İnceleyen Ve Öğreten Bilim Dalıdır Diye Tanımlanan Bilim Hangisidir?

A) Entomoloji
B) Hijyen
C) Sanitasyon
D) Anatomi Ve Fizyoloji

35- Derinin Pek Çok Yerinde Bulunan Kokusuz Ter Salgısı Yapan Ter Bezlerinin Adı Nedir?

A) Apokrin
B) Endokrin
C) Ekrin
D) Hipokrin

36- Bakterileri Yok Etme Gücüne Sahip Kimyasal Madde Hangisidir?

A) Antiseptik
B) Dezenfektan
C) Asepsis
D) Poliüretan

37- İnsan Vücudunun Termostadı Görevini Özellikle Aşağıdakilerden Hangisi Görür?

A) Kıllar
B) Ter Bezleri
C) Kalp
D) Böbrekler

38- Ayak Tırnakları Nasıl Kesilmelidir?

A) Düz Kesilmeli
B) Kenarları Alınarak Yuvarlatılmalı
C) Farketmez
D) Uçları Sivri Bırakılmalı

39- Küllü Sarı Boyanın Boya Numarası Hangisidir?

A) 7.1
B) 7.2
C) 7.3
D) 6.2

40- Saçları Aynı Tonda (Kendi Tonunda) Boyamada Veya 1-2 Ton Açmakta Aşağıdaki Oksidan Değerlerinden Hangisi Kullanılır?

A) %3 (10 Volüm)
B) %6 (20 Volüm)
C) %9 (30 Volüm)
D) %12 (40 Volüm)

41- Saç Boyalarındaki Küllü Rengin İçerisinde Hangi Renk Tonu Vardır?

A) Yeşil
B) Mor
C) Mavi
D) Turuncu

42- Hangi Saç Boyasında Dorelik Vardır?

A) 6.2
B) 7.3
C) 7.2
D) 7.1

43- Aşağıdaki Boya Renklerinden Hangisine Boyanın Nüans (Yön Renkleri) Karıştırılmamıştır?

A) Çok Açık Sarı
B) Açık Atın Sarı
C) Açık Küllü Sarı
D) Koyu Küllü Sarı

44- Aşağıdakilerden Hangisi Sivilce Ve Akne İzlerini Kapatmada, Cilt Rengini İyileştirmede Ve Cildi Pürüzsüzleştirmede Kullanılır?

A) Eyeliner
B) Pudra
C) Nemlendirici
D) Fondöten

45- Aşağıdaki Renk Gruplarından Hangisi Ana Renk Grubudur?

A) Siyah-Kırmızı-Mavi
B) Yeşil-Turuncu-Mor
C) Sarı-Yeşil-Mor
D) Kırmızı, Sarı, Mavi

46- Turuncu, Sarı, Kırmızı Renkleri Hangi Gruba Girer?

A) Soğuk Renkler
B) Sıcak Renkler
C) Ana Renkler
D) Ara Renkler

47- Aşağıdakilerden Hangisi Işığın Objelere Çarptıktan Sonra Yansıyarak Gözümüze Bıraktığı Etkiye Denir?

A) Işık
B) Renk Çemberi
C) Yansıma
D) Renk

48- Aşağıdakilerden Hangisi Üzerinde İki Boyutlu Çalışmaya Olanak Veren Her Türlü Alandır?

A) Form
B) Etüt
C) Valör
D) Yüzey

49- Aşağıdakilerden Hangisi Sessel Sanatlara Girer?

A) Resim
B) Heykel
C) Müzik
D) Mimari

50- Vücudun Herhangi Bir Maddeye Karşı Aşırı Duyarlılığına Ya Da Anormal Reaksiyonuna Ne Denir?

A) Alerjen
B) Alerji
C) Anemi
D) Albinizm

51- Aşağıdaki Şıkların Hangisin de Pigmentasyon Bozukluklarından Birisi Doğru Verilmiştir?

