Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoş Geldiniz, 20 Temmuz 2024
Anasayfa » Sınav Soruları » Okuma Yazma Kursu » Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları

Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları

Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları

Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları Ve Cevapları. Yetişkinler Okuma Yazma 2. Kademe Kursu Sınavda Sorulmuş Soru Ve Cevapları. Yetişkinler II. Kademe Temel Eğitim Programı Sınavında Çıkmış Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri Ve Sosyal Bilgiler Dersleri Sorular Ve Cevapları.

Okuma Yazma 2. Kademe Türkçe Dersi Soruları

Doktor
Kurt, Kırlarda Gezinirken Bir At Görmüş. Al Sana Bir Yiyecek Demiş. Sonra Atın Yanına Gelmiş:
-At Kardeş Sen Hastaya Benziyorsun. Ben Doktorum. Her Şeyden Anlarım, Demiş.
At, Kurdun Düşüncesini Anlamış:
-Arka Ayağımda Bir Yara Var, Demiş.
Kurt:
-Aman At Kardeş, Ayak Şakaya Gelmez. Bir Bakayım Demiş. Sonra Atın Arkasına Geçmiş.
At da Yan Gözle Kurdu İzliyormuş. Kurt Arkasına Sokulur Sokulmaz Çifteyi Basmış. Kurdun Dişleri Ağzına Dolmuş. Korkudan Bayılıp Düşmüş.
Daha Sonra Kurt, Ormanın Yolunu Tutarken:
-Oh Olsun Bana! Doktorluk Senin Neyine, Demiş.
La FONTAINE (Masalları)

Soruları Metne Göre Yanıtlayınız.
1- Kurt Kırlarda Gezinirken Ne Görmüş?
…………………………………………

2- Kurt Atı Görünce Kendi Kendine Ne Demiş?
…………………………………………

3- Kurt Atı Yemek İçin Nasıl Bir Bahane Uydurmuş?
…………………………………………

4- At Kurttan Kurtulmak İçin Nasıl Bir Plan Yapmış?
…………………………………………

5- Sonunda Kurt Ormanın Yolunu Tutarken Kendi Kendine Ne Söylenmiş?
…………………………………………

6. Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde Soyut Anlamlı Bir Sözcük Kullanılmıştır?
A) Binlerce Kitaptan Oluşan Bir Kitaplık Kurdu.
B) Ahlaklı İnsan, Herkese Örnek Olur.
C) Pencerede Beyaz Güneşlik Var.
D) Tarladaki Korkuluk Kuşları Ürkütüyordu.

7. Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde Karşılaştırma Yapılmıştır?
A) Bu Kitap Senin Okuduğundan Daha Güzel.
B) Olay Küçük Ve Şirin Bir Köyde Geçiyor.
C) Sınava İyi Hazırlandım Ama Kazanamadım.
D) Aykut, Oylama Sonucu Sınıf Başkanı Seçildi.

8. Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde Zıt İki Durum Birden Anlatılmaktadır?
A) Öğrenciler Büyük Bir Uyum İçinde Çalışıyorlar.
B) Büyük Bir Taşın Üzerine Çıkarak İri İri Elma Topladı.
C) Eskiden Olsa Bu Durumda Ağlardı Ama Şimdi Sadece Üzülüyor.
D) Adamın Yüzündeki Yumuşak İfade Birden Bire Sertleşti.

9. Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde Uyarı Söz Konusu Değildir?
A) Arkadaşlarınla Kavga Etmeni İstemiyorum.
B) Sağlığına Dikkat Etmelisin.
C) Bu Gün Durmadan Ders Çalışacağım.
D) Gez Ama Eve Erken Gel.


10. Aşağıdaki Tümcelerde Altı Çizili Sözcüklerin Hangisinde Yazım Yanlışı Yapılmamıştır?
A) Türkiyenin Futbol Maçını Televizyondan İzledim.
B) Ürgüp’lü Olan Arkadaşım Beni Evlerine Davet Etti.
C) Alilerin Evleri Okula Çok Uzak.
D) Ayşe’ciğim, Seni Gördüğüme Çok Sevindim.