A) Vitiligo
B) Akne
C) Egzama
D) Ürtiker

52- Kıl Köklerinin Ağzında Görülen Keratin Ve Sebumun Oluşturduğu Küçük, Sert Beyaz Renkteki Gözaltında Görülen Kistlere Ne Denir?

A) Akne
B) Sebore
C) Steatom
D) Milia

53- Yağ Folikülünün Dışarıya Açılan Kısmındaki Sebum Ve Keratin, Havanın Oksidasyonu Sonucu Grimsi Siyah Bir Renk Alır. Bu Cilt Kusuru Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Milia
B) Sebore
C) Komedon
D) Ben

54- Aşağıdaki Hastalıklardan Hangisi Cilt Hastalıkları Kapsamında Yer Almaz?

A) Ter Bezi Hastalıkları
B) Yağ Bezi Hastalıkları
C) Pigmentasyon Bozuklukları
D) Solunum Yolu Enfeksiyonları

65- Aşağıdaki Şekillendirme Tekniklerinden Hangisi Suni Isı İle Gerçekleştirilmez?

A) Perma
B) Fön
C) Maşa
D) Mizampli

56- Aşağıdakilerden Hangisi Geçici Saç Şekillendirme Tekniği Değildir?

A) Fön
B) Zeksel
C) Defrize
D) Mizampli

57- Aşağıdakilerden Hangisi Genellikle Permalı Saçların Kurutulmasında Kullanılır?

A) Sıcak Fırça
B) Vigo
C) Dalga Makinesi
D) Klimazon

58- Aşağıdaki Şekillendirme Yöntemlerinden Hangisi Islatma İle Bozulmaz?

A) Permanant
B) Vac
C) Fön
D ) Papiyotlama

59- Alt Bacakta Uygulanamayan Masaj Manipülasyonu Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Eflöraj
B) Friksiyon
C) Perküsyon
D) Presyon

60- El Kenarıyla Yumrukla Ve Yerine Göre Parmak Uçlarıyla Vuruşlar Yapılan Masaj Hareketinin Adı Hangisidir?

A) Öfloraj
B) Petrisaj
C) Perküsyon
D) Presyon

61- Masajın Genel Amacı Aşağıdakilerden Hangisi Değildir?

A) Yağ Bezlerini Uyarmak
B) Vücuttaki Toksinleri Atmak
C) Kemiklere Esneklik Katmak
D) Kırışıklıkları Önlemek

62- Deri Tabakasına Paralel Olarak Hafifçe Yapılan Sıvazlama Hareketi Hangisidir?

A) Öfloraj
B) Petrisaj
C) Perküsyon
D) Presyon

63- Aşağıdakilerden Hangisi Masaj Yapmayı Meslek Olarak Seçen Bayanlara Verilen İsimdir?

A) Makyöz
B) Manikürcü
C) Masöz
D) Masör

64- Cildi Temizlemenin Amacı Aşağıdakilerden Hangisi Değildir?

A) Cilt Üzerinde Birikmiş Sebum Artıklarını Temizlemek
B) Sebum Oksidasyonuyla Oluşan Yapıları Temizlemek
C) Ölü Deri Hücrelerini Temizlemek
D) Pigment Hücrelerini Temizlemek

65- Aşağıdakilerden Hangisi İşletmenin Dış Çevresini Oluşturur?

A) Personel
B) Sermaye
C) Sendika
D) Yönetim

66- Yeni Bir Fikir Ve Buluşun Ya da Mevcut Olan Mal Veya Hizmetin Daha da Geliştirilerek Kâr Elde Edilecek Şekilde Piyasaya Sunulması İşine Ne Ad Verilir?

A) Özel Girişimcilik
B) Yaratıcı Girişimcilik
C) Fırsat Girişimciliği
D) Kamu Girişimciliği

67- Saça Komple, En Uygun Ölçülerde Ve Göze Hoş Görünecek Şekilde Röfle İçin Şu Yöntemlerden Hangisi En Uygunudur?

A) Tarakla
B) Fırçayla
C) Paketle
D) Boneyle

68- Organizmanın Temel Yapı Birimi Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Doku
B) Hücre
C) Organ
D) Sistem

69- Aşağıdakilerden Hangisi Saçı Yıpratan Mekanik Faktörlerden Değildir?