11. “Berke, Oylama Sonucu Sınıf Başkanı Olarak Seçildi.” Tümcesinde Hangi Sözcüğü Çıkarırsak Tümcenin Anlamında Bozulma Olmaz?
A) Oylama
B) Sonucu
C) Sınıf
D) Olarak

12. Aşağıdaki Cümlede Seçeneklerdeki Soruların Hangisinin Cevabı Yoktur?
“Dedem Sabah Kahvesini İçtikten Sonra Ülkede Neler Olduğuna Bakmak İçin Gazete Okurdu.”
A. Ne Zaman?
B. Niçin?
C. Kim?
D. Nereye?

13. Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde -de, -da’nın Yazımında Yanlışlık Yapılmamıştır?
A) Artık Okulumuzunda Bir İnternet Sitesi Var.
B) Bu Kalemde Her Zaman Yere Düşüyor.
C) Ev de Bulunan Eşyaları Değiştirmeyi Düşünüyorum.
D) Berke Yandaki Kanepede Uyuyor.

14. Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde Soru Anlamı Vardır?
A) Konuşmalarında Ne Söylediğini Pek Anlayamadım
B) Kardeşimin Doğum Gününe Ne Alayım
C) Ne Olursa Olsun, Söylediğimi Yapacağım
D) Tatilde Neler Yapacağım, Neler

15. Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde Neden – Sonuç İlişkisi Yoktur?
A) Şiddetli Yağmurdan Köprüler Yıkıldı.
B) Sıcaklıklar Artınca Su Sıkıntısı Başladı.
C) Terbiyeli Davranışları Onun Sevilmesini Sağladı.
D) Oturur Oturmaz Konuşmaya Başladı.


16. Aşağıdaki Şiir Hangi Mevsimde Yazılmıştır?

Göçmen Kuşlar
Gelmedi Daha Komşuluğa
Soğuk Olunca Havalar
Çıkmadılar Daha Yolculuğa

A) Kış
B) İlkbahar
C) Yaz
D) Sonbahar

17. Aşağıdaki Şiirde Kaç Hece Vardır?

Yoksul Bir Çocuk Görsem
Yağmur Altında Üşüyen
Köprü Olmak Geçer
Hiç Değilse
İçimden

A) 25
B) 26
C) 27
D) 28

18. Aşağıdaki Sözcüklerden Hangisi Çoğul Eki (–ler, -lar ) Almıştır?
A) Kiler
B) Diler
C) Siler
D) Eller

19. 1. Eve 2. Misafir 3. Sizin 4. İki 5. Daha 6. Gelmiş
Yukarıdaki Kelimelerle Anlamlı Ve Kurallı Bir Cümle Elde Etmek İçin Sıralama Nasıl Olmalıdır?

A. 1-3-2-4-6-5
B. 1-2-3-6-5-4
C. 3-2-4-1-5-6
D. 3-1-4-2-5-6

20. “Güç” Sözcüğü Aşağıdaki Cümlelerin Hangisinde “Zor” Anlamında Kullanılmıştır?
A. Güç Uygulanan Cisimlerde Şekil Değişikliği Olur.
B. Böyle Güç Gösterisi Yapmaya Gerek Yok.
C. İşin En Güç Tarafı Da Buydu.
D. Güç Kazanmak İçin İyi Beslenmelisin.

21. “ Dolu” Sözcüğü Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde Farklı Bir Anlamda Kullanılmıştır?
A) Bu Şişe Süt Dolu.
B) Bu Yağan Dolu.
C) Sınıf Öğrencilerle Dolu.
D) Cebim Para Dolu.


22. “Ocak” Kelimesi Hangi Cümlede Farklı Bir Anlamda Kullanılmıştır?

A) Kedim, Ocak Ayında Doğdu.
B) Tencereyi Ocağa Koydum.
C) Eyvah, Ocakta Yemeği Unuttum!
D) Ocakta Elimi Yaktım.

23. Berat ( ) Ela Ve Züleyha Gelmediler ( ) Bu Arkadaşlar Ne Yapıyorlar ( )
Cümlelerde Parantez İçlerine Sırasıyla Hangi Noktalama İşaretleri Gelmelidir?

A) ( . ) ( . ) ( ? )
B) ( , ) ( . ) ( . )
C) ( , ) ( . ) ( ? )
D) ( , ) ( , ) ( . )

24. Aşağıdaki Sözcük Çiftlerinden Hangisi Anlam Bakımından Diğerlerinden Farklıdır?
A) Şahıs – Kişi
B) Çaba – Gayret
C) Ağır – Yavaş
D) Yaşlı – İhtiyar

25. Aşağıdaki Tümcelerin Hangisinde Mecaz Anlamlı Bir Sözcük Kullanılmıştır?
A) Bu Kahvenin Şekeri Fazla Olmuş.
B) Marketten Şeker Almayı Unutma!
C) Şekerli Yiyecekler Dişlerimizi Çürütür.
D) Öğretmenimiz Çok Şeker Biridir.

Okuma Yazma 2. Kademe Türkçe Dersi Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Okuma Yazma 2. Kademe Türkçe Dersi Cevapları

1-Kurt Kırlarda Gezinirken Ne Görmüş?
At Görmüş

2-Kurt Atı Görünce Kendi Kendine Ne Demiş?
Al Sana Bir Yiyecek

3-Kurt Atı Yemek İçin Nasıl Bir Bahane Uydurmuş?
Atın Hastaya Benzediğini, Kendisinin Doktor Olduğunu

4-At Kurttan Kurtulmak İçin Nasıl Bir Plan Yapmış?
Çifteyi Basmak İçin Arka Ayaklarında Bir Yara Olduğunu Söylemiş

5-Sonunda Kurt Ormanın Yolunu Tutarken Kendi Kendine Ne Söylenmiş?

Oh Olsun Bana! Doktorluk Senin Neyine

6) B
7) A
8) D
9) C
10) C
11) D
12) D
13) A
14) B
15) D
16) A
17) D
18) D
19) D
20) C
21) B
22) A
23) C
24) C
25) D


Okuma Yazma 2. Kademe Matematik Dersi Soruları

1. Aşağıdaki Doğal Sayılardan Hangisinin Okunuşu Doğrudur?
A) 524 060 → Beş Yüz Yirmi Dört Bin Altı Yüz
B) 180 005 → Yüz Seksen Bin Sıfır Sıfır Beş
C) 902 403 → Dokuz Yüz İki Bin Dört Yüz Üç
D) 107 002 → On Yedi Bin İki

2. 589 483 Doğal Sayısında 8 Rakamlarının Basamak Değerleri Hangi Seçenekte Doğru Olarak Verilmiştir?
A) 80 000 – 800
B) 8000 – 8
C) 800 – 80
D) 80 000 – 80

3. Yüz Binler Basamağı 4, Binler Basamağı 7, Yüzler Basamağı 2 Ve Birler Basamağı 9 Olan Sayı Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) 47 209
B) 407 209
C) 4729
D) 400 709

4. 3, 7, 0 Ve 8 Rakamlarını Birer Kez Kullanarak Oluşturulan En Küçük Doğal Sayıdaki “7” Rakamının Basamak Değeri İle Sayı Değerinin Toplamı Kaçtır?
A) 77
B) 707
C) 3007
D) 770

5. ‘’ Bir Mağaza Sabah 2509 TL, Öğlenden Sonra 3675 TL Satış Yapmış İse Toplam Kaç Liralık Satış Yapmıştır?
A) 184
B) 5184
C) 8614
D) 6184

6. 5, 8, 6, 0, 2 Rakamlarını Birer Kez Kullanarak Yazılabilecek Beş Basamaklı En Büyük Tek Doğal Sayı Kaçtır?
A) 86 205
B) 82 605
C) 86 520
D) 68 205

7. Rakamları Farklı Dört Basamaklı En Büyük Çift Sayı, Üç Basamaklı En Büyük Doğal Sayıdan Kaç Fazladır?
A) 8877
B) 9876
C) 8765
D) 2346


8. 5, 3, 6, 7 Rakamlarını Birer Defa Kullanarak Yazılabilecek Dört Basamaklı En Küçük Sayı En Yakın Yüzlüğe Yuvarlandığında Elde Edilecek Sayı İle Kendisi Arasındaki Fark Kaçtır?
A) 7
B) 17
C) 33
D) 67

9. 58 950 Sayısının En Yakın Yüzlüğe Yuvarlanmış Hali Kaçtır?
A) 58 900
B) 59 100
C) 60 000
D) 59 000

10. Çiçek Apartmanı 4 Katlıdır. Her Katta 6 Tane Daire Vardır. Her Dairede İse 12 Pencere Vardır. O Halde Çiçek Apartmanı’nın Tamamında Kaç Pencere Vardır?
A) 288
B) 278
C) 298
D) 348

11. Ezgi Her Gün 115 Dakika Kitap Okumaktadır. Ezgi Günde Kaç Saat Kaç Dakika Kitap Okumaktadır?
A) 1 Saat 15 Dakika
B) 2 Saat 5 Dakika
C) 1 Saat 55 Dakika
D) 1 Saat 45 Dakika

12. Berke 2 M 45 CM Uzunluğundaki Kumaşın 80 CM’si İle Örtü Diktiriyor. Berke’nin Kaç CM Kumaşı Kalmıştır?
A) 165 Cm
B) 155 Cm
C) 237 Cm
D) 2650 Cm

13. Aşağıdaki Çarpma İşlemlerinden Hangisi Doğrudur?
A) 88×25= 2100
B) 80×25= 1900
C) 96×25=2400
D) 60×25= 1600

 

14. Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları Matematik sorusu 1Yandaki Toplamada A + B + C İşleminin Sonucu Kaçtır?

A) 10

B) 11

C) 12

D) 13

15. Bir Çıkarma İşleminde Eksilen 7806, Fark İse 2157’dir. Bu Çıkarma İşleminde Çıkan Kaçtır?
A) 5749
B) 5759
C) 5649
D) 5839

16. Bir Çiftçi 950 Kg Portakalın 479 KG’ını Satıyor. 285 KG İle de Meyve Suyu Yapıyor. Geriye Kaç KG Portakal Kalmıştır?
A) 286
B) 186
C) 176
D) 148

Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları Matematik Kare ve Dikdörtgen

17. Bir Kenarı 24 Cm Olan Karenin Çevresi Bir Dikdörtgenin Çevresine Eşittir. Dikdörtgenin Kısa Kenarı 11 Cm İse Uzun Kenarı Kaç Cm’dir?
A) 35 Cm
B) 37 Cm
C) 39 Cm
D) 22 Cm

18. 2 Saat 15 Dakika Süren Bir Sinema Filmi Saat 18.05’de Bittiğine Göre Film Kaçta Başlamıştır?
A) 15.50
B)15.00
C) 15.30
D)14.40


19. Bir Bebek Yürümeye Başladığı İlk Gün 12 Adım Yürümüştür. Sonraki Her Gün İse Bir Önceki Günden 4 Adım Daha Fazla Adım Atmıştır. Bu Bebek 4 Günde Kaç Adım Atmıştır?
A) 48
B) 52
C) 60
D) 72

20. Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları Hayvan Sayısı Matematik Sorusu

Yukarıdaki Grafikte Bir Çiftlikteki Yetiştirilen İneklerin Yıllara Göre Sayısı Verilmiştir. Bu Verilere Göre Aşağıdaki Bilgilerden Hangisi Yanlıştır?

A) 2017 Ve 2020 Yıllarında Eşit Sayıda İnek Yetiştirilmiştir.
B) En Fazla İnek 2017 Yılında Yetiştirilmiştir.
C) En Az İnek 2016 Yılında Yetiştirilmiştir.
D) 2019 Yılında 2016 Yılına Göre 100 İnek Daha Fazla Yetiştirilmiştir.

Okuma Yazma 2 Kademe Matematik Dersi Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Okuma Yazma 2. Kademe Matematik Dersi Cevapları
1) C
2) D
3) B
4) A
5) D
6) A
7) A
8) C
9) D
10) A
11) C
12) A
13) C
14) D
15) C
16) B
17) B
18) A
19) D
20) B

Okuma Yazma II. Kademe Fen Bilimleri Soruları

1. Aşağıdaki Bilgiler Doğrultusunda Hangi Seçenek Doğrudur?
-Dünya’nın En İnce Katmanıdır.
-Üzerinde Karalar Ve Denizler Bulunur.
-Canlıların Üzerinde Yaşadığı Katmandır.

A) Çekirdek
B) Yer Kabuğu
C) Atmosfer
D)Ateş Küre

2. Dünya’nın Kendi Etrafında Dönüşü İle Hangisi Oluşmaz?
A) Mevsimler
B) 24 Saat
C) Bir Gün
D) Gece-Gündüz

3. Dünya’nın Güneş Etrafında Dönmesi İle İlgili Aşağıda Verilen Bilgilerden Hangisi Yanlıştır?
A) Geçen Süreye 1 Yıl Denir.
B) 365 Gün 6 Saatte Tamamlanır.
C) Tam Bir Dönüşte Bir Mevsim Oluşur.
D) Dünya, Elips Şeklinde Bir Yörüngede Güneş’in Etrafında Dolanır.


4. Aşağıdaki Görsele Göre, Şehirlerin Hangisinde Güneş, Daha Erken Doğar?

Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları Günceş Hangi İlde Önce Doğar

A) Kastamonu
B) Ağrı
C) Karaman
D) Balıkesir

Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları Fen Güneş Işınlarına Göre

5. Yukarıdaki Modele Göre Hangisi Söylenebilir?
A) 1 Numaralı Bölgede Gündüz Yaşanmaktadır.
B) 2 Numaralı Bölgede Gündüz Yaşanmaktadır.
C) 1 Numaralı Bölgede Öğlen Olmuştur.
D) 2 Numaralı Bölgede Akşam Olmuştur

6. Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları

Yukarıdaki Öğrencilerden Hangileri Doğru Tavsiye Vermiştir?
A) Nisa – Barış
B) Nisa – Defne
C) Barış – Defne
D) Nisa – Defne

7. Vücudumuzda Yapıcı-Onarıcı Olarak Görev Yaparlar.
Büyüme Ve Gelişmeyi Sağlarlar.
Yaraların İyileşmesi İçin İhtiyacımız Vardır.

Yukarıdaki İfadeler Aşağıdaki Besin İçeriklerinden Hangisini Anlatır?
A) Karbonhidratlar
B) Yağlar
C) Mineraller
D) Proteinler

8. Bütün Besinlerde Bulunur. Vücudumuzun Yaklaşık % 75’ini Oluşturur. Düzenleyici Olarak Görev Yapar. Günde En Az İki Litre Tüketilmelidir.
Yukarıda Tanımı Verilen Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Sebze
B) Meyve
C) Su
D) Yumurta

9. Dünya Kendi Ekseni Etrafında …I… Güneş’in Etrafında İse …II… Hareketi Yapar.

Yukarıda I Ve II İle Gösterilen Yerlere Hangi Kavramlar Gelmelidir?
A) Dönme-Dolanma
B) Dolanma-Gezme
C) Dolanma-Dönme
D) Dönme-Yörünge

10. Dünya’nın Hareketleriyle İlgili Verilen Bilgilerden Hangisi Yanlıştır?
A) Dünya’nın Kendi Çevresindeki Dönüşü İle Gece Gündüz Oluşur.
B) Dünya’nın Güneş Çevresindeki Dolanımı 365 Gün 6 Saat Sürer.
C) Dünya’nın Kendi Etrafındaki Dönme Hareketi Sonucu 1 Yıl Oluşur.
D) Dünya’nın Güneş Etrafındaki Dolanma Hareketi Sonucu Mevsimler Oluşur.

11 Besin Satın Alırken Aşağıda Verilenlerden Hangisini Yapmak Yanlış Olur?
A) Son Kullanma Tarihine Bakmak.
B) Ambalajı Hasar Görmüş Ürünleri Satın Almak.
C) Ürün Üzerinde TSE Damgası Olup Olmadığına Bakmak.
D) Gıda Ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından Onayladığına.

Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları Fen Sorusu

12. Yukarıdaki Görsellerde Verilen Maddelerin Özellikleri Hangi Seçenekte Sırası İle Verilmiştir?
A) Suda Batar – Suyu Emmeyen – Suda Yüzer
B) Suda Yüzer – Suyu Emen – Suda Batar
C) Suda Yüzer – Suyu Emmeyen – Suda Batar
D) Suda Batar – Suyu Emen – Suda Yüzer

Okuma Yazma 2 Kademe Çıkmış Sınav Soruları Fen Mıknatıs Sorusu

13. Yukarıdaki Verilen Mıknatıslarla İlgili Aşağıdaki İfadelerden Hangisi Doğrudur?
A) Birbirlerini Çekerler.
B) Birbirlerini Etkilemezler.
C) Birbirlerini İterler.
D) Birbirlerini Dengede Tutarlar

14. “Boşlukta Yer Kaplayan, Hacmi Ve Kütlesi Olan Bütün Varlıklara ……….. Denir.” Tümcesini Aşağıdaki Sözcüklerin Hangisiyle Tamamlayabiliriz?

A) Madde
B) Saydam
C) Opak
D) Berk

15. Aşağıdakilerden Hangisi Maddenin Hissedilebilir Özelliklerinden Biridir?
A) Kütle
B) Hacim
C) Erime Noktası
D) Sertlik Ve Yumuşaklık

16. Işığı Geçiren Maddelere Ne Ad Verilir?
A) Opak
B) Saydam
C) Cisim
D) Alet

17. Aşağıdakilerden Hangisi Hem Madde, Hem Cisim Hem De Eşya Grubundadır?
A) Masa
B) Tornavida
C) Un
D) Altın

18. Gaz Maddelerle İlgili Aşağıdakilerden Hangisi Veya Hangileri Doğrudur?

I. Akıcıdırlar
II. Belirli Bir Şekilleri Vardır.
III. Kütleleri Vardır.
IV. Sıkıştırılamazlar.

A) Yalnız I
B) I – II
C) I – III
D) I – II – III – IV

19. Mıknatıs Aşağıdaki Maddelerden Hangisini Çeker?
A) Altın
B) Demir
C) Gümüş
D) Bakır

20. Aşağıdakilerden Hangisi Maddenin Hâl Değiştirmesine Örnek Değildir?
A) Suyun Buz Haline Gelmesi
B) Buharın Su Haline Gelmesi
C) Şekerin Suda Çözünmesi
D) Bakırın Erimesi

Okuma Yazma 2 Kademe Fen Dersi Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Fen Bilimleri Dersi Cevapları
1) B
2) A
3) C
4) B
5) D
6) A
7) D
8) C
9) A
10) C
11) B
12) D
13) C
14) A
15) D
16) B
17) A
18) C
19) B
20) C

Okuma Yazma 2. Kademe Sosyal Bilgiler Dersi Soruları

1. Bireyleri Birbirinden Ayıran Özelliklere Ne Ad Verilir?
A) Bireysel Fark
B) Fiziksel Fark
C) Duygusal Fark
D) Hiç Biri

2. Aşağıdakilerden Hangisi Fiziksel Özelliklerden Biri Değildir?
A) Saç Rengi
B) Boy
C) Ten Rengi
D) Hobiler

3. Bir Yarışmada Birinci Olduğumuzda Sevinir, Başarılı Bir Yarış Geçirdiğimizi Düşünürüz. Böyle Bir Duygu Yaşamamız Aşağıdakilerden Hangisine Örnek Olarak Verilebilir?
A) Yaşadıklarımız Bizi Olumsuz Etkiler.
B) Yaşadığımız Olaylar Duygularımızı Etkilemez.
C) Duygu Ve Düşünceler İç İçedir.
D) Duygularımız Yaşadığımız Olaylara Göre Değişmez.

4. Aşağıdaki Duygulardan Hangisi Olumludur?
A) Öç
B) Şefkat
C) İntikam
D) Nefret

5. “Farklı Duygu, Düşünce Ve Davranışı Anlayışla Karşılayıp, Farklılıklara Saygı Göstermeye ………….. Denir.”
Yukarıdaki Tümceyi Aşağıdaki Sözcüklerden Hangisi İle Tamamlayabiliriz?
A) Hoşgörü
B) İnanç
C) Saygı
D) Ahlak

6. Nüfus Cüzdanımızda Aşağıdaki Bilgilerden Hangisi Bulunmaz?
A) Doğum Yerimiz
B) Annemizin Adı
C) Kardeşimizin Adı
D) Babamızın Adı

7. Aşağıdakilerden Hangisi Resmi Olarak Düzenlenmiş Kimlik Belgelerinden Biri Değildir?
A) Pasaport
B) Ehliyet
C) Evlilik Cüzdanı
D) Taraftar Kimlik Kartı

8. I. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Açtı.
II. Selanik’te Doğdu.
III. Mahalle Mektebi’nde Okula Başladı.
IV. Cumhuriyeti İlan Etti.

M. Kemal Atatürk’le İlgili Verilen Olayların Kronolojik Sıralanışı Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) II, III, IV, I
B) II, III, I, IV
C) II, I, III, IV
D) III, I, II, IV

9. Aşağıdakilerden Hangisi Ailemizle İlgili Tarih Çalışmasının Amaçlarından Biri Değildir?
A) Aile Büyükleriyle İlgili Bilgiler Edinmek
B) Ailenin Geçmişiyle İlgili Bilgiler Edinmek
C) Köklerimiz Hakkında Bilgilere Ulaşmak
D) Ailenin Sahip Olduğu Arsa Ve Arazileri Öğrenmek

10. “ Yurtta Barış, Dünyada Barış.” Sözü Atatürk’ün Hangi Özelliğini Göstermektedir?
A) Liderliğini
B) Çok Yönlülüğünü
C) Barışseverliğini
D) İleri Görüşlülüğünü

11. Aşağıdakilerden Hangisi Tarih Öğrenmenin Yararlarından Biri Değildir?
A) Tarihte Yaşananları Bir Anı Olarak Değerlendiririz.
B) Geçmişimizle Olan Bağımız Gelişir.
C) Tarihte Yaşananlardan Ders Alırız.
D) Geçmişe Bakarak Geleceği Planlarız.

12. Aile Tarihimizi Yazmak İstesek Aşağıdaki Kaynaklardan Hangisi Gerekli Olmaz?
A) Yaşlı İnsanların Anlattıkları
B) Eski Eşyalar
C) Fotoğraf Ve Albümler
D) Geçmişte Yaşanan Sosyal Olaylar

13. Aşağıdakilerden Hangisi Kültürel Değerlerimizden Biridir?
A) İnternet
B) Gazete
C) Gölge Oyunu
D) Karikatür

14. Bir Toplumda, Eskiden Kalmış Kültürel Kalıntıların, Alışkanlıkların, Bilgi, Töre Ve Davranışların Kuşaktan Kuşağa Aktarılmasına Ne Ad Verilir?
A) Dil
B) Gelenek
C) Söz
D) Hareket

15. Aşağıdakilerden Hangisi Kültürel Ögelerimiz Arasında Yer Almaz?
A) Yollarımız
B) Yemeklerimiz
C) Bayramlarımız
D) Düğünlerimiz

16. Milli Mücadele Aşağıdaki Olayların Hangisiyle Başlamıştır?
A) Erzurum Kongresi’nin Yapılmasıyla
B) Mustafa Kemal’in Samsun’a Çıkmasıyla
C) Sivas Kongresi’nin Yapılmasıyla
D) TBMM’nin Açılmasıyla

17. Aşağıdaki Savaşlardan Hangisi Kurtuluş Savaşı’mız İçinde Yapılan Savaşlardan Biri Değildir?
A) Çanakkale Savaşı
B) Sakarya Meydan Savaşı
C) I. İnönü Savaşı
D) Büyük Taarruz

18. Kurtuluş Savaşı’nda Aşağıdakilerden Hangisi İle Savaş Yapılmamıştır?
A) İtalyanlar
B) Yunanlılar
C) Ermeniler
D) Fransızlar

19. I. Sakarya Meydan Muharebesi
II. İkinci İnönü Savaşı
III. Başkomutanlık Meydan Muharebesi
IV. Birinci İnönü Savaşı

Kurtuluş Savaşı’mızda Yapılan Savaşların Kronolojik Sıraya Konulmuş Hali Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) I, II, III, IV
B) IV, II, I, III
C) IV, II, III, I
D) I, III, IV, II

20. Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğu Aşağıdaki Olayların Hangisiyle Kabul Edilmiştir?
A) Mustafa Kemal’in Samsun’a Çıkmasıyla
B) Düşmanların Yurdumuzdan Atılmasıyla
C) Sivas Kongresi’nin Yapılmasıyla
D) TBMM’nin Açılmasıyla

Yetişkinler 2 Kademe Okuma Yazma Kursu Sosyal Bilgiler Sınav Soruları İçin Tıklayın.

Okuma Yazma 2. Kademe Sosyal Bilgiler Dersi Cevapları
1) A
2) D
3) C
4) B
4) A
6) C
7) D
8) B
9) D
10) C
11) A
12) D
13) C
14) B
15) A
16) B
17) A
18) C
19) B
20) D

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar
  1. Yemen kart dedi ki:

    Sorular çok kolaydı

Yorum Yaz