A) Nem
B) Sert Fırçalama
C) Ters Tarama
D) Sık Fön Çekilmesi

70- Yağlı Ciltlerde Hangi Buhar Kullanılmalıdır?

A) Ozon Buharı
B) Aromatik Yağ Buharı
C) Su Buharı
D) Alkol Buharı

71- Aşağıdakilerden Hangisi Kirpik Diplerine Uygulanan Makyaj Kozmetiğidir?

A) Pudra
B) Eye Liner
C) Far
D) Maskara

72- Hat Çizilmeden Yapılan Ense Tıraşına Ne Denir?

A) Alaborus
B) Doğal Ense
C) Küt Ense
D) Düz Ense

73- Defrize İşleminin Amacı Aşağıdakilerden Hangisidir?

A) Kıvırcık Saçı Düzleştirme
B) Saçın Rengini Açma
C) Düz Saçı Kıvırcıklaştırma
D) Saça Geçici Şekil Vermek

74- Titreşimi Yüksek, Dikkat Çekici Ve Uyarıcı Renklere Ne Denir?

A) Soğuk Renk
B) Nötr Renk
C) Ara Renk
D) Sıcak Renk

75- Saçını İlk Defa Boyatacak Müşterilerde Hangisi Öncellikle Uygulanır?

A) Saç Analizi
B) Alerji Testi
C) Saçın Beyaz Oranı
D) Hiçbiri

76- Düz Makasla Kesim Tekniğinde Aşağıdakilerden Hangisi Yapılmaz.

A) Kaydırarak Kesim
B) Küt Kesim
C) Çentikli Kesim
D) Sıfırlama

77- Titreşimi Yüksek, Dikkat Çekici Ve Uyarıcı Renklere Ne Denir?

A) Soğuk Renk
B) Nötr Renk
C) Ara Renk
D) Sıcak Renk

78- Saçını İlk Defa Boyatacak Müşterilerde Hangisi Öncellikle Uygulanır?

A) Saç Analizi
B) Alerji Testi
C) Saçın Beyaz Oranı
D) Hiçbiri

79- Düz Makasla Kesim Tekniğinde Aşağıdakilerden Hangisi Yapılmaz.

A) Kaydırarak Kesim
B) Küt Kesim
C) Çentikli Kesim
D) Sıfırlama

80- Aşağıdakilerden Hangisi Bir Asit Ph’ı Veya Asitliği Belirtir?

A) Ph 10
B) Ph 8
C) Ph 7
D) Ph 4

81- Katalogda Yer Alan 8 – 9 Ve 10 Numaralarındaki Renkler Aşağıdaki Hangi Tonları İfade Eder?

A) Orta Tonları
B) En Açık Tonları
C) Kırmızı Tonları
D) En Koyu Tonları

82- Aşağıdakilerden Hangisi Eni, Boyu, Yüksekliği Olan, Uzay Boşluğunda Bir Yer İşgal Eden Ve Hacmi Bulunan Her Nesneye Verilen Addır?

A) Nokta
B) Çizgi
C) Valör
D) Obje

Cevaplar

1. C
2. B
3. D
4. A
5. C
6. C
7. D
8. D
9. A
10. C
11. C
12. A
13. D
14. A
15. A
16. B
17. C
18. A
19. D
20. B
21. B
22. A
23. A
24. B
25. D
26. D
27. A
28. C
29. B
30. B
31. A
32. A
33. D
34. B
35. C
36. B
37. B
38. A
39. A
40. B
41. C
42. B
43. A
44. D
45. D
46. B
47. D
48. D
49. C
50. B
51. A
52. D
53. C
54. D
55. A
56. C
57. B
58. A
59. C
60. C
61. C
62. A
63. C
64. D
65. C
66. B
67. C
68. B
69. A
70. A
71. B
72. B
73. A
74. D
75. B
76. D
77. D
78. B
79. D
80. D
81. B
82. D

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz